Ako sa nezblázniť zo zlej finančnej situácie?

marosinko
26. sep 2016

Dobré ráno mamičky. Som zúfalá z toho, do akej zlej finančnej situácie som sa dostala. Neviem čo mám robiť. Mám strašne depresívne stavy bojím sa, že to už neunesiem a dostanem skrat.Lebo v minulosti som sa ťažko vyrovnávala s jednou udalosťou v mojom živote a predávkovala som sa liekmi. Už je to veľa rokov dozadu ale presne sa tak teraz cítim. Som mama 2 detičiek a bojím sa , že by sa situácia mohla opakovať.Prosím vás kde by som mohla požiadať o pomoc?

michi200
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yanka2828
26. sep 2016

@marosinko Ked som bola mala moja mama mala podobne stavy. Mam este brata, postihnuteho a otca, co si rad vypije. Ona sa tiez predavkovala liekmi. Nastastie to prezila. Mne vsak zostala velmi neprijemna spomienka na toto vsetko. Je to uz vela rokov dozadu, vela veci sa zmenilo k lepsiemu a teraz sa moja mama tesi na vnucatko a lutuje, ze sa o to vtedy pokusila. Tym chcem len povedat, ze treba vydrzat. V buducnosti ta caka urcite este plno krasnych veci. Drzim palce.

katkakovac
26. sep 2016

mne pomáhala motivačná literatúra, hodne ma naštartoval film The Secret. Mala som strašné dlhy a depresívne myšlienky. Nakoniec sa mi to podarilo zmeniť a po pár rokoch som sa aj dlhov zbavila. Nie dúfaním v lepšiu budúcnosť, ale prácou. Pozitívne myslenie, každý deň byť vďačná, za to čo máš. A pomaličky sa to začne otáčať. Máš dve deti, rob to kôli nim. Ako písala michi200 obráť sa na dobrého finančného poradcu. Kopec vecí sa dá teraz prefinancovať, treba hľadať lepšiu prácu, čokoľvek. A veľmi sa ti uľaví, keď sa zo svojim trápením zveríš niekomu blízkemu. Dve hlavy toho viac vymyslia a bremená sa nesú ľahšie, keď sú na to viacerí. Neboj, zvládneš to 😉

charity
26. sep 2016

@marosinko Smer obvodný psychiater po lieky proti úzkosti. Lepšie ako sa zabiť...

katka253111
26. sep 2016

Poradit neviem, asi sa len obratit na doktora prip zverit niekomu blizkemu. ..len sa prosim nevzdavaj...mas ve deticky, kvoli nim sa bojovat oplati...co by robili bez teba?

natalym
26. sep 2016

@marosinko V zlej finančnej situácii je dnes takmer polovica Slovákov.
Ste zdraví? Máte kde bývať? Čo jesť? Ak áno ste v pohode.
Riešiť čo môžeš riešiť, požiadať o pomoc, nehanbiť sa. Nájsť si bútľavú vŕbu, vykecať sa.
A usmievať sa, je to ťažké, nasilu, vieš koľko ľudí tým naserieš.

marosinko
autor
26. sep 2016

Nezvladnem rozpisat dovod preco som sa dostala do tejto situacie je to dlhy pribeh. Byvat zatial mame kde sme v pdnajme ale dlzime za tento mesiac . Najomne ma az tak netrapi ale doma mam poslednych 10€ na stravu. Vcera sa ma 5r dcerka pytala, ze kedy jej kupim jablko ze by ho chcela papat tak mi to strasne prislo luto. Situacia sa stala zo dna na den tak tu prosim nerieste ze dcere nemam za co kupit jablko a na internet mam. Samozrejme ze ho budem nutena zrusit.

natalym
26. sep 2016

@marosinko Pozri sa, ja som už bola aj v takej situácii, že som nemala ani tých 10 €. Z 10 € sa dá vyžiť aj dva tri dni. Jablko predsa nestojí tak veľa.
Dlžíte za jeden mesiac? My sme dlžili nájomné za celý rok.
Treba sa postaviť tomu čelom a ísť pracovať, ak už pracuješ nájsť si ešte jednu robotu, kde máš muža, otca detí? Predať niečo. Ísť so lacnejšieho podnájmu, požidať rodinu, úrad o jednorázovú pomoc, atď.

ukulela
26. sep 2016

@marosinko hlavne neries nebankovky,prosim ta. pozicaj si od znamych na najom v prvom rade. mas pracu? resp aky mas prijemm? jednorazovupomoc davaju aj niektore mestske urady ,,, poberas nejake davky? resp nemas na nejake narok? no a hlavne hajde k lekarovi!

marosinko
autor
26. sep 2016

@ukulela ta nebankovka ma praveze napadla len neviem ci mi daju lebo som len na rodicovskom prispevku.

natalym
26. sep 2016

@marosinko Hej zober si úver, ktorí nebudeš vedieť splatiť a aby si mohla splatiť nezaplatíš ďalšie nájomné a nekúpiš dcérke ďalšie jablko.

Veľmi dobre viem o čom hovorím.

Situácii treba riešiť výhľadovo.

trdelnik234
26. sep 2016

@marosinko

je normalne, ze ti prislo luto, ze kvoli nedostatku penazi nemozes dcere dopriat to, co potrebuje, kazdu jednu z nas by to zabolelo. Ak svoje deti milujes a chces pre ne to najlepsie, musis sa dat psychicky dokopy, uzkost a depresia ta budu zbytocne brzdit, problemy narastu a bude to este horsie.
Vies, pre deti je 100x horsie vidiet maminku v depresii a nebodaj ju este najst priotravenu rano v posteli ako nemat momentalne peniazky na "jablko". Vies s akym strachom budu zit po cely zivot? Toto nemam z knizky ale z realneho zivota, v rodine sme mali podobny pripad a skoncilo to vlemi tragicky ( mamina prestala brat lieky, spachala samovrazdu tym najhnusnejsim sposobom a deti ju nasli mrtvu). Zacni riesit seba, svoje zdravie a potom sa poriesi zvysok.

Nikto nema pravo sudit, co si mala alebo nemala robit, a ze si zato mozes sama a podobne. Zober si z prispevkov len to, co potrebujes, zvysok ani necitaj. Mas nasadene antidepresiva?

Inak je tu taka skupina pre mamicky v zlej financnej situacii, skus sa tam zaregistrovat, navzajom si pomahaju aj s potravinami. Ovocia a zeleniny maju teraz ludia dostatok ( hlavne na dedinach), takze aj toto by sa dalo poriesit. Napis internu postu babam, ktore s tymto maju skusenost.

trdelnik234
26. sep 2016

@marosinko

Preboha ta prosim, ziadnu nebankovku, lebo ti najdem tutora, ak si nevies take zakladne veci dat dohromady. Keby som byvala blizsie, tak normalne za tebou zajdem, lebo sa zacinam bat o teba a tvoje deti.
Kolko potrebujes?

barborinkatrnka
26. sep 2016

Pošli mi číslo účtu.Pošlem ti nejaké korunky nebude to veľa, ale aspoň jabĺčka kúpiš dcérke.

kashina
26. sep 2016

@marosinko hladas si pracu? da sa ti pracovat?

trdelnik234
26. sep 2016

@natalym

Ja dufam, ze si z toho, co si jej tu napsiala aj volaco zoberie. Mam normalne husiu kozu z nej. Tebe sa mozno viac zveri v sukromnej poste a budes jej vediet lepsie poradit.

suve99
26. sep 2016

@marosinko - na ukončenie života ani nepomysli, zničíš deťom život !!!! Žiadna nebankovka Ti nepomôže, práve naopak, všetko zhorší.... máš manžela, partnera ?? Odkiaľ si ? Dalo by sa možno pomôcť aspoň vecami na oblečenie, jedlo zo záhrady... ak to chceš riešiť, prípadne napíš i IP...

natalym
26. sep 2016

@trdelnik234 Najhoršie je, že presne viem ako sa cíti. A ešte takáto situácia je s malými deťmi únosnejšia ako s veľkými. Lebo moje deti majú už svoj rozum a vedia mi dať zabrať s otázkami prečo. A dokonca mi moja dcéra povedala, že bude všetko robiť tak, aby nemusela byť v takejto situácii, bolí to, ale na druhej starne teší, že možno si dá väčší pozor v živote. A ešte zďaleka nie sme z toho vonku, stále sa na tom robí.

ukulela
26. sep 2016

@marosinko nebankovku nie, niie, nie! nebudes vladat splacat, preplatis jak svina,nakoniec mozes prist do situacie, ked tivybielia byt ... nebankovku v ziadnom pripade!
hladaj lacnejsie byvanie, hladajmoznosti, ake davky mozes ziadat, informuj sa na UPSVARe,
na stravusi 10 eur pozic ajod susedy, ak treba, popros rodinu, len NIEnebankovku! kolega takskoncil - nahanali ho exekutori, brali muskoro celu vyplatu, bol v hajzli z toho!
popros znamych o pomoc, chod na charitu, nacerveny kriz, len nie nebankovku!
a tedaurcite ries lekara.

marosinko
autor
26. sep 2016

@trdelnik234 najomne dlzim 200€ to by som sa nesla velmi zadlzit

natalym
26. sep 2016

@marosinko Máš 10 € a nevieš decku kúpiť jablko? Aj kilo by Ti vyšlo. Aj jablkový koláč by Ti vyšiel. A vraj sa nejdeš veľmi zadlžiť. Realitu trochu vnímaj dievka.

suve99
26. sep 2016

@marosinko ..a budúci mesiac kde vezmeš na nájom ?

srdcepredeti
26. sep 2016

ak ste sa dostali do zlej situácie, nehanbite sa požiadať o pomoc. Mnoho organizácií pomáha ľuďom v núdzi. Žiadosť o pomoc si môžete podať aj do projektu Srdce pre deti: www.srdcepredeti.sk/ziadost/uvod.

marosinko
autor
26. sep 2016

dakujem vam velmi pekne za vsetky povzbudzujuce slova. Vela som si z toho zobrala a uvedomila som si ze mam krasne zdrave 2 deti takze na tom niesme az tak zle su aj horsie problemi na svete len mi to tak strasne prislo luto ked pytala obycajne jablko dcerka .

natalym
26. sep 2016

@marosinko Neboj nič dobre bude, hlavu hore. Kto hľadá nájde, kto klope tomu bude otvorené.

marosinko
autor
26. sep 2016

@natalym ano samozrejme ze dnes jej ho kupim! ale tzch 10e nemam na jeden den ale do dalsieho rodicaku

natalym
26. sep 2016

@marosinko Kde majú otca deti? A rp si mala okolo 15 teho, nie? Z čoho žijete inokedy? Či kde si dala teda peniaze?

tutu_1
26. sep 2016

Odkiaľ si ? Jablka ti mozem naoberat cez víkend, ak si nie z druhého konca republiky donútim mm naštartovať cez víkend auto. Píšeš o podnájme. Co tvoji rodičia, ako si na tom s rodinným zázemím ? Niekedy proste treba hrdosť dať do vacku a prísť s prosikom. Ako si na tom s otcom svojich deti ? Nepomôže ti ? Nemáš súrodencov ? Kamarátky ?
Nie je hamba sa vyžalovať. Možno ti pomôžu aspoň so stravou. S nájomcom sa porozprávaj vysvetli situáciu dohodni sa na splatení. Nech vidí od teba iniciatívu postaviť sa problému celom. Pracuješ ? Potrebuješ prácu ?
Žiadne lieky !!!! Žena máš dve deti !!! Kam pôjdu ??? Chceš aby tým trpeli po zbytok života ?!!!

marosinko
autor
26. sep 2016

prosim vas chcem zrusit tuto diskusiu je taka moznost?

natalym
26. sep 2016

@marosinko Prečo to chceš zrušiť?