icon

Ako sa nezblázniť zo zlej finančnej situácie?

marosinko
26. sep 2016

Dobré ráno mamičky. Som zúfalá z toho, do akej zlej finančnej situácie som sa dostala. Neviem čo mám robiť. Mám strašne depresívne stavy bojím sa, že to už neunesiem a dostanem skrat.Lebo v minulosti som sa ťažko vyrovnávala s jednou udalosťou v mojom živote a predávkovala som sa liekmi. Už je to veľa rokov dozadu ale presne sa tak teraz cítim. Som mama 2 detičiek a bojím sa , že by sa situácia mohla opakovať.Prosím vás kde by som mohla požiadať o pomoc?

tutu_1
26. sep 2016

Dievčatá kľud preto píšem ze najradšej dovediem nákup, jablka - pripadne pošlem poštou. Kto je na tom takto zle a nemá mu kto pomôct je vďační a rad napíše IP, uz len kvôli tým deťom. Kto čaká peniaze sa asi uz neozve.

mysga
26. sep 2016

@mrkvicka060 autorka hladala asi skor psychologicku podporu. Teda, nepride mi to take, že ide po penaizoch. Len ma zaujali take tie "pošli mi čislo učtu" komentáre. Môžem aj ja poslať? :D tiez chapem,ak nechce rozoberat veci verejne, ak si s niekym pise spravy a druha strana sa rozhodne po osobnej komunikacii pomoct,tak fajn. Len mi pride čudne davať len tak niekomu, kto moze byt 50 rocny nezamestnany bezdetny gameblear,peniaze. 🙂 internetu len tak neverim.

dominika6
26. sep 2016

@mysga plný súhlas a na aktivstky čo radi prispejú kludne aj ja napíšem číslo útu hoc verejne...tiež mi je ťažko ale nepýtajte sa prečo

trdelnik234
26. sep 2016

@dominika6

Financne tazko alebo inak?
Tato pani ma vsak ovela vaznejsi problem ako su peniazky.

dominika6
26. sep 2016

@trdelnik234 aj aj 😀

trdelnik234
26. sep 2016

@dominika6

Som nepochopila. AJ ty chces poslat? KLudne napis cislo uctu. Ale najprv musim tvoju ziadost posudit.
Dufam,ze si nerobis srandu, toto su vazne veci. Ja trosku uvazujem o osobnosti autorky tejto temy, potrebuje psychicku pomoc a dufam, ze nie je na deti sama. Depresivna matka samozivitelka mi nahana strach

dominika6
26. sep 2016

@trdelnik234 zošalela si?
peniažky si ty len pekne krásne šetri pre svoje deti a kúp im čo treba..tebe nič z neba nespadne samé a prečo by mal niekto ukrajovať zo svojich peňazí pre niekoho kto možno vychcane pýta...
ľudia sú nepoučiteľní,dôverčiví a pokiaľ ja osobne nepoznám do detailov situáciu toho druhého,nikto si nezaslúži moje zarobené euro len tak ...🙂 a to som že pomohla veľa krát ale som presne vedela načo sú tie veci zužitkované

dominika6
26. sep 2016

@trdelnik234 nauč sa byť imúnna..a hoci sa tu denne založia také témy kde použijú hoci skopírované fotky z netu detí,alebo srdcervúci príbeh,pomôž ale osobne zoči voči,lebo sa stane že takýto ľudia si odoberú aj poslednú štipku toho dobra čo v sebe máš a bude ťa potrebovať skutočný človek so skutočnými problémami a ty mu už nebudeš chcieť pomôcť,lebo sa sklameš...

tutu_1
26. sep 2016

@dominika6 Všetky sme tu svojprávne 😉 myslim si ze nám je tu všetkým jasne ze su všelijaký ľudia ale to teraz neznamená ze keď je skutočne niekto v núdzi tak mu nepomôžem. Preto ak je to možné uznavam adresnú pomoc vidím komu podávam tašku s nákupom a ak uznám za vhodne dám aj peniaze. Pripadne poradím ak viem. Takze osveta je super ale netreba podceňovať rozum ostatných.

catherinah
26. sep 2016

Stále čakáme na odpoved, odkiaľ je.....
Mnohé by sme pomohli, ale anonymne NIE. Nekradnem.

dominika6
26. sep 2016

@tutu_1 tiež píšem že pomáhať treba ale osobne a niesom zástanca peňazí,nech si každý uvedomí že treba hladať riešenie na dlhodobo nie len čakať hotovosť..

tutu_1
26. sep 2016

@dominika6 veď v poriadku ja som od nikoho číslo úctu nepýtala veď čítaj 😉 a okrem jednej maminy asi nikto. Iste ze sa treba zamerať na riešenie z dlhodobejšieho hľadiska a kebyže si to prečítaš od začiatku zistíš ze tu taká snaha bola. Takze o čom ? Veď nepadli sme všetci z jahody. Nic v zlom, viem, ze si to myslela dobre.

dominika6
26. sep 2016

@tutu_1 nečítala som príspevky,každý nech si rozhadzuje svoje peniaze ako chce 🙂 viem že myslíme to isté len sa nedá všetko čítať a na všetko reagovať 🙂

tutu_1
26. sep 2016

OMG radšej nic 🙄

salfusco
26. sep 2016

aj ja potrebujem pomoct :P

lubkavargova1
26. sep 2016

No, uz tu bolo vela ziadosti a prosieb....ale vzdy len prachy...prachy...akonahle sa ozve niekto ze pomoze vecami, nakupom tak to uz nieeeeee.

bubulka722
26. sep 2016

Celé je to akési divné. Ak je niekto v skutočnom srabe príjme s vdakou akúkoľvek pomoc. Ako vidím, neprispieva. Buď ju to uz prestalo baviť alebo zrušila net. Ja som uz akosi imunna voči tomuto. Na ulici pomotem, dam žobrajucemu do klobuka, mam dokonca par známych medzi bezdomovcami, ktorým vždy rada pomozem keď sa bezcielne motaju po parkoviskach pred hypermarketmi ale anonymne cez net uz nikdy viac. Raz som sa popalila a stacilo. Tiež ma chytil za srdce príbeh jednej maminy tu na MK, tak sme si začali písať vez IP. Nabalila som jej obrovsky balík krásnych detských veci a hračiek a dlho som sa dozadovala správy či jej balík prišiel. Nakoniec napisala len "ano" a namiesto vdaky poznamenala, ze načo som jej posielala také handry. Pritom bola vraj v situáciu, ze nevedela deťom kúpiť na zimu ani pancuchy... No poucila som sa. Pomouem ale adresné, urcite nie cez net. Nech da adresu a ak to nebude ďaleko, rada jej niečo priveziem. Adresu nedala, tak mi to veľmi smrdí!

lubkavargova1
26. sep 2016

@bubulka722 vsak to. Adresne a konkretnej osobe, realnej. Ja nemam problem aj nakup spravit u nas. Ale aby som ja niekomu platila splatky, alebo upomienky ako to tu casto je....sorry, nie.

catherinah
26. sep 2016

@lubkavargova1 ja to nechápem, to si fakt myslia, že dostanú peniaze?
Peniaze nedám, narobím sa na ne dosť, aby som ich len tak mirnix-dirnix vyhadzovala.
Potraviny a oblečenie rada, ak to ozaj potrebujú.

emilia25
26. sep 2016

Neviem si predstavit ako sa musi taka mamicka citit ked zije len z rodicaku.neviem si predstavit ako sa citia mamicky samozivitelky.neviem musia to mat ale velmi tazke.a deticky tiez.

catherinah
26. sep 2016

@emilia25 musí to byť ťažké, práve preto by som prijala akúkoľvek pomoc. Trebárs aj tie jabĺčka.

emilia25
26. sep 2016

@catherinah tiez si myslim ze ten nakup potravin by tej zene ulahcil tak velmi ten mesiac ze az.ale tiez to neriesi situaciu lebo dalsi mesiac to bude to iste.neviem si to proste predstavit.tiez by som mala z toho riadne depky.

catherinah
26. sep 2016

@emilia25 občas to vidieť v tých reláciach typu svokra, zámena a pod.
Mne to je vtedy strašne ľúto, ale na 99% si za to môžu TAM sami.

henikav
26. sep 2016

@trdelnik234 myslim, ze aj jej psychicke problemy pominu ked sa vyhrabe z najhorsieho. V prvom rade aby mali co jest a potom plan aby sa v bahne nemotala zvysok zivota, ale ako vidim prestala prispievat. Mozno len nie je pri pc a ozve sa neskor, alebo to bol fakt niekto kto chcel len tahat peniaze
@salfusco jasne posli cislo uctu 😀

stardust
26. sep 2016

@salfusco zavidis, ze sa niekomu zle dari? Taketo veci nie su na smiech.

bubulka722
26. sep 2016

@stardust Nie sú na smiech, ale do plaču. Hlavne ked tu vypisovala ako si chce požičat od nebankovky. Asi chce mat tie depky časom ešte vačšie ked takto uvažuje. Ženy sa jej tu snažili naozaj rozumne poradit, ale to ju akosi nezaujímalo. Ako sa hovorí "komu niet rady, tomu niet pomoci". Mne osobne to smrdelo tahaním penazí, mám s tým svoje skúsenosti a ak pomožem, vždy viem komu konkrétne. Nech kludne napíše do IP každej čo jej mala snahu materiálne, nie finančne prispiet.

marosinko
autor
26. sep 2016

Až teraz som tu nakukla aj do diskusie . Na jednej strane mi je luto ze ste ma poniektore nazvali klamarkou na druhej strane vas aj chapem ze tazko mi je verit ked chcem zostat v anonimite. Ani neviem preco som do tejto diskusie isla ked sa mi tazko o tom rozprava naozaj tu neslo o financnu a materialnu pomoc aj ked samozrejme ze by som sa menej trapila ale presne ako ste niektore napisali vyriesi mi to momentalnu situaciu a potom co... Ale aj napriek tomu som sa rozhodla ze prijmem vasu potravinovu pomoc uz par mamickam som poslala adresu kde nám mozu poslat potraviny ale naozaj velmi velmi mi pomohlo sa s jednou pani porozpravat cez IP. A velmi vam vsetkym dakujem ze aj ked ma nepoznate ste sa ma snazili povzbudit

regina4
26. sep 2016

Tak čítam, čítam a poviem vám, vôbec sa pani nedivým, že prestala písať a odpisovať. Každý z nás má laťku niekde inde a pani možno potrebovala len povzbudenie a podporu v tvare pochopenia. Možno preto nenapíše číslo účtu, že od nikoho nechce drankať peniaze. Ja som pochopila, že nemôže kúpiť ani jedno jabĺčko pretože má každé euro rozpočítané a tu jej vypisujú, že za to môže kúpiť aj kilo jabĺk na koláč. Ďalšie komentáre tu spochybňujú realitu danej situácie atď. Pýtate sa kde ma chlapa, otca detí atď. Viete koľko žien ma chlapov darebákov, ktorý prehajdákajú všetky peniaze alebo zadĺžia celú rodinu alebo vôbec neplatia výživné? Sú rôzne životné príbehy a nikoho netreba posudzovať a už vôbec odsudzovať. Pani poradím len aby sa pozrela na svoje krásne detičky a vyhľadala pomoc u obvodného lekára, ktorý posúdi jej zdravotný stav. Tiež môže osloviť organizáciu žena s deťmi v núdzi. Faru, kňaza, psychologa, sociálku za príspevky. Je veľmi dobre, že zatiaľ máte internet. Vyhľadajte adresy ktoré potrebujete. Nebankovku nedoporučujem. Zodrali by vás z kože. Pomôžu vám aj cudzí ľudia. Verte mi, nebojte sa požiadať o pomoc. Dá sa urobiť zbierka hračiek, oblečenia a aj jedla. Veľakrát som sama autom viezla niekoľko stoviek kilometrov takéto zbierky. Existujú aj dobrý ľudia, ktorý radi pomôžu.

operaphantom
26. sep 2016

Cez internet zasadne nepomaham. Dnes je plny internet srdcervucich pribehov o chudobe a nespravodlivosti. Na monitore sa kazdy vam vyplace ako sa ma zle. A pritom je tolko ludi co to iba zneuziva, ved pismenka znesu vela 🙂
Asi ako ta mamicka co raz na MK vyplakavala, ze nic nema pre svoje male deti, tak jej ludia poposielali veci, aj kocik jej prisiel a ona to hned na druhy den zavesila na bazos.sk a isla predavat.
Rad pomozem, ale OSOBNE a tomu, kto tu pomoc NAOZAJ potrebuje.

salfusco
26. sep 2016

@stardust to,že napisem nieco zo srandy,beries ako že zavidim ,že sa ma niekto zle,alebo ako vysmech?..nie,nezavidim niekomu zlu situaciu,a ani som nereagoval na autorku,nemozem posudit,nepoznam ju,nevyjadrujem sa k tomu ani v jednom smere.Dovody su jasne.A co sa tyka rad a ponuknutej pomoci,tak tej tu bolo dost,zvysok uz nech si zariadi autorka podla seba.Autorka nenapisala,ako sa do takej situacie dostala,takze tomu mozem aj nemusim verit.