icon

Ako sa odraziť v živote po ťažkostiach?

miminko12
11. apr 2024

Dobrý deň, neviem ako ďalej alebo ako sa odraziť v živote ďalej. Som slobodná mamička 4rchlapceka.pred pol rokom mi zomrel otec. Mamu tiež nemám...Neviem čo mám robiť ďalej keďže mi nikto nechce pomôcť. Som v podnájme ktorý platím z výživného a na život mi ostane 40€po rodičoch sme zdedili dom, ktorý je rozdelený na 3 časti ešte brata a sestru. Z domu som odišla preto lebo tam býva brat ktorý stále pije a niečo berie takže som radšej odišla lebo sa bojím o život. Keď je opitý chodí v noci domov začne variť nadávať a celú noc niečo robí. Sestra ta chodí pracovať do zahraničia. A jej ide len o peniaze takže ani na ňu sa neviem obrátiť.... A co sa týka domu nikto nechce nikoho vyplatiť lebo nikto nemá peniaze. Okrem sestry. A dom zatiaľ sa nepredáva. Ale ide o to, že rada by som si našla prácu ale nemá mi kto pomôcť zo synom. Niekedy ma ani život už nebavy. Neviem ako ďalej... Nemám v nikom oporu.

Strana
z2
patchworkjezlozity
15. apr 2024

@autorka

Nie si v jednoduchej situacii. Ja Ti drzim velmi palce. Hlavne preto, ze je pochopitelne, ze Ta chytaju takto cirne myslienky. Iba akcia, teda hladanie riesenia Ti pomoze. Odporucam uctovnictvo robit na 100% z domu a dohodnut si stretnutia iba raz za dva tyzdne?

Aku mas kvalifikaciu?
Ja by som chcela, aby zeny v Tvojej situacii dostali od nasej vlady pomoc. Aby nasa spolocnost bola nastavena inak.

Ak chces, zalozme spolu nejaku iniciativu pre slobodne matky. Alebo ju zalozim ja a Ty sa jednoduch pridaj. Pisat o tomto aspon prispevky a dat to na politicky program.

Ja to myslim vazne.

A urcite nie si jedina slobodna matka s takymito problemami. Ak by sme urobili uz iba webovu stranku a o tomto pisali a sformulovali politicke body.

A potom by sme zbierali clenky a casom by nasu iniciativu mozno aj podporovali nejake privatne biznisy pre dobru vec.

Chcem aj Ti povzdvihnut naladu. Nie si sama - citim s Tebou. Dufam, ze Ti moja sprava aspon podzvihla naladu. Drzim Ti palce.

pieksamaki
16. apr 2024

@miminko12 opatrovateľka do domova dôchodcov? Ked je dieta chore, budu musiet akceptovat, ze si PCR Na 4 hodiny denne, pripadne upratovanie bytov , aspoň nepravidelný prijem

ketrint
17. apr 2024

@patchworkjezlozity som vo finančnej sfére (účtovníctvo, reporting, kontroling). Skĺbiť sa táto praca dá, lebo mám pružnú pracovnú dobu a do kanclu 2-3x mesačne (môžem koľko chcem, ale stačí toto minimum). Ale dostať sa sem samozrejme nejaké roky trvalo…

Strana
z2