icon

Ako sa odventilovať?

magmolatus
8. júl 2016

Nejak som nenašiel vhodnú kategóriu, tak to píšem sem.
Neviete mi poradiť ako by som sa mal trochu odrelaxovať aby som si trochu prečistil hlavu, aby som frčal efektívnejšie, lebo v poslednej dobe toho na mňa začína byť viac ako som čakal a to celý cirkus ešte len začína.
Doteraz som pracoval normálne 8 hodín denne, moja práca je čisto psychická, malá sa nám sem tam budí ako asi každé kojené dieťa, ale o to nejde, na to som si zvykol.
Zobral som jeden projekt na prilepšenie, prácu na živnosť. Dostal som sa k tomu nechtiac a v podstate nechcene. Minulý mesiac som odrobil 80 hodín. Ale už pomaly začínam pociťovať že to nejde dobrým smerom. Tento mesiac už mám odkrútených cez 30. Už som bol nejak naučený že cez víkend chodíme s malou do parku, von a podobne, detto aj cez týždeň a mal som viac času sa jej venovať. Teraz chodím domov o 8 večer a nie o 4, niekedy mi to už zasahuje do víkendov, tak že jeden deň makám od 8 do 18, občas sa to podarí aj v nedeľu na pár hodín ak treba čosi ako tak doriešiť. Nečakal som takú časovú náročnosť.
Malej sa venujem ten zbytok čo mi zostane. A manželke až keď ešte nejaký čas zostane.

Problém je v tom, že momentálne z toho nemôžem odísť a musím to dotiahnuť nejak do konca. Poprosím aby ste to nekomentovali, je to legálna práca, ale zakladám si aj na serióznosti, sú tam aj iné dôvody, ale nie priamo finančného charakteru. nejak rozvádzať to nechcem. Nie je to predmetom témy.

Chcel len vedieť ako vypať hlavu, piť nepijem, sem tam vybehnem niekam na pivo, ale to je raz za mesiac a viac ako 2 piva do seba nedostanem. Maximálne doma si dám večer so ženou za pohár, keď už malá zaspí. Šport nesledujem, nebaví ma to a keď nemusím k počítaču už nesadám, lebo tých 200+ hodín je až až. Jediná neresť sú cigarety.
Ďakujem za každý tip.

Strana
z2
aduliak
8. júl 2016

a kolko ti este bude trvat ten projekt? ak je to kratkodobo, tak len vydrzat, ....knizky necitas?

anatalia77
8. júl 2016

Neporadím,sama idem 200-260hodín mesačne. A nedokážem zastať. Ja už nie som unavená,ja už som mŕtva 🙂

sardinka335
8. júl 2016

@magmolatus no prvé čo ma napadlo ze ,,ako sa odventiluje chlap,, - masturbácia, sex?
No a teraz vážne...ak si si toho nabral vela ,,na rohy,, tak nečakaj nejaky relax bude to len horšie, nepoznáme ta čo si, kto si, ake su alebo boli tvoje zaluby ked si ešte mal čas. Ty sám musiš vedieť čo ta bavi a čo povazuješ za oddych a reset. Psychická práca chce fyzický reset - ideálne šport, beh, bicykel, teraz je sezona proste niečo čo ta ako tak oslovuje...nečakaj ze sa ti bude chciet, ale ak to urobiš tak endorfiny pridu.

sardinka335
8. júl 2016

@anatalia77 no a potom su tie infarkty v 40tke... 🙂 🙂

vikus17489
8. júl 2016

len co z toho ked nam nic ine nezostava a musime takto pracovat? Ja to tiez velmi dobre poznam, niekedy sa zastavim o druhej rano ze uz som uplne unavena. Je to tato doba taka a my s tym asi len velmi tazko nieco spravime

anatalia77
8. júl 2016

@vikus17489 tiež mi to tak blbo vyšlo že musím ťahať denne šichtu. Už som si zvykla a hladám inú robotu.

natalym
8. júl 2016

@magmolatus Ja som si presne kvôli vetraniu hlavy a zmene činnosti našla VPP ako upratovačka. Mám upratovanie každý deň cca 1 - 1,5 hodiny. Super na hlavu, pri tom rozmýšľam čo budem robiť, príp. si rozmyslím nejaký problém, alebo nerozmýšľam, len upratujem. Výborná vec. Je to ráno, nabudí ma to do ďalšej činnosti, zároveň upokojí, doporučujem.
Akákoľvek činnosť pravidelná, opačného charakteru ako je Tvoja práca, u Teba by som povedala, že šport, napr.
Alebo sa zapíš na nejaký kurz - tenis, varenie, plávanie..........

anos18
8. júl 2016

@magmolatus Ja sa odventilovavam najviac pohybom - na bicykli alebo pri pilatese.

magmolatus
autor
8. júl 2016

@aduliak Na knižky už nie je čas, to by bolo daľšie okrádanie rodiny o čas. Radšej keď prídem o 8 vecer sa do 10 vecera bláznim s malou kým nezaspí.

@sardinka335 Záluby žiadne, keď sa kúpil byt tak som si prerábal, keď prišla malá, tak čas je jej. Tak maximálne nejaký bouling, prechádzka do parku. O malú sa staráme sami, nie je ju kam upratať, keby sme chceli trochu "oddych", a keby sa aj čosi vedelo zabezpečiť, tak to by nám nedalo. Asi to poznáš ak si na nejakej oslave a hrajú sa s nou deti a teba cuká, lebo je moc podozrivo ticho a pokoj 😀
Keby som sa mal odreagovať masturbáciou to by som musel na tom fičať asi celý deň. 😀

@anatalia77 Presne o takomto systéme vravím 240 hod +-, je ti jedno že si unavená, lebo je to tvoj "teplý" brat a ťa to ani netankuje, ale nejak treba držať hlavu čístú, lebo pri psychickom preťažení hrozí burn-out, asi 2 mám za sebou, druhý krát som bol opatrnejší, ale stalo sa, prvý krát to bola úplná katastrofa. Len sa chcem takýmto veciam vyhnúť. Človek sa naučí ho oddialiť, ale na to treba prax.

anatalia77
8. júl 2016

@anos18 no áno,ale ak pracujem fyzicky tak som rada,že nemusím nič robiť.

natalym
8. júl 2016

@anatalia77 Tak Tebe by prospela nejaká mysliaca činnosť. Knihy, krížovky, lámať si hlavu nad niečím, niečo sa učiť, kurz jazykový napr.

anatalia77
8. júl 2016

@magmolatus tak ja ani nemasturbujem 🙂som rada,že mám ruky v klude 🙂
Ja som už mala rôzne stavy,ale tak zas to zatial zvládam. Alebo som si zvykla.

anatalia77
8. júl 2016

@natalym robím v tlačiarni-knihy,krížovky či časopisy už nemôžem ani cítiť.

anos18
8. júl 2016

@anatalia77 To mi je jasne, ale ja som odpovedala zakladatelovi temy a ten pise, ze pracuje cisto psychicky. A kedze aj ja pracujem cisto psychicky, mne najviac pomaha sport 🙂

salamistka
8. júl 2016

môj muž odchádza do práce ráno o piatej a prichádza večer o šiestej...pracuje takto celý život, pracuje fyzicky, takže večer už len ide spať...je chodím domov o pol šiestej večer a čaká ma záhrada a zvery, domácnosť a výchova...čo ti poviem? boli časy, keď som si myslela, že to neprežijem...ale našla som si záľubu, keďže mám duševnú prácu, tak som si doma zasadila kvety a polievam a trhám burinu, normálne si oddýchnem pritom, aj keď ma niekedy bolí celý človek, fyzická bolesť je však malina oproti psychickému vyčerpaniu, vtedy nepomáha ani vykričať, ani spať...najťažšie je nájsť na všetko čas, stále je niekto ukrátený, keď navarím večeru, záhrada musí počkať, keď riešim s dcérou úlohy, tak musia počkať riady, keď trhám burinu, dieťa si musí poradiť vnútri samé...najviac ma aj tak vyčerpáva, keď prídem domov z práce a popri všetkom príde k nám návšteva s dvoma deťmi, ktoré si voľne pobehujú a nikto ich nerieši...akosi automaticky každý predpokladá, že keď zvládam všetko, tak dvoch pobehujúcich harantov už zvládnem ľavou zadnou...viem, neporadila som ti

maris5
8. júl 2016

@magmolatus Ahoj, jedine co ma napada je sport. Chapem, ze po celom dni nemas na to chut, ale musis vypnut hlavu a zapnut svaly. Inak sa zblaznis.

dominika6
8. júl 2016

@magmolatus
len aby sem nepísala tvoja žena že má toho dosť a zanedbávaš rodinu...v dnešnej dobe sa človek aj rdina musí obracať nie len kvli financiám,ale aj kvôli profesionálnemu rastu...
na ventilovanie by som práveže odporúčala rodinu...ona by mala byť tovj relax,aby si sa tešil domov,vystískal malú,venoval čas manželke a hlavu vypol...hlavne počúvaj čo hovorí,ak sa ti na niečo sťažuje,vypočuj ju a pomôž...
teraz je krásne počasie v nedeľu sa ráno vezmite a prídte až večer,úplne mimo domova...to by ťa malo naštartovať na 3 dopredu

jana_eyre
8. júl 2016

moj muz pracuje najma psychikou, posledny rok ma narocny v praci.. ma pod sebou vela ludi, za ktorych riesi problemy, plus ina praca a zodpovednost za projekty.. odchadza rano, prichadza vecer a vidno, ze ho mnohe veci trapia a je vypaty..

vecer cez tyzden oddychuje zvacsa tak, ze deti berie na prechadzku, potom si da pivo a ide ich uspat - zaspi aj on.. sme dohodnuti ze ho dodatocne zobudim a to zvacsa oddychujeme pri tv alebo sa rozpravame.. cez vikend jeden den venujeme nasmu domu a prechadzkam, kde zvacsa vypne pri fyzickej praci a druhy den ideme na vylet /obcas ten den obetujeme na navstevu/ - cize vlastne takmer vsetok cas mimo prace travi s rodinou ale pohybovymi aktivitami.. my sme ale introverti, takze podla jeho vlastnych slov nema chut sa stretavat niekde na pive s kamaratmi, stacia mu kolegovia cez tyzden..

myslim, ze clovek najlepsie vypne vtedy ak robi opak svojej prace - cize presne ako to je tu napisane - ak pracuje fyzicky, oddych by mal byt najma psychicky a ak pracuje psychicky, mal by oddychovat fyzickou aktivitou.. co ale konkretne, to uz musis vediet ty.. napr. moj muz rad rube drevo 😀 a upratuje si svoje naradie..

inak aj ja mam momentalne pocit, ze nech robim cokolvek, neoddychujem.. som doma s detmi, tretie cakam, tak neviem ci mam svoje terajsie "povolanie" 😅 zaradit k fyzickej, alebo psychickej praci - lebo robim oboje a trocha nevladzem vdaka tehotenstvu..
mam pocit, ze by som si najlepsie oddychla vtedy ak by som na par dni "usla" niekam mimo deti, ale to sa neda.. pockam si na porodnicu 😀

mandala77
8. júl 2016

@magmolatus mňa napadá šport, muži kamaráti, ísť na ryby, fyzická aktivita. Zmeniť stereotyp. Podľa mňa si to lepšie zmenežuj ak sa dá, tá nová práca. Že jej budeš venovať istý čas každý deň. A keďže je to práca asi za PC, tak určite príroda, aktivita. Mne vyprázdni hlavu upratovanie. Ale chlapom asi niečo silové.
Ak si už dvakrát vyhorel, musíš predsa vedieť nejaké techniky ako tomu predísť najlepšie sám.
Ale keďže to už riešiš, nie si od vyhorenia ďaleko.

macatink82
8. júl 2016

@magmolatus sport ? ja to mam například pomiesane: relaxacne cvicenia, box, fitko, plavanie a beh. Kazde na mna posobi inak. A ten sex je myslim pre muza v strese a pod tlakom podstatny tiez.

magmolatus
autor
8. júl 2016

@salamistka ale nieco si povedala, dá sa z toho cosi vybrat 🙂
@dominika6 Praveže nie vždy sa mi v nedelu dá, čakal som tak 40 hodín mesacne, to by bolo akurat. O tie financie tam až tak nejde, ako tak prežívame, nie je to také zlé ale určite sa peniaze hodia na dokupenie nabytku do prerobeného bytu atd... ale ako píše @jana_eyre takýto systém práce ti doslova vypne mozok, si síce prítomná, ale v podstate si tam neni. Zapína sa proste autopilot a odpovede ktoré dostávaš nie sú skutočné. 😀

Ide len o to ze minulý mesiac to bolo 80 hodín, tento mesiac to bude asi 100-120. Dead line je koncom mesiaca, teda len prvej časti toho projektu. Ako mna tá práca baví, len tiež príliš veľa zábavy škodí. 😀

magmolatus
autor
8. júl 2016

@mandala77 jasné techniky mám, ale ma zaujímaju aj ďaľšie
Zmenežovať to môžem len čiastočne, pri počítačových službách sa to nedá úplne. Musí sa čosi urobiť o čom vlastne ani neviem kolko to potrvá ale viem kedy to má byť hotové, asi tak nejak to je. Dokonca ani ten čo mi to zadáva to nevie. Stres by som to nenazval a tlak si nepripustam, skor psychicku zaťaž.

dominika6
8. júl 2016

@magmolatus
tak už len poriadny sex to ti mozog vymyje na pár dní 😀 😀

magmolatus
autor
8. júl 2016

@dominika6 asi jej budem musieť nakázať aby ma znásilnila do bezvedomia. 🙂 Ono to nebolo len moje rozhodnutie. Mi sme o tom mali doma debatu a ona súhlasila s tým že to zoberiem. Podporuje ma ale ja som si to nejak zle spočítal, hlavne ten čas s rodinou je v pase.

timea7
8. júl 2016

@magmolatus bicykel, korčule, vírivka, vypadnúť z domu, aspoň na víkend na chatu, chalupu, dobre sa vyspať, pobehať po okolí, prevetrať si hlavu, mrknúť na nejaký festival....

dominika6
8. júl 2016

@magmolatus
pokiaľ s tým ona nemá problém a doma je pohoda,toto obdobie prekonáš ľahšie a nabudúce si rozmyslíš..v každom prípade ten sex pomáha 😀

timea7
8. júl 2016

@dominika6 joj na ten som zabudla 😎 😎 😎 😎

dominika6
8. júl 2016

@timea7
chlapom to pomáha asi najviac 😀

macatink82
8. júl 2016

@dominika6 len chlapom ? 😀

dominika6
8. júl 2016

@macatink82
jasné 😀..podľa mňa je jediný účinný liek v dnešnej dobe čo je zadarmo 😀..

Strana
z2