Ako sa oslobodiť od potreby neustáleho upratovania?
Ahojte, prišla som sa vyrozprávať a možno sa v tom tiež niektora nájdete. Som extrémny puntičkársky a Monk. Všetko musí byt upratané na svojom mieste, každý deň povysavane umyta podlaha všetko zrovnané, musím si aspoň 20 minút zacvičiť a keď tento môj “cieľ” nesplnil cítim sa veľmi zle hľadám každú možnú voľnú chvíľu na niečo upratať a keď uz je všetko upratané tak cistim rámy okien dverí, lišty na podlahe….. akože naozaj choré cítim sa ako robot, ktorý ma svoj zoznam úloh na každý deň, ktoré musí spraviť som z toho uz unavená že stále mám potrebu iba upratovať, neviem či mám nejakú “poruchu” alebo ako to nazvať ale je to naozaj unavujuce. Moja mama bola taká istá takze si to pametam z detstva možno si to nesiem od nej. Závidím veľa krát ženám ktoré si idu len tak na prechádzku a neriešia čo doma, ako to docieliť byt viac v tom uvoľnení, prešli ste si niektora týmto? A áno viem dom má slúžiť mne nie ja jemu ale neviem sa proste pozerať na bordel a iba tak sedieť a nič nerobiť…. Ďakujem za názory
ahoj, ja som taká istá, a možno oveľa horšie, tiež si to uvedomujem a viem, že som chorá a už nevládzem, budem mať 40 a nerobím iné len upratujem, máme velky dom a ja upratujem celý víkend, ale že celý od rana do neskorého večera, ani variť nestiham niekedy, ešte že mám dobrého muža čo trávi čas s deťmi, keď vidím bordel ma to neskutočne vytaca a kricim na každého keď náhodou padne omrvinka inam nez na tanier, či ak nemajú papuče a robia stopy na podlahe, navstevy ani nechodia lebo som nervozna ked niekto dojde a ma napr spinave ponozky a nechcu papuče, asi citia zo mna ten stres, vsetko sa u mňa leskne a nechapem ako ostatné ženy chodia vkuse po vonku , ja ešte robim z domu, cize hned ako deti idu do skoly aj cez týždeň uptatujem uz upratane z vikendu, ze len tak pretriet a cez vikend komplet prach všade aj v skrini, ešte si aj píšem zoznam aby som na nič nezabudla, a nemám čas na nič, nestiham ani spať, lebo do noci upratujem a ráno skoro vstať,aby som aj detí nachystala, navarila a stihla aj cez týždeň upratať, mám pocit že utriem prach a za pár minút je zas späť, . vonku som akurát raz či 2x v týždni keď musím do kancelárie, inak víkendy len v dome a hádam sa s mužom načo taky dom, že nestiham nič, ako je možné že iné stíhajú v sobotu variť,upratať, prať a ešte aj von s deťmi a nedele voľné keď mne celý víkend nestačí na upratovanie, viem že je to choroba, len ja som plus velky introvert takže dostať ma k pchychologovi nehrozí a tiež myslím na to že roky utekajú, a ja iné nerobím len upratujem, tie čo to nezažili nepochopila a smejú sa na tom, ale ja už neviem ako ďalej, s deťmi netravim čas lebo nestiham 😭😭😭😭
@danca27. nechodím ani nikam keď ma napr muž vola na výlet, že kedy a kto uprace a keď už ideme niekam tak len rozmýšľam že no kedy to teraz upracem, úplne chore, zaujímavé že bordel u iného mi vôbec nevadí, ale u mňa ma serie do vyvrtky, už si hovorím že takto ďalej to nepôjde a že budem už menej alebo si rozdelim ze 1 víkend poschodie, druhý prízemie, ale aj tak robím všetko, ešte aj pivnicu upratujem