Aký máte postup pri upratovaní a čistení?
Ako často a ako upratujete? Máte rozdelené, že ktoré dni podlahy, zrkadla, umývadla, prach…? Ako často ťažšie dostupné miesta, napr za skrinami a postlelami. Prach z podlahových líšt, dvere a dvierka na kuchynskej linke, okna, triedenie veci, pradla…? Ja žijem sama, nechce sa mi hneď ukladať všetko na podvodne miesto, lebo stále sa kdesi ponáhľam. Poriadok je aký taký, ale ak ma raz za čas prísť návšteva, chytá ma panika, lebo neviem, kde narazia na niečo neočakávané- napr pavučina alebo prach v rohu.
pavučina v rohu nie je nič strašné, lebo keď to dnes utrieš, o pár dní to tam môžeš mať zas ... 😒
Všetko podľa potreby.
Žiadny harmonogram nemám, umývam podľa potreby
Budem mat lepkavu podlahu a budem čakať do piatku? No nie, umyjem keď treba a hotovo
Tiež upratujem podľa potreby.. ale ak má prísť návšteva, takú rýchlu upratovačku svet často nevidí 🤣🤣
Normálnu návštevu žiadny prach za skriňami, posteľami ani prach z podlahových líšt nezaujíma. Kedy by to akože zisťovali? Postav sa do izby, uprac veci, ktoré nie sú na svojom mieste a máš základný poriadok.
Tiež upratujem podľa potreby.. ale ak má prísť návšteva, takú rýchlu upratovačku svet často nevidí 🤣🤣
@anonym_1882d0 to sú tie neohlásené návštevy - alebo návštevy na poslednú chvíľu - to sa mne nemôže stať 😂
upratujem podľa potreby ale nakoľko chodím do práce väčšie upratovania robievam cez víkend... pavučina sa nám ani nerobí, lišty prejdem vysávačom ( dlho vysávam lebo vysásavam všetko 😀 postele, sedačku, parapetu, žalúcie lišty ... na linke utriem prach kedykoľvek dvierka utieram hned ako vidím že treba... na chodbe je jedna skriňa z kt utieram prach hore z vrchu ale už aj tam pôjde vstavná tak už ani tam nebudem musieť utierať.. ja som rada keď je doma poriadok preto to robím priebežne podľa potreby... spoza sedačky a postelí 1x mesačne povytieram ...
@anonym_autor "nechce sa mi hneď ukladať všetko na podvodne miesto, lebo stále sa kdesi ponáhľam."
Tu musis zabojovat sama so sebou. Toto byva zdrojom zbytocne dlheho upratovania. Ked takych veci musis zrazu ist odlozit 20 naraz a hned. Su nezmyselne ponechavane kade-tade, kde si ich naposledy pouzila, nanosis sa pri tom a je to otravne/unavne.
Tu nic ine nepomoze, len sa premoct.
Ma kazda vec u teba logicke miesto?
Ma kazda vec vlastne miesto, kde nic ine nedavas, len tu vec?
Ak toto nemas, tak upratovanie je zbytocny boj.
Naprv toto vyries a upratovanie bude brnkacka.
Podla mna tvoj problém je ten, že nedávaš veci hned na pôvodné miesto, a nie pavučina v rohu. Myslím, že návšteva si nevšima pavučinu v rohu... ja mám v byte všetko na svojom mieste, a preto vyzerá vzdy upataný, aj ked v podstate nie je, lebo napr. podlahy sú neumyté... A potom je upratovanie hračka a upratujem podla potreby...
@anonym_autor ja upratujem, udržujem denne.
Pre mňa prach na lištách a pavučiny je už mega bordel

nemam striktny harmonogram kazdopadne kazdy den u nas ide roboticky vysavac s mopom, prach, kupelna, wc 1x do tyzdna, kuchyna kazdy den kvoli vareniu. Skrinky, dvierka, skrine s oblecenim, chladnicka, sedenie na terase... podla potreby aspon 1x mesacne. Niekedy vsetko popratam za jeden den, inokedy si to rozdelim na viac dni.