icon

Ako sa pohnúť z miesta a nezhniť za pásom?

25. feb 2020

Každá druhá diskusia o tom, ako máte dobré výplaty, 1500 , dobré materské nie ste odkázané na muža, viete si zarobiť na seba, muži pregambluju 150 000, druhy si kupi trojkolku za 30 000 Proste vidim, že sa v živote nestratíte. Ale po štúdiu na 2 stredných, jedna ekonomiká, jazyk som sa učila Aj, Nj, vodičak, 3 rekvalifikačné kurzy účtovníctvo, PC, sekretárka stále si ta výplata nie je taká, aka by mala byť. Nemám VŠ a tam je pes zakopany. Kolkokrát niekto študuje úplne odveci stavebnú, ale v banke ako prvú prácu má kontrolu finančných tokov
Svieti tam VS v životopise, je to absolvent, tak treba ho do riaditelne posadit. Ja ju nemám a na také pozície ma ani na pohovor nepozvú a dlhodobo viem, že mám v živote naviac. Ale nemôžem sa dostať na vyšší post, bez ohladu, že na to mám predpoklady a riadiť prevádzku napr. mať na starosti xy zamestnancov by som zvládla bez problémov, lebo jednoducho organizačné veci a byť za niečo zodpovedná, robiť pod tlakom mám v krvi a je to pre mňa gombička. Keby som došla na konkurz manažéra, tak ma odtial vyhodia a vysmejú ma. Na druhej strane som v prácach zažila, že sme ako ženy makali a najlenivší chlpa, ktorý pol dňa trávil facebookovaním a pol hodinou na toalete, 70x fajčením a prestávkami
vonku sa akosi prirodzene stal zástupcom vedúceho a bol pripravený na rolu hlavného manažéra.
Bol to chlap a to sa ráta, zažila som to 3x. Takže rodová diskriminácia či privilégia existujú
Preto sa pýtam, v akom odvetví a obore pracujete, kde zarábate nadštandardne
Máte VS vsetky? Robite v banke? Ste manažerky? Všetci vaši muži su ITčkari, alebo aj remeselníci a murári, a vdaka živnosti a vlastnej firme napredujete? Alebo v akom odvetví pracujete? Kde je ten pes zakopaný, že sa nemôžem pohnúť z miesta?

Strana
z4
sendy1977
26. feb 2020

@bayuska a akú si mala úroveň AJ, keď si tam nastúpila ?

bayuska
26. feb 2020

@sendy1977 podla testov C1 ale vskutocnosti som na hranici medzi B2/C1, zalezi od okolnosti 🙂 ale brali tam aj horsich, velku vahu mala hovorova anglictina, vpodstate od vstupneho testu, ktory by vpohode zvladol aj clovek na spodnejsej hranici B1, sa uz na gramatiku ako taku nehladelo, ked tak na frazovanie skor. + vtedy som prisla z Anglicka, kde som tyzden robila prekladatelku na rodinnom stretnuti (americania, anglicania, rusi a slovaci :D ), kde som bola asi jedna z 3 ludi, kto vedel plynule prekladat. Druhy bol brat, ktoreho svadba to bola, cize mal ine starosti ako robit prekladaca rodinam a treti bol kamarat, ktory tam ale nebol cely cas, takze mi mlel jazyk o dusu ked som sa vratila :P

lucyminarik
28. feb 2020

Ja Ti rozumiem, lebo mám rovnaký problém, tiež som vždy makala iba za pásom a premýšľala som nad tým, čo urobiť preto, aby som sa dostala vyššie. Mám obchodnú akadémiu s maturitou, vysokú školu nemám. Myslím, že u mňa zaúradovalo to, že som si nikdy neverila, samú seba som presvedčila, že na viac nemám a s každým neúspešným pohovorom sa mi to potvrdilo. Nepracovala som na sebe, nevzdelávala som sa a preto sa niet čo čudovať, že 10 rokov od maturity som to nedotiahla ďalej ako za ten pás.

autor
28. feb 2020

@lucyminarik no a ako si to riesila? Zmenila si svoj osud či zostala pri starom?

dskjhfdlkdjhl
28. feb 2020

@lucyminarik neviem kolko rokov ma zakladatelka, ak Ty si 10 rokov po maturite, cize mlada kocka, takze Ty este mozes dosiahnut naozaj vela, ale musis chciet. Najjednoduchsie je svoj neuspech zvalit na nieco/niekoho ineho. Ak vies, ze dalsim vzdelavanim by si sa dostala dalej, tak zacni.

lucyminarik
28. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl Ja si za to môžem sama, bohužiaľ som samu seba presvedčila, že na nič iné nemám, už veľa ľudí mi povedalo, že si malo verím, možno to bude pravda. Takisto som bola lenivá s pohodlná niečo urobiť aby som sa mala lepšie, vždy som hľadala jednoduchšie cestičky a čo najmenej namáhavé. Takže v mojom prípade nemôžem viniť nikoho okrem seba.

@autorka doteraz pracujem za pásom

Strana
z4