Ako sa popasovať s neustálym neporiadkom doma?
Ženy, ako to robíte alebo nerobíte, že máte doma bordel a nevadí vám to? 😀
Kým sme nemali deti, upratovala som tak 2x do týždňa a domácnosť sa ligotala, teraz upratujem každý deň a stále sa mi zdá, že máme neporiadok, vidím len samé nedostatky kam sa pozriem. Tam vidim prach, tam nejakú šmuhu na zemi či neidentifikovateľný fľak, tam packy na dverách a pod. 😩 a keď som u iných na návšteve sa mi zdá, že každý ma upratané doma len my nie. A to každý deň behám s handrou, vysávač ide každý deň, gauč vysavám stále. Keď sú u mňa kamošky tak mi vravia, že máme krásne čistučko, ale to len krátko sedia a nestihnú objaviť všetky tie nedostatky čo vidím ja 😀 môj muž nerieši, ten si aj v rozhádzanej obývaçke oddýchne, ja si nemôžem sadnúť, kým neni všetko poriadené. Chcela by som byť ako on v tomto smere, že omrvinky na gauči ho vôbec nerozhádžu a kľudne si do nich ľahne (preháňam trocha, ale chápete ako to myslím) 😀 (inak je úplne super, podieľa sa na chode domácnosti, takže mi nepíšte, že ho mám zapájať) 😊
Je to asi ako hovoria ze ty to vidis ale neni neporiadok lebo ja mam to iste upratujem denne ja vidim strasny bordel a ked ku mne niekto pride povedia ze ako mam stale poriadok ja to tak nevidim ja vidim vsade brajgel myslim ze ma to prejde ked nastupim do roboty🤣

Každý ma rad poriadok, je prijemne si sadnúť na gauč ked je všetko vyupratované, voňavé, čistučké. To je v poriadku, pokiaľ sa z toho nestane obsesia. Posadnutosť poriadkom je určitý druh obsedantno kompulzivnej poruchy, človek ma pocit ze nikdy nieje dosť a upokojuje ho vykonávať tu činnosť stále znova a znova
Podľa mňa by si mala zamestnať mozog inde. Čomu sa venuješ okrem upratovania? Ake mas koníčky? Co ta bavi? Sportujes, čítaš knihy, hráš na nejaký nástroj, venuješ sa niečomu kreatívnemu ? Niečo co by rozvíjalo tvoju osobnosť, potešilo ta ?
Zaved si v tom nejaký systém, neupratuj lebo sa ti zdá niečo špinavé, upratuj len v tom čase ktorý si na to vyhradis, ani o sekundu viac aj ked zbadas ťapky na skle. Povedz si ze to sklo čistis raz za mesiac tak si pockas kým sa poriadne vyťapká a umyjes ho potom
Radšej si s detmi zahraj spoločenskú hru, chod si zabehať, pripadne niečo ukľudňujúce napríklad aj omaľovánky pre dospelých. Mesiac trvá kým si človek vytvorí návyk, možno budeš mesiac doslova duševne trpieť koli smietke na podlahe, ale ono to prejde. Ten voľný čas pre seba alebo len tak s muzom či detmi je ovela príjemnejší než prehnaná čistota