Ako sa prestať týrať toxickým vzťahom?
Ahojte,
viem, že v tejto situácii je možno úplná banalita čo riešim, no mňa to veľmi trápi. Som mladá baba, chodím na výšku, som skôr taký typ čo rád chodí do prírody, venujem sa rada pomoci iným.. no čo sa týka otázky mojich vzťahov, tak som úplná doslovne hlupaňa. Som neuveriteľne naivný človek, ktorý v každom debilovi nájde niečo dobré. Mala som dokopy 2 vzťahy, v jednom stále som. Prvý trval 3 roky tento trvá 5. Oba úplná katastrofa, prvý ma podvádzal, klamal, gambloval a ja som mu 3 roky každý týždeň odpustila nové a nové klamstvá, lebo ma veľmi jednoducho zmanipuloval svojou story o nešťastnom detstve a zničenej psychike, prišlo mi ho ľúto keď plakal, jednoducho hlúpa som ho vždy poľutovala.. terajší vzťah je ešte väčšie peklo, 4 roky z 5 samé klamstva, nevera, nadávky, dokonca fyzické napadnutia.. ja si uvedomujem, že som v totalne toxickom vzťahu, milion krát som ho poslala k vode a milión krát sa zasa vrátila, lebo ma zmanipulovať rozplakal sa .. teraz už nerobím ani to, pretože všetko otočí na mňa každé svoje klamstvo je moja vina, zakaždým keď na nejaké klamstvo prídem, uz neplace ale nada mi do kuriev a vymysli si ze to riešim preto, ze sa určite kurvim a potrebujem to zakryť... nikdy som nikoho nepodviedla, neviem ani klamať lebo ma ide svedomie zožrať.. spovedam sa kam chodím, co robím, nonstop musim byť na mobile , nesmiem sa maľovať , nemám uz žiadne kamaratky.. aj napriek tomu sa k nemu vždy vrátim, nechám sa klamať znovu urážať. normálne som presvedčená o tom, že nikoho lepšieho si nenájdem pretoze sama nemám na viac, hoci kúsok zo mňa stále kričí, aby som utekala a zachránila sa... prosím vás, poraďte mi, čo mam robiť aby som sa uvedomila a prestala takto samú seba týrať toxickým vzťahom, o ktorom sama viem, že ma zničí.
pozrite, dakujte Bohu, ze s tymto nemate dieta ....co sa stalo v minulosti, s tym sa treba vysporiadat a zabudnut na to (v ramci moznosti, aj ked sa to asi neda)
prec od neho, cim skor tym lepsie
precitajte si je tu milion diskusii o manipulatoroch a ked este aj fyzicke ataky a nadavky ....fuj, utekalaaaa by som rychlostou blesku
treba byt silna, povedat mu: STACILO, DOVI DOPO, HLADAJ SI DRUHU
....lebo keby ste mali spolu dieta, len to by zacali problemy, to by vas uz potom inak deptal
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mate-vo-svojom-okoli-manipulatora/
Neviem ci sem mozem dat link https://www.postoj.sk/70916/nezijete-vo-vztahu-... . Precitaj si pribeh zeny so psychopatom. Nemala sil odist. Je prikladom ze sa to da.
fuuu, inak moja teta tiez s takym prezila cely zivot ....ako 50rocna dostala sklerozu multiplex a uz aj zomrela, skor ako on. Bolo to trapenie, tak ako on po nej zjapal a ona nemala silu odist kvoli detom ...uf, tazko sa mi na to aj spomina
Pozri, moja teta žije v takom vzťahu ako máš ty 30rokov!!! lebo ju ten jej exot presvedčil, že je neschopná chudera, ktorá sa bez neho ani nevykaká ... Teta už párktát normálne odpadla na ulici, lebo proste je to neskutočný tlak, ale keď sme jej to hovorili pred 25 rokmi, tak nieeee, celú rodinu si pohnevala a robila len čo uznal za vhodné jej mužík. Ona nemôže mať kamarátky, bez povolenia nemôže nikam íst, keď ide 100správ, kde je, s kým je, furt jej vypisuje, vyvoláva, kontroluje. Majú spolu dve deti, jedna, obe hneď ako sa dalo, pratali sa z domu, našlu prácu, kúpili vlastné byty, majú svoje životy a ona tam s ním sama. Občas prídu na chalupu, fuuurt sa vadia, rozvod sem, rozvod tam, ale ona ostáva. Ako, na začiatku tu bolo nevinné, ale stupňovalo sa to, nemohla si spraviť vodičák, lebo nemá na to schopnosti, podľa neho, skutočný dôvod je tá kontrola, všade ju vozil, mama jej umierala doma, nemohla ani za ňou ísť, robotu jej zháňal zádadne on, cez známosti, akoby bola teľa, a vždy to patrične zdôraznil, že len vďaka nemu má prácu. Ona bola šikovná, vedela nádherne kresliť, chvíľku to aj robila na objednávky, bola mega kreatívna ... ale tento tupec v nej zabil VŠETKO, ostali z nej len obrysy. On bežne pred jej rodičmi povedal, že je šľapka, lebo keď sa vydávala, bola tehotná ...ja keď som toto počula, ostala som v šoku. Ver mi, nechceš taký život! A čo bolo bolo, to sa nedá zmeniť, ale môžeš zmeniť komplet všetko, čo máš pred sebou!!! Tak sa ptestaň báť a chyť svoj život do vlastných rúk!!!
Ty si hlúpučká🙈 veď nemáte žiadne záväzky, čo je na tom ťažké odísť a viac sa nevrátiť? Veď toto dokázali matky s jedným alebo viac deťmi, mali to omnoho ťažšie než ty... si mladá tak načo si necháš ničiť život a psychiku chujom?
Vyber si- buď ho necháš a budeš si žiť ako ty chceš a šťastná, alebo ostaneš s ním a budeš skákať ako opica na špagáte
Je to choré aby ti zasahoval takto do tvojho osobného priestoru zakazoval ti maľovať sa a ísť s kamoškami niekde. Ty niesi jeho majetok.
Každý si je strojcom svojho šťastia...
Trosku sa zamysli nad tým prečo máš takú nízku sebaúctu, nepociťovala ťa niektorý z tvojich rodičov a nesprával sa ku tebe tak, že nie si dosť dobrá? Lebo keď si stále vyberáš toxické vzťahy, tak si potom berieš zle základy a vzorce z rodiny. Nie si aj taký záchranca, kde si myslíš, ze toho druhého spasíš? Skús pozrieť na nete videa od Jána Dvořáka, on sa touto problematikou hlbšie zaoberá.
*nepodceňovál ťa niektorý z rodičov
Poznáš pojem narcisticka porucha osobnosti? Lebo ten tvoj nou trpí.
Tak ešte raz, ale už naposledy, lebo už ma to nebaví dookola písať: Nepôjde za Tvojimi rodičmi. Nič im nepovie. Nemusíš im Ty dopredu nič hovoriť. Ty si ich dcéra, on je cudzí chlap. Prečo by sa s ním mali vôbec baviť? Prečo by mu mali veriť? Nemôžem uveriť, že si s ním (a nedajbože s ním máš aj sex!!!) len zo strachu, že bude žalovať rodičom! Prosím Ťa, ver mi! Viem, že je to pre Teba ťažké, lebo už Ťa zmanipuloval, zničil Ti sebavedomie, ale nedovoľ mu, aby Ti ďalej ubližoval! Skonči to s ním hneď teraz. V tejto chvíli. Pošli mu správu, že s ním končíš a hneď si ho všade zablokuj! Potom choď za rodičmi a povedz im, že si sa s ním rozišla a že sa bojíš, že sa bude chcieť pomstiť. Povedz im, že si na Teba vymýšľa hnusné veci a hovorí ich o Tebe kamarátom. Povedz im, že sa Ti vyhráža, že aj im o Tebe všeličo povie. O sexe s bývalým, tehotenstve a potrate nehovor! Sú to Tvoji rodičia. Budú stáť pri Tebe.
ahoj nechces to prebrat so mnou? studujem psych. poradenstvo a potrebovala by som par pripadov do praxe. kludne mi napis spravu ak ta to oslovilo. pracujem cez skype. a urcite zadarmo kedze sa jedna o prax.
Prepáč, ale keby si mala dobrých rodičov, ktorí stoja za tebou, tak by si sa nebála, čo im on narozprava, lebo by ho poslali hneď niekam. A mozog ti vymyl za tie roky perfektne, keď sa ho tak bojíš, nech sa vyhráža, klaslala by som na neho a išla na políciu. Tam stačí ukazat sms ak sa ti vyhráža a neboj sa, on sa hneď ukľudní. V minulosti som niečo riešila. Takéto typy, keď majú zrazu stret s policajtmi, tak stiahnu chvost. Len mu treba ukazat, ze sa ho nebojíš. Podľa mna sa výživa v tom, že ťa takto depta, je to taký jeho koníček.
Dakuj Bohu, že ešte nemáš s ním dieťa. A rýchlo od neho.
A preco nezacnes tym, ze rodicom povies aky je. Predsa,musis mat nejaky dokaz ze nie je taky sladky ako sa zda.
Nech sa vyhraza kolko chce,,povedz mu ze dobre chod, povedz. Rodicia nech su pripraveny.
V druhom rade naozaj vyhladaj odbornu pomoc, nech ti daju radu ako to vyriesit,,kedze toho trula nevies poslat kade lahsie.
este nevieme, ci autorka prispevku s nim byva
1.ak ano, zbalila by som si kufre, a odisla, pripadne napisala list dovi dopo a isla by som si po nove cislo k operatorovi ....alebo by som si ho blokla a nereagovala na ziadne jeho reakcie (kludne by som si aj zmazala fb ucet)
2. ak s nim nebyva, o to lahsie, neotvorit, nereagova, napisat mail, ze STACILO
Mne v podobnom prípade pomohla moja sestra a jej partia, vzali má medzi seba, ukázali mi, že dokážem fungovať sama aj po tých rokoch, že ho nepotrebujem, že som sa len trápila.
Nie je to jednoduché, aj keď to tak možno vyzerá. Držím ti palce. Skús nájsť niekoho kto ti možno pomôže a podrží tá v ťažkých chvíľach. 💙
Na tvojom mieste si nahrám rozhovory keď sa k tebe správa sprosto nech mám tiež niečo v rukáve a môžeš sa mu vyhrážať ty 😉 dovidenia
Tak si sadni sama so sebou a skutocne sa zamysli, preco je pre teba take tazke zahodit nieco, co nefunguje, nechces to, skodi ti to..
Ako ti uz pisali vyssie, tvoji rodicia budu vzdy na tvojej strane, nie na strane pre nich cudzieho cloveka. Ak by doslo k nejakemu rozhovoru, tak sa im zdover, ze prechadzas s tym chalanom skaredymi vecami, zs ti ten vztah ublizuje a velmi potrebujes ich pochopenie a podporu, aby si sa dokazala od neho odputat.
Ty uz vies, ze z tejto cesty sa musis vratit. Takisto vies, ze to cele nie je tvoja chyba. Ty vies, ze mas naviac a aj ze chces byt v normalnom vztahu. A takisto vies, ze pokial neodides, tak to uz skutocne bude tvoja chyba, lebo si nechas znicit zivot. Pouvazuj, ako sa s tebou rozpravali v detstve. A neboj sa obratit na profesionala - psychologa.
Vela stastia 🍀
A prispevky od zien tu, ktore ti 'nadavaju'do hluouckych a pod ber ako lahky trening.. mozes im skusit asertivne odpisat, alebo ich uplne odignorovat, no nie nechat sa nimk zdeptat
Sa divim, ze nemate deti po 5 rokoch lebo pan je ocividne "kvalitny material".
Neboj sa byt chvilu aj bez frajera... Vybrat si debila... To je take slovenske
Utekaj rýchlo čo najďalej od neho...
Ahoj autorka. Citim z Tvojho prispevku velke zufalstvo z toho, ze nechces stratit tvar pred rodicmi. Taketo pripady nepeknych rozvodov riesim v praxi aj ja. Nenavadzam Ta, len Ti napisem, ako to raz vyriesila jedna klientka. Nie je to nemoralne, kedze aj on, Tvoja protistrana, vytahuje na Teba najspinavsie karty.
Inak, ked sme pri tom, vedela si, ze ohovaranie a sirenie nepravd za ucelom vybudovania zleho mena je trestny cin? Kludne by si ho mohla dat na sud. Co asi neurobis, ale vedz, ze zakon je na Tvojej strane. Snad Ta to aspon mentalne posilni a budes odolnejsia.
Takze k veci. Rozvadzajuci sa par. Manzelovo ego zranene a ohrdnute. Manzelka sa mu v slabej chvili na zaciatku vztahu priznala k preslapu z minulosti formou sms. Tymto ju vydieral. Mal uz len snimky obrazovky. V konverzacii bola oznacena kratnym menom, nebolo z obrazku vidiet jej tel. cislo. Ona protirecila, ze to nepisala ona. V mobile je moznost zapisat si vlastne tel.cislo ako len chces. Takze si clovek moze dopisovat sam so sebou kludne pod Tvojim menom. Takze tvrdila, ze to pisal on za ucelom ociernit ju. Druhy pripad: manzel tvrdil, ze manzelka ucelovo, kym sa on sprchoval, napisala z jeho mobilu usvedcujucu spravu na svoj mobil, aby ho takto nachytala a mala dokaz v jeho neprospech. V oboch pripadoch to bolo tvrdenie proti tvrdeniu. Nenavadzam Ta na klamstvo, len Ta inspitujem v tom zmysle, ze ak on hra bezohladnu hru porusujucu zakon, aj Ty mas pravo na jednu milosrdnu loz rodicom, ak by sa naozaj uchylil k najhorsiemu a vyzvonil by im to. To, ze znama fraza "skutok sa ne/stal", Ti uz s odstupom rokov nikto nedokaze. Nikde o tom nie je zapis, len na nejakom teste davno zahodenom do kosa. Aby som Ta upokojila, v kazdom momente dna beha neskutocne mnozstvo biochemicky tehotnych zien, ktore ani o tom netusia a ani sa o tom nedozvedia, lebo si nespravia test a pripisu to par dni meskajucemu menzesu.
Musis sa naucit byt trosku viac asertivna, to sa do dnesnej doby hodi.
Ano mas pravdu, ze bigotni prilis nabozenski zalozeni rodicia aj nemusia prekusnut zmienku o tom, ze ich dcerenka pohlavne zila pred dovrsenim dospelosti/svadbou. Najprv sa mozu tvarit chapavo, ale z pozorovania takychto rodin vidim, ze casto aj po desatrociach si vedia pri kazdom len naznaku hadky vyhadzovst na oci "hriechy" z minulosti. Takze ich priprav v tom zmysle, zeim lovedz, ze sa rozchadzas s priatelom a uz kde tu nakydal na Teba nerpavdy. Ze z Tvojho mobilu si posielal spravy, kym si bola na wc/v sprche/v obchode/ alebo ze cislo ani nebolo Tvoje a ze keby hocico za nimi prisiel, nech delia tromi info, co dostali. Budem pozitivny test poprierat.
Ked sa ho zbavis, az vtedy vyhladaj psychokogicku pomoc, kludne aj cez ipcko ako Ti uz pisali a popracuj na Tvojom sebavedomi.
Ak Ti mkzem nasepkat, dovodom Tvojho zacyklenia v toxickych vztahoch z precitaneho bude 1.psychicky labilna matka 2.prilis svatuskarske prostredie, v ktorom si vyrastala 3. matkine manipulativne odlucenie Teba od otca (pises, ze teraz v dospelosti uz vychadzate).
Dovysvetlim. Psychicky chory rodic sa co vela pripadoch vyziva v manipulativnych technikach, citovom vydierani, zhadzovami a zastrasovani vlastnych deti. Maloktore dieta psychciky labilneho rodica je uplne v pohode, co sa tyka vlastneho vnimania, obrazu seba sameho. Takze prekvapivo vzorec toxickeho milenca(partnera) si nosis so sebou skrz toxicku matku. Popracuj na mentalnom ostrihnuti s nou. Nadychnes sa, naberies silu, spevnies a az potom si mozes najst rovnovazny vztah.
Poradim Ti vyborny kurz nevychova.cz. zahlas sa tam, maju webinare zadarmo. Nie je to o detoch, ako sa moze na 1.pohlad zdat. Lieci to najprv dusu nas dospelakov a šramy z detstva, ktore sme utrzili od rodicov. Autorka prijektu na zaciatku opise typicky priklad z rodin pred 30rokmi. Poplaces si, prehras si to viackrat, najdes sa v tom. Vyventilujes sa. Potom spise 3-6bodov, ako rosicia zastrasuju ci manipuluju vlastne deti a nakoniec ta nauci, ako sa odcyklit a uz nepouzivat rovnake vzorce na deti (ale teda pre Teba zatial na inych ludi a na seba samu). Webinare chodia 1x za dva mesiace zadarmo. Na youtube maju strucne videjka zadarmo. Alebo ak mas moznost, da sa zaplatit aj clenatvo a mozes sa v tom kutrat kolko chces.. Fakt su velmi napomocne presne pripadu, ako je Tvoj. Suvsice vseovecne, ale skrz jej konkretne priklady sa Ti bude zdat, ze je to presne o Tebe, na Teba site..Drzim paste a snad som Ti pomohla.
Smer psycholog, inak si budes hladat stale rovnakych blbcov a seba si nebudes vazit nikdy
Ja mat tvoj vek..nestracam cas a uzivam si dalsie co pride..uplne strata casu..uvedom si ze starnes a nezazivas nic krasne
Ahoj, skús si prečítať túto knihu, je presne o toxickom vzťahu a o tom, ako nedokážeme takéto veci ukončiť a prečo vôbec takých ľudí k sebe priťahujeme
https://www.martinus.sk/?uItem=831293&gclid=EAI...
Prosím odíď od neho. Navždy. Ľahko sa radí, ale urob to čo najskôr. Naber odvahu, uvedom si, že si už x-krát urobila kroky späť a nebolo to dobré. Viac sa k nemu nevracaj, nech Ti hovorí a robí čokoľvek. To nie je človek pre Teba. Koľko rokov sa chceš kvôli nemu trápiť? Nikdy nebudeš ľutovať, že si od neho odišla a nevrátila s k nemu. Potrebuješ to urobiť, pre seba.

@amelie2017 tiež si začínam myslieť , že bude najlepšie nájsť si odborníka a všetko doma vyklopiť našim aj skrz to, že budú určite sklamaní..