Ako sa rozhodnúť medzi rodinou a vzťahom?
Ahojte, chcem sa vás opýtať na názor. Mam 44 rokov, som rozvedená. Z prvého manželstva mam 12r dceru. Ta už druhým rokom žije u svojho otca, ku mne chodí len každý druhý víkend. 7 rokov mam nového muža. Mame spolu druhu dceru, ta bude mať čoskoro 5 rokov. Môj terajší partner cca rok pracuje v zahraničí. Domov príde raz za mesiac, niekedy za dva na par dni. Bol tam ako živnostník. Teraz mu ponúkli riadnu pracovnú zmluvu, plus dostal od firmy 3 izbovy byt. Ocakava odo mňa,že sa tam aj s našou dcérou za ním presťahujeme. Úprimne poviem,že tento vztah-nevztah na diaľku nedávam. Všetko je len na mojich pleciach, som unavená,vyčerpaná podráždená a potom si začnem v hlave vytvárať bludne myšlienky a príšerne ziarlim. Toto ma strasne ubija. Starsia dcera, ani neviem ako to nazvať, má ma na háku. Príde každý druhý víkend,lebo musí. Nie lebo chce a dáva to aj patrične najavo. Sú s ňou problémy, sikanuje iné deti v škole, ma sklony k depresiám a k sebaposkodzovaniu. Kým byvala u mňa bola v pohode. Až na posledný rok, čo bola u mňa. To sme už mali striedavku s mužom a vtedy to začalo. Šikana. Ale ze brutálna. Nestacilo jej slovne útočiť, dokonca fyzicky napadla spolužiačku, neskôr spolužiaka. No bolo toho veľa. Posledných par mesiacov sa správa dobre. Dokonca dostala aj pochvalu v škole za slušné správanie. Zlepšila si známky. Prestala sa sebaposkodzovat. Zrejme jej pomáhajú aj pravidelné sedenia u psychológa. No ale k veci. Ak odídem za súčasným partnerom, ona s nami neodíde. Bude určite chodiť každé prázdniny, no nebude so mnou tak často. Ak odídem, mladšia ma šancu na skvelú budúcnosť. Ak ostanem, môj vzťah s nim skončí. Mladšia príde o otca,ktorého miluje. Ja fakt neviem ako sa rozhodnut
Ako ta môže 10r dieťa potrestať tak, že sa jej vzdas dobrovoľne? Co si jej spravila, pred čím si ju neuchranila? Mne sa zdá, že sa zamotavas.
@poppy22 presne. Toto chodí po rozume aj mne
@vyrovnanaosoba nezamotavam. Len to tu rozoberat nemienim
Ja by som.odisla s mužom a s druhou dcérou, ale predtým by som sa ešte porozprávala s tou staršou aby vedela že je vítaná aj ona a vždy ma u nás dvere otvorené. Ale odišla by som s mužom.
Ďakujem za všetky komentáre,rady ci výčitky. Uvedomujem si,že môj sucastny partner ma manipuluje niekam, kam nechcem. Nie som zla matka. Moje deti sú prvoradé. Keby chcela ísť staršia s nami, bolo by to iné. Pokúsim sa s nou porozpravat. Ak bude chciet ostat nadalej pri svojom otcovi, tak musím pozerať na obe moje deti a seba. A dúfať,že pán z AT si uvedomí, že rodina je na prvom mieste. Ak nie,tak hold smola. Budeme tri baby (vlastne 4 - mame malú fenku)
@lonely66 ďakujem. A áno máš pravdu. Nestala som mu za to,aby si ma vzal
@hopsas ja mam druhého manžela, a prvého syna by som nenechala tu s jeho otcom, aj keby ten súčasný mal uši zo zlata.
@vyrovnanaosoba chápem ...ani ja samozrejme ..ale poznám prípad kedy žena nechala dieťa u otca a urobila.lepsie.pre to dieťa takže môže byť tento prípad aj u autorky..neviem .
@lonely66 k psychológovi chodí teraz už len dcera. Predtým som bola aj ja. S psychologickou sme hovorili, že keď nastane ten čas, pôjdeme na spoločné terapie. Ja na to nekaslem. Robím všetko preto,aby jej bolo dobre. Fakt sa snažím. Mam dve práce. Vlastný byt, ktorý je par minút od toho,kde žije s otcom. Áno,urobila som veľkú chybu. Dovolila som,aby jej ublížila jedna osoba,ktorá mne ublizovala roky. Nevšimla som si,že veci zašli tak ďaleko. Bola som zavalena prácou, mladšou dcérou, hádkami s terajsim partnerom. To už spať nikdy nevrátim. Ľutujem to a nesiem si následky z toho doteraz. Po jej poslednej návšteve viem, že ona mi odpustila. Ešte si musím odpustiť ja sama.
@lonely66 úprimne ti dakujem
Zostan doma, deti su najdolezitejsie a prajem aby SA ti starsia dcerka vratila. Otca moze mat stale AJ ked nebudu spolu byvat. Si silna a zvladnes to. Chlap ak Bude chciet, pride.
Nikam nesla.
Tu sa podľa mňa nemáš čo rozhodovať ty, ale tvoj muž. Ak mu záleží na tebe a jeho dcére,tak sa vykašle na tú prácu a príde bývať za vami na Slovensko. Ak to odmietne, tak sú mu prachy prednejšie ako vy, takže to bude on, kto rozbije rodinu. Tvoja staršia dcéra, aj keď sa tvári, že ťa má na háku, ťa očividne potrebuje. Tak ju neopusti, kvôli tipkovi, ktorému na vás zas asi toľko nezáleží, keď mu stačí byť s vami pár dní v mesiaci. Prepánajána!
Nepochopim ze si dovolila aby bola u otca a u teba je len 4 dni v mesiaci. Ved to kludne mozes ist zit do rakuska .. mladsia bude mat otca ty partnera ..Mala sa nauci fantasticky po nemecky, A ty mozes kazdy mesiac ist na 4dni na Svk . Ved kolko vychodniarov tak chodi ? Kazdy vikend z Ba do kosic 7h . Naco je ti je ze byvas 5minut od ex ked dieta vidis raz za dva tyzdne ?? Skor by som povazovala tuto dohodu za opustenie dietata ako to zeby si sla zit do rakuska stym ze si to zariadis tak aby si za nou vedela prist. A ona by.bola cez prazdniny tam. Mozno by zmenila nazor a chcela ist zit s tebou. Ak sa to neda :, tak si si to tou dohodou pekne po…Mozno by si bola vzacnejsia a vedela by ze mas stale o nu zaujem ze prejdes cez hory doly aby si bola snou .. a co je to za vyhra ze budes single mama dvoch deti jedno budes mat raz za dva tyzdne a druhe aj zabudne ako otec vyzera., ale vysvetli to potom tej male ze jej otec je blb ked chcel aby ste snim zili v rakusku no Ty si nechcela .., Lebo ma sestru ktoru vidi 4dni v mesiaci , Neviem ci sa da obom detom tvrdit ze ich otcovia su manipulatori a ty si nikde neurobila chyby.
Autorka, problém je tvoj priateľ, ktorý si neuvedomuje, že má rodinu a ťa má byť na prvom mieste. A súčasťou tej rodiny je aj tvoja staršia dcéra. Už to že žije mimo vás kvôli práci hovorí o jeho prioritách.
Ženy, miestami ste k autorke až kruté.. nepoznáme všetky okolnosti.. keby bola taká zlá matka, tak nad tým ani neuvažuje a bez mihnutia oka odíde za chlapom do zahraničia.
Autorka, držím ti palce, nech to dobre dopadne, hlavne pre dcéry a teba… chlapi v tomto nie sú až tak dôležitý, na nich nepozeraj! Určite sa najprv porozprávaj s dcérou, úplne narovinu a úprimne.
Ak deti po rozvode menia správanie, je to väčšinou preto že to nevedia spracovať.
Ty si mala nového partnera, neskôr dieťa a tvoja dcéra tým evidentne trpela.
Prešla som si presne tým istym.
Ja som však obetovala svoj osobný život a venovala sa deťom, a práve pre to mi vzťah s mužmi nevyšiel, nemala som čas.
Do zahraničia by som nešla, pokiaľ sa nevieš rozhodnúť, tak u mňa je ,,neviem,, automaticky NIE.
Držím palce aby si našla cestu naspäť k dcére, aj môj ex skúšal prehovoriť syna, aby išiel k nemu, decko vypiplane, vychované, samostatné, ale syn sa ,,ukecat,, nedal 🍀
aká budúcnosť ťa čaká s partnerom, ktorý dovolil, aby si sa dobrovoľne vzdala svojho dieťaťa? Ktorý dovolil, aby si sa nezaujímala a nevšimla si problémy okolo dcéry? Len debil, v žiadnom prípade nie partner a už vôbec nie otec detí, áno detí, pretože keď si vzal teba (rozhodol sa s tebou žiť) vzal si aj tvoju prvú dcéru a mal ju tiež chrániť a mať rád. On namiesto toho pozerá len na svoje dobro. A teraz ťa ešte postavil do pozície, aby si si vybrala, buď on, alebo deti.
Neublížuj sebe, ani deťom. On nech sa rozhodne, on je ten čo si môže vyberať. (aj to nie je ten správny výraz)... Ty nie. Ty si si už vybrala, keď si porodila. ❤️
@vyrovnanaosoba oni spolu nežijú, manželmi nie sú vôbec. Sú spolu sedem rokov, majú 5 ročné dieťa,čiže po roku chodenia ona otehotnela. A on žije v zahraničí. Jej súčasný frajer nemá čo stratiť, a on si to dobre uvedomuje.
@zmrzlinka2021 no ved preto píšem, že on je ten, čo si môže vyberať. Nie ona.
Píšeš ze je to 7 hod cesty, tak ak staršia dcéra nechce ísť, mozes ty chodiť každý druhý víkend za ňou a prázdniny sú ju brat ku sebe. Aj keď teda ja by som sa ne odsťahovala ak by mi na dieťati zalezalo
Nečítala som tvoj príbeh celý. Len proste ženy, ktoré ste za striedavku, naozaj zvážte fatálny dopad na dieťa. Otec nie je matka, aj keď mnohí otcovia v sebe majú ten potenciál nie je ich veľa. Dieťa potrebuje jeden domov.

Autorka, bože, co si ty za matku???? Jedno dieta opustis a keď si k tebe pomaly hľadá cestu, chceš sa oddrbat niekde preč??? Nestaci ti ako je na tom zle??? Viac ti záleží na nejakom chlapovi ako vlastnej dcére??? Však už teraz ste viac od seba, ako spolu. Vy už v podstate žiadny vzťah ani nemáte... cize ani druha dcéra nie je s otcom. Vzťah mate o nicom, keď sa rozidete, co potom??? Ostatnes v AT, alebo ako? Zase dodrbes aj druhú dcéru??? Co si ty za matku paneboze 🤦♀️👎