Ako sa správať u svokrovcov?

20. dec 2022

Caute, nerozpravame sa so svkorou cca 2 mesiace. Mame na to dovod. Je same zlo a stacilo uz z nej. Po 10 rokoch to vidi aj manzel. Avsak, idu Vianoce, a kvoli svokrovi proste musime ist, on je zlaty clovek. Mame aj maleho syna, nemozem urobit, aby ho svokor nevidel.

Ale, ako sa spravat? Ja nie som pripravena na to, aby som sa udobrila so svokrou. Keby neboli Vianoce, tak tam nejdeme (byvame 500km od nich). Robit sa, ze je vsetko ok, to nehrozi. Rozmyslala som, ze tam nejdem a poslem iba syna a muza, (muz je na tom tak, ako ja), ale naposledy to nedopadlo dobre, ze som tam nebola. Takze to tiez nehrozi.

Dajte nejake tipy, lebo cim sme k Vianociam blizsie, tym mi je horsie a horsie. 🙄

zafir01
20. dec 2022

A čo tak ísť, k svokrovi sa chovať ako treba keď je fajn. a svokru... Žiadne objatia a recicicky a pretvárky. Chovať sa slušne avšak chladne a s odstupom.

danulicek
20. dec 2022

moj tip je neist - naco? ze su vianoce, nie je dovod robit nieco, co nechces a co sa patri, aby sa druhy neurazil. nekomunikujete, nechcete sa udobrit, robit sa, ze je vsetko ok, hoci sa vam obom otvara noz vo vacku, tiez nie je zrovna riesenie. ako si to predstavujete? ze pridete tam, svokra sa zavrie do izby? ked je svokor zlaty clovek, da sa stretnut mimo domu, na neutralnej pode. ak sa predsa len rozhodnes ist k svokre, asi to chce spravat sa slusne, bez pretvarky - ziadne objatia a pusinky. to je najhorsie, ked vies, co si ten clovek o tebe mysli a napriek tomu ta objima a pusinkuje. ja osobne to nenavidim 🙂

barbie1981
20. dec 2022

Ja by som poslala len manžela s dieťaťom a urobila si čas pre seba.

barbora0308
20. dec 2022

Ja by som nesla a svokrovi ponukla moznost, aby prisiel on k vam na navstevu napr. medzi sviatkami.

pribinak
20. dec 2022

Aké staré je to dieťa? Že by šlo len s otcom

babababka
20. dec 2022

Ja by som išla,ešte by som aj niečo im upiekla aj keby to vyhodila.Chovala by som sa tam normálne,milo,sem-tam úsmev, nech jej spadne sánka a nech ju od jedu aj rozpučí.

dadis
20. dec 2022

Udobrit sa a hotovo..co z toho mas, ze mate nedoriesene konflikty? Trpi tymi zlymi vztahmi aj tvoje dieta, aj tvoj muz (predsa je to jeho mama, aka je) a aj vase manzelstvo. Ani ty nie si bez chyby (nikto), pacilo by sa ti, ze by ste mali s nevestou taketo vztahy? Stareho cloveka neprerobis, budte blahosklonni k jej chybam a zacnite si vsimat na nej to dobre (a pokojne jej to aj povedzte..pochvaly a vdacnost upevnuju vztahy)

hilda08
20. dec 2022

Ja toto nikdy nepochopím…idete tam lebo su Vianoce, a vlastne si ich idete pokaziť. Naco? Ak je svokra take zlo, je jej to jedno, a ty mas kŕče uz tyzden pred vianocami kvoli nej…vobec sa to neoplatí ani riesit, zly clovek zlým ostane a urcite ho nebude trapit, ze ty uz tyzden nad tym rozmýšľaš a stresujes sa…ja by som kaslala na to, nenechala si pokaziť Vianoce, citi to z vas aj dieta, isla by som tam medzi sviatkami svokrovi rukou potriasť, dat daky dar alebo co, svokre by som sa pozdravila a vybavene.

whatever1
20. dec 2022

V akom zmysle to nedopadlo dobre ked tam boli bez teba?

bubalea
20. dec 2022

Odpúšťať jej nemusíš, ale šla by som a chovala by som sa normálne. Veď nemusíte sa hneď hádzať okolo krku, ale ako nenechala by som tam ísť tam len muža so synom, to by si jej podľa mňa ešte viac nahrala

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zafir01
20. dec 2022

@babababka presne tak síce je svokra "zla". Avšak ja ako nevesta a ako človek, ak mám čisté svedomie. Nemám si prečo kaziť sviatky. Prídem a ukážem ako som nad vecou. Ako nie som jediná a detinska. A hoci spolu nevychádza e, za želám jej pokojne sviatky. Pretože hoci s niekym nevychádza nebudem mu priať niečo zlé. Je to žena, ktorá mi porodila a vychovala môjho životného partnera, manžela. A keď už za nič, tak za toto jej vďačím.

Ja už svokru žiaľ nemám, a hoci tiež boli medzi nami nezhody, ľúbila som ju. Píšem, ako by som reagovala

zafir01
20. dec 2022

A bez vymyslania by som pri stretnutí jej podala ruku a povedala " napriek všetkému medzi nami, želám vám šťastné a veselé a všetko dobre do nového roka..... "
Lebo tak si ja predstavujem rozumnú zenu

veroonikadan
20. dec 2022

@zafir01 suhlasim, takto som si aj ja velakrat povedala, ze takto sa zachovam, len mna zvyknu nakoniec casto prevalcovat emocie :/

mamutka
20. dec 2022

Nešiel by nikto z nás, normálne by sme si urobili krásne vianoce doma. Nerozumiem načo tam ísť a kaziť si Vianoce, vidieť sa môžete kedykoľvek. Navyše, ak je svokor taky super, môže vás prísť pozrieť kedy chce, predpokladám, že času má dosť.
Dovolenky a pokoja majú ľudia malo, ešte si to hentak pokaziť, akože prečo?

matullienka
20. dec 2022

Keď som bola mladšia často sme mali so svokrou nezhody, teraz spolu vychádzame v rámci normy dobre. Ale k nám vždy všetci prídu 25.12. lebo muž má narodeniny a aj keď sme sa hnevali vždy som jej podala ruku a zaželala pekné sviatky a rovnako po novom roku. Z mojej skúsenosti viem, že človek veľa vecí vekom vníma inak a nie vždy to čo oni povedia aj myslia zle. Ja sa teraz už s mojou svokrou zasmejem, že ona má syndróm predbiehajúcej papule a ona sama to priznala, že áno veľakrát najskôr povie a potom rozmýšľa a nie vždy to každý pochopí. Takže ja odporúčam ísť pekne ako rodina a slušne podať ruku.

bibina32
20. dec 2022

@matullienka že syndróm prebiehajúcej papule😂, to počujem prvý krát.

matullienka
20. dec 2022

@bibina32 u nás používané často, trpíme ním občas viacerí 😂

avene55
20. dec 2022

@dadis pekne povedane

raszuz
20. dec 2022

Ja svoju svokru (89 r.) maximálne pozdravím, žiadne podanie ruky, pusa na privítanie a viac menej ju ignorujem. Ona sa snaží mi aj rozprávať a prihovárať, ale ja už nemám záujem. Takto to je vyše roka. Zle robila 10 rokov a minulý rok to už prehnala, a môj pohár trpezlivosti pretiekol. Bohužiaľ tam ideme tento rok na Vianoce (dlhý príbeh, samozrejme spojený so zlobou a zahľadenosťou na seba mojej svokry). Ja tam chodím kvôli mužovi, ale ak nám pokazí Vianoce (čo reálne hrozí), tak sa zrejme zatnem a dovidenia.

henta
20. dec 2022

@raszuz prečo idete na Vianoce? Vianoce majú byť o rodinnej pohode. Toto vyzerá tak na vianočné peklo, keď sa s ňou neznesies a je aká je nechápem muža,že ťa tam ťahá

raszuz
20. dec 2022

@henta lebo je po zlomenine nohy ... muž, ju volal k nám, ona ani bohovi, lebo je ŤAŽKO CHORÁ a HANBA, že ju tam necháme samú .... proste len prieky robiť, odkedy ju poznám ...

henta
20. dec 2022

@raszuz no to teda naozaj obeta...a nikoho iného nemajú?

raszuz
20. dec 2022

@henta muž už nemá súrodencov ... a vnúčence (teraz nemyslím naše, tie sú malé, myslím, tie dospelé), škoda reči ...

beataxxx
20. dec 2022

Nedalo by sa tam ist, ale byvat v hoteli, aby ste spolu stravili menej casu?

raszuz
20. dec 2022

@henta minulý rok tam spravila niečo takéto, nie ona k nám nejde, ona bude doma. Na Štedrý večer bola doma, do telefónu samozrejme výčitky. 25. ráno, ešte sme spali, zazvonil telefón a svokra mužovi, "tak už môžeš prísť pre mňa".