icon

Ako sa správať vo vzťahu?

13. feb 2023

Ahojte, možno zvláštna otazka, ale veľa krát tu citam že ma chlap full servis (zena navari, napecie, uprace, zarába…) a chlap sa nechce za ňu ozenit napr. a vela zien tu pise, že načo by to robil, keď už teraz ma všetko. Ako sa teda správať vo vztahu? Ma byt zena bordelarka, alebo sa nestarat o domacnost, muza? Nemalo by to byt praveze tak, že chlap keď vidí že je zena sikovna tak prave kvôli tomu si ju vezme? Videla som aj take video, že nikdy sa nesprávaj ako manželka za cenu priatelky. Nerozumiem tomu😊

Strana
z2
evelyn246246
13. feb 2023

.. je to jednoduche..vela zien sa neopyta partnera na buducnost a caka ..mnohokrat sa nedeje nic okrem toho , ze ich akosi ukeca na dieta ale sobas uz nie ..takze idealne je opytat sa partnera ak zena tuzi mat najprv sobas a potom deti... usetri si tym zena cas a nezabije ho s debilom..ak napriek odmietavemu postoju partnera o sobasi a detoch stale tisko dufa, ze sa zmeni a nadalej robi full servis, tak je vazne hlupa... no a zisti to casom povacsine uz s dietatom..preto je fajn si to zistit cim skor.. lebo skoro stale je zena ta , ktora ostane v ... prdeli.

zuzka102
13. feb 2023

A ty nepoznáš nič medzi *skákať chlapovi okolo rite - alebo - *byt bordelarka ? Zlata stredná cesta vieš čo je?

sidicek
13. feb 2023

Ľudia sa snáď neberú preto ,že dobre varia ci upratuju .Nerozumiem, čo ti nie je jasné, ta veta nerobiť manželku za cenu priateľky je dosť výstižna,to sa snáď ani nedá nepochopit.

ivangeline
13. feb 2023

No naj je sa spoznat,zlaadit hodnoty a plany do buducna,zasnubit,riesit svadbu so spolocnym byvanim naraz (ked nechcete totalne krestansky nazor,tak ist byvat k sebe az ked riesite svadbu),po svadbe zas deti. ;)

zmrzlinka2021
14. feb 2023

Tak v prvom rade, ked si frajerka, do takeho vztahu podla mna nepatria veci, ktore patria az do manzelstva. Dnes vsak stav "frajerka" splynula so stavom "manzelka", pričom mnoho zien sa manzelkou nikdy nestane, ale robia vsetko, co manzelky, pričom chlap je stale slobodny. Hovori sa tomu, ze zeny "hraju hru muzov". Mozno je to vyhodne pre zeny v statuse "DARA ROLINS", ale vacsina zien, hlavne ak su deti, su v znacnej nevyhode.

A po druhe, aj ked si manzelka, si kralovna, nie si nikoho sluzka a hlavne "starat sa o muza" je VELMI PONIZUJUCE.

V spoločnej domacnosti musite fungovat vzdy spolocne - ak ja varim, ty upratujes - ak ja upratujem, ty sa venujes dietatu....

zmrzlinka2021
14. feb 2023

@elizabet173
Zial vela zien veri v to, ze full servisom si "udrzia" vztah a boja sa postavit za seba, boja sa "nieco chciet", lebo este stale v nasej spolocnosti u dost vela zien pretrvava extremny vztah, zeby ostali "na ocot".

Strach zo samoty dokaze ospravedlnovat vela chorych vecí... maloktorá žena je stotoznena s tým, že vie si predstavit plnohodnotny zivot ako single.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
14. feb 2023

@elizabet173 Ja ti rozumiem a uvazujem rovnako, ale zistila som vekom, ze my sme fakt podstatne nizsie percento zien. Mam 38 a slobodne kamosky, co mam, su vacsinou v hlbokych depresiach, lebo im velmi chyba vztah. Castokrat zena pride dajme tomu z prace (mnohe zial nemaju ani pracu, ktora ich naplna) do prazdneho bytu, vsetci okolo maju vlastne rodiny... povies si, mozes ist cvicit, mozes ist na japoncinu, mozes cestvoat...atd... ale ich to nenaplna, tuzia jedine po vlastnej rodine. A potom bum rodina oslava a 9 z 10 ludi utrusi "no moja, nemozes tolko vyberat" alebo ti tam podsuvaju vselijach starych mladencov... Staci, ked mas zlu naladu niekde a uz niekto zabije "nema chlapa, tak je nervozna"...

zial... takto je nastavena spolocnost (vacsinova), iba zena s chlapom je NIEKTO

christina_petrikova
14. feb 2023

@zmrzlinka2021 a tak to by som povedala, ze plati skor pri tych starsich rocnikoch, no je doba, kedy je coraz viacej ludi tak povediac single a mnohi su tak stastni aj ked mne by to chybalo. no strach so samoty je podla mna ten najvacsi blok si vobec niekoho najst

dadis
14. feb 2023

@zmrzlinka2021 Ja co poznam single ludi, tak to celkom zvladaju. Mala som single kolegynu vo veku mojej mami a som stastna, ze som ju mohla spoznat. Vdaka nej som sa samoty vobec nebala, ona zije kvalitny zivot aj bez partnera a deti. Ja deti mam, tak taku ozajstnu samotu pravdepodobne nezazijem. Ale ani mi pri rozvode nenapadlo sa bat, ze budem sama. Mam deti, rodicov, brata, kamaratov.

zmrzlinka2021
14. feb 2023

@christina_petrikova
@dadis
Ja netvrdim ze sa take osoby nenajdu, lenze z mojho pozorovania a komunikacie s x ludmi mam pocit, ze to su skor ojedinele pripady. Tiez som bola z toho taka zmagorena. Media, socialne siete prezentuju single zivot ako uzasny, dobrodruzny, kopec moznosti, akcii, karierneho rastu a potom v komunikacii s velmi vela hlavne zenami 35+ vnimam uplne nieco ine - extremnu tuzbu mat manzela, deti...

Napr. aj co mam kamosky podstatne mladsie rocniky (okolo 25) a mame velmi dobre zdielacie vztahy, tak co pocuvam, ako sa dnes baby predhanaju aby za kazdu cenu mali frajera a kolke depkuju ze nemaju nikoho...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dadis
14. feb 2023

@zmrzlinka2021 Aj ja mam mladsie kamosky, niektore nezadane, nechce sa im randit cez tinder a mladym chalanom sa do vztahov velmi neche, ale len jedna panikari (ma 35), ale my ju ukludnujene, nech sa ukludni. Snad sa jej uz tento rok zadari, nieco vazne. Ale inak krasna zena, samostatna, sama si hypoteku vzala na byt.
@elizabet173

hankab
14. feb 2023

Domace prace a starostlivost podla mna nemaju so svadbou nic spolocne. Su chlapi, ktori maju cely cas postoj, ze svadba bude ak vsetko vo vtzahu klapne. A potom su taki, ktori sa zenit nechcu ani keby mali najkrajsiu a najsexi sluzku na svete.
Rovnako zeny, niektore snivaju o svadbe od malicka a tlacia do nej aj muza, lebo nechcu zit “nadivoko”. A niektorym na svadbe vobec nezalezi.
U nas konkretne je moj chlap ten, co chce svadbu a uz mi dlhsie rozprava co a ako bude 😁 a sluzku mu teda nerobim, ani by mi to nedovolil. Mne je to jedno, na svadbe mi nezalezi a uz vobec by som ziadneho chlapa do nej netlacila.

Strana
z2