icon

Prečo sa naživo nedokážeme rozprávať, aj keď si rozumieme cez správy?

18. apr 2026

Máte skúsenosť, že si s niekym perfektne rozumiete cez správy ale naživo viazne komunikácia? Neviem čo si myslieť, alebo čo s tým robiť. Ide o muža, s ktorým sa už dlhu dobu stretávam. V podstate sme už jednou nohou vo vzťahu. Komunikácia cez správy perfektná, vnímavý, pozorný. Zaujíma sa, venuje sa mi. Za krátky čas som ho spoznala takto viacej ako niekoho za roky. Ale keď sme spolu, komunikácia je taká krcovita. Intimita super aj všetko, ale samotné rozprávanie viazne. Sme obaja introverti ale už sme si mohli za ten čas na seba zvyknúť. Mna to mrzí, lebo city mame ku sebe už riadne. Mame dlhé pauzy ticha, potom sa niečo povie len tak, všetko jednoduché témy a nič hlbšie, to všetko preberáme cez správy. Nie sme už teenageri čiže znie to detinsky, ale je to tak. Nie je to jednoduchsi typ muža, žeby len nemal čo povedať. Práveže je dosť hĺbavý no a tu nastáva otázka pre mna, či mu na mne ozaj tak záleží že ma vníma inak ako svojich priateľov a ľudí pri ktorých sa vie dokonale odviazať, alebo mu to so mnou v tomto neladí. Potom mi je z toho aj smutno, lebo si pomyslím že ako sa možno s nejakou ex smial, zabával.

blacki12
18. apr 2026

@anonym_autor Naživo je to on, taký aký je, správy píše niekto iný, alebo mu s tým niekto pomáha.

anonym_b2c85f
18. apr 2026

No to sa občas presne takto stáva, že jeden druh komunikácie super a druhý celé zle. Ak to nefunguje naživo, je to ten horší prípad. Dlhé pauzy nie sú problém. Neraz je fajn len tak vedľa seba jednoducho byť. Mať ale stres z toho, že sa nemáme o čom rozprávať a nasilu umelo vymýšľať debatu.... Do tohto by som už asi nešla. Škoda, že ste najprv viac neskúšali, či si sedíte ako ľudia.
Povedz mu, čo ťa trápi, nech má priestor sa aj on k tomu vyjadriť. Ak to nebude ani časom lepšie, ostáva ti uspokojiť sa s tým, ako to máte alebo.....

anonym_7c8477
19. apr 2026

A ty sa ho bojis,toto narovinu opytat,ze??Prakticky si tiez ticho,a hlavou ti idu myslienky,ktore by si sa rada aj opytala,povedala ale si tiez ticho ako on.On to ma tak isto.Preto sa neviete porozpravat medzi 4 ocami.
Ja som teda s muzom bola otvorena od zaciatku,uplneho zaciatku.Vsetko mozne aj nemozne sme preberali,rozpravali stale vkuse.Ani po 20r neni sekunda ticha medzi nami.Aj autom ked ideme len my 2ja dlhe cesty,cele to prerozpravame.
Nehanbi sa a zacni o vsetkom komunikovat.

anonym_c88139
19. apr 2026

Je možné, že mu pomáha AI pri písaní. Už aj dnešné decká každý sloh vyriešia za pár sekúnd. Alebo len potrebuje dlho rozmýšľať nad odpoveďou a keď je v strese, zasekne sa a nevie zareagovať. Skúste ísť na bowling, niekam na výlet do prírody.... Aby ste boli v pohybe. Možno sedenie v reštike a pozeranie si do očí, ho stresuje a blokne sa mu komunikácia. Inak, stále viac mladých ľudí si len píše a naživo nevedia odkomunikovať nič. Taká doba🤔.

anonym_efad84
19. apr 2026

@anonym_autor Z vlastnej skusenosti ak viazne komunikacia tak to nie je v poriadku....S mojim novým manželom mám pocit, že sa pozname roky...stači jedno slovo pohlad a viem čo su mysli. Dokažeme sa o vsetkom rozprávať...až mi je luto že som tolko rokov strácala čas s nespravnymi ludmi .

citronove_koliesko
19. apr 2026

@anonym_autor tak si piste aj nazivo, ked nastane trapna pauza tak.mu napis "ty ale teraz sme sa nejako zasekli, nezda sa ti 😀" a mozno si o tom fajne pokecate cez spravy. A trosku aj odlahcite ticho.
A mozno je to clovek ktory nepotrebuje vykecavat na zivo a je mu s tebou dobre aj ked je ticho.
Trochu od temy. Ja napr. sledujem ze kopec ludi teraz posiela hlasovky. No ja na to vobec nie som, ani posielat ani.pocuvat. Keby to po mne niekto chcel.tak narazi, toto mi je proti srsti.

astronaut321
19. apr 2026

@anonym_autor Ja ti na toto rýchlo odpoviem. Ja som zažíval to isté, ako on.
S bývalou priateľkou sme nevedeli prísť na to, že čím to je, že aj keď sa poznáme, stále to ide cez správy lepšie. Potom som na to prišiel už bohužiaľ neskoro, sám. V správach si v rovnakom prostredí za každým. Niekto si to prizná niekto nie, ale prostredie nás ovplyvňuje. Je potrebné si nájsť tiché prostredie, kde budete sami dvaja, alebo aspoň kaviareň s takými uzavretejšími bunkami a rozprávať sa trošku potichšie.
Vždy to pôjde trochu horšie ako správy, lebo aj tá ústna komunikácia je predsalen skill, ale bude to omnoho lepšie. Len sa treba rozrozprávať.
Prajem veľa šťastia 🙂.

domkakvet
19. apr 2026

@anonym_autor ak som to spravne pochopila, tak je ticho iba pri tebe a ak sa ty snazis o konverzaciu a on sa nechyta hladaj inde.

anonym_ca6648
19. apr 2026

Ja som to mala tiez tak. Je to cele o tom, ze spravy si moses premysliet, pamatam sa, ako som ich x-krat prepisovala, aby to bolo lepsie, vtipnejsie, udernejsie...nazivo je to proste o inom. Potom sme sa stretli a ja som zo seba dostala tak 20 viet za cele stretnutie😄

anonym_e36b94
19. apr 2026

@anonym_autor s takým nastavením sa určite nezabaval a nesmial.Preco sa ponižujes, že tie predtým boli super?Asi neboli, alebo on, keď je sám.Su muži čo sú dobrí do postele, do rodiny, len na písanie ako kamaráti.Tak je introvert nemaj veľké ocakavania

autor
19. apr 2026
@astronaut321

@anonym_autor Ja ti na toto rýchlo odpoviem. Ja som zažíval to isté, ako on.
S bývalou priateľkou sme nevedeli prísť na to, že čím to je, že aj keď sa poznáme, stále to ide cez správy lepšie. Potom som na to prišiel už bohužiaľ neskoro, sám. V správach si v rovnakom prostredí za každým. Niekto si to prizná niekto nie, ale prostredie nás ovplyvňuje. Je potrebné si nájsť tiché prostredie, kde budete sami dvaja, alebo aspoň kaviareň s takými uzavretejšími bunkami a rozprávať sa trošku potichšie.
Vždy to pôjde trochu horšie ako správy, lebo aj tá ústna komunikácia je predsalen skill, ale bude to omnoho lepšie. Len sa treba rozrozprávať.
Prajem veľa šťastia 🙂.

@astronaut321 ďakujem, bohužiaľ toto nebude ten prípad. Poväčšine sme niekde v tichu, sami dvaja. Napríklad v aute. Sex a všetko super, tam je odviazany a mame ho skvelý. Aj tie chvíle ticha sú super, keď sme prijemne nalepení na sebe a užívame si to. Ale viem, že s kamaratmi, možno aj kamarátkami je určite odviazany uplne a ja teraz neviem, či tento stav pri mne je ten pre neho vyhovujúci, že mu je tak dobre alebo mu toto konkrétne pri mne nevyhovuje. Bojim sa na to spýtať, aby som nevytvorila medzi nami ešte väčšie napätie a nasilu pri ďalšom stretnutí tlak z debatovania

autor
19. apr 2026
@anonym_e36b94

@anonym_autor s takým nastavením sa určite nezabaval a nesmial.Preco sa ponižujes, že tie predtým boli super?Asi neboli, alebo on, keď je sám.Su muži čo sú dobrí do postele, do rodiny, len na písanie ako kamaráti.Tak je introvert nemaj veľké ocakavania

@anonym_e36b94 mne by nevadilo, keby je to takto s vedomím, že je mu to prijemne a ma to tak rad. Vytahujem si to možno nesprávne na seba, že možno aj ja nerobím dosť a nejde mu to pri mne. Všetko spolu čo mame je super, aj v tom písaní je trpezlivý a skvelý, keď niečo rozoberame snaží sa dopodrobna mi vysvetlit, zaujíma sa. Nie je to muž s malo slovnou zásobou. Len neviem akým spôsobom zistiť, či teda naša komunikácia je takto ok a cítime sa prijemne alebo nie

allia28
20. apr 2026

Prežívam niečo podobné. Nie je to tak, že si veľa píšete a potom si už nemáte čo naživo povedať? Skúste robiť nejaké spoločné aktivity, kde Vás samotná aktivita zamestná a sem tam o dačom začnete hovoriť. Nebude to trápne, ako keď len sedíte niekde a pozeráte sa na seba...

fotoarch
20. apr 2026

Je silny introvert. Nepotrebuje sa rozpravat . V spravach ti odpivie , posle smajlika a teda sa to rozprudi. Otazka je na Teba ci aj ty si introvert alebo si len myslis ze si introvert.

astronaut321
20. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_e36b94 mne by nevadilo, keby je to takto s vedomím, že je mu to prijemne a ma to tak rad. Vytahujem si to možno nesprávne na seba, že možno aj ja nerobím dosť a nejde mu to pri mne. Všetko spolu čo mame je super, aj v tom písaní je trpezlivý a skvelý, keď niečo rozoberame snaží sa dopodrobna mi vysvetlit, zaujíma sa. Nie je to muž s malo slovnou zásobou. Len neviem akým spôsobom zistiť, či teda naša komunikácia je takto ok a cítime sa prijemne alebo nie

@anonym_autor Tak inak, keď píšeš správy, používaš viac pravú hemisféru. Kreatívnu časť mozgu, pri debate používaš ľavú (gestikulácia, melódia hlasu, reakcia).
Keď sa chcete hlboko porozprávať, tak si otvorte fľašu červeného. Keď sa chcete viac hlboko porozprávať, spravte si Gin Tonic 😂 asi by som to, absolútne vôbec, bezpredmetne neriešil

anonym_19ccac
20. apr 2026
@blacki12

@anonym_autor Naživo je to on, taký aký je, správy píše niekto iný, alebo mu s tým niekto pomáha.

@blacki12 no to určite😆

autor
20. apr 2026
@allia28

Prežívam niečo podobné. Nie je to tak, že si veľa píšete a potom si už nemáte čo naživo povedať? Skúste robiť nejaké spoločné aktivity, kde Vás samotná aktivita zamestná a sem tam o dačom začnete hovoriť. Nebude to trápne, ako keď len sedíte niekde a pozeráte sa na seba...

@allia28 nemyslím že je to tým. Keď sa rozprávam s niekym iným, dynamika je tam iná skaceme z témy do témy, občas nechtiac sa skoci do reči keď už ten druhý chce niečo povedať, tu sme skôr tak že jeden dopovie, až potom začne druhý a tón väčšinou rovnaký, kľudný. Sme takí obaja ale aj ja viem ísť do popuku inde, smiať sa na plne hrdlo a tu to tak nie. Je pravda, že sa možno obaja bojíme príliš odviazať.urcite by som toto celé brala oveľa viac negatívne, ak by aj písomná komunikácia zlyhávala a nemali by sme o čom.

sandria
20. apr 2026

Zmeni sa to keď budete spolu viac, zvyknete si na seba, spoznáte sa. Introverti niesu hneď takí otvorený a komunikatívny. Neboj sa bude to lepšie časom.

simona_racz
26. apr 2026

@anonym_autor ja naopak, skôr naživo sa rada rozprávam, a písanie na nebaví. Ja skôr zavolám keď mi niekto píše a je to na dlhšie. Na živo úplne bežne. Tak ja sa môžem spýtať, že čo tých ludí baví stále byť na telefóne?