Ako sa stať nezávislou od manžela?

28. máj 2023

Baby ako sa od neho stat nezávislou? Vraj som ako malé decko , ktoré si neporadí samo, že na všetko ho potrebujem. , všetko chcem vedieť..môžte mi dať prosím radu?

jaskolka
28. máj 2023

A na co konkrétne "všetko" ho potrebuješ? Je to skutočne tak, alebo len on to tak vníma?
Skus napísať konkrétny príklad, keď niečo sa udialo kde si bola od neho závislá.. Takto ťažko si predstaviť, o čo ide.
Ak si na materskej a finančne si závislá, tak to je jednoducho jeho úlohou, v tej dobe aa postarať o ženu a dieťa. Ak nevieš ísť bez neho na nákup, tak to už je niečo iné...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
28. máj 2023

Stále veľmi všeobecne píšeš... O čom rozhoduje? Dovolenke, jedle, plánoch na víkend?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
obleckodogymu
28. máj 2023

Mať svoj príjem, dobru prácu, svoje auto (alebo aspoň vodičák a šoférovať spoločné auto),na ktorom vybavis čo treba...teda finančná a organizačná nezávislosť .to sú podľa mňa základné veci aby si chlap nepripadal úplne "nenahraditeľný" 😊z tých osobnostných byť rozhodná, zodpovedná, mať svoju hlavu ..
Neviem presne o čo u vás ide tak to píšem veľmi všeobecné😊

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
28. máj 2023

@autor mne sa skor zda, ze zavislou od neho ta zamerne robi on a ty sa z toho nevies vymanit.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rachelkk
28. máj 2023

Veľmi veľa žien takto žije podľa mňa . Že chlap nadobudne pocit že je pán tvorstva ..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lukbe
28. máj 2023

Áno mohli a mali. Sama si to musíš vyriešiť. Jednoducho sa nedať a vydiskutovať,ty vieš,čo naňho platí. Ak nič,tak je to horšie🤔

zuzikak
28. máj 2023

normalne, ze si slusne zacnes presadzovat svoje. Nie v zlom. Normalna diskusia. Vies co tie peniaze som dostala od nasich - nechcem ich nechavat na neskor. Kupim si za ne to a to. Ist na vylet alebo dovolenku ? Zacni sa zaujimat ake su moznosti dovolenky a prid s vlastnym napadom, kam by si rada sla. Vies co laska - minule si vyberal dovolenku ty, teraz vyberiem ja. To iste sa tyka varenia a vsetkeho. Ked sa mu vo vsetkom prisposobis bez diskusie tak je jasne, ze je to pan tvorstva a zle sa mu bude zvykat na to, ze mas aj ty vlastny nazor.

zuzikak
28. máj 2023

ak ti chlap keca do prace tak ho zastav - halooo je to moja praca a zrejme ju robim dobre, ked tu stale este pracujem. Ty ma neplatis, ci ? tak mi prosim do toho nehovor.

jaskolka
28. máj 2023

Tak jedine postupne si začať presadzovať svoje. Asi to neurobíš (podľa toho čo píšeš) všetko hneď naraz, ale pomalými krokmi. Teda navrhni ty, kde by si rada šla v lete na dovolenku. Normálne mi povedz, vieš, Jožko tak minulý rok si vybral ty, tetaz by som rada ja šla tam a tam. A zájdi trebárs do cestovky, ake sú možnosti a ponuky.
Začne ti vŕtať do prace? Jožko, toto robím ja, tiež ti nekecam do tvojej roboty, tak nerob to ani ty mne, bud taky láskavý. A rob si to ďalej po svojom.
A postupne takto so všetkým. Pretože to je začarovaný kruh, ty ho necháš rozhodnúť o všetkom, a on je na to zvyknutý a začína to využívať proti tebe (tými poznámkami)

zitaje
28. máj 2023

Ako ti môže hovoriť do tvojej roboty? Je tam s tebou? Tak zmeň prácu, aby ti do nej nevidel a nekecal. Ja si to úprimne neviem predstaviť, takto fungovať.
Peniaze od rodičov si dostala ty, minimálne rozhodovať o nich by si mohla ty. Mne by ani nenapadlo rozhodovať o peniazoch, ktoré dostane môj muž od rodiny, či naopak. ALe zas na druhej strane, ak potrebuješ, tie peniaze tam sú, môžeš si ich predsa kedykoľvek zobrať, nie? AK nie, to je už ozaj horšie...
Proste by si sa mala začať správať dospelo a rozhodovať sa za seba, a potom v rodinných veciach spoločne, a nie, že muž zavelí a ide sa, to kde sme?

luccija
28. máj 2023

V čom si nevieš podľa neho poradiť sama?a nie je to tak, že chce mať kľud a, keď sa niečo pýtaš či chces diskutovať povie, že si ako decko, lebo nemá záujem niečo riešiť?
Peniaze sú tvoje polku povedz, že dáš na šetrenie a s polkou naložis ako chces.Mala si sa hneď ozvať ohľadne peňazí.Niekedy, keď vidím ženu ako stojí a pýta sa chlapa ktorý jogurt má kúpiť tak to mi pripadá, že potrebuje názor druhého a nevie o ničom rozhodnúť sama

maca1984
28. máj 2023

Ako ti môže kecať do práce ? Vie čo je všetko tvojou pracovnou náplňou, vie aké máš ty zaužívané postupy atď ?
Kecá do varenia ? Upratovania ? Nakupovania?
Nech sa páči-urob to ty, by som mu povedala.
Áno, peniaze sú vaše spoločné, ale v prvom rade si ich dostala ty.
Aj keby si sa rozhodla kúpiť si ostrov (nadnesene povedané), je to tvoja vec, lebo to bol dar.
Musíte si to vykecať, inak sa z toho nedostaneš.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzubb007
28. máj 2023

Vsak mu povedz staraj sa do svojich veci a je to, to ta psychicky tyra a ty sa furt das, pokym ty nepovies, ze bude teraz tak a tak nic sa nezmeni, v podstate si sama za to mozes

mikadooo
28. máj 2023

Mne keď chlap kecal do práce, tak na druhý krát ju musel robiť on (lebo však keď to vie lepšie, nech sa páči ...). Pribudlo mu takto pár x prác, ja mám doma voľnejšie 😁 a on už si dáva väčší pozor na jazyk 😛. A pýtať sa na všetko, nuž jednoduchá pomoc - vždy, keď chceš niečo povedať, premysli si, či v tom bude otázka. Ak áno, nevyslov ju, ale odpovedz si ju tak, ako by si si odpovedala, keby nebol doma a podľa toho urob. Ak sa mu nepáči, nabudúce zas - tradaaaaa, nech sa páči, urob to ty, keďže to vieš lepšie...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thereisabear
28. máj 2023

Toto nie je závislosť od manžela. Toto je psychické týranie z jeho strany. Nech teda upratuje a varí on.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maca1984
28. máj 2023

No tak nech pánko ide na nákup sám.
Žiadny zoznam by som mu nedala-má oči, nech sa pozrie čo chýba, čo je treba.
Nechutilo mu? Nech teda nakúpi aj to, z čoho niečo uvarí.
Je zle upratané ? Tam je vysavač, tam mop, tam čistiace-nech sa páči.
Pán "najmúdrejší"

zitaje
28. máj 2023

"kecá do všetkého , upratané je zle , uvarené je zle ,všetko je zle , každá jedna by to spravila inak , lepšie" no a sme doma. Takže nejde o to, že ty si na ňom závislá, ale že on ťa znevažuje.
Povedz mu, že ak si myslí, že to nerobíš dobre, od dnes to môže robiť sám. Nikde nie je napísané, že variť a upratovať má žena. Aj on tam žije, tak nech sa páči.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kamatopo
28. máj 2023

Necháva ti ostatok výplaty tvojej či spoločnej?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz