icon

Odporúčania na nezávislé kúrenie do osobného auta okrem zn. Weabsto

katarinaba
10. mar 2026

Ahojte, hladam odporucania na nezavisle kurenie do osobneho auta, okrem znacky Webasto. Mate niekto? Ktoru znacku? Ake su skusenosti? Idealne v relativne novom aute (cca 2 rocnom), no nie je podmienkou.
Dakujem.

martinmmartin
10. mar 2026

myslis od vyroby alebo dokupovane?

madeincssr
10. mar 2026

@katarinaba klucovi vyrobcovia benzinovych a naftovych "bufikov" (pridavnych teplovodnych kureni) su Webasto a Eberspächer. Kedze ide o pomerne zlozite systemy s vlastnou riadiacou jednotkou, pridavnymi palivovymi a vodnymi (chladiaca kvapalina auta) cerpadielkami, vlastnym odvodom spalin (vyfukom), zhavenim, vzduchovym duchadlom, strazicom horenia a prehriatia..., do dodatocnej montaze ist je riziko buducich problemov, lebo nik sa s tym nevyhra tak kvalitne, ako by bolo treba.
Tak isto kompetentnych servisakov s vybavenim je ako safranu.
Cize zaver - ak to nie je priamo z vyroby auta (nie dodatocne domontovane u dealera), moze to byt po rokoch riziko nespolahlivosti.

anonym_9abdba
10. mar 2026

@katarinaba preco nie webasto? Mam ho niekolko rokov a je super.

katarinaba
autor
10. mar 2026
@anonym_9abdba

@katarinaba preco nie webasto? Mam ho niekolko rokov a je super.

@anonym_9abdba takto - ja som mala auto, kde som si ho nechala namontovat (webasto) - to uz je aj 14 rokov a bola som s nim nadmieru spokojna. A este stale funguje (auto kupil znamy). Preto som si ho dala opat namontovat do noveho auta, cca pred dvomi rokmi. No tentokrat s nim mam problemy, samovolne sa mi vypina, i ked aplikacia ukazuje, ze kuri. Cas odpocitava, teplota vsak nestupa a auto ostava studene. Nerobi to pravidelne, neda sa odhadnut, kedy sa vypne, kedy nie, oni to nevedia identifikovat. Uz to s nimi riesim viac ako rok, zial k ziadnemu vysledku sme sa nedopracovali, nakoniec sme sa dohodli, ze ho demontuju a vratia peniaze.
Ale ja do auta chcem kurenie, mne to bude velmi chybat. No asi radsej skusim inu znacku. Mam vsak uz iste obavy.