Ako sa vaši muži správajú ráno?

9. máj 2020

Ahojte,
chcela by som sa opytat, ako sa vasi partneri spravaju rano, su nahnevani, mrzuti, mozete sa s nimi rozpravat ?
Moj ma rano zlu naladu, nemozem sa ho nic spytat, musim byt ticho, ak vymyslim daky plan dna na vikend, povie, ze tak to teda spravi, ked to tak velmi chcem.
Velakrat si teda robim osve program.
Mame spolu 4 r. syna.

iviacik
9. máj 2020

To nie je o mužoch. Ja som tiež ráno nekomunikativna, potrebujem ráno svoj klud a tiež nie som privetiva, ked na mna niekto po prebudení začne hrr hrr rozprávať. Každý má iný režim a pokiaľ sa dá, treba to rešpektovať.
Môj muž je našťastie rovnaký ako ja, takže naše rána sú pozvoľné a tiché 😃

janulka1802
9. máj 2020

moj ako otvorí oči ide raňajkovať urobí raňajky malému zbehne na nákup keď treba potom pozerajú s malým rozprávky keď prídem ja dohodneme sa čo
budeme robiť

jaskolka
9. máj 2020

Môj je v pohode, ráno vstane, ide si dat kávu a potom bežný deň, ide do práce. Keď je cez víkend, dlhšie spi, ale nijaký problém po zobudeni, rozpravame sa pri raňajkách, ako budeme tráviť deň, čo uvarím, čo kto bude robiť. Ale poznám ľudí ráno takych"nezobudenych "prosto potrebuju čas, aby mozog začal normálne fungovať, možno tvoj muž je ten prípad.skrátka ráno nie je vo svojej kozi, ono za to ani nemôže, sú aj také ženy. Tak skus sa večer s nim baviť o pláne dňa, programe a podobne. To je už tak nastavene, nedá sa to zmeniť, ráno bude asi vždy taky.

janulka1802
9. máj 2020

čo sa týka nálady tak vačšinou sme obaja v pohode nie sme protivní mrzutí k sebe

mima1
9. máj 2020

Podla mna to nemaju len muzi. Ja som si dlho zvykala na mojho ked sme zacali spolu byvat a rano sme vstali ja som potrebovala chvilu klud ticho bez slov len kava. Ked zacal rozpravat uplne som bola z toho nervozna. Ked som byvala doma tak uz vedeli ze nikto nic nema rozpravat na mna.

junovedievca
9. máj 2020

Tak ako hovoria ostatne ..u koho ako.u nas je zasa muz aktivnejsi...chudak musi robit ranajky stale lebo ja sa neviem tak skoro vyhrabat z postele a on uz je hladny 😁ale tak ja potom umyjem riad a cez den uz robim ja vsetko.je dobre ak akceptujes kto aky je a nechces od neho zmenu

autor
9. máj 2020

to by ste naozaj tolerovali kazde rano keby vam niekto povie, bud ticho ?

autor
9. máj 2020

@iviacik deti mate ci nie ? a ked pridu deti, tiez nebudu moct rano sa nic pytat ?

sense
9. máj 2020

Moj taky nie je ale ja som taka... takze to nie je o pohlavi

amelia89
9. máj 2020

nie netolerovala. jeho mrzutost nema byt dovodom byt k tebe neprijemna. su ludia ktori maju radi rano chvilku kludu kym si daju kavu atd- a potom sa mozete porozpravat o plane na vikend ale bud ticho??
moj muz je ku mne dobry stale a to rad spi a kludne by spal aj do 10 a ja ho zobudim a on sa smeje, a ja sa na oplatku snazim byt taka ista.
proste snazime sa tu zlu naladu,alebo mrzutost nikdy neprenasat na druheho.

september2017
9. máj 2020

Moj muž nie, ale moja mama je taká, ráno prvú polhodinku najlepšie je nehovoriť jej nič, potom cez den je uz úplne v pohode. Veľa ľudí ráno potrebuje klud. Nič zle na tom nevidím. Teda pokial ozaj je to len chvíľa ráno a nie cely den mrzutosť.

hlubik
9. máj 2020

moj manzel ani raz nebol nahnevany rano. vstane usmeje sa, da mi pusinku, ide pit kavu ja zrobim ranajky. Pohoda.

patka06
9. máj 2020

Môj ráno vyskočí z postele a dokáže fungovať na 100%, to ja som tip, ktorý potrebuje min. hodinu na prebratie, posedieť v kľude s kávou, bez toho aby som komunikovala ...to je ideálne, ale jasné, že sa to nedá vždy, dá sa to prekonať a so sebazaprením vnímať okolie a baviť sa s nimi.

sense
9. máj 2020

A mam aj dceru...a ano casom pochopila ze jednoducho rano musi fungovat v inom.mode ...kym sa nepreberiem ...cca hodinu

janulka1802
9. máj 2020

mne by to vadilo treba si to poriadne vydiskutovať len nie ráno 😁možno to ani tak hnusne nemyslí ako to vyzneje asi je to fakt taká povaha keď je po zbytok dňa zlatíčko tak ráno by som sa mu snažila nechať priestor ale aj on by mal prejaviť nejaké úsilie o krajšie ráno

kitycat
9. máj 2020

A takyto ranny ritual ma posledny msiac alebo minimalne 5 rokov co sa poznate???

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikyball
9. máj 2020

Môj vôbec nebýva mrzuty. Obaja zbožňujeme víkendové rána , prípravi raňajky , pokecáme, dáme si kávičku a naplanujeme den. Ako sa hovorí ráno robí deň.
Pýtala si sa ho prečo je taký? Nema dobrý spánok?

karhu
9. máj 2020

aj moj je rano velmi mrzuty a ak zacne byt odporny, hned ho stopnem, tak sa kontroluje, ked sa po kave preberie je ok, nerobim z toho dramu, treba sa navzajom respektovat

juliet86
9. máj 2020

moj muz ma iny rezim ako ja a rano spi.. ak nanho rano rozpravam je to ako ked on na mna zacne rozpravat vecer ked uz chcem spat. a tie znema rad ked som rano naspeedovana planmi chce svoj klud

plysaky
9. máj 2020

Ja som taká istá - v niektoré rána proste nekomunikujem. Vôbec. U mňa to zrejme súvisí so snami - keď sa mi niečo sníva, resp. keď mi zazvoní budík počas sna - vtedy sa zobudím s úplne otrasnou náladou. Ale ako bolo spomenuté vyššie - potrebujem iba čas, kľud a hlavne - žiadne otázky! Otázky ma vedia vytočiť do nepríčetnosti.. a pritom ja som inokedy zlatíčko 🙂 Všetci naalokolo si už zvykli - proste počkajú, kým začnem rozprávať ja - vtedy už vedia, že som ok a pripravená komunikovať.
Čiže v Tvojom prípade by s ním ráno nič neriešila - počkaj a preber to s ním až počas dňa alebo večer predtým... Keď ani toto nepomôže, tak problém bude vážnejší a nie v jeho rannej zlej nálade.

pininka1
9. máj 2020

My sme ranné typy obaja, takže fungujeme od začiatku v pohode. Ale keď príde z roboty po 24ke to viem že mu musím nechať čas a nezahltit ho všetkým možným,lebo aj tak nebude vnímať. Predtým ma to mrzelo, že je taký, že nevie stále komunikovať ako ja, ale chápem že je unavený, tak ho nechám si oddýchnuť a je v pohode potom. A spáva dobre tvoj partner, nieje mrzuty preto že sa nevyspi poriadne? A keby si skúsila ísť naňho ráno akože chces sex, tiež by ťa odmietol?

lusyc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iviacik
9. máj 2020

@pininka1 sex nesúvisí s rozprávaním 😉 aspoň u mna 😃 proste tam ide o kľud zvukový - žiadne reči, otazky, atd... Kym sa človek skutočne nepreberie

pininka1
9. máj 2020

@iviacik jasné, chápem, mňa by to len zaujimalo že či by mu vadilo aj to. Lebo ja poznám takých čo nielen rozprávať, ale nechcú ani dotyky ani nič.

eliska13
9. máj 2020

Povedz mu už pred víkendom o tvojich plánoch.Na mňa, keby hneď ráno pri raňajkách niekto spustil tiež som nervózna.Preco si robíš ten program sama čo on teda celý deň robí?
To by mi vadilo to, že odmieta spoločný program, ale ak sa mu nechce rozprávať nech mlčí môj muž je tiež malo komunikatívny a nesúvisí to len s ránom.

tncka
9. máj 2020

U nas vstavam prva, urobim ranajky,zanesiem im povacsinou este do postele,najedia sa a inak uplne v pohode,ziadne hadky ani nic,nemam rada ak na mna niekto vybehne moc rychlo s niecim co treba v ten den robit,preto to nerobim ani ja,planujeme postupne☝️a je klidek👌

nistika
9. máj 2020

a kolko ten tvoj spí? ono je veľmi dôležitý predpolnočný spánok, ak spí človek málo alebo zle je logické že je mrzutý, vidím to na sebe. skús ho poslať do postele skôr.

deti95060810
9. máj 2020

úplne v pohode... povyškrabkáva si vajcia a už je vytešený na prichádzajúci deň. ..😉

airaw
9. máj 2020

Ste spolu min. 5 rokov, tak snáď si si na to mohla už zvyknut.. daj mu ráno trocha času a nehusti hneď do neho nejaké informácie, nech sa v kľude naje, vypije kávu a potom spusti 🙂