icon

Ako sa vymaniť zo životného stresu?

26. jan 2024

Ahojte, už pár dní sa mi nedá spat, popíšem situáciu a poprosím o vás pohlad/názor.

Sme mladá rodina na SR,mame 1 skolkarku, sme zobrati-je to u oboch jediný vzťah.
Mame okolo 35 rokov.

Aktuálne bývame v dome, po dlhej prerábke, neprijemnom predaji bytu -susedia, rok sme bývali u našich, čiže celkom kolotoč...a naaaaarovny, mája mája celkom vzdor silný, korona, nástup po MD bol horor- prosto asi 2-3 roky sú úplne že energia je na nule, síce všetko ide -domácnosť, starostlivosť ale čas na mňa ze nic-zuaden šport, nechty, pedikúra, nákupy-jedine ak kadernicka- môžem ale nechce sa mi🤷‍♀️

Obaja pracujeme, no žiadna firma, úplná klasika príjem okolo 2000 -2500 niekedy ešte do plusu...no roky sme neboli v zahraničí, teraz chceme ist(skôr ja) a cena okolo 3000€,ešte nám treba pár vecí okolo domu a pod.cize mame aj kde inam použiť tie peniaze...
Len by som veľmi chcela more 1🌞🌞taky reset....totiž minulý rok som potratila-musela som ísť na kyretaz a od vtedy sme často chori, spolu takmer nie sme (myslím intimne)....sme takí smutní....
V práci mame obaja krízu, ja som síce svoju zmenila, ale o nič lepšie....
Dcérku veľmi ľúbime, trávime spolu pekný čas, len cítim aj muž to iste- teraz sme sa o tom rozprávali, ze sme akoby uviazli.....
Nevieme co ďalej, či ešte skúsiť babo, ja cítim ze potrebujem/e niekde vypadnúť vyvetrať hlavu....ďakujem za prečítanie....a možno radu 😊

medda_beda
26. jan 2024

Podľa mňa sa najprv dajte dokopy, trochu vypnite a až tak pracujte na ďalšom dieťati pretože dieťa nejaké zaseknutie len prehĺbi.

vanilkovazmrzka
26. jan 2024

Ano potrebujete dovolenku 🙂

snowflake123
26. jan 2024

Úplne tomu rozumiem... 🙂 Skúste si nájsť k sebe s manželom znovu cestu. Ak máte niekoho, kto by Vám postrážil dcérku, vyrazte spolu na rande, choďte na večeru, rozprávajte sa, príp. si zaspomínajte na začiatky, keď ste spolu ešte len chodili, napíšte si cez deň peknú smsku... 🙂 jednoducho sa akoby vrátiť do tých časov zaľúbenosti 🙂 a jasné, dovolenka je super... s druhým dieťatkom by som možno ešte chvíľu počkala, lebo to je dosť náročné obdobie, aj keď krásne 🙂

vilma7
27. jan 2024

Nemyslím si, ze sa nedá ísť niekde k moru za menej ako 3000...tak sa treba trosku uskromniť a ísť.

miadi
27. jan 2024

Urcite chodte na dovcu. vzdy to bolo u mna skor o zazitkoch ako o tom mat veci.,Budget mate fajn ak vam je to luto da sa aj lacnejsia dovca,

ivangeline
27. jan 2024

Nemusis ist k moru, oddychnut sa da vselikde a aj za menej. Oddych by vsak prospel. 🙂

dadka1997
27. jan 2024

S manzelom si k sebe treba najst cestu, spolu ist ako rodina na dovolenku a keď bude vsetko medzi vami ok, tak sa pokusit o ďalšie dieťa .. 😊

dudos
27. jan 2024

My sme s manželom už na lepšej ceste z veľmi ťažkej partnerskej krízy. Je to naše druhé ťažké partneské obdobie za 21 rokov.
Tvrdo sme makali aj soplu aj každý zvlášť aby sme sa opäť naštartovali.
Ja vo vašom prípade som za dovolenku. Neviem koľko máš rokov ale na spoločné dieťa by som nám dopriala viac času.
My sme si museli vytvoriť čas jeden pre druhého. Resp. manžel.
Ak máte niekoho, kto vám môže postrážiť dieťa tak ho poproste o to. My sme zapojili starých rodičov z oboch strán. Aj sme im vysvetlili, že sa skloňuje slovo rozvod. A naozaj to tak vyzeralo. Hrozné obdobie.
A hlavne sme si museli my dvaja nastaviť pravidlá, ktoré sa snažíme dodržiavať. Manžel sa učí nerobiť dusno kvôli práci (ak ma nestíhačky, alebo sa mu niečo nevydarí, aj napriek únave sa snaží venovať cez víkend viac času deťom, nám, výletom a pod.).
A ja sa snažím po každom svojom výbuchu (je ich čím ďalej menej) z časového stresu, nakoľko som viac menej na všetko sama, prísť za manželom a povedať mu, že ho ľúbim a milujem a že som tak reagovala pre to a to, a že nechcem aby sme sa ďalej hádali alebo aby bolo napätie.
No a u nás bola priorita manželov čas venovať výlučne v prvom rade našej rodine, deťom a manželke.
Vždy sme sa snažili vyhovieť celej rodine, bez námietok. Odsúvali sme na bok naše potreby. Tento krok bol asi najťažší, nakoľko milujeme naše rodiny a hlavne deti v rodine. Rodičia pochopili a podporili nás. S mojim súrodencom a jeho partnerom som také šťastie žiaľ nemala. Tu len verím, že čas pomôže prekonať všetko.
No zasa viem, že keď som s nim prerušila kontak, tak som menej depresívna, viac šťastná, teším sa na manžela na naše aktivity, menej kričím po deťoch. Prosto sestra mi asi moc zasahovala do môjho života a ja neviem pre čo som to dopustila. Asi z lásky k nej.
Doprajte si čas, jeden pre druhého, a následne ako rodina.
My sme boli vcera v cestovke, vyzerá to tak, že (snažím sa dúfať) pojdeme na našu spoločnú dovolenku s deťmi. Ako pár sme nikde neboli už 14 rokov. Manžel sa veľmi snaží a veľmi si to vážim. Viem, že je to pre neho ťažké, nechať chvíľu kolotoč okolo práce.

anketkarka
27. jan 2024

Jedna dovolenka Ti zázrak neurobí, lebo sa vrátiš do toho istého. Ja z toho mám taký pocit, že máš chuť na dovolenku, lebo máš chuť od toho trocha újsť, mimo realitu všedného dňa a celého toho tlaku. Dovolenka pomôže na reset hlavy, ale je to len pár dní a vy potrebujete viac. Zblíženie a čas na seba viac ako len na pár dní.

simsalabim
27. jan 2024

Dieta v tejto situacii urcite nie, potrebujete reset. Dovolenka sa da zohnat aj za podstatne menej ako 3000. Alebo - chodte trebars do Chorvatska na dlhsiu dobu, apartman na 2-3 tyzdne, restika,okolie... a minte tych 3000. Dlhsia dovolenka vam mozno pomoze super zresetnut.

nikitka444
27. jan 2024

Ešte dnes začni vyberať dovolenku😉
Niečo nové, pozitívne.
Oddýchnete si, načerpaťe nové sily. Dáte sa dokopy a môžete riešiť babo.

januska12323
27. jan 2024

Choďte na dovolenku, dajte dokopy vzťah a až potom rob dieťa.

rorino
27. jan 2024

Manžel nechce ísť k moru?Práve tá zmena prostredia,iná klíma,liečivá voda,pokoj,by vám mohli prispieť fyzicky aj psychicky.

aiana24
27. jan 2024

Okrem dovolenky dalsie tipy: co tak spolocny konicek? Ak ma kde byt v tom case dieta... napr. tanec, fitko... alebo proste zaradit si do programu nieco nove prijemne, alebo nieco co ste robili kedysi. Ist si do kina, raz za cas na paradny obed v restike, hrat spolu nejaku hru, mozno zabudnuty konicek jedneho z vas z mladosti...

ma77
27. jan 2024

Tak v prvom rade bez váhania ak máš peniaze dovolenka,cez víkend máte voľno predpokladám v nedeľu nejaké spoločné aktivity napr.prechadzka,aquapark,korčule,alebo nejaký vikendik dieťa k babke využiť rekreačný poukaz,a po dovolenke dieťa domček počká ste mladý my sme začali stavať keď sme mali 38 bývame 12rokov a poviem ti ešte nemáme dokončené detaily niekedy ma to trápilo ale teraz už kašlem nato a to máme pred 50tkou ale dovolenka pri mori každý rok musí byť😃bez toho si to neviem už ani predstaviť a min.raz alebo 2krat wellnes pobyt v roku jak dovolí čas a to sme spolu 28rokov a funguje to😍

tykat
28. jan 2024

More znie super, len bacha, od mora sa vratite presne do toho isteho.
Takze urcite by som bola za peknu dovolenku, nemusi byt hned more, kludne aj nejake termaly u nas. Ale hlavne by som urobila plan ako sa z tohto vymotat. Povedzte si co vam najviac chyba, jednotlivo aj spolocne. Mne kedysi davno pri druhom narocnom dietati napr. najviac chybal cas osamote, muzovi sport. Urobili sme plan, kompromisy, nastavili kto kedy a co a postupne sme sa z toho dostali. Ale povedali sme si, ze sa lubime, chceme byt spolu a chceme to riesit.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
autor
28. jan 2024

Ďakujem za názory, tento víkend sme úplne vypli, bolo nám dobre, vyhodnotila som to ze začnem od seba - začnem opäť behať a nechám veciam voľnú priebeh, bud bude v lete Last minute akebo budem chystať vybavu 🥰

eva8
29. jan 2024

Chodte na dovolenku. Zresetujete sa, mozno sa podari babo. Zijete v stereotype. Lasku mate, peniaze tiez. A to-co okolo domu bude stale co dorabat.

ropucha6
29. jan 2024

@alessavandervelden drsne zhrnute, ale v podstate suhlasim 🙂