Ako sa vyrovnať s alkoholizmom partnera?
Muz je alkoholik. Sme 13r manzelia z toho 3 roky denne pije. Pije tvrde. 7dcl vodky za den. Momentalne sme rok od seba, on je u rodicov, ja v nasom byte. Mame jedno 13 rocne dieta. Vo februari prisiel o pracu, teraz ma podporu v nezamestnanosti na pol roka. Nedavam uz toto.. kontakt medzi je- musi byt - kvoli dcere.
Ze pije na vine som ja. Vraj nie som chapava, vsetci piju, preco on nemoze.. nechape ze mi to vadi, ze mi smrdi, a ze je opity debil. Uraza moju rodinu, priatelov, ziarli aj na psa, sprava sa ako decko. Ja som na vine ze pije, teraz su jeho rodicia v grecku na dovolenke a on uz 5 dni v kuse pije.. ja som zla, lebo som mu nepriniesla cigarety. Vraj som ho sklamala. A on mna nesklamal? Je mi zle z tohto vsetkeho.. rozvod nevyriesi nic, iba papierovo.. kym bude zit, ja sa nebudem vediet pohnut dalej.. uz nevladzem... povedala som mu, ze ho uz nelubim, lebo tak to aj je.. necitim k nemu nic ale zaroven viem, ze jedine oslobodenie je jeho smrt.. nezelam mu ju, ale uz pochybujem ze by prijal take riesenie ako rozvod a minimalny kontakt. 😢 bol to fajn chlap, neviem co sa stalo.. na vine som vraj ja.
Neviem co robit.😔😔😔
moj priatel vypije aj 6 piv .kazdy den si kupuje cely balik niekedy aj viac.vycitam mu to stale ze uz je napachnuty alkoholom a cigaretami smrdi. Kazdy de. Sa sprchuje ale to uz ma v sebe ten zapach . Uz zijeme len spolocne nemame intimny vstah nic proste smrdi mu vsetko aj postelne pradlo a tak . Spi v obyvacke a ja s detmi v spalni a je uz to neriesim . Cez noc stahne liter mlieka aby urychlil vypary lebo rano do prace . Tiez to nechapem cely den sa nalievat ako takto moze fungovat tuhu stravu skoro nejedava len tekutu. Je to jeho zdravie nie moje ked si neda povedat. Uz aj ked chodi na zachod tak ten moc smrdi. Clovek co spapa sa prejavy aj na malej potrebe.
Uz som si povedala ohladom deti sa vypravame a rob si co chces.

Nemá zmysel s ním ostať žiť.