icon

Ako sa vyrovnať s exekúciou?

20. aug 2025

Ahojte môjmu manželovi prišiel papier na platenie v dosť nepeknej sume, pretože z bývalou manželkou kedy si boli veľmi šikovný a neplatili nič ale to je na dlho. Mňa to mrzí poplakala som si ze je nezodpovedny, proste ze na veľa rokov nám to urobí škrt v rozpočte a jedine co ho trápi, je ze som nechápava a neviem pochopiť ze potrebovali peniaze a neplatili to. Prosím Vás mala som mu upiecť tortu? Ako by ste sa chovali vy? Som zlá ze potrebujem čas to spracovať?

Strana
z2
tundra
20. aug 2025

@anonym_autor nie len tortu,aj ohnostroj🙈

autor
20. aug 2025
@tundra

@anonym_autor nie len tortu,aj ohnostroj🙈

@tundra pýtam sa ze ci si myslí že druhá žena by mu niečo krásne k tomu povedala a on ze proste je to tak a bodka. Ako keby sa bavíme na tému ze v Tescu sú není rohlíky

anonym_b3ce90
20. aug 2025

@anonym_autor môže byť rád že s ním si. Dlhý sú neskutočný záväzok

autor
20. aug 2025
@anonym_b3ce90

@anonym_autor môže byť rád že s ním si. Dlhý sú neskutočný záväzok

@anonym_b3ce90 proste moja hlava teraz rozmýšľa všelijak, nebudem Vám klamať

kristinka92
20. aug 2025

@anonym_autor A to tak pomaly pracuje exekútor ze to vymáha až tetaz a už sa stihol medzitým oženiť zas?

autor
20. aug 2025
@kristinka92

@anonym_autor A to tak pomaly pracuje exekútor ze to vymáha až tetaz a už sa stihol medzitým oženiť zas?

@kristinka92 Mala to platiť aj platila bývalá manželka ale ta dokladovala ze zarába len minimálku, atď atď tak padlo naňho

luccija
20. aug 2025
@anonym_autor

@kristinka92 Mala to platiť aj platila bývalá manželka ale ta dokladovala ze zarába len minimálku, atď atď tak padlo naňho

@anonym_autor tak sa bude mať čo obracať.Taku istú sumu by mal dať iba tebe na míňanie, sporenie, deťom, keď kvôli jeho nezodpovednosti budete platiť z rodinného rozpočtu.Neviem ako by sa tváril, keby taky list prišiel tebe?Spravili mŕtveho chrobáka a suma narástla to, že bývala neplatila neznamená, že nemusel platiť on.Co to je vlastne za pôžičku nebankovka?to bolo písané na obidvoch či ako?

luccija
20. aug 2025

Po správnosti, keď chce byť fér nech si nájde brigádu a platí si to z toho veľmi by som bola nahnevaná.Alebo to spraví ako ex

autor
20. aug 2025
@luccija

@anonym_autor tak sa bude mať čo obracať.Taku istú sumu by mal dať iba tebe na míňanie, sporenie, deťom, keď kvôli jeho nezodpovednosti budete platiť z rodinného rozpočtu.Neviem ako by sa tváril, keby taky list prišiel tebe?Spravili mŕtveho chrobáka a suma narástla to, že bývala neplatila neznamená, že nemusel platiť on.Co to je vlastne za pôžičku nebankovka?to bolo písané na obidvoch či ako?

@luccija ja si myslím ze áno, ťahám z neho info ako s chlpatej deky
Keď som sa spýtala ci prepočíta koľko a co nám odchádza, a koľko zostane povedal ved niečo zostane ale koľko neviem, nechce mi nič povedať

autor
20. aug 2025
@luccija

Po správnosti, keď chce byť fér nech si nájde brigádu a platí si to z toho veľmi by som bola nahnevaná.Alebo to spraví ako ex

@luccija Áno aj toto som rozmýšľala

sissy27
20. aug 2025

@anonym_autor moze byt rad, ze si si len poplakala a vynadala mu. A este jeho postoj ze no a co a bude zahmlievat… no ja uz by som vypisovala rozvodove papiere. Ak si o tom pred svadbou nevedela, tak ta vlastne oklamal a ty teraz budes vlastne splacat cudzi dlh. Parada.

sisska96
20. aug 2025

Pred manželstvom si vedela že má dlhy ?

autor
20. aug 2025
@sisska96

Pred manželstvom si vedela že má dlhy ?

@sisska96 povedal mi ze to ona platí ze sa tak dohodli, viac sme neriešili ved keď to platí dobre. Vedela som veľa veci ale nie všetko

anonym_9e3958
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor som prekvapená, že si sa za neho vydala. Kde máš istotu, že nenarobí dlhy aj teraz a už budú spoločné? No zohnal by si ďaľšiu prácu na skrátený uväzok, alebo brigádu a financoval by to z toho. Nech rodine nechýbajú peniaze, keď už bude chýbať on, keď bude makať. A rozdeliť BSM. Prepáč, ale ty si mu na to naletela, že to bude splácať jeho ex? Nechce ti nič povedať? Zajtra má rozvodové papiere na stole. Neuveriteľné, napíš, že si troll, ze to nie je pravda

vroni
20. aug 2025

Tu by som najneskôr zajtra dávala žiadosť o zrušenie BSM na sud. A obávam sa, že po tom, že ani po prevalení sa milostivy pan "nechce povedať" a ešte sa zduva, by na seba žiadosť o rozvod dlho čakať nenechala. A áno, niečo podobné mojmu muzovi bývalá vyviedla (ale neboli sme ešte manželia), ale vedela som o všetkom hneď, keď sa to stalo a chlap riešil do roztrania tela a nechoval sa doma ako urazený debil.

anonym_b04f00
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_b3ce90 proste moja hlava teraz rozmýšľa všelijak, nebudem Vám klamať

@anonym_autor a prečo si sa vlastne vydala za tak nezodpovedného jedinca?

anonym_655c1a
20. aug 2025

@anonym_autor "Som zlá ze potrebujem čas to spracovať?"... preco tu ludia stale pisu taketo otazky? ...
Nie, nie si zla, ze nieco potrebujes. ....Muz zase potrebuje povzbudit , necitit sa v tom sam. Mozno sam sebe vselico teraz v duchu vycita, a neznesie pocut to este aj od druheho cloveka.

autor
20. aug 2025
@anonym_655c1a

@anonym_autor "Som zlá ze potrebujem čas to spracovať?"... preco tu ludia stale pisu taketo otazky? ...
Nie, nie si zla, ze nieco potrebujes. ....Muz zase potrebuje povzbudit , necitit sa v tom sam. Mozno sam sebe vselico teraz v duchu vycita, a neznesie pocut to este aj od druheho cloveka.

@anonym_655c1a Urcite sa trápi, ale keby aspoň tak netvaril a nemal ego nastavené tak vysoko. Len môj problém je ze ja si stále myslím ze všetko je moja chyba ze musím byť dokonalá, vysmiata, nerypat sa v ničom a proste ho pochopiť

lilinka76
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_655c1a Urcite sa trápi, ale keby aspoň tak netvaril a nemal ego nastavené tak vysoko. Len môj problém je ze ja si stále myslím ze všetko je moja chyba ze musím byť dokonalá, vysmiata, nerypat sa v ničom a proste ho pochopiť

@anonym_autor určite radím rozdeliť bsm. A v talóne mať aj návrh na rozvod. Možno, ak ním pohrozíš, pánko všetko vyklopí na stôl. Prečo by si sa Ty mala podieľať na splácaní ich dlhov z prvého manželstva a ochudobnovať svoje deti??

marca12
20. aug 2025
@anonym_autor

@tundra pýtam sa ze ci si myslí že druhá žena by mu niečo krásne k tomu povedala a on ze proste je to tak a bodka. Ako keby sa bavíme na tému ze v Tescu sú není rohlíky

@anonym_autor Mal ti to povedat pred svadbou. Ze ma dlh,ktory neplatil. Keby sa toto stalo u nas,tak by aj strecha tancovala,taky cirkus by som narobila. Je to obrovsky zasah aj do tvojho zivota,to si manzel neuvedomuje.

iv007
20. aug 2025

Toto je vazny dovod az na anulaciu manzelstva, zatajil ti dolezite skutocnosti. Tiez odporucam upravit BSM a poradit sa s pravnikom, aby nezatiahol do svojich sraciek aj teba. Teraz musi chlapec co najviac makat a najmenej minat.

anonym_e95926
20. aug 2025

Ja byt na tvojom mieste s ním povymetam podlahu, to kde sme ze sa chova ako urazené decko a zahmlieva? Okamžite by som chcela vedieť dlžnú sumu, predpokladanú výšku splátky, to všetko vy malo byt v papieroch od exe. Žiadne ze veď nieco ostane! Presne sumy! Inak by mal rozvodové papiere na stole hneď zajtra za zatajovanie. To nie je sranda, to sú vážne veci, teraz keď si jeho manželka tak máš maslo na hlave ešte aj ty.

sisska96
20. aug 2025
@anonym_autor

@sisska96 povedal mi ze to ona platí ze sa tak dohodli, viac sme neriešili ved keď to platí dobre. Vedela som veľa veci ale nie všetko

@anonym_autor nooo dlhy sú oficiálne stále spoločné, aj keď sa dohodli. Aj u nás hypo platí muž - ide z jeho účtu, ale je na nás obidvoch, takže ak by sme sa rozvádzali, ja taktiež budem platiť hypo, ale môžme sa dohodnúť že by platil naďalej sám, no keď sa rozhodne že nebude, tak nemôžem nič hovoriť a budem musieť aj ja. Takže oficiálne ten dlh je aj jeho, a už ste manželia, takže asi už aj tvoja. Takže neviem ja by som vyhľadala právnika, aby si nebola aj ty potom v sračke

kavasmliekom
20. aug 2025

@anonym_autor rozviedla by som sa a to vážne, za mňa je to zayajenie skutočnosti pres svadbou. Ako aj zdravotný stav. Ja sa nenechám kvôli bývalým vzťahom zadlzit, alebo živoriť a splácať niečo, čo nie je ani moje. Tie dlhy sú len jeho, áno, ale ukroji sa aj z tvojho chleba.

anonym_166586
20. aug 2025

Moja odpoved by bola ziadost o rozvod… nebudem platit za dlhy, vo narobil s byvalou, pretoze boli sprosty a okradat „nas“ rozpocet. Vyzivne na deti, rozdelit spolocny majetok a nech sa o svoje veci stara sam. Prepac ale ake zufalstvo ta viedlo brat si ho, vedela si, ze ma dlhy … tak naco zavazok🤦🏻‍♀️ teraz by si mu spakovala kufor a mas po probleme.

minenkaa
20. aug 2025

Kolko sú vlastne tie dlhy

anonym_9e3958
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor myslím, že si z nás parádne streľaš, tortu už si upiekla?

enmery
20. aug 2025

Utekaj. Stiahne Ťa na dno! Keď si už raz urobila chybu a vydala sa zaňho vediac, že má dlhý, ergo je nezodpovedný, bez info čo a ci naozaj platí, neurob ešte väčšiu chybu aj teraz. A ta jeho reakcia, to je už bez komentára. Toto nemá ospravedlnenie, sorry.

autor
21. aug 2025
@sisska96

@anonym_autor nooo dlhy sú oficiálne stále spoločné, aj keď sa dohodli. Aj u nás hypo platí muž - ide z jeho účtu, ale je na nás obidvoch, takže ak by sme sa rozvádzali, ja taktiež budem platiť hypo, ale môžme sa dohodnúť že by platil naďalej sám, no keď sa rozhodne že nebude, tak nemôžem nič hovoriť a budem musieť aj ja. Takže oficiálne ten dlh je aj jeho, a už ste manželia, takže asi už aj tvoja. Takže neviem ja by som vyhľadala právnika, aby si nebola aj ty potom v sračke

@sisska96 moje nie ved my sme nadobudli všetko až po svadbe spolu

vladuska20
21. aug 2025

Dlhy vzdy kazdeho dobehnu,casom istotne a naschval to nechavaju tak,nech uroky rastu vo velkom.Jedine dohodnut splatkovy kalendar a splacat.Alebo bankrot vyhlasit,ak nemate hypo.

Strana
z2