icon

Ako sa vyrovnať s nečakaným tehotenstvom?

4. apr 2024

Čo by ste robili na mojom mieste? Mame jedno dieťa. Po materskej som nastúpila do práce a kariérne sa mi veľmi darí a svoju prácu milujem. Doteraz som vždy chcela len jedno dieťa, lebo som chcela aj vlastný život. Nie len po pracovnej stránke, ale aby som mala čas aj na nejaké hoby, čas s manželom. Nikdy ma predstava matky na plný úväzok nelákala a z toho vychádzalo moje rozhodnutie ostať pri jednom dieťati. Po 5 rokoch som svoj názor trošku prehodnotila. Mala už je veľká, samostatná a ďalší prírastok som síce k šťastiu nepotrebovala, ale ani by mi to nevadilo. Nakoniec sme sa s manželom dohodli, ze vysadím antikoncepciu a uvidíme. Ak do roka neotehotniem, necháme to tak. Už mi ťahá na 35 a to je pre mňa stopka. No ja som otehotnela. Rovno s dvojičkami. A naozaj mám pocit, že mi skončil život. Starať sa o dve deti s veľkým vekovým rozdielom je v pohode, ale keď sa k tomu pridá ešte jedno mimino? Keď odhliadnem od toho, že na čas na seba môžem zabudnúť, kariéra pôjde do haja, tak ani finančne na tom nebudeme s tromi deťmi najlepšie. Zníži sa nám príjem aby bol čas venovať sa deťom, zároveň porastú náklady a nie ze by som to nezvládli, ale životná úroveň sa nám rapídne zníži. Vztah s mužom sa asi tiež zhorší, keďže budeme mať menej času na seba a budeme aj nervóznejší. Vybavit stráženie jednému dieťaťu je tiež niečo iné ako trom. Ja viem, že by som sa asi mala tešiť, ale ja na tejto situacii neviem nájsť nič pozitívne. Vážne premýšľam nad potratom. Manžel povedal, že ma podporí, nech sa rozhodnem akokoľvek. Ja naozaj neviem, čo mám robiť. A je mi jasne, že to nie je neriešiteľná situácia a ze by sme to zvládli. Ale život nie je len o prežívaní.

Strana
z6
klaudia90210
17. apr 2024

Ja si myslím že už si sa dávno rozhodla , dvojičky mat to je super síce na začiatku je to náročné ale neskôr výhoda že sú spolu všade v škôlke škole atd … čo sa týka ostatných záležitosti to ste asi mohli riešiť už keď si vysadila ant. Veď už dve deti je celkom v dnešnej dobe náročné a teda naozaj mám taký pocit že skôr si tak aj dúfala že nič a toto ta tak prekvapilo že si naozaj asi neni pripravená na ďalšie dieťa/deti … chapem že pozeráš už tak dopredu ako je VS atd ale ak by každý takto riešil tak dnes nemá nikto deti . Tu ti nikto nemôže povedať čo máš robiť každá jedna z nás je úplne ina a v inej situácii takze je to len take možno uistenie že akokoľvek sa rozhodneš bude to správne rozhodnutie, zas by som sa este pozrela na tu druhu stranu a teda aby tvoje dieťa malo súrodencov keď už tu vy nebudete nech nieje samé …toto napríklad by u mna hralo asi tu najväčšiu rolu v rozhodovaní ,Ostatne všetko by sa dalo určite zvládnuť ale ako hovorím v tomto nikto nemôže poradiť že čo je naozaj správne v tvojom prípade držím palce v správnom rozhodovaní ✊🏻

loliki
17. apr 2024

Ak je pravda, čo píšeš: Ja svoju prácu milujem. Neskutočne ma nabíja energiou a vďaka nej viem doma tu energiu zase rozdať.
Tak teraz máš šancu tú svoju energiu rozdávať. Ale ty ju nechceš rozdávať ani vlastným deťom. Nie si pragmatik. Si len kecálek. Ako by si sa rozdávala? Nijako sa nerozdávaš. Si skúpa. Nedopraješ život vlastným deťom a vraj si plná energie. Kecy.

dobromila
17. apr 2024

Dlhodobo nadpriemerne zarábajúci pár si za tie roky zvyčajne vytvára slušnú finančnú rezervu. Tá sa použije v období po skončení čerpania materského (matkou, alebo aj otcom) a pred opätovným nástupom do práce. Výška materského bude maximálna, čo je slušný príjem. Kde je ten rapídny pokles životnej úrovne? Pokým by deti šli na VŠ, výborný príjem sa praxou bude len navyšovať, či po druhej materskej Ti znížia plat? Apropo, deti, ktoré majú všetko na podnose od rodičov si to málokedy vážia.

kadika123
3. dec 2024

@osky Suhlasim s vami ❤️..Autorka tohto.prispevku,prosim precitajte si aspon 2x tuto odpoved..Ste zdrava,mate muza,ako tak financie,kt dokazete zarobit..ste mlada,uplne idealna vekovo pre deti,rodicovstvo,a mozte mat 2 zdrave,krasne deti,zivot pred sebou,keby viete ake problemy ludia riesia,ako.ludia ziju,niektori doslova prezivaju..s muzmi,kt ich podvadzaju,klamu,alebo su bez penazi,bez respektu..
Skuste sa nad vsetkym poriadne zamysliet,s muzom sa porozpravajte a rohodnite sa spravne❤️Drzim vam palce a aj vasim nenarodenym detom🍀❤️🙏PS:Dvojicky su moj sen,nakolko sa bojim porodu😆 a takto by to bolo jednym vrzom,hned 2 deti..🙈 mam po 35tke,a som single,strasne som sa sklamala v muzovi,kt som milovala,kt mi klamal a mal 2 zivoty..A v buducnosti by som dala hocico za to,nech tie dvojicky mam..Staci vam? ☺️❤️

ibatanecnica
3. dec 2024

Autorka nevies co mas robit? Chod sa pozriet na onkologiu. Mozno si budes viac vazit to co mas

bublinka1426
3. dec 2024

vies co je stopka? presne ako pise @ibatanecnica.

ibatanecnica
3. dec 2024

Mimochodom ty sa pytas cudzich ludi co robit? Ty si chcela by dobrovolne tehotna. Nie som proti potratom nech si kazda zena zvazi sama co spravi ale bysadit anitku chciet byt tehotna a potom ist na potrat lebo nevysiel plan tak to je silne kafe aj pre mna. Ako sa hovori ked je koze dobre ide sa na lad smykat. V zivote sa stava vselico aby ti potom raz nezobral nieco co uz mas len preto ze ty si sa rozhodla urobit to iste a zostanes sama.

ibatanecnica
3. dec 2024

Zahravas sa s osudom a ten ti to raz vrati. Na to sa mozes spolahnut

veverickav
3. dec 2024

Autorka, ako to nakoniec s vami dopadlo?

viscum
7. jan 2025

Ako to dopadlo? Rada by som sa dozvedela aj ja...

Strana
z6