Ako sa vyrovnať s nevďačnosťou blízkych?
Ako by ste sa cítili, keby kúpite darček niekomu na narodeniny, a ten niekto začne po vás hukat pred vaším mužom aj deťmi, že ste kúpili hlúposť? Ale fakt, že totálne teatro, že by ste sa najradšej v riti videli. Cítim sa ako handra, ktorá čokoľvek povie, urobí, kúpi, tak aj tak bude všetko zle. Snažila som sa matke urobiť radosť darmi, ktoré som vedela že chce. Zrazu nechce, čakala prsteň, hodinky a iné.. ja neviem, či som fakt taká blbá ako mi hovorí, alebo som človek ktorý má na mieste hodnoty, ale toto by som v živote nikomu neurobila. Ja som za svojich 30 rokov nikdy nedostala to čo som si priala, ani ako decko. Ale takéto teatro som v živote neurobila. Je mi smutno. Veľmi smutno. A otázka na vás? Ani neviem len sa nemám komu zveriť, pretože pred deťmi sa hanbím po tejto show, a môj muž radšej odišiel preč.
@anonym_autor no prepáč, ale ona ti jednoznačne povedala ze nemáš prísť,vtedy keď si ty chcela. Napriek tomu si tam prišla, aj s darčekom. Tak co sa čudujes?
Jasné že takto nemala reagovať, bolo to od nej škaredé. Ale ani ty si tam nemusela ísť keď to nechcela.
@anonym_autor no prepáč, ale ona ti jednoznačne povedala ze nemáš prísť,vtedy keď si ty chcela. Napriek tomu si tam prišla, aj s darčekom. Tak co sa čudujes?
Jasné že takto nemala reagovať, bolo to od nej škaredé. Ale ani ty si tam nemusela ísť keď to nechcela.
@bielasovicka ale veď ja som nechcela aby niečo chystala ale tak podám ruku v deň narodenín ja to robím tak vždy.
@anonym_autor ja som sa tu veľakrát vyrozprávala a chcela sa poradiť ohľadom mojich rodičov. Jedna milá žena mi napísala, že sa nemám báť byť zla v očiach svojich rodičov. Autorka, ty máš už svoju vlastnú rodinu a nemala by si nechať mamu, aby ta takto ponižovala. Darček by som si zobrala ked sa jej nepáči a dlho by som sa u mamy neukázala. Ale keby sa pytala, alebo vyčítala, ze sa neozves priamo by som povedala dôvod. A to ti hovorím ako človek, ktorý sa nekontaktoval s rodičmi rok kvôli ich manipulativnemu a narcistickému správaniu a nase vztahy asi nikdy nebudú iné ako vlažne
@anonym_1cff0a ja už mám pokazený vzťah s otcom teda nemáme žiadny vzťah tak mamu si vážim. Pretrpim naozaj všetko ale toto ma zranilo.
@anonym_1cff0a ja už mám pokazený vzťah s otcom teda nemáme žiadny vzťah tak mamu si vážim. Pretrpim naozaj všetko ale toto ma zranilo.
@anonym_autor ale ty nemáš mat vzťah, ktorý pretrpis. Nie je správne nechať sa ponižovať, kričať na seba kvoli tomu, aby sa mama neurazila. Ani deti by nemali vidiet, ze je to normalne aby to nebrali ako príklad, podla ktorého sa tiez raz budu správať. Rob tak, aby si nemala stiahnutý žalúdok pred každou návštevou 🙂
Kúpila som jej Kärcher vysávač, ktorý si sama pýtala na Vianoce, ale už som mala pre ňu kupene niečo iné, tak som jej to kúpila teraz. A k tomu som jej kúpila iqos illuma, lebo svoj stratila. Nekupujem hlúposti, kúpim čo treba. Čo je na tomto zlé?
@anonym_autor ak to mamina nechce ja sa veeeeľmi poteším ❤️ ale nie... možno proste deň blbec a ty si bola bleskozvod 😥 niekedy sa to tak stane... život je proste sviňa...chce to pár dní a potom s kľudom zavolať alebo sa stretnúť a spýtať... "mami to čo bolo?" Jednoducho vzduch treba prečístiť aj keď to bude bolieť
@anonym_571568 pravdu? Hej bojím, čokoľvek poviem otočí proti mne a následne obvola celú rodinu, čo som si dovolila. To nepotrebujem. Vždy som radšej ticho, myslím si svoje a nech sa vyrozpráva a skončí.
@anonym_autor vyssie pises, ze mate s matkou dobry vztah. Asi nemate. Snazis sa jej pravdepodobne zavdacit a zapacit a ona to nevie ocenit. V uvode pises, ze si nikdy od nej nedostala co si chcela. A ty jej kupujes taketo drahe dary. A ona ti ich otrieska o hlavu. Skus si priznat sama pred sebou ako sa veci maju a zariad sa podla toho.
@bielasovicka ale veď ja som nechcela aby niečo chystala ale tak podám ruku v deň narodenín ja to robím tak vždy.
@anonym_autor ale ja ta chápem. Len ja by som tam nešla, keby mi priamo povedala ze nemám prísť. Vidíš ako to dopadlo. Niečo jej veľmi muselo vadiť, ináč by takto nevystrajala. No každopádne to pekne od nej nebolo 😕
@anonym_autor ináč, je by som ten vysávač mile rada prijala. Nepovedala by som ani ň. 😉
Ako človek by jej aj dal radšej peniaze v obálke nech si kúpi čo chce, ale ona mi to aj tak vráti. Šperk, akýkoľvek by som kúpila by sa jej nepáčil. A keby som ju zavolala vybrať si nejaký, povedala by, aby som sa netrápila. A toto je ona každý rok. Je to s ňou veľmi ťažké čo sa týka toho potešiť ju, pretože ju človek reálne s ničím nepoteší na 100%. A ja s tým aj rátam, ale pred mojim mužom a mojimi deťmi ma dnes totálne zhodila. Cítim sa ako nikto.
@anonym_autor praveže pre nu je najlepši darček, že ťa može zhodiť...tak je načase sa jej postaviť, zrejme je zvyknuta, že jej všetko prejde nehovoriac je neuctive za dary ako vysavač robiť cirkus, to by mohla za ponožky
@anonym_autor možem si Ťa adoptovať? Akurat som obzerala Karcher vysavac tiez 🙏 moju odpoved ber s humorom iba na odlahčenie, viem že Ti nepomože.
Nabuduce daj mame len kvet. Na to sa snaď neurazi. Ale mňa by zaujimalo "čim som jej stupila na otlak" , hlavne ak to predtym chcela na Vianoce.
@romiada tito ludia nepotrebuju žiadny otlak rozpravať kritiku je ich životny sen, ked nemožu ponížiť druhého, necítia sa vo svojej koži, ako sa povie, maju pokazeny deň

@anonym_autor ja som sa tu veľakrát vyrozprávala a chcela sa poradiť ohľadom mojich rodičov. Jedna milá žena mi napísala, že sa nemám báť byť zla v očiach svojich rodičov. Autorka, ty máš už svoju vlastnú rodinu a nemala by si nechať mamu, aby ta takto ponižovala. Darček by som si zobrala ked sa jej nepáči a dlho by som sa u mamy neukázala. Ale keby sa pytala, alebo vyčítala, ze sa neozves priamo by som povedala dôvod. A to ti hovorím ako človek, ktorý sa nekontaktoval s rodičmi rok kvôli ich manipulativnemu a narcistickému správaniu a nase vztahy asi nikdy nebudú iné ako vlažne