Ako sa vyrovnať s neverou po
Myslím, že s mojím problémom sa stretla nejedná žena registrovaná tu na MK. (Na túto diskusiu mám nový nick). Môj problém je, že sa neviem vyrovnať s mužovou neverou. Je tomu už pár mesiacov a stále je to raz hore a raz dole. Niekedy mám pocit, že mi z toho až prepína. S mužom sme sa dohodli, že to skúsime urovnať. Lenže, i keď si hovorím, že som mu odpustila, asi neodpustila, nemôžem mu to zabudnúť, prepáčiť, neustále sa mi to niečím pripomína. Hlava mi hovorí, ak chcem s ním ísť ďalej, že mu to nemôžem vyhadzovať na oči-pripomínať, mala by som to hodiť za hlavu a ísť ďalej a začať mu opäť pomaly veriť. Ale nedá sa a ja sa tak veľmi snažím.
Neviem mu veľa vecí odpustiť, že ma hnusne klamal a ešte aj vtedy keď sa to všetko prevalilo a kryl svoju frajerku, že sa ku mne po dlhoročnom vzťahu hnusne správal a ja som bola v jeho očiach ta najhoršia, najblbšia, najtučnejšia, že som sa vlastne sama starala o naše baby, zatiaľ čo on si užíval pozornosť frajerky, že ako vyhlásil: ona bola pre mňa jediným svetlým bodom v živote (priam úžas), ako po prevalení sa frajerky nevzdal a neustále jej písal-volal, zatiaľ čo ja som trpela vedľa v izbe a mne do očí tvrdil, ako chce nás vzťah zachrániť a samozrejme ich písaníčko: ktoré keď som čítala som sa rovno povracala od stresu.
Teraz má môj partner fázu po, vraví, že ju už nemiluje, nekontaktuje (aj to musela prerušiť ona, lebo on nedokázal). Vidím na ňom zmenu, že sa mu ten hmlistý frajerkin opar rozplynul spred očí. Už mi aj tvrdil, ako ho to mrzí a ako by chcel vrátiť čas naspäť a keď môžem, nech mu odpustím a bude sa veľmi snažiť ako predtým a byť ešte lepší a , že ma miluje a vždy aj, len to bolo prekryté poblúznením z frajerky.
A ja by som strašne chcela, strašne som ho milovala, verila, vždy bol na mňa veľmi dobrý, dieťa miluje a veľmi sa on stará, lenže nedá mi to, ako mohol byť taká s prepáčením "sračka" a keď sa to prevalilo nebojovať za nás-za svoju mladú rodinu, neujasniť si to trochu v hlave, ja som za nás bojovala ako lev a potom som to musela vzdať-pre jeho totálny nezáujem niečo zachraňovať. Aj teraz ho milujem, len tá hrdá žena sa vo mne bije a chce mu tresknúť za tú všetku bolesť dverami pred tvárou a tá druhá s ním chce zostať. Niekedy mám pocit, že sa zbláznim. Žienky mali ste niektorá podobné pocity? Ako ste to celé prežili, ukľudnili ste sa a zostali ste s mužom? Bolesť ustúpila, prešla vás niekdy? Dal sa vám vzťah vrátiť-posunúť, kde bol predtým. Ďakujem za rady
@katkazocele moja Ty si uplne mimo..to ze odpustim neveru neznamena ze mu tym dovolujem dalsie alebo mu ich schvalujem. A vidis dobry napad s tou babou do postele, aspon ho budem mat pod kontrolou👍. To by mi samej nenapadlo. Nepridas sa ? 😎🤣
@pininka takže ak Ja nesexujem s inými, a to isté požadujem od partnera, tak mám nereálne požiadavky na vzťah?
@romiada vzhľadom na to, že svojmu dovoluješ všetko, ktohovie aké choroby už máte 🙂
@katkazocele urcite liecitelne. Na rozdiel od Tvojich 😂
@katkazocele zas trepes bludy. My piseme cely cas, ze nam to rozhodne vadi, ale dokazali by sme sa cez to preniest, alebo sme sa cez to uz preniesli a povazujeme to za realny krok v zivote ktory sa bohuzial udial,ale prekonali sme ho a ideme dalej, poucene. Tvoj postoj je u vacsiny obyvatelstva nerealny a vlastne aj smutny, lebo clovek je tvor omylny.
@romiada vernosť, nevera=strata dôvery=koniec základov pre vzťah , prečítaj si to aspoň 10 krát.
@pininka takže vravíš že je smutné, keď nechcem aby ma môj podviedol? dobre to chápem?
@katkazocele nevera je najpocetnejsim dovodom na rozvod. Mozno vdaka takymto bigotnym nazorom ma kopec deti smutne detstvo, lebo ich mamy (tatkovia) nedokazali prežuť jedno zakopnutie (pozor! Nehovorim o opakovanych neverach). Mala by si sa opytat tych detskych dusiciek ci ich tesi ze maju dve izby, pendluju medzi rodicmi a maju macochy a nevl.otcov. A dat im prednasku co je nevera a ze maju preto nenavidiet jedneho zo svojich rodicov! A hlavne treba zdoraznit ze rodicia su tiez stastni ze sa rozviedli hned po prvej krize....lebo stastny rodic (bez nevernika)=stastne dieta predsa nie?
@romiada to treba riešiť s vašimi mužmi aby nechodili za inými, a aj deti budú mať kompletnú rodinu, aj ostatné baby tu na MK hovoria, že pre deti je to peklo keď je mam len kvôli nim s otcom, takže tvoj argument stratil na váhe 🙂 paradoxne tvoja posledná sarkastická veta je pravdivá, ak je maminka šťastná tak dieťa to vidí aj ono je šťastné ale to ženy kurevníkov, prepáč moderné ženy ako ty nepochopia že sú v roli madracu a slúžky pre svojich ,, verných mužov" ktorí sa pive smejú ako si to dobre zariadili, milenka na sex- manželka na full servis.
@katkazocele "A odpust nam naše viny ako aj my odpustame našim vinnikom" Ti nieco hovori? Lebo mne ano a to ani do kostola nemusim chodit. Zaklad vztahu je laska. A sucastou lasky je aj odpustenie. Viac Ti uz nemam k tomu co povedat ...ale ked sa budes rozvadzat tak mi kludne napis 😘
ja som nic podobne nezazila, ale podla toho co pises, mas uplne normalne pocity. To by sa bilo v kazdej jednej zene!
Moj nazor, teda ako by som reagovala asi ja, ale len asi, nakolko som to "zatial" nezazila.
Respektovala by som ho ako otca mojich detich, navarila, oprala, upratala a tymto by moje manzelske povinnosti skoncili, aj keby som ho vo vnutri lubila, nespala by som s nim.
Skus mu vo vnutri odpustit, ale casom, hned to nejde. Ak mu odpustis velmi sa ti ulavi na dusi. Nemusis mu dat najavo, ze si mu odpustila, mozes byt stale mierne odmerana, ale vo vnutri by si mala mat klud. Ak ta to bude zozierat, tazko sa ti bude fungovat. Jeho by to malo zozierat nie teba. Mozno ked uvidi tvoj mierne odmerany postoj, tym ze sa budes spravat ako sebavedoma zena, ktora dobre vyzera!, lebo sa o seba stara a ma slusne vychovane dieta, tak si uvedomi, ze urobil chybu. Musis mu v malickostich ukazat, aka si sikovna a jedinecna.
A to si tucna? Ak som to dobre pochopila z prispevku? Ver mi, ze vela muzom sa nepacia velmi stihle zeny. Ale aj velka rit vie ocarit. Ked mas v sebe charizmu!
Drzim palce.
@katkazocele ja naozaj neviem ci ty si si v zivote presla ale muselo to byt riadne peklo. Strasne sa tu na tebe smejeme 😂😂😂😂
@romiada porovnavat ziaka, ktory donesie patku a muza, ktory umyselne podvadzal manzelku a kryl neveru a zastaval si frajerku? Neviem co porovnavas?
@romiada takže dobre si myslím, veď ty ho ešte viac ľúbiš po tej nevere ako predtým, tvoj manžel nech každú nedeľu je v kostole, akú vzornú manželku, ktorá rada sklopí oči pre pokoj v rodine, hlavne že drahý má prázdne vajcia 🙂 Nevera sa neodpúšťa lebo to plánoval že ťa podvedie.
@katkalubkova presne, ona je divná.
@lenka1993 veď aj tvoj muž ktorý ho možno dnes strčil do inej a dnes večer do teba sa smeje na tebe čo všetko pre zachovanie manželstva toleruješ mu 🙂
@katkazocele celý den bol doma tak ho mohol strcit akurat do svojej ruky 😂😂😂😂
@lenka1993 ja tu z vas umrem 😂😅
@lenka1993 je smutné že tvoja hrdosť je na bode 0, lebo defacto si madrac pre neho po tom čo urobil, si ťa predsa ako ženu nemôže vážiť.
@katkazocele vies ako sa hovory? "nit chyza bez kriza". Kiez by nevera bola najvecsi problem v rodine. Kiez by neumierali male deti za ktorych smrt mozu lekary. Kiez by neboli vojny, hlad, ani nic tomu podobne. Potom bude riesit neveru ako veeeeelky problem. Idem spat, rano vstavam do prace nech ma moje dieta co jest ked sa rozvediem 😁. Dobru noc.
@katkazocele neda mi nereagovat...musim Ta trosku odbrzdit! Hovorim o odpusteni jednorazovej nevery nie opakovaneho kur..nia sa, co si Ty stale nepochopila. Melies si svoje v style "podviedol raz,urobi to znova". Takeho muza by som si nezobrala - takze sarkasticke poznamky sa ma netykaju. Mozes si precitat vsetky moje prispevky na temu nevera. Mozem sa k tomu vyjadrovat aj adekvatne poradit na zaklade svojich skusenosti. Mojmu muzovi som to neprepacila len tak. Odisla som od neho na polroka a trvalo dlho kym si ziskal moju doveru. Nase deti su stastne, moj manzel sa nam maximalne venuje takze na nejaku neveru nema ani cas! Zistil kde je sever a co je v zivote dolezite! A predstav si ze mi povedal ze je spokojny a stastny sam od seba,bez toho aby som mu drzala noz na krku! To je pokrokove co? - dostat druhu sancu, pochopit sa a odpustit si. A vrchol neslychany je este fungovat aj so spolocnym humorom na temu nevera 🤔🙄
@katkazocele smutne je,ze ty nevies odpustat a nerespektujes nikoho nazor. Nastastie som v svojom okoli stretla len par takych ludi. Je mi ta luto ze nevies pochopit ze ani jedna z nas nepodporuje neveru, len sme sa naucili odpustit. Ktovie co vsetko robis ty svojmu muzovi a on ti xkrat odpustil. Kazdopadne podla toho co tu pises to musi byt svatec, lebo inak ty by si mu neodpustila nic. Tiez si myslim ze ta v minulosti musel nejaky chlap riadne zranit a preto nic take neodpustas. Alebo si prote nic take nezazila a nevies si to ani predstavit. Pobavime sa o tom ked budes v topankach jednej z tychto bab. Udrzovat umelo manzelstvo kvoli detom je obrovska chyba, ale znicit celu rodinu kvoli jednemu zakopnutiu je pre mna totalna hlupost.
@romiada a hlúpa otázka, ale prečo potreboval ťa podviesť? keď je taký stastny manžel ako ho vykresluješ, skoro ako supermana 🙂 Podľa mňa tvoja ,, šťastná rodina" je len tvojej hlave, proste to hráš len oko, a to že ta podviedol by normálna žena neprepáčila.
@romiada vobec nereaguj. Taka zena s takym nazorom je vo svojom vnutry velmi slaba. Lebo len silna zena dokaze odpustit, vstat a pokracovat. Neviem kto je za tym menom ale bud je to zena ktorej bolo ublizene alebo je to zena ktorej ublizovane je ale hra sa na dokonalu rodinu. O inom na nepresveci. Ja som sa sice neodstahovala ale zbalila som muza, odviezla ho k svokre vsetko jej povedala, vzala si auto a co sa dialo dalej neviem. Po case som ho prijala. A dobre aom urobila. Napriek tomu ze ja a svokra velmi nevychadzame tak jej dakujem lebo neviem co urobila ale mne sa vratil iny muz 🙂.
@katkazocele a mas skreslenu predstavu o tom kolko zien je stastnych ked sa rozvedu kvoli nevere. Zvycajne prenesu nenavist (voci muzovi) na svoje deti alebo davaju "krasny" obraz detom ako hladat dokonaleho nahradneho tatinka.
@katkazocele ked nevies argumentovat, zacnes urazat. To len svedci o tvojej povahe a charaktere, ked si doma.vsetko takto presadzujes tak dam ruku do ohna ze ten tvoj je bud impotent alebo davno niekde prasi nejaku inu. Chod kuknut nenapadne do izby,ci si ho nehoni, alebo v sprche radsej?????!!!!!?

@katkazocele nie nie su vobec mimo temy, to len ty si to zasa obracias. Uz to pochop,nemas tu nejako ziadnu podporu od inych dievcat, takze zjavne vacsina nieje taka radikalna ako si ty. Som.zvedava ci si taka prisna aj na seba a po prvej chybe sa hned potrestas na cely zivot. Ale to asi sotva. Je to tvoja vec ze nechces odpustat a nas ostane nechaj nech si zijeme svoj realny zivot a nie pseudo vymyslenu bachorku.