icon

Ako sa vyrovnať s nezodpovedným exmanželom po rozvode?

31. jan 2025

Ahojte, potrebovala by som sa poradiť.
S ex manželom sme už pár mesiacov rozvedení. Žijeme však stále v mojom dome. Ex je teraz na pnke, pre problémy s kolenom. (opuch)
Takže ťahám sama už druhý mesiac.
Problém je v tom, ze ex mal asi 2 roky dlh v zdravotke, pretože cca 2 roky bol dobrovoľne nezamestnaný a odmietal sa ísť zaevidovať na UPSVaR aj keď som mu žiadosť vypísala, stačilo len ju ísť odniesť.
Par dni vzad na neho samozrejme došla exekúcia. Neprišlo mu žiadne upozornenie od exekútora poštou, predpokladám však, ze prišlo do jeho zamestnania.
Najviac ma však hnevá, ze nevychádzame pravidelne každý mesiac. Pred tým bol 2 roky doma a hľadal si '' vhodne'' zamestnanie.
Neviem ako sa zariadiť, už som v minulosti za neho spláca la, keď s mojim autom narazil do iného auta a neposlal papier o nehode do poisťovne.
Co s takým človekom, mam pocit ze sa nezmení. Samozrejme, všetko je moja vina, lebo on chcel odísť vtedy preč aj so mnou na stredné Slovensko. Ja som ale nakoniec nesúhlasila, pretože by to pre mňa znamenalo prísť o možnosť mat striedavku na dieťa z prvého manželstva.

Strana
z3
martinkatinka
31. jan 2025

Preco s nim byvas? Pises o tvojom dome. Treba ho vystahovat.

autor
31. jan 2025

@martinkatinka presne to je dilema, ktorá má trápi. Jeho nezodpovedný prístup k životu vs. to, ze mi je ho trochu aj ľúto. Ako by skončil.

eeffka
31. jan 2025

S ex? V tvojom dome? Zrusit pobyt a nech sa odstahuje, jeho problem nie tvoj.

zuzana9393
31. jan 2025

Je to lenivec, ktorému sa nechce robiť a tak ťa využívam buď sa necháš, alebo ho kopnes do prdele

autor
31. jan 2025

@zuzana9393 tiež mam žiaľ ten pocit, pretože to svoje koleno nerieši.

alex49
31. jan 2025

Daj mu výzvu na vysťahovanie a nech sa stará sam.

nellyuana
31. jan 2025

Ja som bola na tom podobne. Exovi hrozili veľké exekúcie, po rozvode som ho vyplatila z domu a on mladý pánko nie a nie z domu. Tiež bol na pn. Po 4mesiacoch mi praskli nervy, šla som na MsU odhlasila ho z trvalého pobytu, dala papier pred neho s tým, že nech si zbali svoje 2 igelitky. Musíš konať a nie ti ho byt ľúto. On by ta využíval aj naďalej.

autor
31. jan 2025

@nellyuana citovo ma vydiera, ze ja mam spolu s ním riešiť jeho problémy, ze tiež za ne môžem... 🤔

biba_18
31. jan 2025

vysťahovať ho môžeš aj keď bude mať u teba trvalý pobyt…

marianarem
31. jan 2025

Tak toto je fakt clovek-parazit. Dokym sa onho bude niekto starat a niekomu ho bude luto, tak bude takyto. Jeho jedina sanca je, ze bude okolnostami donuteny sa o seba postarat a tymi okolnostami by si mala byt teraz ty. Je mozne, ze skonci ako bezdomovec, ale mozno sa spamata.
Prosim ta, este by ma zaujimalo, z akej rodiny je ex, ako bol vychovavany? Vzdy ma zaujima, ako clovek.dospeje k takemuto zivotnemu stylu.

puertorico
31. jan 2025

manipulátor. by som mu povedala že 1.) dom sa ide predať, ty odchádzaš s deťmi a on sa musí do konca týždňa vysťahovať, 2.) zbaliť ho a odviesť k rodičom, súrodencom , hocikomu z rodiny, nech im parazituje na krku . vymeniť zámky a adiosss

ivik4
31. jan 2025

Pre boha ty ho zivis ? Ja fakt nepoviem keby je zodpovedny,vydrzim kym je pn a nemoze zato ale takto? Tahal by z domu jak prasiva handra!
Nedaj sa!!

la_dolce_vita
31. jan 2025

Preco ste sa rozviedli, ak je ti ho luto, zivis ho, byvate spolu a vsetko za neho riesis..

anketkarka
31. jan 2025

Kým ho život neprefacká, tak sa asi nezobudí do reality. Radikálne ho zruš vo svojom živote, však Ťa vycuciava po každej stránke. Je Ti ľúto dospelého chlapa, že sa nevie o seba postarať? On nie je malé dieťa za ktoré by si mala riešiť problémy. Zodpovednosť za svoj život má jedine on sám.

rachel36a
31. jan 2025

Prečo ty chceš riešiť jeho dlhý keď nie ste msnzelia...zruš mu pobyt, vystahuj a hotovo...nepíšeš ci mate spolu aj deti, ak áno a neplatí vyzivne, tak za exekútorom aby mu strhavali z platu...je to lajdak a ty ho zivis

bg92
31. jan 2025

Vy ste sa rozviedli len na papieri, dalej soolu zijete a ty riesis jeho problemy - naco ste sa rozvadzali?
Vystahovat a ukoncit vztah.

luccija
31. jan 2025

Sama si to robíš😉pošli ho preč je to prizivnik.To, že má dlhy na zdravotnom musel vedieť oni, pokým to ide na exekúciu vyzývajú k uhradeniu, alebo je možné sa dohodnúť na splátkovom kalendári.Ved sama vidíš, že ani koleno si nelieči, nepracoval, neplatil povedz mi jeden dôvod prečo ho tam trpis?Tebe by malo byť ľúto seba a nie jeho

modrykonik33
31. jan 2025

Ty si ale hlúpa....

nellyuana
31. jan 2025

Musíš sa vzchopit 🙏 aj mňa manipuloval a poviem ti, ze to skusa doteraz a to sme 6 rokov po rozvode. Bud ho vyhodis alebo budes trpiet nadalej. Drzim paste 😊

lauruska_sumienka
31. jan 2025

" citovo ma vydiera, ze ja mam spolu s ním riešiť jeho problémy, ze tiež za ne môžem.." ALE VED TY RIESIS, to on je ten kreten co na vsetko kasle, a tie problemy padaju len a len na teba. Za vsetky problemy si moze len a len sam. keby siel na upsvar nebol by dobrovolne nezamestnany, nemal by dlhy a exekucie, a keby poslal papier do poistovne tak nemusis platit to rozbite auto..vsetko je len a len jeho chyba.
vyuziva a zneuziva ta na celej ciare. on ta trapi, ty sa trapis, mozno potrebuje dostat poriadny kopanec od zivota (pri ktorom mu vies pomoct-vyhodit ho z domu) a nech chlap dospie a zacne sa o seba starat a riesit svoje problemy

lauruska_sumienka
31. jan 2025

keby bolo keby..ver mi, ze a aj keby ste sa odstahovali tak problemy by boli aj tam a aj to by hodil na teba, ze je to opat tvoja vina lebo si suhlasila so stahovanim

0silvia0
31. jan 2025

Sorry, ale si blbá. Zbaľ ho na jeho milované stredné Slovensko, odvez ho tam k mamičke či kto tam býva. A čo si ho sotila zo schodov, keď si spoluvinná za jeho problémy? Bože žena, je to manipulátor, čo to nevidíš? A aká bola jeho predstava? Že predáš svoj dom, a kúpiš spoločný na strednom Slovensku niekde na uličke, kde býva jeho mamička o ktorú sa máš ešte nebodaj starať? Čo ešte potrebuješ, aby sa ti otvorili oči? Fakt to nevidíš, že je to pablb?

autor
31. jan 2025

@0silvia0 on nám doniesol do domu jeho uchylneho otca, ktorý robil problémy, nadával mi, chlastal pri našom synovi keď sme boli v práci, lebo ho milosť pan odmietol pustiť do škôlky. Plus ma nafotil v spodnom prádle keď som sa prezliekala z vonku z okna, pretože sa cítil urazený ze som ho vyhodila za jeho opilecke spravanie

0silvia0
31. jan 2025

pane bože, vy máte spolu aj dieťa? Keď si dokázala vyhodiť opilca, dokážeš vyhodiť aj tohoto degeša. Odvez ho za otcom a nepočúvaj jeho drísty. Snaží sa v tebe vzbudiť pocit viny za jeho neschopnosť. Buď tvrdá a neustúp.

autor
31. jan 2025

@0silvia0 asi tak no

januska12323
31. jan 2025

Vyhoď ho z domu a už za neho nič neplať.

moonlight1210
31. jan 2025

Tak teraz pre citove vydieranie ho budes zivit a splacat jeho dlhy este dalsich par rokov.
To si sa nemusela ani rozvadzat.

Ak ta nakopne az to, ze si kohosi najdes a konecne pocitis potrebu tohto exa poslat prec, si v haji.
Lebo ten dalsi po case tebou bude tocit tiez.

Ty potrebujes ten zacarovany kruh sama ukoncit, a az potom zacat novy zivot.

Exovi je vlastne fuk, ze je rozvedeny. Nic to s nim nerobi, lebo ty dalej fungujes v manzelskom rezime. Pre neho cely vas rozvod je jedna fraska veledolezitej damy, aby si sama seba daco dokazala.

Tak uz mu daj konecne po nose. Ved mu nie si uz nic povinna. Ani poskytnut byvanie, ani platit dlhy, ani zivit, ani riesit za neho. Nic.

Nahodou stretnes normalneho muza, zalubis sa a povies mu, ze ho domov nepozves, lebo ti je luto exa, tak ho este stale mas doma a staras sa o neho, lebo on je taky chudacik bez teba.

A on na to v duchu: Aha, tak tuto si skrtam.

som_realistka
31. jan 2025

Ty sa vyrovnas len tak, ze ho vyprevadis zo svojho zivota, cim skor a navzdy. A potom zostan chvilu sama, lebo je velka pravdepodobnost, ze si uviazes na krk podobneho blbca. Vyuziva ta.

enmery
31. jan 2025

Tak ty sa s ním rozvedená/hlboko sa zamýšľam, prečo asi/ a aj tak ho tam máš a staráš sa a je Ti ho ešte ľúto. 🤦‍♀️Zrušiť pobyt, oznámiť mu koľko má času na vyťahovanie. Ľúto by Ti malo byt hlavne Teba a Tvojho života a času na tejto zemi, ktorý Ti ešte ostáva. Je na Tebe, či sa chceš trápiť a nechať využívať a uznať si rakovinu od stresov alebo žiť spokojne a smiať sa.

0silvia0
31. jan 2025

Keď si dokázala vyhodiť jeho opileckého otca, dokázala si sa rozviesť, tak už to doklepni a vyhoď aj toto čudo. Bez neho ti bude lepšie, len na neho doplácaš, živíš ho, poskytuješ mu strechu nad hlavou. Takto sa bude musieť naučiť starať sám o seba, bude musieť na syna prispievať atď. Dostane zaslúženú lekciu. Aj keď si myslím, že sa prilepí na nejakú dobrovoľníčku, čo ho bude živiť.

Strana
z3