icon

Ako sa vyrovnať s nezodpovedným exmanželom po rozvode?

31. jan 2025

Ahojte, potrebovala by som sa poradiť.
S ex manželom sme už pár mesiacov rozvedení. Žijeme však stále v mojom dome. Ex je teraz na pnke, pre problémy s kolenom. (opuch)
Takže ťahám sama už druhý mesiac.
Problém je v tom, ze ex mal asi 2 roky dlh v zdravotke, pretože cca 2 roky bol dobrovoľne nezamestnaný a odmietal sa ísť zaevidovať na UPSVaR aj keď som mu žiadosť vypísala, stačilo len ju ísť odniesť.
Par dni vzad na neho samozrejme došla exekúcia. Neprišlo mu žiadne upozornenie od exekútora poštou, predpokladám však, ze prišlo do jeho zamestnania.
Najviac ma však hnevá, ze nevychádzame pravidelne každý mesiac. Pred tým bol 2 roky doma a hľadal si '' vhodne'' zamestnanie.
Neviem ako sa zariadiť, už som v minulosti za neho spláca la, keď s mojim autom narazil do iného auta a neposlal papier o nehode do poisťovne.
Co s takým človekom, mam pocit ze sa nezmení. Samozrejme, všetko je moja vina, lebo on chcel odísť vtedy preč aj so mnou na stredné Slovensko. Ja som ale nakoniec nesúhlasila, pretože by to pre mňa znamenalo prísť o možnosť mat striedavku na dieťa z prvého manželstva.

Strana
z3
domkakvet
1. feb 2025

Daj mu termin do kedy sa ma vystahovat, ale ja by som bola za nejaky realny napriklad mesiac a nie tyzden.

lilian183
1. feb 2025

Zrušiť mu trvalý pobyt, vymeniť zamky, veci dať pred dvere,alebo hocikam. Ak sa bude chcieť dostať do domu zavolať políciu

margotka17
1. feb 2025

Počkaj, akú hambu ti robil? Snáď sebe robil hambu, že je dospelý, svojprávny a nie je schopný sa o seba postarať. Nikto nechodí v tvojich topánkach, len ty. Ak by hoci kto iný sa mal starať o neho, každý by ho ihneď poslal preč z domu. Urob tak aj ty.

kikushaa
9. feb 2025

Autorka naco pises, ked ty ho ani z toho domu nechces dostat prec? Tak si ho tam trp a hyckaj a zi s olovenou gulou hoc aj do konca svojho zivota.

minenkaa
9. feb 2025

Už je preč ,či mu varis práve nedeľný obed

autor
13. feb 2025

Ex manžel už je preč z domu. Samozrejme nechcelo sa mu ísť. Prišiel mi pomôcť kamarát, vysvetlil mu, ze je vyhlásený z trvalého pobytu. Ja som sa vrátila nazad do rodného mesta so synčekom, kde chodí spolu so sestrou do škôlky a ona do školy. Dom sa predáva, mam už kupcu. Snáď to dobre dopadne. Malý je zverený mne, takže som rada. On sa zatiaľ o malého nezaujíma.

lauruska_sumienka
13. feb 2025

super 🙂 ❤ uz bude len a len lepsie. vedz ze krok co si urobila bol giganticky a trebalo na to kvantum odvahy, si silna zena a vedz ze to co pride budu uz len drobnosti 🙂 drzim palce 👍

nellyuana
13. feb 2025

Super, som rada, že si sa správne rozhodla a odhodlala ho poslať kade ľahšie. Držím ti packy 🙏 teraz už bude len dobre 😉

cacianka
13. feb 2025

tak ako sa to zázračne a rýchlo pohlo 🙂 dobré správy, verím že bude už len lepšie

enmery
13. feb 2025

Som tu rok a si asi 3tia baba, ktorá niečo zmenila. Super, gratulujem a prajem už len pozitívne veci. Väčšina žien ako ty nič neurobí, lebo sa bojí, ako sa im bude "zle ziť" bez toho nulového muža. Možno by si sem mohla napísať ako zle sa ti bez neho žije😉 pre menej chápavé-to je irónia.☺️

autor
14. feb 2025

Ďakujem Vám, za slová podpory.

Strana
z3