Ako sa vyrovnať s odchodom manžela?
Ahojte,
ako ste sa dokazali vyrovnat s odchodom manzela po viac ako desatrocnom vztahu (manzelstve). Manzela lubim, urobila by som cokolvek pre zachranu nasho vztahu, no on tuto moznost nepripusta, hlada "svoje stastie," nevie v com spociva, udajne mu nic nechybalo, ale vyprchali city. Neviem ako zit dalej, stale dufam v nejaku nadej, v navrat, v pracu na vztahu tak, aby to bol spokojny.
Presli ste takouto situaciou?
Dakujem za vase odpovede.
tiež som exovi nepodpisovala žiadne papiere.... neviem o čom píšeš. jajanka 31
@rozculena ziadost sa na sud urcite podpisuje min.tym kto ju podava. A druha strana sa musi vyjadrit k ziadosti. Moze sa vyjadrit aj pisomne a moze sa to prilozit k ziadosti. Tym sa moze zabezpecit to ze nie je ani pojednavanie. Ako sme nemali ani my. My sme ani na sude neboli. A s danou ziadostou o rozvod sme davali aj vzdanie sa odvolania. Rozvod je konanie upravene v civilnom mimosporovom poriadku... to ze vy ste to mali tak neznamena ze kazdy musi mat pojednavanie a vsetko je vzdy rovnake.
@koniarova suhlasim. Ved mi skoro dekel odpalilo, ako som si to precitala, presne bla bla bla. On zrejme dobre vie, preco a od coho utiekol. Ale poistil sa, pre pripad, ze by lepsie nebolo , alebo to nevyslo a este si aj zadne vratka nechal. Ak by chcel, ved on sa este vrati so ctou😁
Dakujem vam za odpovede, vazim si vas cas.
@cdt Ukameňovala si ho svojou "bezhraničnou" láskou😝
@cdt bud je gay alebo ma inu. Nebud naivna. O com chce premyslat po 10 rocnom manzelstve?
On nechce ,aby si mu aj teraz bola "oporou",keď prechádza cez toto životné obdobie.
On chce ísť ďalej bez teba. Dôvody/túžba po dieťati, nová žena na obzore,ponorka z teba atď/ teraz nie sú až také podstatné.
Aj keď ti to láme srdce, nepomôže ti rozmýšľať o tom z každej strany. Jediné, čo môžeš robiť je- začať hľadať radosť a spokojnosť mimo neho.
@cdt počúvaj.
Kruta pravda.
Keby ťa on miloval tak ako ty jeho, nenechal by ťa tak trpieť.
Ty by si jednu nikdy nič takéto nespravila, že si chladná a potom odídeš, a že chces byť sama...
Keby si ty napíš kufre a vidíš ho plakať, tak nikdy, nikdy neodídes ! A povieš, dobre, poďme na terapiu, alebo skúsme nové zážitky. Poďme cestovať...
Ale on? Čo urobil on?...
Vaša láska je jednostranna
Toto je veľká k0k0tina... Pardon za výraz, ale je !
Svoj smútok premen v silu seba samej.
Nauč sa milovať samu seba
Už sa mu neozvy.
A dobre ti radím, žiadne že kiež by vám dal šancu ??!
Ty nie si plán B...
On si užíva, a možno už je aj dávno na zoznamke, alebo flirtuje s kolegyňou , zatiaľ čo ty plačeš...
Dosť...
Myslí na seba. Choď kdesi na dovolenku.
Prijmi slobodu ako DAR. .. 🙏
@cdt Ste jej niektoré naložili. Áno, je nezdravo uplnutá len na muža, ale nepríde mi ani ako človek bez emócií alebo nezrelá. Zabudla, že milovať niekoho máme ako seba samého a nie viac a žiť len preňho. Teraz sa jej rúca svet a je to citlivá žena, ktorú to bolí a proste nevie ísť od zajtra s úsmevom ďalej. Potrebuje sa vyrozprávať, odsmútiť si to.❤️
Poradim ti len jedno, začni cvicit, chod ku kadernicke, schudni, ak je to potrebne. Keď nebudeš pôsobiť zúfalo, ale sebavedomo, je veľmi pravdepodobne, ak v tom nie je ina žena, že sa preberie a vrati sa. Musí nabrať pocit, že tá môže stratit. Muži sú lovci a tým vieš u neho opäť ziskat záujem a z jeho strany snahu sa o teba znova usilovať
@tramtada31 bojovať o chlapa? Nikdy!
Ak o mňa chlap nestojí ani v dobrom ci zlom,tak dovi dopo...
@liliana8 našiel si ma na FB - ľudia ktorých možno poznáte. Mám červené vlasy po pás, modré oči, tetovania. Piercing v nose. Zaujala som .poslal mi žiadosť. Tri krát som ho zrušila. Nevzdal sa.
Napisala som mu, že nie som žena pre nikoho a nech mi dá pokoj ... A nevzdal sa 🙃❤️
Jeho odpovede boli vyspelé. Je o 10 rokov starší ..
Veľmi si rozumieme
@nairobi len autorka si zrejme nevie bez neho zivot predstavit🤷🏻♀️
Mat rad, znamená aj pustiť ... tak ak ho máš rada,pusti ho, nech je šťastný....
Toto bola chýba.ze si bola a žila nonstop pre neho a robila si všetko čo si mu videla na očiach...príliš si tlačila.
Moja mila, ty sa pekne pozbieraj a ukaz exovi, ze vies zit aj bez neho. Chod ku kadernicke, kup si nove krasne oblecenie, zacni chodit do kina, divadla, na vystavy, do kaviarni... Musis mat aj svoj zivot, nie len byt upata na chlapa. Chlap si bol tebou 100% isty, nemusel sa o teba snazit...
mňa zarazilo,
cely čas som žila pre naplnenie jeho potrieb? žit pre to,aby bol niekto spokojny, ako vidiš, ani toto nie je zaruka, že sa bude tešit, važit si ťa, a nikdy ta neopusti, akurat viac naserie, že si cely čas premrhala naňho a na koniec ťa kopne do riti...
Pozri sa realite do oči, ty chceš jeho potreby naplňať nadalej, ale on o to evidentne nestioji...
Čo konktretne variť, prat, žehliť, služit mu v posteli? Lebo nechapem, ake jeho potreby... miadi by ti napisala, že naplňaj aj svoje potreby a mysli na seba tiež
pravda je, čo tu píšu baby, že najistejšia cesta, ako niekoho stratiť, je si z niekoho spraviť božstvo, to je konečná
Toto sa ani neda citat, zacni v tom celom vztahu svoje JA! Hladaj seba, svoje potreby, ktore si zacni naplnat a nezi zivot pre niekoho, ale pre seba.
@cdt na rovinu, myslim, ze u svojho muza uz sancu nemas.
Stala si sa takou maminou. Pestunkou.
Prestala si byt zena.
A do istej miery si si z neho urobila dieta, co nemas. Synceka.
Takze, ak tam ostala nejaka iskricka, ze mu na tebe zalezi ako na zene a nie iba na tej, co kedysi poznal a citi vdaku a trochu trapnost, ze sa mu obetovala a on ju odkopol, tam tu iskricku rozduchas len vtedy, ak sa zacnes chovat ako zena.
Ale ZENA. Nie manzelka, nie mamina, nie pestunka. Nie ako doteraz.
Ak sa mu zavesis v slzach na krk a budes slubovat, ze urobis cokolvek, len nech sa ti vrati, tak si skoncila.
A ak uz chces rozmyslat, co si mohla urobit inak, lepsie, viac, tak len o tom, kde si prestala byt zenou a ako sa k tomu vratit.
Mozno v tom nevera nie je, vyzera, ze stevobaja dobri ludia.
Zial, bude to tak, ako sa pise hore. Svojou laskou ho vlastne dusis. "Nestoj mu stale za chrbtom", ani Tebe by to nebolo prijemne. Bude to tazke, ale da sa to, ak je este v spolocnej domacnosti. Ak uz odide, tak bude koniec. Chapeme, ze si mu davala vsetko, ale, niekdedy je vela-prevela "lasky" aj na skodu- hovori sa tomu opicia laska. Chlap potrebuje aj svoju zenu stale dobijat, nie, ze este nevyslovi, ze mu asi treba sveter, ale Ty uz stojis za jeho chrbtom a podavas mu ho. To casom kazdemu zacne liezt na nervy. Uz tiez vyssie pisali, neprislo dieta, tak si tu svoju lasku, co mala patrit dietatu, nie vedome, "nahadzala" na muza, ktoremu je tiez luto, ze sa vam dieta nepodarilo a tak, sa mozno citi teraz vinovato, ze to dieta neprislo a on az tolko lasky neunesie.
Mozno potrebuje zistit, ci to ustanete bez deti. Ci bude vediet zit bez deti.
Vsetky hned viete ze ma inu zenu.
@biba_18 mohli, ale žiaden zákon mu to neukladá za povinnosť zostať s niekým s kým už nechce byť. Hlavne ak sa každý jeden človek v čase mení...on, ona, okolie, kolegovia... Ja som kedysi strašne ľúbila jedného chlapa...teraz po 10 rokoch nechápem ako som mohla :D Nebol zlý, nespravil v podstate nič zlé ale ja som už momentálne úplne iná než je on a neviem si predstaviť, že by som s ním mala stále byť.

@jajanka31 podala som návrh na rozvod,žiadne papiere som exovi nedávala podpisovať.Rozviedli nás za 3 minúty.Jediné,čo sme podpisovali obaja priamo na súde bolo,že sa vzdávame odvolania,tak mi tu nepíš,že neviem,ako to chodí