icon

Ako sa vyrovnať s pocitmi zlej macochy?

19. jan 2025

Zdravím píšem hlavne kvôli tomu ,že sa cítim ako zlá macocha… s priatelom sme niečo okolo rok a pol spolu… na zaciatku to bolo fajn ale keď som tu začala bývať musela som sa začať premáhať … po čase som jeho malu prestala mať rada a mrzi ma to … majú ju na striedavku nonstop sa s ex hádajú my chodime do práce tak malú stráži priatelova mama … od ktorej nonstop pocuvame o jeho ex a co by mal robit ako sa chovať ako keby som tam nebola… malá bude mať 6 rokov a problemy všetko zabudá vsetko jej treba hovorit a nevydrzi ani 15 minut sama … nedá sa o nej navarit a upratat co je smiesne na 6 ročne dieťa … a už to na mňa tak všetko dolahlo keď tu je rieši sa lebo musi čo mne nevadí nechám ju nech si trávi čas s tatom ..ale už niekedy nevládzem jej robit slúžka buď na mňa krici alebo ju treba obskakovat nonstop … robiť co ona povie lebo reve … ptm poviem priatelovi svoj nazor s cim suhlasi ale samozrejme som ja zla a moc prisna na jeho dieta .. tak ostanem ticho a potom som zla ze co jej nepoviem ked sa takto chova plus ona aj keď tu nieje riešime len malú a jeho bývalú a furt dokola … a nejak postupom času to na mňa dolahlo… s priatelom mame dobry vztah lubime sa ja tolerujem vsetko co sa da… uz som mu aj o tom hovorila a uz sme sa bavili aj o vlastnom dieťatku …. Ale v poslednej dobe zo uz nedávam neviem ako sa s tym vyrovnať .. a nechcem vlastne dieta doniest do tohto chausu

Strana
z4
kaciato
22. jan 2025

@ukgirls v tomto si s vami dovolim nesuhlasit mame styri deti sme zlepena rodina ja mam s ex dve moj muz ma z prveho vztahu jedno a spolu mame syna. tri deti su v striedavke moje dve uz osmy rok partnerova treti. sama si striedavku vyziadala nakolko ju videla u mojich deti a sa jej to páčilo. U nas su vzdy vsetky tri a nedavno som s nimi mala rozhovor najma s mojimi nakolko uz su v striedavke dlhy cas... jedna je uz na strednej tak ma zaujimal ich nazor na to, ako tych ktore si tym prejdu a vsetky tri sa vyjadrili ze v ramci rozvodu je to pre ne najlepsia alternativa a su tak spokojne. ALE najdolezitejsie je aby bývalí partneri spolu komunikovali a novi partneri akceptovali partnera s dietatom ...lebo darmo ked ides so zadanym beries si nielen jeho ale aj jeho dieta jeho rodinu aj jeho ex aj jej rodinu... tak to je su to vztahy a vsetko sa prenasa a ak sa na to necitis radsej do toho nechod lebo vseliak pride.
U nas to funguje skvelo deti maju spolu uzastne vztahy a vsade sa prezentuju ako surodenci partnerova dcera ma respektuje a ja ju lubim a rovnako je to vo vztahu mojho partnera k mojim detom ..a to sa nerozpravame o babatkach ale zrelych pubertackach ( moja a jeho su osmacky, mojandruha druhacka na strednej)... takze nieje to ciste zlo ale v tomto a hlavne vo vychove sa musi tahat za rovnaky koniec nielen ty a on ale u nas ja on jeho ex aj moj ex a u nas este aj zena mojho ex ...

komunikujeme vsetci spolu najma co sa vychovy tyka a pred detmi nikdy neohovarame a nezhadzujeme nasich ex lebo ...su to ich rodicia a ucta a respekt tam musi byt ked sa nieco riesi riesime to my rodicia a ked s detmi ,riesime to zasadne spolu ziadne poza chrbat druhemu nase deti vedia ze nieje priestor na vydieracky a ze ked sa nieco u jedneho zomelie vie o tom druhy rodic takze ziadne jednostranne teorie....a ked je nieco co treba naozaj do detailu tak si vsetci sadneme k caju a komunikujeme ...v takom pripade striedavka ciste zlo nieje....ale chce to vela rozumu a otvorene srdce🤷 inak u nas je to komedia ked sa stretneme lebo moj ex uz ma tiez dalsie dve deti

ukgirls
22. jan 2025

@kaciato jedna z mala..ale tu sa nepise o tvojom pripade ale o autorke a tam to nefunguje zo zoadnej strany ...a je velmi malo % partnerov kt po rozvode funguju normalne

lucia147852
22. jan 2025

To dieta je psychicky na dne a vo vašom vzťahu je problém chlap. Prečo chcel striedavku keď na dieťa ani nemá čas? Aby sa pomstil ex? Striedavka je zločin na deťoch. Nemajú domov, zázemie, stabilitu. Žijú s kufrom v ruke. Čo potom od nej čakáš? Aké správanie? Keby bol tvoj priateľ co k čomu, tak okamžite tento nezmysel zruší a trávi s dieťaťom čas plnohodnotne,vredy keď ho ma a nevlaci ho ako maca z domu do domu.

sova7
22. jan 2025

Ty žiješ u priateľa a jeho mamy? To je taký ten čo sa nevie odstrihnut od mamicky? Neskončil jeho predošli vzťah pre tento fakt? Lebo mamička? Ak je to takýto druh chlapa čím skôr preč to budeš stále vo vzťahu mamička on a ty. A ešte dieťa k tomu ktoré je ich dvoch a ty s ním nepohnes.

sova7
22. jan 2025

@lucia147852 zoberie si dieťa o ktoré sa stará jeho mama to ma teda logiku. Mne to tiež príde že tu ide skôr o naťahovanie s bývalou a možno zavyslost na mame

martin96321
22. jan 2025

Kúp si dobre bezecke topanky a utekaaaaj

apolka77
22. jan 2025

Odíď z tejto rodiny .
Robíš im tam len slúžku a opatrovateľku , vychovávateľku zadarmo. Spravili si z teba hromozvod svojich frustrácii . Ty tam nie si vôbec dôležitá iba ako žena čo sa má prispôsobiť a pomáhať.
Žiaľ, ak nechceš stratiť všetku mladosť na riešenie cudzích problémov tak nič iné ako odchod neprichádza v úvahu.
Si mladá . Potrebuješ sama pozornosť , domáce prostredie kde sa cítiš komfortne.
Hneď by som kufre balila.
A nájdi si niekoho bez záväzkov.
Toto fungovať nebude. Počúvaj svoje srdce a hlavne nieže ťa napadne mať s týmto chlapom dieťa.

kaciato
22. jan 2025

@ukgirls a je to smutne lebo trpia len tie deti ked uz dojde k rozvodu je v zaujme oboch stran fungovat aspon na urovni slusnosti a ano je mi jasne ze to nie vzdy ide lebo su rozne dovody na rozvod lenze tie uzavriet to vetou ze striedavka je zla sa tiez neda lebo vid da....vzdy nasledne partnerstva su velmi narocne a ked clovek nevesme toho partnera se vsim vsudy v konecnom dosledku to bude cele zle...reagovala som na to ze striedavka cele zle...pred terajsim muzom som mala vztah kde ja som jeho s dcerou prijala on mna prijal ale s detmi sa. Nestotoznil a po 4 rokoch rozchod....jeho dcera mi ale ostala stale ma navstevuje....nie kazdy je stavany na to

huxy
31. jan 2025

Milá autorka, mňa by zaujímalo, ako to pokračuje, resp.ako si sa rozhodla.

miadi
31. jan 2025

To dieta ktore nemas rada tam bude este minimalne dalsich 15rokov .. Ked mas problem s malickostami ze zabuda splachnut umyt si ruky . . Tak v jej puberte ta porazi. Nie je fer voci tomu dietatu aby vyrastalo v dome kde je osoba ktora ho nema rada. Ona si tuto situaciu nevybrala je v nej bezmocna. Ty si si vybrala chlapa s dietatom. Ked nemas rada jeho dieta logicky by si mala odist . Ja by som nikdy nestrpela k sebe noveho partnera (Keby som niekedy dopadala rozvedena ) ktory by nemal rad moje deti . To by bola pre mna konecna .

huxy
1. feb 2025

@miadi no nemyslím, že nespláchnutie záchoda a neumytie rúk po toalete sú maličkosti. Sú to základy hygieny, ktoré dieťa malo mať inak už dávno osvojené.
Tu je problém v prvom rade otec, ktorý dieťa stavia nad všetko a možno aj z toho dôvodu je benevolentný vo výchove a potom to tak aj vyzerá.

bielasovicka
1. feb 2025

No vieš, nasla si si chlapa s dieťaťom, na takéto si mohla myslieť. To dieťa aj ex vždy bude vo vašom živote.

terezkaarthuramax
1. feb 2025

@miadi neumyt si ruky po wecku moze dostat zltacku. To nie je malickost. To treba dieta i pubertiaka donutit stat si za tym ide o jeho zdravie predsa. Nemozno predsa dieťaťu dovoliť nieco co ohrozuje jeho zdravie. To neni laska k dietatu.

bielasovicka
1. feb 2025

Ináč, podľa toho čo píšeš, ta mala je manipulatorka.

miadi
1. feb 2025

@terezkaarthuramax si asi nepochopila aj s dalsou co sa mi uz nechce tagnut ze to je Totalna malickost dietatu treba sto x pripominat ked take veci nerobi a stat si za tym aby to robilo . Ze ho treba vychovavat . Je to malickost oproti inym problemom ktore mozu casom prist . Su deti ktore tie zakladne veci robia od malicka a su deti ktore maju s takymi malickostami problem a to som clovek co si az prehnane umyva ruky sto x za den. Aj ked dam soinave pradlo do prscky Aj ked docistim s chemikaliami niekedy uz len pre to ze idem okolo kupelne . ( vysvetlujem Lebo tu su zeny schopne hnet vsetko ortocit proti druhemu odvecci ) oodstatne je ze dieta nema rada tak skuste argument ze toto je ok ze vam to nevadi ? Ja hovorim za seba a kazdeho normalneho milujuceho rodica ze toro je zasadny problem na ktory sa treba sustredit. Dieta sa nauci splachnut aj umyt ruky ale autorka sa nenauci ju mat rada raz ked ju uz rada nema to sa neda naucit to bud v sebe ma alebo nema .

miadi
1. feb 2025

@huxy Keby to bolo jej dieta co jej pije krv ze nesplachuje neumyje si ruky tak ako jeho mama nad nim stoji a da pozor nech splachne a umyje si ruky a nikdy by koli takej malickosti ano opakujem sa je to malickost oproti vyrastaniu s osobou ktora ta nema rada. Nikdy by koli tomu nepovedala ze nema diets rada . Ale Toto nie je jej dieta a otec sa asi malo zapaja do vychovy a nechal to na frajerku Lebo tak mu to vyhovuje. Takze Jasne ze je ona “ zla macocha.” Ale nie vdaka dietatu ale vdaka jeho otcovi jej priatelovi!

Strana
z4