Ako sa vyrovnať s pocitom nedostatku sebavedomia?
Neviem čo robiť. Chodím k psychologovi ale mám pocit že mi to moc nepomáha. Každý deň keď prídem z práce mám zo seba hrozný pocit. Niekedy kvôli tomu ani nespím. Toľko veci spravím zle. Toľko veci nepoviem a Chovam sa tak chladno a hrozne. Mám úžasných kolegov naozaj milých cítim sa pri nich bezpecno. Ale to je ten problém. Veľa krát sa stane že niekto pre mňa niečo pekné spraví a ja na to myslím, a hvoorim si akí sú milí ale z nejakého dôvodu to neviem vyjadriť a povedať im to. Som hrozna. Neustále klamem aj keď nemám dôvod. Chovam sa k nim chladno a hrozne. Nerozprávam sa s ním iskoro vôbec, a už mi to viac krát hovorili že prečo som taká tichá a uzatvorená. Ale ja vždy zamrznem a nič im nepoviem maximálne tak "neviem". Neviem ako to zmeniť. Toto je dookola to isté. Keď prídem domov hrozne si to vyčítam a hovorím si že ďalší deň to zmenim a budem lepšia ale nezmením. Vždy som taká ista. Ja už naozaj neviem čo mám robiť. Takto fungovať nemôžem.
Tak pridi ráno skôr do kanclu, daj každému na stôl malú cokinu a nápis, ďakujem že si môj kolega/kolegyna
@anonym_50819f to je pekné ale neviem či to napravi všetko to ako sa správam
@anonym_autor asi máš trošku sociálnu fóbiu, plus nevieš prejavovať iným city, možno ani svojim blízkym. Takých je nás viac... Skús niekedy niekoho za niečo pochváliť (v obchode, v stravovacích prevádzkach, v akýchkoľvek službách...), kde si s niečím spokojná. Uvidíš ako to roztápa ľady a radosť budú mať obe strany. A úsmev dokáže zázraky. Nesiľ to, ale občas sa osmeľ a skús.
Nemusíš všetko napraviť naraz, krok po kroku, snaha, prvé ùspechy, radosť z krôčika.
@anonym_autor asi máš trošku sociálnu fóbiu, plus nevieš prejavovať iným city, možno ani svojim blízkym. Takých je nás viac... Skús niekedy niekoho za niečo pochváliť (v obchode, v stravovacích prevádzkach, v akýchkoľvek službách...), kde si s niečím spokojná. Uvidíš ako to roztápa ľady a radosť budú mať obe strany. A úsmev dokáže zázraky. Nesiľ to, ale občas sa osmeľ a skús.
Nemusíš všetko napraviť naraz, krok po kroku, snaha, prvé ùspechy, radosť z krôčika.
@anonym_fc9dee ďakujem máte pravdu, skúsim
@anonym_autor Ak to nevieš vyjadriť slovami stačí aj dakujem napísať. To poteší vždy. Neboj sa dôležité je, že oni ťa majú radi a rozumejú ti. Ty nie si vôbec zlá. Drž sa a všetko dobré prajem.
@anonym_autor Ak to nevieš vyjadriť slovami stačí aj dakujem napísať. To poteší vždy. Neboj sa dôležité je, že oni ťa majú radi a rozumejú ti. Ty nie si vôbec zlá. Drž sa a všetko dobré prajem.
@bloger ďakujem💙, len to je to že možno že sú ku mne poste len milí ale nemusia ma moc
@bloger ďakujem💙, len to je to že možno že sú ku mne poste len milí ale nemusia ma moc
@anonym_autor prestaň sa strachovať a vážne to skús na neznámych v obchode a pod.
@anonym_autor nedomýšľaj si hlúposti, keby ťa nemali radi, tak by ťa obchádzali. Není si naučená vyjadrovať svoje pocity. Odvahu!
Zajtra im povedz (keď im dáš na stôl tú cokinu) že : to máte z lásky" ....no! nehanbí sa to povedať! .....zmákni to a daj zajtra vedieť aká si macherka!!!!!! Máme ťa rady aj radi!
@anonym_autor nedomýšľaj si hlúposti, keby ťa nemali radi, tak by ťa obchádzali. Není si naučená vyjadrovať svoje pocity. Odvahu!
Zajtra im povedz (keď im dáš na stôl tú cokinu) že : to máte z lásky" ....no! nehanbí sa to povedať! .....zmákni to a daj zajtra vedieť aká si macherka!!!!!! Máme ťa rady aj radi!
@2691 ďakujem 💙posnažím sa
Tak pridi ráno skôr do kanclu, daj každému na stôl malú cokinu a nápis, ďakujem že si môj kolega/kolegyna
@anonym_50819f tak to je pekna traposina... byt na silu mily je slizke a nechutne