icon

Ako sa vyrovnať s povaľačskou sestrou?

14. feb 2024

Ahojte baby... nemôžem si už pomôcť akú zlosť mám v sebe a či vôbec viem v tejto situácii niečo zmôcť. Mám sestru, sme len dve. Má 23 rokov, a tento rok sekla s vysokou školou. Nikdy nikde nepracovala, ani teraz sa nechystá, vraj keď môže spať a jesť u rodičov, tak ostáva tam. Ja už mám po 30tke, od 15tich rokov aj popri škole som vkuse pracovala, po škole do práce, snažila som sa, šetrila, budovala, v jej veku som si sama kúpila byt, rok na to auto... strašne som nahnevaná, že toto jej rodičia tolerujú, že nemá žiadne ambície... či čaká kym sa otec uderie na smrť? Keďže ani mama nikdy nepracovala... ťažko sa mi na toto pozerá...snažím sa jej dohovárať odkedy mala 16, že mohla brigádovať, snažila sa motivovať, teraz som jej už škaredo vynadala. Ja som na vysokú školu nešla, našťastie som sa pekne uplatnila aj bez VŠ, ale mať možnosť sponzoringu od rodičov a len študovať? Strašne so. Nasratá, aká je nevďačná a lenivá!

Strana
z3
ahhola
15. feb 2024

@tiezjedna a je spoko, ze vsetky svoje talenty hodil do kanala? Co si v zivote uzil, cestovanie, zeny, deti, aspon jednu robotu, v ktorej bol Niekto? 😀

tiezjedna
15. feb 2024

@ahhola on si z môjho pohľadu neužil nič. Začal to drbkať už keď bol mladý, možno tak prvé dve tri práce boli pre neho skúsenosť, ktorá mu niečo dala. Má aj syna, už dospelého, ktorý sa k nemu pochopiteľne nehlási, pretože sa o neho staral tak možno prvé dva-tri roky, kým jeho matka tolerovala bráchovu nespoľahlivosť a večné ožran party. Potom ho úplne odstrihla. Naši za neho malému posielali výživné, lebo ani to nebol schopný pravidelne mu dať. Ale on si rokmi vo svojej hlave vypracoval "svoj svet", keď sa baví s niekym, kto ho nepozná, tak normálne nestíham😂 Kedysi mojej svokre (videli sa prvýkrát na oslave) nakukal, kde všade bol, dokonca v cudzineckej légii atď., tá z neho bola úplne unesená😂🙉 Ja si myslím, že on má regulérne nejakú dg spojenú s príležitostným alkoholizmom (rozumej, keď má náhodou prachy, čo väčšinou nemá). V hlave mu proste beží život, ktorý by chcel žiť, ale nikdy neurobil nič preto, aby ho žil. Mali naši zariadiť podľa jeho logiky... 🙄 Nie je to zlý človek, je super strejda, keď sa objavíme, ale je to proste stratený prípad...

ahhola
15. feb 2024

@tiezjedna Bajiva lhavost? 😂
Velmi ma bavi ten cesky vyraz, chorobne klamarstvo tak neznie👿
Ttaki ludia by sa mali skumat, dostali dary do vienka a nezhodnotili nijak a ini, co niebol az taki bystry ako oni, to niekam dotiahli s polovicnymi schopnostami,ale velkym Chcenim.

eva8
15. feb 2024

@tiezjedna co brata zlomilo? Preco sa nevedel uplatnit?

tiezjedna
15. feb 2024

@ahhola áno, áno, bájivá lhavosť by presne sedela 😀 Ten výraz to úplne vystihuje. A som na neho strašne dlho naštvaná, že takto zahodil to, čo dostal do vienka a zostal visieť našim na krku... Lenže krv nie je voda, mamina ho nikdy nehodí cez palubu. Tak som sa s tým po rokoch zmierila a neriešim to už...
@eva8 neviem, neprihodilo sa mu nič hrozné nikdy. Možno práve preto, že to mal ako malý a dospievajúci vďaka "dobrým závitom" v škole hrozne jednoduché, všetko mu šlo prirodzene, vo všetkom vynikal, tak asi očakával, že aj v živote pôjde všetko tak hladko bez akéhokoľvek jeho pričinenia... To si myslím ja, že to takto nejak vnímal a potom sa nedokázal spamätať z toho, že aby sa mal dobre, aby mohol normálne existovať, tak pre to musí niečo urobiť. On funguje, len keď ho má niekto pod krídlami, inak nedokáže mať kontrolu nad svojim životom. Ale či to je nejaká porucha alebo proste len povahová črta, to netuším. Výchovu sme mali všetci rovnakú, rodičov skvelých. Ja aj druhý brat fungujeme zodpovedne, normálne...

lalu_sk111
15. feb 2024

@reanda krasa ide zvnutra a ty si hrozne skareda..bola ti autorkou popriata dobra noc a zase tu roznasas jed

eva8
15. feb 2024

@tiezjedna presne to som si myslela, dakujem. Som velmi rada, ze si napisala. Totiz synovi ide vsetko jednoducho, akokeby stracal inspiraciu. On sice kazde prazdniny pracuje, aby si kupil co chce, len akoby nemal priestor na roztvorenoe kridel a neskor stratil zaujem o roztvorenie. Co je vyborne, uz sa "specializuje" na isty smer. Potom sa bude musiet naucit ucit 🙂 Naozaj ti dakujem. A prajem bratovi, nech sa "na stare kolena" najde 🙂

reanda
15. feb 2024

@lalu_sk111 mne pride hrozne skareda autorka.. ale kazdy mame iny vkus

tiezjedna
15. feb 2024

@eva8 verím, že syn bude v pohode👍 väčšina ľudí s prirodzenými vlohami sa v dospelosti v niečom nájde, sú spokojní, realizujú sa. Bohužiaľ v bratovom prípade úradoval od puberty veľmi často aj alkohol, partie atď. To si myslím, že bola v kombinácii s jeho nulovým záujmom naprosto katastrofická kombinácia.

eva8
15. feb 2024

@tiezjedna 🌹

ahhola
15. feb 2024

@tiezjedna
Dobry will hunting😂ale ten sa stihol spamatat a kamos ho vyhnal z ich "kseftu" búrania domov, lebo on je predsa genius a oni makaci.

lalu_sk111
15. feb 2024

@reanda je to pre teba prilezitost na sebareflexiu, ze preco..asi to v tebe nieco odraza. Projekcia. Ja ju napriklad chapem. Svet nie je ciernobiely ani ludia a viem, aki lidia dokazu but pohodlni..lenivi...nechaju sa obskakovat

reanda
15. feb 2024

@lalu_sk111 aj ja ju chapem.. a jej postoj sa mi proste hnusi 🙂 .. a tu nejde o to, aki su ti ludia, o ktorych pise.. ti tu 'nie su' .. ale ona tu je.. je tu jej energia.. a tu neokeca..
ziadna projekcia

autor
15. feb 2024

@reanda aka ste zlá, a ako potrebujete na seba upozorniť v pre Vás nepodstatnej diskusii na internetovom fóre... snáď z Vaších detičiek vyrastie niečo empatickejšiie. 🙂

reanda
15. feb 2024

ty by si lepsie urobila, keby si sa viac zaujimala o seba, ako o niecie deticky, svoju sestru, mamu, otca.. a to teraz myslim naozaj uprimne dobre.. velmi by ti to osozilo

denithestrange1993
15. feb 2024

To,ze ta to trapi je pochopitelne,ale toto nie je o tebe,ale o nej. Povedz jej aj rodicom,ze sa odmietas o nu starat po ich smrti a to akymkolvek sposobom nech s tebou nerata. Kazdy si svoj zivot moze vyskladat ako chce. Mozno caka na dalsieho sponzora vo forme partnera,ktory jej bude tolerovat jej nezamestnanost. Nerozculuj sa,zivot ju este moze pekne vycvicit.

tiezjedna
16. feb 2024

@denithestrange1993 vieš čo, ja som v toto dúfala u brata dlhé roky (narážam na tvoju poslednú vetu v komentári). Ale títo ľudia (nevravím, že to bude prípad jej sestry) sú odolní voči všetkému. Oni si všetko dokážu otočiť na vlastnú realitu, v ktorej z toho vyjdu zase len ako obete... ťažko sa to vysvetľuje. Myslím si, že pokiaľ bude mať za chrbtom rodičov, tak bude životom plávať pohodlne aj pri prúseroch. Pretože sa vždy bude mať kam vrátiť...

denithestrange1993
16. feb 2024

@tiezjedna vzdy? Aj po smrti rodicov? Dajme tomu,ze jej daruju nehnutelnost ale tu treba platit,takisto treba z niecoho zit.

majada35
17. feb 2024

Autorka, viem si predstaviť, že cítiš na ne hnev, ale okrem svojho názoru nezmôžeš nič. Problémy akéhokoľvek druhu plynuceho z ich života, postoja už musia riešiť ony dve. Sú dospelé, je to ich život. Ich výber, možno aj cieľ. Akurát že zbytočne veľa energie na to plytvas a veľa času tomu ICH problému venuješ. Ty si od mladosti chcela, plánovala robiť..sestra nie. Prečo sa musíš porovnávať a cítiť že si tá lepšia, tá viac? Vek 23 zasa nie je až tak veľa. Ešte ťa môže prekvapiť, aj preskočiť. Možno má priority ináč rozložené...najprv si po výške troška oddýchnuť a potom sa pracovne naštartovať. A čo sa týka tvojej mamy, nezabúdaj, že nebyť jej, nie si tu ani ty. Tak troška úcty by nezaškodilo. Popravde s tým veľa nezmôžeš, predpokladám, že svoj názor si im už nie raz povedala.. len daj pozor, aby sa ti nepodarilo, akurát tak rozbiť rodinné vzťahy.

Strana
z3