icon

Ako sa vyrovnať s rozvodom pred tridsiatkou?

7. feb 2025

Ženy, ktoré ste prešli rozvodom. Predovšetkým tie, ktoré zažili rozvod pred 30tkou. Ako ste sa s tým dokázali vyrovnať? Ako ísť v živote ďalej? Čo vám pomohlo to zvládnuť? Rozoberala v rozhovoroch rozvod aj vaša rodina?

rozculena
7. feb 2025

pri rozvode pred 30 máš šancu nájsť si ešte partnera......
Ale k tvojej otázke
1.nepotrebovala som sa vyrovnávať,rozvod som navrhovala ja a je mi 100x lepšie bez neho
2.Nikto to nerozoberal,akože prečo by mal?

sasa1310
7. feb 2025

v rodine mám rodinku, ktorá sa takto rozviedla pred 30kou. Nikto, fakt nikto sme nerozoberali, že čo a prečo. Zobrali sme to všetci ako fakt a to bolo celé

minenkaa
7. feb 2025

Ja osobne som bola veľmi šťastná keď som sa rozviedla a to som bola fak mladučká ,prečo ta to tak trápi

janickacrazy
7. feb 2025

Pozri, moja kamarátka sa rozviedla ako 19-rocna po 3 mesiacoch manželstva. Lebo zistila, že muž má milenku a ona bola ešte k tomu tehotná. Každá senzácia trvá pár dní, potom bude dobre.

zuza265
7. feb 2025

@rozculena suhlasim a mam to rovnako🙂

tulipanik12
7. feb 2025

Ja som mala rozvod v 28 rokoch po 6 rokoch manželstva a bolo to najlepšie rozhodnutie v živote. A ako 34 -ročná druhú svadbu.A rodina to nerozoberala vôbec - pomohla ako mohla.

autor
7. feb 2025

Pretože mám v rodine takých komentátorov, ktorí potrebujú vyjadriť svoj názor na vec bez ohľadu na to, aká ťažká je táto téma pre mňa. Celkovo sa hanbím, že sa mi to ako jedinej v našej rodine stalo.

nikaeli
7. feb 2025

Síce som sa rozviedla po 30 (mala som pár dní 34), ale keďže som návrh podala ja, rozvod bol už iba 'formalitou' a jeho odchod z bytu bodkou. Oveľa horšie som prežívala tie týždne a mesiace predtým, než som sa definitívne rozhodla. Iste, ľahké to nebolo. No po čase vyšlo slniečko a objavil sa 'on'. Sme spolu už takmer 11 rokov, máme syna, pomáha mi s výchovou mojej staršej dcéry. A či to rozoberala rodina? to vieš, že áno. Ale keďže dôvody rozvodu boli viac ako jasné, moja rodina mi bola oporou. Jeho rodina ma totálne zavrhla, hoc príčinou nášho konca bol on. Predpokladám, že dodnes nevedia, čo sa dialo v našej kuchyni, či spálni. Nevadí, ich názor ma nezaujíma. Ja som sa doma denne trápila, nie oni. O to viac ma zamrzel postoj niektorých priateľov, ktorí odvtedy už viac nie sú mojimi priateľmi. No musím povedať aj to, že ma podržali ľudia, od ktorých som to nečakala a z 'kategórie' známi postúpili rovno medzi priateľov 🤍 život píše rôzne príbehy. Teraz to bude náročné, bude ti ťažko. Ale s odstupom času sa na to budeš pozerať inak. Držím ti prsty!

zaba21
7. feb 2025

Veľmi dlho mi trvalo, kým som urobila definitívny krok a podala žiadosť o rozvod.. tiež som mala dlho pocit, že som zlyhala a nedokázala udržať rodinu. Ale potom som si uvedomila, že ja som urobila všetko, čo som vedela z mojej strany urobiť, aby sa rodina nerozpadla, z jeho strany nebola ochota riešiť naše problémy.

nikaeli
7. feb 2025

@zaba21 presne tak som to vnímala aj ja a jedinú vec, ktorú som ľutovala bola tá, že som verila a dúfala a čakala tak dlho......

zaba21
7. feb 2025

@nikaeli
No ja som sa trápila cca 4 roky a veľmi sa mi uľavilo, keď som sa definitívne rozhodla. Pre mňa to bolo ťažké kvôli deťom, bývalý manžel nebol zlý otec, deti s ním mali dobrý vzťah. Ale my sme si nerobili zle, kvôli deťom sa dokážeme stretnúť aj komunikovať.

nikaeli
7. feb 2025

@zaba21 to je fajn.. u nás ani to nefunguje 🙁

zuza265
8. feb 2025

@autorka nefixuj sa na tych niektorch ludi. Ty vies preco to nevyslo a rozviedli ste sa. Ked s tym po case budes skutocne okej, tak sa ta tieto reci nijak nedotknu. Chce to cas. 🤗

minenkaa
8. feb 2025

Rozvod je hanba,odkedy

lienka.7
8. feb 2025

@autorka za mna je skôr hanba ostávat v nefunkcnom manželstve. Nech máš tých rokov hocikolko

retatka
8. feb 2025

Aj za mňa mňa je to pretvárka a hanba ostávať v nefunkčnom vzťahu.Život máš len jeden
Keď budeš nešťastná, psychicky strádať môžu sa ti pridružiť zdravotné problémy.Osamelá a nešťastná vo vzťahu je omnoho horšie ako osamelá single
Nechceš si dopriať šťastný život?

guiseppinka
8. feb 2025

@minenkaa od vzdy, bohuzial... darmo, muz je bozska bytost a nemas chlopa, nemas pravdy... je neskutocne, ze kvoli takymto sprostym nazorom zeny ostavaju v nefunkcnych vztahoch a znasaju spravane chlapov...

guiseppinka
8. feb 2025

Autorka, kasli na nich. Nemas sa za co hanbit. Nikto nevie, co bolo medzi vami. Kazdy vie len tolko, co ste povedali a kolko z toho chceli pochopit oni. Ked je to pre teba tazke, tak sa otoc a odid.

minenkaa
8. feb 2025

@guiseppinka to naozaj?Ja som rozvedená a aj som bola dlho sama s deckom a potom som sa aj rozišla po dlhzych rokoch s chlapom a nikdy som necítila hanbu a ani sa nik ku mne nikdy nejako odmietavo nesprával .Vsetko je to v hlave daného človeka a nie v okoli ,môže ti kto chce čo chce vravieť ale keď ty cítiš hanbu tak majú pravdu ,ale ak ty si vyrovnaná tak môžu vravieť čo chcú koľko chcú .A preto by mal človek vždy a vždy milovať a vážiť si sám seba a až potom príde na rad zvyšok sveta

guiseppinka
8. feb 2025

@minenkaa suhlasim do bodky s tebou. Ale fakt v malych mestach a na dedinach je to masaker...

minenkaa
8. feb 2025

@guiseppinka ja neviem žila som na dedine a fakt je to len o človeku ,niekto sa hanbí za odhalené koleno a niekto aj keď je ožratý dostaty mu je jedno.Zacat by sa malo ako so všetkým v rodine a vychovať dieťa v tom že každý je zodpovedný za seba