icon

Ako sa vyrovnať s výbuchom nervov?

9. apr 2024

Baby zlyhali mi nervy strašné , hanbím sa zato , hotová som z toho ..deti škrabku gauč ,má 3 dní, normálne som tak strašné vybuchla , že ani neviem čo mám spraviť..nemáme veľa peňazí , tak normálne , keď si niečo kúpime som na to hrdá..gauč sme mali 12 ročný a deti sú už dosť veľké( som si myslela),tento víkend sme ho kúpili..a išla som robiť s prádlom a škrabli ho ..ja som tak začala na nich kričať , aj som im povedala že sú hrozne deti, že už ich ani ľúbiť nebudem (to ma serie najviac) , mne strašné zlyhali nervy ..nezvyknem byť takáto ..a viem že to je materiálna vec ,ale nahnevaná som veľmi aj na seba samozrejme...

kitycat
9. apr 2024

Mne je teda uprimne na grc z tych reci "lubim dieta" a "nelubim dieta"... vazne je nutne si toto hovorit? To je snad samozrejmost, zie dieta je nadovsetko aj keby robilo neviem co (kym je male)

soldi
9. apr 2024

Jaaaj, neries, si len clovek, nech hodi kamenom ten, komu nikdy nepraskli nervy 😀
Ja by som ich nechala este trosku podusit, a potom vysvetlila, ze ma mrzi, ze som vybuchla a vysvetlila dovod. A nasledne by som im to este aspon tyzden otrieskavala o hlavu ze na veci treba davat pozor

dannieja
9. apr 2024

5 a 7 ročné deti už veľmi dobre dokážu pochopiť, že nesmú ničiť veci, takže je úplne pochopiteľné, že autorka sa nahnevala. Niekedy človek stratí nervy, to sa stane. Deti treba viesť k zodpovednosti za svoje činy, že si majú vážiť veci, lebo na ne treba peniaze a tie musí niekto zarobiť. To neznamená, že ten gauč je cennejší ako tie deti, ako tu naznačujú niektoré vymetené matere. 🙄 🤦

jajana_2
9. apr 2024

Tak stane sa že človek vybuchne... Ja môžem poradiť len jedno.. ísť za deťmi a objať ich.. bola som vychovávaná tak, že keď sme neposlúchli aj sme dostali nadané, aj po zadku.. ale čo si z toho najviac pamätám bolo, že ocko vždy prišiel potom za nami a objal nás, ani hovoriť nič nemusel bolo to v tom všetko 🤍

simona20201309
9. apr 2024

@catherinah to sa ako hral že rozbil telky a tablety??? To už je trochu extrém...

simona20201309
9. apr 2024

No ja sa ti vôbec nečudujem. A tiež nech sa ospravedlnia aj oni, ....
Hlavne oni!

danieli
9. apr 2024

Knihu by som mohla napisat, jedno moje dieta nikdy v zivote nenapadlo pisat inam ako na papier, druhe papier nepovazuje za hodny farbiciek a tak sliedim ako sup, kde co robi, lebo nerobi to naschval, ale proste nieco zarucene kazi demontuje kresli rype…mam odsledovane, ze sa zamysli a uz ide destrukcna aktivitka…co vsetko v dome ma jeho rukopis na to by nestacil ani tosletny papier po utrzkoch, chapem ta ozaj ta chapem a tvoje deti tiez, objim ich a vyvsvetli, ze ti proste praskli nervy…my mame napriklad doruzova napudrovanu sedacku…🙈neboj svet sa nezruti ked obcas vypustis paru, ved nie si skala a ani deti neutrpia dozivotnu traumu…

simona20201309
9. apr 2024

@danieli a to mas aké stare dieťa? Vzala by som všetky farbičky. Ako to ze to nevie/nechce pochopiť po prvom, ani po druhom upozornení?
Toto naozaj nepochopím. To nechávate deti bez dozoru? Véd napudrovat sedačku muselo trvať nejaký cas

solinkarka
10. apr 2024

Ja ťa úplne chápem aj ja by som bola nahnevaná takže nič si nevyčítaj...moja 3r vie čo sa patrí a čo nie takže nemyslím že tvoje deti sú ešte malé...vysvetlí, ospravedlňuj sa a bude dobre... sme len ľudia 😊

natiblaskova
10. apr 2024

Vždy keď sa niečo také kúpi im vysvetľujeme, že treba na to dávať pozor, že to stálo peniažky na ktoré sme museli robiť. Ono to pochopia tie deti a nebudú robiť veci čo nemajú

majlo1234
10. apr 2024

Nic, ides dalej. Sadnut, ospravedlnit sa a pokracujete

danieli
10. apr 2024

@simona20201309 kazde dieta je jedinecne, moje su ako slnko a mesiac a ma 9, pudrovalo seba na novej sedacke, rovno oproti je velke zrkadlo, nerobi to schvalne, su to bud nehody ked ako teraz nedomysli, co sa moze stat, alebo zamyslenie, smejeme sa uz z toho co sa deje, mame ho jednoducho radi aj take a pri tom laskavom pristupe, vidime aj snahu o napravu a domyslenie vysledku, ja milujem poriadok system a cisto, veci sa mi skor pokazia akoby boli znicene, proste som dostala taketo dieta, aby ma naucilo prijat aj tuto stranku zivota😂

simca06022011
10. apr 2024

klud, ja by som tiez kricala. Aj o zem by som sa slahla od zlosti. Tiez by som sa neosrpavedlnovala, neskor by som si ich postiskala, ze ich lubim aj ked su nezbednici, ale nech davaju pozor aj na veci. Vybavene. pousmiala som sa, ked 3 rocna pokreslila za chvilu vsetky volne plochy v spalni na stenach, ale taketo by som uz vypenila. Inak ja ked kupujem veci, tak presne pozeram na ich "neznicitelnost"... :DD

autor
10. apr 2024

Baby deti dostali vysvetlené že gauč je nový ,treba sa k nemu pekne správať nech nám vydrží , že nás kopu peniažkov stal( nebol najlacnejší ) ..ešte 5 minút pred tým som im povedala nech pekne sedia na ňom a pozerajú televízor ak sa chcú hrať majú detské izby ,prípadne na koberec dole nech idú ..išla som robiť s prádlom a už to bolo..myslím že majú už dosť rockov aj ked sú to stále deti aby nerobili už také veci a trosku si to uvedomili..keby mali dva tak beriem ..

simca06022011
10. apr 2024

predpokladam, ze gauc je kozeny... hod cez to prehoz/deku a mas po probleme.

autor
10. apr 2024

@simca06022011 áno viem dá sa to aj tak ,len štve ma to že má 3 dní a už je poškodený

autor
10. apr 2024

@simca06022011 ale nič to nemení na to nemení na Tom ,že som až tak vybuchnúť nemala,nech bola jeho cena akákoľvek

simca06022011
10. apr 2024

no nemala si, ale si.. co teraz? si len clovek.

tatisna
10. apr 2024

Aspoň si zapamätajú...ber to tak,že v tomto veku ak nepokricis poriadne, tak 1 uchom ide dnu a druhým von...

mantilka
10. apr 2024

Treba sa ospravedlniť a uistiť ich, že ich vždy budeš ľúbiť a vždy chces stáť pri nich. Podľa mňa nie sú až také veľké deti, dalo sa to očakávať. Aj keď neviem do akej miery a čím poskrabali. Je pochopiteľné, že si sa nahnevala ale netreba hovoriť tvrdé slová.

annm81
10. apr 2024

@egonsk U vás je normálne, že sa neospravedlníte za to, keď spravíte chybu? Aký príklad to akože má dať deťom?

Autorka, stáva sa každému, že prestreli, i keď to s neľúbením je fakt dost. Tak ale jednorázovo to nenapácha žiadne škody. Vysvetli si to s deťmi - ty si spravila chybu, že si vyletela, lebo si nezvládla svoje emócie. Žiadaj od nich vysvetlenie a prípadne aj ospravedlnenie, podľa toho, ako k tomu došlo - lebo deti možno robili niečo, čo nemali, alebo to mohla byť len nehoda, alebo dokonca ani oni nevedia ako k tomu došlo.

egonsk
10. apr 2024

@annm81 s malym dietatom je to ako so psom, ze je nieco zle rozumie iba v danom momente ak vznikne reakcia. Pokial ta nevznikne hned, alebo je neskor negovana, nechape to uz spravne. Dieta nemozes stavat na seberovnu uroven, lebo ty ho este len formujes. Ak mu das tu moc skor ako ako je na nu pripravene, vysledok mozes vidiet v psychologickych poradniach. Cize treba vediet vnimat jeho osobu, ale moznosti rozhodovania a konania vnimat v spravnych hraniciach. (priklad: ked sa mamicka casto pyta decka co bude ranajkovat, napr ci chlebik, alebo keksik ... o nejaky cas bude zufala, ze nechce riadne obedovat, atd... lebo dala mu opakovane moc, na ktoru este nebol pripraveny a on sa jej uz len tak nebude chciet vzdat)

annm81
10. apr 2024

@egonsk 5 a 7 ročné dieťa ako pes??? To sú deti, čo dokážu čítať, písať, prevádzať jednoduché matematické operácie a bez problémov sa orientujú vo svojom okolí. Z takého obdobia máme bežne spomienky pretrvávajúce celý život.

Už rok a pol staré bábätka si dokážu vytvoriť spomienku, ktorá pretrvá týždne až mesiace. A to ani nehovorím o emocionálnej pamäti.

PS. : je snáď úplný štandard, že sa matka spýta dieťaťa, čo chce na raňajky. Žeby končila väčšina detí u psychológov?

domkakvet
10. apr 2024

Uz to nechaj tak, lebo deti by boli v tomto veku z toho pomylene.

maminkadeticiek
10. apr 2024

@soldi Moja rec 😁

mira0611
10. apr 2024

Ahoj, a ty si co myslis sme matky dokonale? Kazda z nas zlyhala uz a som si ista, ze nie raz. Ja mam niekedy obdobie kedy si myslim, ze kazdy den zlyham.
Chapem, ked si horko tazko kupite gauc a oni ho zacnu nicit aj ja by som dostala nervy.
Moje dieta je take iste. Vtedy mu poviem, ze napr. Namiesto opravy, alebo kupi noveho by sme tie peniaze mohli minut na ine veci ako napr.nove kopacky, ktore chce, alebo dress jeho oblubeneho futbalistu, ale teraz ked musime opravit/kupit nove tak aj jemu sa vzdaluju tie veci.

ruzovakrava
10. apr 2024

@egonsk ty tu popisuješ vzorce správania ktoré platia tak pre deti do 2r. Autorka má 5r a 7r dieťa, takéto deti si už väčšinou vedia vrámci možností uvedomiť príčinu a dôsledok svojho správania a tiež aj to prečo mama vybuchla. Je prirodzené ak sa im ospravedlní za to čo v hneve povedala.

juliacenc
10. apr 2024

By ma je…. A tiez by som vybuchla. Niekedy uz je toho cez ciaru. A vsetci niekedy povieme co nechceme… stava sa

enmery
Autor odpoveď zmazal
egonsk
11. apr 2024

@ruzovakrava zial nie je to tak celkom. Dieta sa uci zaklady do 6 rokov, potom na nich stavia. To, ze niekomu pripada 3 rocne dieta uz rozumne, lebo mozno povie par slov, ukaze na vec a snqzi sa vzdorovat je len jeho pocit, realne totiz nevie rozlisovat este a skutocne ten podstatny zlom prichadza az okolo 6teho roku najskor.