icon

Ako sa vyrovnať s vyhorením a kritikou rodiny?

22. apr 2025

Mam cez 40. Prvy krat v zivote som viac ako 3 mesiace nezamestnana. Chodim ale na pohovory, aktivne hladam pracu. Mam investicne nehnutelnosti (ktore zarabaju). Na materskych som bola max 1 a 1/2 roka, lebo treba do prace. Deti vecne chore, behala som ako handra asi 7 rokov (chore deti, robota proste nejak to vykryt). Pracovala som aj pocas vysky. Teraz som mala total vyhorenie a citim, ze by mi dobre padla 1-2 rocna pauza. V poslednej dobe som velmi "spava", unavena, proste KO.
Muz na mna celu velku noc ziapal ako nepricetny, lebo nerobim a len spim. Som mu jasne povedala, ze ked chcem spat, budem spat a jeho do toho nic nie je. Este mi aj vytkol, aka je domacnost spinava (som povedala nech ocisti co je spinave). Lenze som na podpore, tak asi ma pocit, ze si moze kopnut...
Ale proste akokeby vsetci su zvyknuti, ze Janka (ako ja) stale zapriahnuta a ked zrazu potrebuje pauzu, tak su vsetci v soku (myslim tym aj blizsiu rodinu)...A hlavne ma nastval vlastny muz.
Proste potrebujem vypnut a nie nevyziadane pasivno agresivne vycitky. Mali ste nieco podobne?

cafelatte
22. apr 2025

Hovoríš jedno a robis druhé, chcem byť rok dva doma a zaroven chodím po pohovoroch, ( aby muž bol spokojný?) Kde je prosim tvoja spokojnosť, tvoja voľba, tvoja potreba..zahod vesla a prestaň veslovat...zamysli sa co TY chceš a oznam rodine.

autor
22. apr 2025

@cafelatte Ja by som tak rada. Ale to su navyky. Proste 20 rokov ficim. Ja mam sama zo seba vycitky, preto uz chodim po pohovoroch ako idiot. Ale ak by okolie otvorene povedalo: zasluzis si pauzu, maj ju. Bolo by to aj pre mna lahsie. Lenze v mojom okoli sa taketo nieco nenosi.

martul
22. apr 2025

Neporadim ti čo s mužom, lebo mňa môj podporil ešte sa aj tešil že som doma
Ja som zostala doma pol roka. Najlepšie rozhodnutie, tak fantasticky som si oddýchla ako nikdy
Samozrejme doma s robila tak ako dovtedy, len proste som nechodila do práce
Potom som si našla prácu, chodím tam rada, ide mi to, úplne iný človek zomna.

sidicek
22. apr 2025

Daj si tu pauzu ak to potrebuješ, lebo to zle dopadne.Poznam zopár takto vyhorenych žien a niektoré sú už dlhodobo /par rokov doma PN/ Mužovi povedz ze nemienim hazardovat so svojím zdravím a nech presne definuje co mu vadí, keďže financie to zjavne nie sú. Ci ty si ťahala väčšinou okrem domacnosti a deti aj financie a teraz mu klesne zabehnutý štandard?

petulda333
22. apr 2025

Ci sa ti paci ci nie,ak by bol ozaj milujuci,tak ta podpori a nebude na teba utocit. Ja som druhy rok doma,nie uplne preto,zeby som chcela,ale deti male a muz casto prec,inak sa neda. A nikdy mi nic nevytkol

beloved
22. apr 2025

Zbytocne kopes do @zmrzlinka2021 a @earlgrey, baby maju pravdu, tvoj manzel sa sprava, ako uplny debil a ty ho este nakoniec obhajujes 🙄

jana_eyre_2
22. apr 2025

Ako toto ma vie vždy tak šokovať.. prídeš sem pre radu, doma ťa stve manžel, chápem že si frustrovaná, ale to sa neriesi hadkami na nete.. nie aby si si to s nim vykomunikovala, radšej tu začneš ženy urážať bez akéhokoľvek dôvodu.. akože naozaj sa inak nedalo reagovať ako urážkou na niečo s čím nesúhlasis?

Evidentne je medzi vami nejaký problém a jediné čo môžeš robiť je otvorená komunikácia vás dvoch, žiadna iná rada neexistuje..

autor
22. apr 2025

@martul Presne nieco taketo by som potrebovala. Proste pauza a najst nieco pasujuce.

autor
22. apr 2025

@jana_eyre_2 Boze, zase ty. Dennodenne v kazdej teme. Vypovedna hodnota prispevkov 0. Len si ulavit, tak pekny den.

jana_eyre_2
22. apr 2025

No úžasne fakt, manipulatorka.. pekný deň teda..

mamina7070
22. apr 2025

nemas depresiu ? ja by som skusila aspon psychologa a upratat si v sebe

autor
22. apr 2025

@mamina7070 Asi by mi dobre padlo rozobratie viacerych veci. A len tak sa vykecat. Neviem, mozno nastupuje aj menopausa? Ale som tak vycerpana, ze to som nikdy takto nemala.

ukgirls
22. apr 2025

co tak ist na pohovor -ale uplne nieco ine ako si doteraz robila? mozno ti chyba len zmnea.. nemusis ako pises pozerat na financie.. tak mozri jednoduhsiu pracu a rekvalifikaciu .. sediet len doma a oddychovat je sice pekne,ale to ti nepomoze.. lebo budes unavenejsia a v depkach este viac.. clovek proste musi daco robit aby nezblbol ... ty si to utihla z extremneho prehanania do extremneho nic nerobenia... ale trebalo by najst ten stred ...

dominikamacakova
22. apr 2025

A načo chodíš po pohovoroch keď chceš byť doma? Veď čo si nesjvojprávna alebo? 🙈🙈🙈 Len raz by mi niekto diktoval čo mám robiť haha 😀

komplikovana
22. apr 2025

Clovek zvykne kricat aj zo strachu. Nech muz vyklopi coho sa boji. Neviem ci zvyknete takto komunikovat. Co sa tyka rodiny- nie si povinna nikomu nic vysvetlovat, preco nechces do prace, preco potrebujes oddych. Je to len medzi tebou a muzom.

mamina7070
22. apr 2025

ja by som uplne zrusila pohovory, daj si urobit krvny obraz mineralogram zakladny odber na stitku to vsetko mas u obvodneho
a relaxuj do prirody wellnes a tak deti mas velke aj muz je dospely jest si musia vediet spravit aj upratat

bud trochu sebecka, muz je mozno neisty nevvie co sa deje vzdy si bola silny kus

drz sa

pbra40
22. apr 2025

Nepomohlo by ti ist na nejaku dovolenku? Ja mam podobne pocity ako ty. Zial, deti okolo 5 rokov 🤪 ale ked je tazko, predstavim si, ako idem sama so sebou na dovolenku. 3 tyzdnovy ajurvedsky pobyt je moj sen. Nikoho by som nepotrebovala. Len sama so sebou, spanok kedy chcem, masaze, prechadzky, more 🥰 raz si to splnim

autor
22. apr 2025

Vdaka za vsetky komentare.
Ja mam moju profesiu rada. Ale fakt je ten, ze je tam hrozne velka konkurencia a vztahy su obvykle mizerne. A to s detmi mi velmi nepomohlo, sa nejak udrzat. Mala som aj smolu na kolektiv.
Ale moj muz nadalej splhal po rebriku. Ja s chorymi detmi doma a on budoval karieru. Nemala som s tym problem. Ale ked ja teraz potrebujem pauzu, tak jeho komentare nie su OK.
S muzom si vieme vsetko odkomunikovat, len mu teraz nejak preplo. Mna sa to dotklo. Vykrical mi vsetko nemozne. Mala som pocit, ze moju situaciu chape, ale veru nie. Ja som vzdy mala "drive" a teraz ho nemam. Proste potrebujem len pauzu (dufam).
@mamina7070 Ano, bola som vzdy silny kus. Vdaka za podporu. Dufam, ze to nejak premostim a nejak sa znovu najdem.

autor
22. apr 2025

@pbra40 Asi toto potrebujem. Dovolenku len sama so sebou a pre seba. A aspon 2 tyzdne. A spat, odpocivat.

earlgrey
22. apr 2025

No keď sa k nemu správaš ako tu na MK k niektorým z nás, tak sa mu nečudujem, že mu rupli nervy...😀 daj si magnézium na ukľudnenie...možno prestane aj on kričať, keď sa ty ukľudníš...

zltalienka
22. apr 2025

Podla mna zbytocne chodis po pohovoroch, ked Tvoje srdce pisti po oddychu. Je mozne, ze to na pohovore druha strana vyciti a preto si Ta nevyberu.

katkati
22. apr 2025

@earlgrey Presne aj mňa to napadlo.

autor
22. apr 2025

@zltalienka Problem nie je v pracovnych ponukach. 2 som odmietla, lebo som nechcela byt tam z kadial som odisla. Mam ponuky a mam dalsie pohovory. Ale ja som unavena. Proste potrebujem uplny oddych. A chlap to nechape lebo Janka vzdy ficala na plne obratky.

autor
22. apr 2025

@katkati Sikulkaaaaa. 😒

petronelag
22. apr 2025

Ja by som tiež chodila na pohovory a hľadala vhodnú prácu, lebo takýto stav najlepšie vyrieši nová zaujímavá práca a aj muž bude spokojný. Ja by som mu ani nehovorila, že potrebujem nejakú dlhú pauzu, taký polrok by mal stačiť a možno by bolo dobre aj doplniť si magnezium, zelený čaj, vitamíny, prechádzať sa vonku, teraz cez toto prechodné obdobie zima-jar je veľa ľudí takých, ktorým začína chýbať energia.

fajnova
22. apr 2025

Asi dostanem vynadane, ale predstavme si situáciu v opačnom garde. Muž príde domov a zahlási, že chce byť dva roky doma.... Diskutujme...

zltalienka
22. apr 2025

A preco mas dalsie pohovory, ked si unavena a potrebujes uplny oddych? Preco si dohadujes pohovory? Preco nie si konzistentna vo svojom postoji?

autor
22. apr 2025

@zltalienka "A preco mas dalsie pohovory, ked si unavena a potrebujes uplny oddych? Preco si dohadujes pohovory? Preco nie si konzistentna vo svojom postoji?"
Lebo zivot???

autor
22. apr 2025

@petronelag Ano, takto nejak to mam aj ja. A dufam, ze nieco normlane najdem.

fajnova
22. apr 2025

No ale k veci.. ja ti neviem, dva roky? A vieš, že aj z toho môžeš vyhoriet a kvalitne? Mužovi vadí, že si doma ešte len tri mesiace, po dvoch rokoch sa na to bude ako pozerať? Ešte si chvíľu oddýchni a potom skús úplne inú profesiu. Neopustaj sa doma, bude to veľmi kontraproduktívne.