Ako sa vysporiadať s nenávisťou?
Doteraz som si myslela, že nenávisť sa ma týkať nikdy nebude. Neverila som tomu, že som schopná nenávidieť. Neviem ako sa s nenávisťou voči svojmu bývalému partnerovi vysporiadať tak, aby som si do budúcna neprivodila nejaké ochorenie. Verím totiž tomu, že to čo existuje na duchovnej úrovni sa časom premietne do tela. Partner mi ublížil svojou neverou, dieťaťom s inou ženou počas trvania nášho vzťahu. Rád by náš vzťah obnovil, no ja som si uvedomila, že hranica medzi láskou a nenávisťou je tenká a u mňa sa tento vzťah už prehupol do toho negatívneho pólu. Cítim, že mu potrebujem odpustiť hlavne kvôli sebe aby som si to neniesla do iných budúcich vzťahov. Zároveň by som sa rada zbavila nenávisti voči nemu. Ak viete, prosím poraďte ako na to - ako odpustiť veľkú krivdu na duši a prestať nenávidieť niekoho, kto mi ublížil? Čas nepomôže ... je to hlbší problém, nie je to len otázka času. Za prípadné rady vám ďakujem 🙂
@kosicanka1 Ahoj, môzem ta poprosiť o názov tých kníh? dakujem pekne
ak o to naozaj stojí, nech s Tebou chodí za kňazom...mám tiež problém s nenávisťou...a chcem to riešiť...a ak nie kňaz tak psychológ...ak ho stále miluješ, odpustíš mu...nie hneď, ale odpustíš...ale priprav sa, že to bude trvať dlhšie...a pomôže iba kňaz alebo dobrý psychológ...my Ťa tu môžeme iba usmerniť...ale je to Váš vzťah...v prvom rade ste na to dvaja a hlavne Vy dvaja...
@evgenika aj ja mám tiež problém s mužom.ublizil mi zbil má pred deťmi.branila som si detí.koncim a nenávidím ho .ale božie mliečny melou pomaly ale isto
pokiaľ mu ty zo srdca neodpustiš nech už bolo čo bolo tak ti podľa mna nepomôže žiaden čas a žiadna knižka
Ked pochopis, ze všetci sme rovnaké bytosti, bez ohľadu na pohlavie, vek, farbu, povahu...prestanes nenávidieť. Každý človek túži iba po tom, byť milovaný, a bohužiaľ, niekto pre to urobí čokoľvek, hoci nedomysla následky. Odpustenie je iba tvoje rozhodnutie. Prijmi ho. Prijmi ze tvoj bývalý ta zradil, prijmi že ta sklamal. Prijmi aj to, ze momentálne nevies odpustiť. Prijmi aj svoju nenávisť voči nemu. Je tvoja, preto je na tebe, akoze s ňou nalozis. Či ju pustis a pohnes sa ďalej, akoze človek plný lásky a pochopenia v slabosti ostatných, alebo budes putovať životom ako zatrpknuta žena.
Ja som nenávisť zažila len raz...dosť som s tým bojovala a vnímala som že niečo s tým musim urobiť. Paradoxné mne ten človek nikdy nič zle neurobil,ale ublížil ľuďom ktorých milujem a mám rada. Vtedy som počula niekde zaujímavú vetu: Nenávisť je jed, ktorým sa snazis zabiť niekoho iného,ale v skutočnosti zabíjas sám seba. Vtedy som to nejako v sebe spracovala a akoby som sa posunula prioritne kvôli sebe,aby sa mne žilo lahsie ale musím povedať že aj ten človek samotný sa zmenil a nenávisť už necítim,našťastie.
@patricionella zazila som podobne ako autorka, zial s exmanzelom. Ubehli rokyyy, knazi, psychologovia, novy partner a dieta a stale som tam, kde som bola. Ta bolest je taka obrovska, ze sa to snad ani neda spracovat. Som z toho zdevastovana. Da sa toto odpustiť? Chcem, ale tiež sa neda. No snad raz... Najdem pokoj.
@lus83 na toto by bolo treba knihu dar lásky, ale aby si ju prešla a zlepšila už terajší vzťah. A plniť úlohy z nej je veľmi ťažké, ale stojí to za to. Určite to má lepší efekt ako sedenie s kňazom-psychológom... Ak chceš napíš mi ip.
poznam osobne babu ktora nedokazala odpustit byvalemu a dostala z toho nador na mozgu

@kosicanka1 chcela by som sa ti podakovat, prvu knihu od Luule Vilma som si v sobotu kupila a planujem si kupit aj dalsie diely. Je to presne to, co som potrebovala, preto citim vdaku voci tebe. Presne pre toto som zalozila tuto temu, prosila som o pomoc a ty si mi ju ponukla odkazom na tu spravnu knihu. Dakujem 🙂