icon

Ako sa zbaviť manipulátora a narcistu?

3. sep 2023

Ahojte. Viem, poviete mi že som totálne vymletá a mala by som mať teraz iné starosti. Ja sama o sebe to viem, lebo toto zo sebou nechávam robiť. Lenže to neviem zastaviť… som tehotná, priatel ma po rokoch odpustil keď to zistil. Nechce ma. Zmierila som sa s tým, že budem sama. (Nie, nedá sa to zachrániť). Keď som sa konečne zotavila z toho najhoršieho, spoznala som jedného muža. Zo začiatku bol velmi galantný, písal mi vždy hneď po zobudení, volali sme spolu, chodievali von, keď som potrebovala niekde zaviesť, zaviezol ma…hovoril mi, že je do mňa zalúbený… No ja som sa ešte na vzťah necítila, to som mu aj povedala, že všetko chce čas. Pretože ma začal nútiť chodiť niekam za jeho kamarátmi, hneď z hurta a aj zoznamovať sa s jeho maminou, ja som sa skrátka necítila komfortne, s bruchom sa ukazovať s cudzím chlapom nejakú dobu po rozchode…a ešte sa vytŕčať tak pred jeho matkou. No ale začala som chodiť k nemu a začali sme spolu spávať. Sprostá, tehotná, nadržaná… viem. Chýbal mi sex a v posteli sme si skrátka sadli a ja som sa od vtedy do neho zalúbila ako sprostá pubertiačka. Začala som mu vždy nosiť nejaké sladkosti, čipsy.. nech máme na večer k telke, upratovala som mu tam zo stola bordel, umývala riady..bolo mi divné, že má dobrú prácu ale s peniazmi nevychádza. Nemal ani čo jesť kolko krát a stále sa sťažoval že nemá peniaze. Tak som sa mu ponúkla, že mu požičiam. Požičiala som mu viac krát a neboli to zrovna malé peniaze… nechodili sme spolu, ale ja som po tom začala túžiť, aj keď by mi inak nemal čo ponúknuť. Zaslepil ma asi sex, lebo inak už začal mať agresívne správanie a “vývrtky” . Začal mi vyčítať že s ním nechcem ísť za jeho kamošmi a nepozdravím ani jeho mamu. Potom raz pred pol nocou chcel ísť niekam za kamarátom, ja som nechcela lebo bolo naozaj neskoro a on sa tak vytočil, že udrel päsťou do dverí. Potom v priebehu sa stali ešte určité udalosti, ktoré mi “otvorili oči” a pochopila som, že asi nie som jediná, o ktorú má záujem, alebo teda skôr že asi to bude len sukničkár a asi aj feťák, pretože stále nemá peniaze a je agresívny. Pohádala som sa s ním, povedala som mu svoje, čo si myslím a zablokovala ho. Peniaze vrátil a 2 týždne sme boli bez kontaktu. Mne sa vtedy NAOZAJ ulavilo, končne som sa začínala cítiť dobre.. a potom, potom sa zasa ozval, na inej platforme kde som ho neblokla. Začal mi znovu vypisovať, že ma lúbi a neviem čo, aby sme sa stretli. Nič moc sme nevyriešili, vyspali sme sa spolu a len mi začal vyčítať moje slová, čo som mu predtým povedala. Povedal, že mi to bude celý život vyčítať. Priznal sa mi, že fajčí marihuanu a občas užíva aj pervitín. Doma mi blikla správa nech sme zatial len kamoši, že nechce zažívať to, čo predtým. Po tom všetkom som si začala spytovať svedomie, hovorila som si, že by som to mala stopnúť a ani sa s ním nebaviť. No viete kde som? V tom istom kolobehu… požičiala som mu zasa peniaze v domienke, že sa bude ku mne chovať zasa pekne ako na začiatku. No už ani tolko nepíše, až niekedy večer a vôbec sa nestretávame. Keď sa to snažím celé zastaviť a prerušiť kontakt, začne mi hrať na city, že ma má rád, že vie že je zlý, vidí že ho nechcem vo svojom živote… bla bla a ja sa vždy zlutujem. Dokonca som ho zasa zablokovala a on sa ku mne po 2 dňoch dostal a tak ki hral na city že som sa rozplakala a znovu ho odblokovala. Sme skrátka v neustálom kontakte aj keď vlastne nie sme. Nedá sa toho zbaviť. Reálne viem, že tento človek nie je absolútne človek do života, nikdy by som sa takého nechytila. Hlavne kvôli tým drogám a agresii. No nikdy som takéhoto manipulátora nestretla, nemám s tým skúsenosť a neviem si rady. Každý muž predtým sa ku mne správal normálne a mala som pekné vzťahy. Bývalý partner by si nikdy nedovolil sa takto ku mne správať. Neviem ako to konečne stopnúť nadobro, keď sa snažím plačem celý deň naozaj ako pubertiačka. Plus ešte by som mala počkať, čo vráti peniaze. Cítim sa ako zmyslov zbavená. Mala by som v prvom rade myslieť na dieťa, lenže po tom všetkom som bola rada, že ma zasa mal “niekto rád” . V tej najťažšej situácii. No stala sa z toho nočná mora…

Strana
z3
zmrzlinka2021
3. sep 2023

@solange7 Nemusi byt sprosta, len proste nikdy nezazila lasku, bezpecie, prjatia, ci od rodicov, ci od surodencov, a potm sa prirodzene lepila na vselijakych exotov, ktorych emocny vyvoj sa zastavil vo veku 10 rokov. Ona sama proste nedospela vyvinovo.

domkakvet
4. sep 2023

Pises ze ked ste sa rozisli a bola si bez neho, tak sa ti ulavilo a bolo ti fajn, tak mas na vyber.

damira90
2. dec 2023

Myslím na dieťa nie na seba. Do ....

zorana999
2. dec 2023

Ale ty tu stále píšeš, kategoricky, že proste nič s tým robiť nevieš, nevieš s tým bojovať. Tak akú pomoc chceš? Ja by som ti veľmi chcela poradiť pretože som mala skoro rovnakú situáciu ale normálne strácam na to chuť pri predstave, že čakáš dieťa a v tomto prípade normálna žena má tendenciu svojho potomka ochraňovať a odstrihnut sa od "špiny" okolo seba a teba ta špina práve priťahuje 😶

lavender273
2. dec 2023

Ako to pokracuje dalej?

Strana
z3