icon

Ako sa zbaviť negatívnej energie od člena rodiny?

bridgetjonesova
12. máj 2014

Ahojte dievcate existuje vobec nieco na zbavenie sa negativnej energie od cloveka, ktory je sucastou nasej rodiny a teda sa ho neviem zbavit, teda prerusit s nim kontakt? Tato energia mi doslova berie zdravie?

janickacrazy
12. máj 2014

@bridgetjonesova hmm to musí byt teda silná, ked to cítiš aj ked ty nevoláš, to je fakt sila 😖

bibi2h
12. máj 2014

@mushroomka jááááj, akoby som o sebe čítala 🙂 takéto niečo podobné som chcela napísať aj ja...neviem, prečo si "vyberám" kamarátky, ktoré majú vždy problémy /veľké/ a ja som ich bútľava vŕba a vôbec ich nezaujíma, ako sa mám ja...podarilo sa mi však dvoch takých "zbaviť", bolo to veľmi ťažké, ale musela som to urobiť....

mushroomka
12. máj 2014

@bibi2h Vôbec to nie je ťažké, stačí sa vyhovárať že nemôžeš a nemáš čas a podobne.. 🙂 Alebo jednoducho nemáš chuť sa stretnúť. Netreba si nechať ubližovať, hlavne keď je niekto taký senzitívny na energie ľudí.

bridgetjonesova
autor
12. máj 2014

@mima4 Dakujem za tip knizku urcite zozeniem...niekedy si vravim ze nemam proti tomu bojovat ale nepomaha to

bridgetjonesova
autor
12. máj 2014

@mushroomka len niekedy sa bojim ci je spravne zvolit taktiku boja...ci boj neprinesie zase len zlo ☹

bridgetjonesova
autor
12. máj 2014

@janickacrazy fakt ja z nej idem aj ked viem ze s nou muz telefonuje a pozatvaram dvere a nepocujem rozhovor aj tak z nej idem uplne do kolien

0silvia0
12. máj 2014

@bridgetjonesova mala by si si viac budovať svoju sebaistotu, svoju vnútornú silu a učiť sa nepripúšťať si niektoré veci. Mám tiež jednu osobu v blízkom rodinnom vzťahu, oveľa bližšom ako je svokra, tiež má tendenciu vyciciavať celú rodinu. V podstate sú títo ľudia slabosi, nemajú dosť vlastnej energie na život a pomáhajú si rôznymi úskokmi, aby fungovali na úkor iného. Oni si to ale nepripúšťajú, považujú seba za úplne super dokonalých ľudí a chybu hádam ani žiadnu nemajú 🙂 (podľa ich vnímania)
Výborné rady si dostala od @mushroomka a @mima4, ja by som pridala ešte úprimné pocity ľútosti, odpustenia, pretože či už to robia vedome alebo nevedome, nemajú dosť síl fungovať normálne. Jedným uchom dnu a druhým von, nič z toho, čo povedali si nepripúšťať, nenechať sa vytočiť, nehádať sa. Musíš sa dostať do roviny ľahostajnosti ku všetkému, čo vyjde z tohoto človeka. Ono to hneď nepôjde, na začiatok si môžeš v duchu spievať keď tá osoba rozpráva, predstavovať si niečo úplne iné (rozkvitnutú lúku...), hlavne nezostávať s tou osobou osamote atď. Držím palce, aby si našla svoju vnútornú silu. Ak zistí, že si vnútorne silná, už to pre ňu nebude ľahké ťa vyciciavať.

bejbulik33
12. máj 2014

predstav si horiaci kruh okolo seba... ja si to dokonca prestavujem ako horiacu spiralu. tento pomyselny akt robim kazdy den, je to akasi ochrana proti negativnej energii, satiu energie, urieknutiu. skus...

bibi2h
12. máj 2014

@mushroomka v mojom prípade to bolo ťažké, lebo mi na nich záležalo a stále záleži, aj keď sa už na mňa určite hnevajú, že sa už nestretávame, ale život mám len jeden, treba si vyberať ľudí k sebe...

mushroomka
12. máj 2014

@bridgetjonesova nehovorím že máš bojovať.. to určite nie, boj je pre úbožiakov. Tým bojom som myslela taký pomyslený boj, virtuálny, bitka medzi energiami, iba sama za seba, ale v tichosti.. byť silná a veriť si.
Lebo aj keď to tak nevyzerá, dobro vždy zvíťazi nad zlom 🙂

koby
12. máj 2014

pri rozhovore si skus predstavit medzi nou a tebou zrkadlo /k nej otocene/, ktore odraza vsetko spat co ten clovek k tebe vysle....funguje uzasne. netreba ziaden boj.Treba brat tu osobu taku, aka je....je to jej zivot, jej cesta.Netreba ju odcudzovat...ved v kazdom cloveku je svetlo bozie...kazdeho treba brat s pokorou a uctou 🙂

bridgetjonesova
autor
12. máj 2014

Dakujem baby pokusim sa nad vsetkym co ste napisali porozmyslat a dufam ze sa mi podari sa tomu branit.

babrakin
14. máj 2014

@elina25 hahha apaci s ami koment... aj ja som s azbavila hahhaa a niet co riesit a zijemem si stastne aj bez nej.. ale prvada nato treba mat povahu... ja si k sebe nikdy neprispustim intriganov, falosnysne zmyslajucich ludi a navonok kamaratky... ale nato vsetko treba asi dospiet 🙂))

babrakin
14. máj 2014

@bibi2h spravne si napisala, ludi s ktorymi travis cas si treba vyberat, ja som vyselektovala vsetko zle , negativne enegie, falosnu svagrinu , a zijeme super... len treba na to sili... neviem aku povahu mas.. ale ulahci s ati zivot omnoho

silvapokorna
14. máj 2014

mne pomohlo neriesit dotycnu osobu, ale seba. skus si precitat knihy od Doreen Virtue a pod. nemusi to priamo "zrat", ale postupne si tam najdes svoje temy a praktiky, ktore budu tebe vyhovovat a dostanes sa postupne aj k inym kniham a nazorom. ukoncit kontakt je najlahsia cesta, ale niekedy to naozaj nejde. tak treba posilovat vlastnu "imunitu". naucit sa to nepustat k sebe a do seba. pochopit a odpustit. taky clovek potrebuje pomoc, dodat energiu a nevie si ju dodat sam, tak taha od inych a ani si to neuvedomuje. seba posiluj. a ak ti to nie je proti srsti, tak si najdi rozne afirmacie a meditacie. len prosim ta "necaruj" klasicky, lebo to narobi viac skody nez uzitku. "caruj" jednoducho, kup si kamene, pouzivaj farby, ako napriklad tu cervenu snurku ako ti radili. pre zeny je najlepsi na uvod RUZENIN. urcite najdes vela knih a informacii o tychto praktikach a aj sa tym zabavis a nebudes tolko mysliet na dotycnu osobu. urob si z toho take hobby. teraz je esoterika dostupna vsade. a kazdy si tam najde nieco pre seba. prajem vela stastia.

silvapokorna
14. máj 2014

Dievčatá ja mám rada napríklad stránku www.nakridlachanjelov.cz a hlavne na Facebooku túto: https://www.facebook.com/pages/Svět-zázraků/154...

Čítala som rôzne knihy o esoterike, ale často mi to príde ako taký výplach hlavy, alebo manipulácia. Všetky techniky majú niečo do seba, len sa to nesmie prehánať a blbnúť sami seba. 🙂 Napríklad Reiky ani FTP, a pod. techniky mi nesadlo. Ale napríklad prístup Luise L. Hayvé ano, oslovila ma technika Hopoopopono http://www.nakridlechandelu.cz/ho-oponopono , to je podľa mňa hlavne o odpustení. Lebo keď vám niekto ubližuje, tak je treba ho pochopiť a odpustiť mu to. NIE MU TO SCHVAĽOVAŤ A DOVOĽOVAŤ. TO NIE!

Ale ešte dôležité je aj odpustiť to sebe, že sme dovolili, aby sa nám to dialo. 🙂 Také tie rôzne afirmácie a formulky nie sú vôbec na škodu. Ono to potrebuje počuť hlavne naša hlava, aby sme si začali veriť. 🙂

Aký máte vy názor na tieto veci? Rada o tom pokecám? Ja som tieto smery a prístupy začala objavovať pred dvomi tromi rokmi a dosť mi to pomáha. Hlavne som sa naučila si pomáhať sama a spoliehať sa sama na seba. A je to aj príjemné hobby, učím sa ako pôsobia rôzne minerály a chcem si z nich robiť šperky. Tak mám aj voľnočasovú a relaxačno-meditačnú činnosť pre seba. 🙂

babrakin
14. máj 2014

@mushroomka tak sem s tou radou ...

mushroomka
14. máj 2014

@babrakin pozri si link čo som dala predtým 🙂

mokuska
14. máj 2014

Ja som tiez natrafila v rodine na takuto kreaturu a jedine co pomohlo,je uplne sa odstrihnut a ak to nejde uplne taK zredukovat stretnutia na minimum.drzim palce

babrakin
14. máj 2014

@mokuska ja tiez... a uplne som sa odstrihla.. aj od svekry aj od svagriny a mi je super sveta zit..... nemam problemy a ziadne negativne pocity ani nic.... a teraz uz viem ze som urobila velmi dobre...

babrakin
14. máj 2014

@mushroomka no kukam jak kukam su tu iba dve strany ale tvoj link nikde... iba tvoje komentare kde si pisala o bubline.... hm... ja som sa radsej odstrihla, nevolam, nenavstevujem sa, nepytamn sa na nich absolutne ma nic nezaujima.. ale zeby som si pozvala k sebe osobu co nemam rada a pocuvala ju a vytvarala si okolo seba bublinu, to este nedokazem... toby som bola samovrah.. daj ten link...

migalka
14. máj 2014

Ahojte, kiež by šlo všetko tak ľahko:(( Mna ničí už od začiatku moja svokra-nemôžem ju ani cítiť, počuť, vidieť ☹ ☹ Už 9rokov žijeme v "jej" chalupe a do všetkéo sa stará a od začiatku mi robila peklo vždy keď manžel odišiel do práce-urážala ma, vyčítala všetko čo sa dá a vyháňala ma z chalupy a ja som vždy bola slušná a ticho a to sa podpísalo na mojom zdraví aj psychike pretože som veľmi citlivý človek a tak som na antidepresívach a neviem dokedy to ešte vydržím pokiaľ budem tu...Stále dúfam a želám si aby manžel konečne zasiahol a konečne sme odtiaľto všetci traja vypadli-hoci aj do garsónky len chcem byť už aj ja konečne šťastná, zdravá a mať domov kde sa budem cítiť doma len či sa toho dožijem

mushroomka
15. máj 2014

@babrakin kukuk http://zivotni-energie.cz/energeticka-ochrana-c...
Ja tú osobu mám rada preto tá "bublina" 😉 Btw. keď sa s takými osobami nestretávaš, nevoláte si, nenavštevujete sa a nič ťa o nich nezaujíma, tak nepotrebuješ ani ten link.. Existujú však ľudia, ktorí dokážu z teba "sať" aj na diaľku. Ale aj takí, ktorí sa na Teba vedia napojiť bez toho aby si o tom vedela (bez toho aby Ti chceli ublížiť - napr. tí čo ovládajú 2.stupeň Reiki).

mushroomka
15. máj 2014

@migalka no jednoznačne pritlač na manžela, opýtaj sa ho či chce do smrti žiť s jeho mamičkou..
Aj keď si veľmi citlivá, nemôžeš si predsa zo seba nechať robiť handru?! A zvlášť keď sa Ti to už podpísalo na zdraví.. to by si dovolila aby Tvoje dieťa zostalo samé s takou bosorkou??
Aj Ty si pozri ten link čo som hodila znova pred chvíľou, určite Ti bude užitočný. Ani nevieš akú moc máš aby si dokázala zvládnuť aj takýchto "ľudí".. Je to o to horšie že s ňou bývaš, ale fakt stačí aby si ju úplne odignorovala, keď Ti niečo hovorí, vyčíta, vyháňa z chalupy, jedným uchom dnu a druhým von. Opýtala si sa jej už niekedy, čo jej na Tebe tak strašne vadí, že Ti musí robiť peklo zo života? A manžel prečo nezasiahne, ovláda aj jeho? Keď nič nepomáha, zatlač naňho že keď on nespraví krok, že spravíš Ty a odsťahuješ sa s dieťaťom sama a nech ostane s mamičkou.. niektorí chlapi fakt nevedia prestrihnúť tú sprostú pupočnú šnúru a ani netušia ako trápia svoje partnerky takýmito pekelnými svokrami.. Kiež by si to niekedy prežili na vlastnej koži, somári!

babrakin
15. máj 2014

@mushroomka super dik.. idem precitat... jasne ze su taki ludia, mam v okoli taku kamosku.... ale stale vola ona mne.. ja jej nikdy.... a semtam pride ku mne a je pravda ze po nej sa citim ak odide nedobre... nie je zla... ale rozprava len o sebe ze je najlepsia len ona, a neda a nerespektuje druhu stranu a zavidi... je pravda ze pri nej sa citim zle.. ale ona vzdy chodi ku mne ja ju ani nevolam pride .. vykeca saa ide...

mushroomka
15. máj 2014

@babrakin nuž buď sa vyhovor že niesi doma alebo že niečo máš alebo sa jej jednoducho opýtaj že "ty strašne rada rozprávaš sama o sebe, však?" 🙂 Uvidíš tú reakciu 🙂 Ja už som väčšinou priamočiara. Alebo keď takto prišla tá kámoška ktorú som spomenula predtým, a rozprávala len sama o sebe (čož už som si naštudovala niečo o tých upíroch), tak jednoducho som zapla telku a pozerala sa na telku a aj keď nikdy tv nekomentujem, robila som sa rozčarovaná nad niečim a úplne som rozprávala z cesty a ju som ignorovala, ona to samozrejme pochvíli zistila že mám "v p..i na lehátku" a cítila sa troška urazená a hlavne zarazená 🙂 Ja už si z toho nič nerobím, takýchto ľudí treba oddžubávať ako sa dá, nech sa troška zamyslia sami nad sebou. Niekoho stále otravovať svojimi problémami je občas neúnosné, každý má len jedny nervy a väčšinou títo čo sa sťažujú najviac, sú práve tí ľudia ktorí by sa sťažovať nemuseli.. Ja aj keď sa necítim dobre, resp. sa cítim úplne nahovby a mám osobné alebo zdravotné problémy a niekto sa ma opýta ako sa mám, vždy poviem že dobre. Už len preto že niektorých ľudí vyslovene teší, že iní majú problémy..

mushroomka
15. máj 2014

@babrakin a ešte som chcela - "zbožňujem" neohlásené návštevy. Keď sa Ti takto zjaví vo dveroch, povedz jej že sorry ale zachvíľu niekam odchádzam, nemám čas.. och títo ľudia si myslia že každý má na nich vždy náladu a čas. Že sa necíti trápne, len tak Ti zazvoniť s tým že sa Ti potrebuje posťažovať.. to je choré 🙄

babrakin
15. máj 2014

@mushroomka , no ono je to tak ze sa ma opyta napriklad na navsteve i kde ides na dovolenku s rodinkou?ja jej poviem ze ideme do Chorvatska a potom do Turecka a ona mi odpovie... och boooze ona by tam v zivote nesla... naco vyberam take blbe miesta... ona mi odpovie .. my planujeme ist do ameriky a moznoze pojdeme.. nikdy v zivote nesla len vymysla... a ja len pritakavam nechcem jej kazit naladu tak poviem super ze idete... potom ked prezera moje fotky ona povie hm.. my by sme tam nesli... stale len ona co vybera destinacie vsetko su super len tie jej.. alebo minule prisla ku mne na navstevu a vravi.. ja by som si zrkadla na dvere vstavanej skrine do predsiene nikdy nedala..ako ma sty.. minule som prisla ku nej a predstavte si mala vsade zrkadla odkukane odo mna... ale mne je jedno ja nic nevycitam ani s anechvalim len ona to nevie uniest... ja jej nevolam nikdy len ona mne... a vzdy sa nasuka raz za mesiac ku mne na navstevu

bridgetjonesova
autor
15. máj 2014

@migalka ahoj tak to mas este horsie ked s nou zijes. Inac si statocna ked to znasas...ale presne ako hovoris berie to aj zdravie...ja mam take probemy odkedy tu negativnu energiu citim...ona uz ani nemusi nic povedat a je mi z nej zle 😝

migalka
15. máj 2014

Ahoj, aj ja sa hned rozklepem len co otvori dvere a este ked ju vidim a pocujem tak mam vnutri pocit ze normalne "explodujem". Snazim sa vyhnut kontaktu s nou ale to je tazke v jednej chalupe...S manzelom sa hadame lebo na neho tlacim az ideme prec odtialto lenze kam a v dnesnej dobe sa zadlzovat no na druhej tu uz nevladzem dalej-keby som nemala maleho bolo by jednoduchsie odist...Ist k nasim? Lenze z coho budeme zit ked oni tiez nemaju???CO MAM ROBIT????