Ako sa zbaviť neprispôsobivého syna?
Syn má 20 rokov, začal drogovat, je agresívny, rozbija mi byť. Bojím sa ho. Ako sa ho mám zbaviť? Kde sa obrátiť?
Bože ženy, nehejtujte plamienku, ona len citovala časť zákona, aby upresnila stále zaužívaný nezmysel, že do 25 rokov musia rodičia živiť svoje dieťa....
Navrhla by som mu lekára psychiatra, ak odmietne tak postup podľa právnych rád.
No ako sa ho zbaviť? Úplne jednocho a hneď kým ťa úplne nezničí. Na mestskom úrade zrušiť trvalý pobyt, vymeniť zámok, čo to má znamenať keď ničí život sebe to má zničiť aj sebe a nie nie si povinná starať sa o neho je dospelý, môže ísť do práce, nájsť si podnájom.... Je to len na ňom a kým ty sa budeš o neho starať tak sa to nikdy nezmení on si môže drogovať ďalej, možno keď ho v hodíš sa preberie a keď nie jeho rozhodnutie
@rozculena 25 pokial je studujuci
@slavka1988 nie
vie mi nekdo vysvetlit jak si hentake nahlavu slahnute individum moze najst frajerku vobec?
Treba s ním hodiť reč, nie sama, ale aj so súrodencami. Vysvetliť, že buď sa pôjde liečiť, alebo spravíte toto a toto a skončí na ulici. Budete volať políciu, vždy, keď sa o niečo pokúsi. Iné riešenie proste niet.
Autorka načo čakáš?? Čas, kedy si ho mala poriadne vychovať resp. ešte v zárodku riešiť, že ma problém je už preč. Mám takého suseda ako popisuješ, denne opitý bije a skrti svoju mamu/otca/brata. Oni to riešiť nechcú, keď my susedia volame policajtov sme za zlych že sa staráme a mladý robí problémy aj nám. Už len všetci čakáme, kedy niekoho zabije. Denne sa hádajú aj keď len pre dve eurá.
To není len mariska tieto stavy vyvolava LSD tvrdá droga
@majka36912 presne to už ide do LSD
@maranco len nie vždy to pomáha
@gribka1 chodí na VŠ? Asi nie. Jeho rozhodnutie, jeho život
@klimkaa ja poznám aj také prípady, kedy človek ako píšeš narazil na zlú partiu ale tá matka to utla ešte v zárodku a nenechala to zájsť až takto ďaleko. Keď sa o dieťa zaujímam tak vidím, že má problém alebo že je iné a je jedno či má päť, pätnásť, tridsať rokov.... A hlavne keď žijú v jednej domácnosti. Už po prvých náznakoch užívania drog sa to malo stopnúť a nie keď sa bojí o život s tým, že ona mu vlastne nehľadá pomoc, ona sa ho chce zbaviť. Mne stačia aj tieto slová nato, aby som si vytvorila obraz o vzťahu matka - syn.
@animus Presne tak, treba to utnut uz hned na zaciatku. Len ked maju ludia svoje deti na haku a nevsimaju si ich tak to nevidia
Kebyže sa jedna o psa tak je tu milión nadávok že ako si niekto môže kúpiť psa a potom sa naňho vykaslat,hoc je to aj problémový pes Alw pri synovi vám nepríde cudne dat radu zbaviť sa ho?Milá autorka skus synovi radšej pomôcť ako sa ho zbaviť,
@ktochytavzite pes keď bude agresívny a bude ťa hrýzť,keď tomu psovi nepomôže ani prevychova,dáš ho utratiť,keby budeš musieť a syna chce ona len dostať zo svojho života, aby ju nezničil
@ktochytavzite tam sú len 2 možnosti, buď si syn uvedomí že má problém a pôjde sa dobrovoľne liečiť, alebo mu je všetko jedno tak vtedy ostáva ho len vyhodiť, lebo zničí celú rodinu.
Keď padne na dno tak buď si uvedomí že takto ďalej žiť nechce a sa pôjde liečiť, alebo zomrie na ulici.
Je dospelý, svojprávny, ak sám nechce pomoc s liečením tak sa môžeš aj na hlavu postaviť nič neurobíš, iba zničíš seba aj zvyšok rodiny.
A on pracuje, keď berie drogy? Ak nepracuje a je agresívny feťák, ako je možné, že ma vôbec priateľku? Kto živí jeho a priateľku? Kto mu dáva na drogy? Predpokladám, že vy. Kto mu to toleruje a nijak nezakročí? Vy. Toto celé bude výsledkom vašej opičej lásky, všetko ste mu dovolili, nemá hranice. Tak môžete pisat na MK a vyplakávať, ďalej si nechať ublizovat, až kým vás nezničí alebo spraviť, ako vám radia -zrušiť TB a vymeniť zámky. Uťať s ním kontakt, jeho správanie sa nezmení, kým sa nezmení to vaše vecne ospravedlňovanie jeho chovania
Nemám skúsenosť, ale počúvala som podcast s bývalým narkoman a je bohužiaľ pomohol iba pád na dno.
Niekedy sa človek musí dostať až na dno, aby sa mohol odraziť....
Mrzí ma čo prežívame, musí to byť naozaj ťažké. Súrodenci sa ako k tomu stávajú?
Máš predpoklad ako bude reagovať keď ho nepustis dnu a stretneš ho na ulici?
@verkaveverka daj si rychlo facku sama, aby ti ju život nevrátil
@blonde_bella prečo jej to píšeš ? !
Veď poradila presne v takom duchu ako spomínaš narkomana z podcastu

Jedna pani mala tiež závislého syna,agresívnym,kradol doma ,jedného dňa mu zbalila veci vymenila zámok a keď sa ukludnil,tak môže sa prísť raz do dňa najesť,raz za týždeň umyť, prezlečie si čisté oblečenie a ide von.Trvalo pár rokov kým nabehli na takýto systém,ale pani povedala,že už ho nikdy nepustí viaz ako najesť sa a umyť do bytu a ak začne robiť sprostosti a nechce odísť v momente volá policajtov.
@plamienka555 a ako čo si myslela tým článkom,že diriguje tak ma zlý zdravotný stav ,tak sa treba o neho postarať?Súd v tomto prípade nemá o čom rozhodovať