Ako sa zbaviť obáv o financie počas materskej?
Ahojte baby. Potrebujem radu,ako sa spamatat 🙏 Som v tretim trimestri tehotenstva(po roku snazenia), na babo sa velmi tesime, ja aj manzel aj cela rodina(prve vnuca). Obaja s manzelom zarabame nadstandardne(kazdy niekolko tisicok €), chodime radi do prace,naplna nas to. Sme zabezpeceni financne absolutne bez problemov. A tu je moj problem. Ja som este ani neporodila a uz premyslam,kedy sa vratim do prace,aby som si mohla dorobit dolezite kurzy,ktore ma posunu dalej(v mojej praci nemozem zaspat na vavrinoch) a aby mi zase cinkali eura na ucet. Pritom uplne v pohode vyzijeme z manzelovho platu, ja budem mat max matersku, kurzy sa daju tiez posunut...ale aj tak rozmyslam,kedy sa vratim,aby mi tie prachy neusli. Prosim vas,napiste mi,ze po porode budem rada,ze som a ze na tieto myslienky nebude cas 🙏
@lavender94 presne tak... niektoré názory sú tak krátkozraké až sú hlúpe.
Ale Vy tomu nerozumiete. Nas tu zaraza ten popis "cinkanie penazi", ako mam na ne prestat mysliet. Tu nejde vobec o to, ze by nemohla ist aj skor do prace, nikto jej nepisal, ze musi sediet 3 roky doma predsa. Ale ten pristup. Tak sa pyta, ako ma prestat mysliet na peniaze, tesi sa, ako pojde naspat do prace a dieta este ani nie je na svete. Nedava to absolutne logiku. A ked napiseme, ze ma zvolnit, uzit si aspon tych 6 mesiacov bezvyhradnej zameranosti na dieta, tak sme z doby kamennej. Nerozumiem tomuto svetu, fakt...🙃
@nevenka ona opakovane napísala ako to bolo myslené - že sa chce kariérne posúvať a byť za to náležite ocenená (to je to cinkanie peňazí na účet). Takže ja zas nerozumiem, čo je na tom na nepochopenie, keď sa jej napriek tomu dostane ponaučenia, že má na houno priority a neváži si rodinu... 🙄
@tiezjedna no lebo to teraz toci uz inak.
Ale je pravda, ze nie kazdy ma cit na co najpresnejsie popisanie svojich pocitov. Napisala to prvotne strasne nestastne, preco to hned nenapisala takto? Hned by tu mala ine komentare. Ale opise sa ako osoba takmer vyhradne zatazena na peniaze a potom sa cuduje komentarom. No ale mne to uz je v podstate jedno. Ma tu rozne nazory, rozne riesenia problemu, nech si uz nieco vyberie a hotovo...😊
Prispievala tu este jedna lekarka a z jej pisania mam uplne iny dojem. Ktovie, preco. Len na zamyslenie.
@nevenka áno, na niekoho ten úvodný príspevok mohol pôsobiť rozpačito a inak než bol zamýšľaný autorkou, ale ona to upresnila hneď na prvej strane. Kto chcel pochopil. Ale niektoré dámy si tu z nej urobili doslova trhací kalendár len preto, že ony to majú nastavené inak a nikdy. Naozaj sú niektoré komentáre nemiestne.

@tiezjedna no lebo byť kariérne úspešná a zároveň mať šťastnú rodinu sa nedá predsa. Bud jedno alebo druhe, zvlášť u žien. Každá žena, čo sa chce realizovať aj mimo svoju maternicu si nemá čo robiť deti, lebo sa o ne nechce starať a nemá ich rada. Moja zubárka keby nejde od mesačného bábätka naspäť do ambulancie, tak nemá kto tie zuby robiť, lebo zástup tam chodil jeden krát za týždeň. A dvom obciam by mohli kľudne aj zuby vypadať, kym by sa ako správna žienka vrátila po troch rokoch. A aj to samozrejme len na pol dňa, lebo plne úväzky už tiež nebývajú medzi mamičkami veľmi obľúbené