Ako sa zbaviť svokra?
Som mamička na MD ked som otehotnela presťahovala som sa k priaťelovi ktorý býva s ocom, máme dvojizbový byt jednu izbu my a druhú svokor. Už sme takto vyše 9mesiacov len ja už nevládzem, urobil si so mňa slúžku nič si neporiadí, jednoducho spraví bordel a odíde preč. Ja potom celý deň nič iné nerobím len poriadok. A ked mu poviem jednoducho povie že on zarába a ja som na MD nič nekúpi do domácnosti a ešte nás vyjedá. Nemôžem mu odpapulovať lebo nás vyhodí a my fakt nemáme kde ísť. Ako sa ho mám zbaviť? myslíte že pomôže ked si nebudem bordel všímať? ked umyjem riad a jeho veci čo jedol nechám tam? neoperiem mu veci iba naše? prosím poradťe ja už nemám na to nervy.... ☹
@24silvinka24 a co na to priatel? ved je to jeho otec,tak by to mal riesit predsa on, ci nie?
@24silvinka24 ak by bol byt po právnej stránke priateľov, tak by sa situácia otočila vo váš prospech,,, vy by ste si stanovili určité pravidlá a museli by sa dodržiavať,,, teraz je to veľmi ťažko,,, a keď to svokrovi vyhovuje, tak s ním ani tank nepohne,,,
už to svedčí o jeho charaktere, že má doma vnuka a chová sa ako " prasiatko " - slušne napísané
@24silvinka24 Pomáhať si nejak v rodine treba, ale určite nenechať robiť zo seba slúžku. Príde mi to tak, že svokor si vysvetlil takúto pomoc po svojom. Ja vám pomôžem a ty akože "nevesta" si každý deň v mojom byte svoj nájom odpracuješ. Ja by som rozhodne takúto situáciu riešila tak, že radšej budem mať aj malý jednoizbový byt a žiť si vo svojom a po svojom a akože "svokor" si zatiaľ môže robiť svoj neporiadok doma koľko chce. Súhlasím s tým kto tu napísal, že ste mu nabúrali systém doterajšieho žitia a nechce sa prispôsobiť. A ani sa neprispôsobí.
@24silvinka24 tiez si myslim, ze je cas zacat sa obzerat po vlastnom byvani. podla toho, co si napisala, sice trocha prispieva na najom, ale vas aj vyjeda....myslim, ze by ste to kludne utiahli aj sami, mozno by ste dali viac na najom, ale zase ine vydavky by boli nizsie, a hlavne, mala by si klud. a co sa tyka prerabky, skoda, ze ste investovali do cudzieho, ale by som ozelela celu investiciu, nech len mam radsej klud a pokoj. svokor, nech si zije po svojom
skus: jemu neupratovat, neprat
ak to nepomoze, tak povedze ze idete prec...bud bude rad alebo ked mu povies dovody, tak zase bude po sebe upratovat
@24silvinka24 presne tak,. ako si napísala, musí dať majiteľ súhlas a dokoncva musí ísť s tebou on osobne na mestký urad tonahlásiť, ja som sa nahlasovala s mojou malou u priateľových rodičou, a dokonca mjuseli ísť obaja so mnou podpísať že súhlasia, inak to nejde
Mna len jedno na tomto vsetkom zaraza - ze ked dieta dovrsi 18 tak zrazu sa prepise na dieta byt a rodic co do konca zivota nech ide po najmoch byvat vsak to co si za cely zivot nadobudol to je jeho deti??? To ako niekomu dava logiku???? Vsak aj ked sa rozviedli ti rodicia tak predsa sa vysporiadali majetkovo oni dvaja deti vstupuju az do dedicskeho konania- ci svokrovi uz zvonia zvony a pomaly sa zacina zberat na ony svet???? Ja neviem ci som len ja taky sebec alebo co ale to akoze otec ma prepisat na syna 2izbovy dom v ktorom zije a potom co odist byvat pod most alebo co??? Kebyze ma zo 5 bytov tak nepoviem ani pol slova nech jeden daruje synovi ale tu podla vsetkeho ten svokor nema kde inde byvat a je to len 2i byt pre boha to ste chceli ako riesit prestavat byt a svokra poslat na ubytovnu alebo ako by ste to poriesili kebyze vam ten byt prepise??? vsak podla vsetkeho to este ani nie je taky stary chlap. jedina rada je najst si vlastne byvanie aj podnajom a nechat svokra zit ak chce zit v bordeli tak si bude zit v bordeli a vsetci v klude a o dedicstvo sa hlasit ked na to pride vhodna chvila.k
ak sa môžem spýtať koľko máš rokovw?? Ty a tvoj priateľ? Lebo furt hovoríš že na 18ku sa mu to malo prepísať tak sa v tom nejako strácam.
Pozri ja sa v marci sťahujem k priateľovi k jeho rodičom do veľkého 3izbáku. Partner má letiskovú izbu dobre že nie 😀 A tam budeme s malým ale máme k dispozícií aj obývačku a môžme tu byť dokedy chceme , ale ak by nastali medzi nami zlé vzťahy riešime podnájom okamžite.
Bez hádok a spol, nedovolila by som si toto hovoriť ani vynadať svokrovi-svokre, predsa ako píšeš nemali ste ísť kde a on vás prichýlil a mohol vás tak tiež poslať do p,....A zas asi to čakal od Vás ako také splatenie ,,dlhu,, že tam s ním budete bývať. Dokým ťa nešmíruje v sprche , nekáže ti do výchovy a neberie vám peniaze a iné veci myslím že môžeš byť rada akého máš svokra, lebo sú chlapi ktorí NIKDY neumyli riad a nie to ešte dlážku.
A asi čakal že už keď prišla žena do domácnosti je jej povinnosťou sa postarať o domácnosť.
Ak je to u svokra zle prečo nehľadáte pomoc v tvojej rodine???
Akoze sorry, ale dostala ma veta "ako sa mam zbavit svokra"....! To je des. Ty si vobec uvedomujes, ze si sa narachmala do cudzieho bytu a roztacas sa tam? Neskutocne toto! Nebetycna drzost, odpust. Vies, ono stale plati to stare zname "najskor faru, potom Maru!" . Tak ste si to mali zariadit s priatelom. Ty si v pozicii jeho priatelky. Nie si ani jeho zakonnita manzelka. Tvoj priatel ako som vyrozumela ani je je vlastnikom bytu. Na trvaly pobyt Ta moze nahlasit jedine svokor, bez jeho suhlasu to nejde. Uprimne, ja by som ako vlastnik bytu k sebe cudziu osobu nenahlasovala. Hm, lide jsou ruzni...a pravnici by vedeli rozpravat.
Citis sa ukrivdena, ze upratujes byt. Ale tebe bola poskytnuta strecha nad hlavou, platis najom? Podielas sa na rezii bytu? Ak nie, tvoja pomoc v domacnosti je v podstate sposb ako "zaplatit" za byvanie. Nic nie je zadarmo.
De facto si taky maly votrelec na uzemi niekoho cudzieho, kto mal svoje sukromie, svoju pohodu a klud. Plus nejake maniere a pravidla chodu domacnosti. Si tam na to maly pan, aby si zacala urcovat tie pravidla Ty. Mozes leda tak svokrovi slusne povedat, ze nestihas vsetko pri malom dietati a preto by si ocenila ak si on po sebe co moze aj sprace.
Kazdopadne to nemate stastne poriesene, dvojizbovy byt je prilis maly na dve generacie. Holt, ste to nedomysleli, ale teraz nemozete vrcat na svokra. Ako k tomu on pride? Trosku pokory a schopnosti sa spamatat nez zacnem niekomu slapat na krk.
Sorry za uprimnost, ale inak sa nedalo.
@jabadaba pisala ze 1) byt zrekonstruovali za svoje peniaze 2) platia 100e, svokor 60 na chod bytu 3) kupuju potraviny pre celu domacnost, svokor iba obcas nieco nepouzitelne.
Svokor (vraj) viac pije a robi vacsi neporiadok nez je bezne.
To trosku meni situaciu. Ale suhlasim ze to nedobre poriesili. Takto sa citia ukrivdene zrejme vsetky strany.
@mirkita no, takze s nicim velmi nepohnu a ma pravo robit vo svojom byte co chce ... ine by bolo keby mali oficialny podnajom, tu rekonstrukciu zdokumentovanu na papieri ... ale kto by robil papierovacky s rodinou, kazdy opravnene dufa ze nebudu problemy s vlastnymi ... no, nezavideniahodna situacia ... jedine nech syn skusi dohovorit otcovi a dohodnut pravidla akceptovatelne pre vsetkych + robit vsetko pre to, aby sa perspektivne raz dalo ist do vlastneho ... (alebo svokor k tej priatelke co ju @mirkita spomina ... ktovie, mozno by sa dal neskor ukecat na oficialne najomne ze by ste mu platili aby tam nebyval)
@balimka no, tak prispiet na rekonstrukciu bytu nebolo velmi rozumne za danych okolnosti. Ale tak svokor kam ma ist? Prepise byt na syna, ano? A? Co dalej? Syn ako vlastnik ho z bytu vykaze? Kam, na ulicu? Situacia je dost prekerna. Ano, nie je to dobry stav, takto by som byvat nechcela. Lenze to bolo treba asi rozmyslat trochu dopredu. Svokor zrejme nie je velmi prijemny spolocnik, ak si vypije, neprijemne istotne. No veci sa maju tak, ze zatial je svokor panom domu, moze rozhodovat o trvalom pobyte dalsich clenov domacnosti a citit sa nadalej doma v danom byte. Hm, co s tym? Mysliet na to ako sa ho zbavit, je prinajmensom ehm...blba formulacia. Nieco sa mu stane a ups, kto bude podozrivy? Netreba taketo hluposti ani z ust vypustat. To je velmi dvojsecna zbran. Pan je v prave, nech sa sprava akokolvek nevhodne a neprijemne. Ak sa s nim neda dohodnut tak asi fakt treba hladat co najskor, aj garsonu. Male ale svoje je predsa len diametralny rozdiel. Este sa snad da vyziadat si nazad financie, ktore do bytu mladi investovali. Dufam, ze maju o tom nejake doklady ako faktury, zmluvy a podobne....ak nie, pruser. 😝
ahoj, ja som nečítala celú diskusiu tak sa ospravedlňujem, ak sa budem opakovať:
1. to, čo ti písali baby na začiatku, že nech ťa priateľ prihlási na trvalý pobyt lebo on tam má trvalý pobyt je totálna hlúposť. Na trvalý pobyt ťa môže prihlásiť LEN majiteľ bytu, nikto iný. Tak isto odhlásiť z trvalého pobytu ťa môže len majiteľ bytu, tak si dávajte pozor s priateľom aby po tom, ako sa správate, neostal bez bývania aj on.
2. Predpokladám, že ty máš tiež niekde trvalý pobyt, tak ak sa ti nepáči u svokra, prečo nejdeš tam? Či tvoji rodičia ti pekne krásne povedali, že už by si sa mala osamostatniť? A tu ti svokor podá pomocnú ruku, dá ti strechu nad hlavou, obetoval vám svoje súkromie a ty sa ho ideš zbaviť? Vieš on keď bol dlhšie sám tak si robil veci ako on chcel, nemal umytý riad tri dni, jemu to nevadilo, žil si ako sa mu páčilo.... a teraz ty sa sťažuješ? veď on to možno ani nežiada, aby si po ňom upratovala - je to len tvoja iniciatíva, lebo si zrejme poriadkumilovnejšia.
3. kdesi som postrehla, že by ste nemali na viac ako garsónku, prípadne 1izbák. A v čom je rozdiel oproti dnešnej situácii? veď ste tiež len v jednej izbe, akurát tamto by bolo vaše a boli by ste tam sami, rozkazovali by ste si vo svojom kráľovstve. takto ste iba - nehnevaj sa za výraz - paraziti a ešte sa vám nepáči.
A na záver: Ako sa zbaviť svokra?
Nájsť si vlastné bývanie.
@nikolet_89 Pises uplne, ale uplne bludy!!! Trvaly pobyt nedava ziadne pravo na byt, vlastnik bytu ho moze kedykolvek zrusit, aj bez tvojho suhlasu. Mas v tom bordel a poriadny, radsej ziadne pravnicke rady nedavaj, lebo dostanes ludi do problemov a seba zosmiesnujes! :-/
@nikolet_89 ty to máš trošku popletené. Nahlásiť trvalý pobyt a nahlásiť ďalšiu osobu na byt, je trochu rozdiel. Dávaš veľmi zlé rady 😒
Vyhodiť ich taktiež môže zo dňa na deň.
lopatou po hlave a zakopat 😀
to tu mal pysat vas "svokor", ako sa zbavit "nevesty" a nie vy. byvate u cudzich ludi a vy sa ich chcete zbavovat. dost ubohe a chore. vztah s otcom by si mal ujasnit jeho syn. vy ste tam nic, len cudzia osoba. je to "svoktov" byt a ked sa vam nepaci, nech sa paci, nikto vas tam nedrzi.
tak asi najskor ste si mali urcit pravidla spolocneho byvania....potom zaleži kto je majitel...ak je svokor majitel bytu sam,ani trvalý pobyt ti nepomože a ako to vyzera asi ani on nechce aby si sa tam nahlasovala.Vy ste asi narusili život jemu nie on vam.Tiež som na skor na strane svokra ☹ chce mat svoj pokoj a život.Ty s priatelom by ste sa mali postarat o ten svoj....lebo teda teda uvodny prispevok sa mi dost zle cital ...ako sa zbavit svokra,to ako keby niaka buduca moja nevesta raz napisala ako sa zbavit svokry a este v mojom vlastnom byvaní...moje nervy!!!!
jezismaria, dvojizbovy byt. a ty sa stazujes. moja, by si m mala este cokoladu na vankus davat. mozes byt rada, ze nie si bezdomovec

@24silvinka24 a take ti nenapadlo, že on sa chce "zbaviť" vas?
Inak určite by som mu služku nerobila. Máte jednu izbu ... ako bolo vyššie písané, určite by Vám bolo lepšie aj v garzonke alebo 1-izbáku.