icon

Ako sa zmieriť s opustením partnera v tehotenstve?

kisska158
6. júl 2011

ahojte som v osmom mesiaci tehotenstva a momentalne som zostala sama... s partnerom a so mnou to islo dole vodou......najskor sme sa velmi tesili a bolo wsetko v poriadku ale prestal ma chapat stale mi vsetko vycital dokonca aj spanok v tehotenstve , bolesti - tvrdil ze som citlivka ze neviem zniest ziadnu bolest.....zacal ma urazat, ponizovat a nadavat mi tak som sa rozhodla toto trapenie ukoncit......je mi to luto lebo ho stale milujem.......a predsa je to otec mojho dietata - co dokonca zacal pochybovat ci je to jeho a to ma trapilo najviac.......bojim sa ze moje dietatko ma raz bude obvinovat z toho ze nema pri sebe otca a nezijeme ako kompletna rodina......neviem ako mam zniest toto trapenie

pici
13. júl 2011

@hajanka meno po ockovi, a matke zebracinu ako prispevok... potom sa na vianoce zahrat na santu a vsetko je vybavene, ubohe...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
habibi78
13. júl 2011

@alenah31 boze, to aj takyto ludia chodia po svete, grcat sa mi chce....... 😠 😠
Klobuk dole pred tebou a tvojou rodinou,ste ludia na spravnom mieste, kiez by takychto bolo viac..... 😵

alenah31
Autor odpoveď zmazal
hajanka
13. júl 2011

@alenah31 @habibi78 ... kiezby radsej takychto krkavcich "biologickych otcov" bolo na svete menej!

@pici a mozno ani tie Vianoce... :( ale to je to najmenej, vsak...

ttrrinitty
13. júl 2011

@sarzan ked už tak mudruješ o samooplodnovaní,tak čo tie deti ,alebo teda ženy,ktoré podstúpia nejaký druh oplodnenia,pretože ich partner,alebo manžel nemože mat dajme tomu deti,a predsa nosia tie deturence jeho priezvisko 😀 ked tu už tak velmi polemizuješ,áno ja by som súhlasila pre dobro mojho dietata,aby malo priezvisko po matke,kebyže som chlap,ale som neni a vy ste tak "premúdrelý"(myslím tým chlapv a čest výnimkám),že to nedovolíte ani za svet,ako keby na tom priezvisku stálo či ho o to budete mat radšej,alebo nie,pre matku je to čisto s praktických dovodov lepšie,a pre vás,je to načo?vy chodíte s detmi po lekároch?pojdete im vybavovat nejaké doklady,ked budú vadčšie?budete s nimi všade cestovat?budtete ich prihlasovat do školy,školky a čo ja viem kde?určite nie..teda pokial nieste spolu nie,tak nechápem o čom točíš,ved bud realistickejší a praktickejší...tvoje názory mi prídu ako s prevého storočia 😝 v dnešnej dobe treba mysliet hlavne na to dieta a o jeho dobro tu ide,nie o tvoje ego 😎

vejinka
13. júl 2011

😉 @ttrrinitty velmi pekne napisane

ttrrinitty
13. júl 2011

@vejinka dakujem 🙂 mi stúpa tlak pri jeho riadkoch 😠 som sa mu to snažila "po lopate"napísat,ale aj tak pochybujem že mu zapne,až teraz som dočítala posledné dve strany diskusie a ten chlap či čo to je nemá mieru a ostatnom nehovoriac 😝

vejinka
13. júl 2011

@ttrrinitty heh treba ho brat z rezervou ako od traktora 😀 sak sa snazi chudatko len netusil ze tu nebude nikto zdielat jeho nazory ale je neskodny ja sa na nom dobre bavim nemam pocit ze by bol nebezpecny svojimi vyrokmi.je to len sklamany smutny mlady muz.

lvka
13. júl 2011

@sarzan podla mna biologicky otec prestava byt "otcom" v momente ako sa prestane zaujimat o svoje dieta... Smyknut kolena sa mozu kazdemu, ide skor o to ako sa potom ten chlap zachova...

lvka
13. júl 2011

@kisska158 pokial si sa necitila dobre nie je co riesit... Ked pride babatko zmeni ti cely pohlad na svet 🙂 mas sa na co tesit 🙂 drzim ti palce, hore hlavu!!!

sarzan
14. júl 2011

@lvka co je podla teba prejavenim zaujmu?

lvka
14. júl 2011

@sarzan laska, vychova, starostlivost, hra...vela z toho co matka robi bez vahania ci ostat alebo odist a este nieco naviac- kedze muzsky vzor je tak isto ako zensky urcitym sposobom vynimocny...
"inseminator" moze byt hocikto (pokial nie je fyzicky chory samozrejme) otcom nie kazdy.... A aby som bola "spravodliva" plati to aj naopak - su matky ktore sice porodia ale potom "zlyhaju"... A to je aj narazka na tie priezviska ktore sa tu riesili... Svet sa meni, clovek vraj tvor inteligentny sa meni a to co bolo normalne 500 rokov dozadu uz nie je (vacsinou), otcovia sa chcu podielat na vychove svojho dietata od "pociatku" citaju, zistuju, pytaju sa ... Chodia k porodom...myslim si ze kisska ma pravo byt s takym muzom, a s nim potom znasat vsetky tieto radosti a starosti
Spomenul si niekde v tejto diskusii ze sa mozno pohadali a je to nafuknute (ak si dobre pamatam zo vcera ;) ).. Hadam kisska dokaze rozoznat ci islo o sarvatku alebo o vazny problem a neopustala by muza len tak hlavne ked ho ako pise stale lubi... Mas pravdu ze mozno netreba hned "odsudit" ale tiez netreba hned "provokovat" ;) trosku empatie by nezaskodilo hmm? ;)

cecil36
14. júl 2011

@sarzan jediny, kto tu nechape celu situaciu si ty. Nezda sa ti ani trochu cudne, ze tu nikto s tebou nesuhlasi? A asi to nebude tym, ze ty si jediny osvieteny a vsetci naokolo su sprosti?! Nie je dolezite, kto zenu oplodni. Ak to prezeniem, tak to by aj chlap, co zenu znasilni mohol ziadat, aby dieta nosilo jeho meno. A to uz je fakt absurdne. Pre dieta nie je ziadnou vyhodou nosit meno, pre neho mozno cudzieho chlapa. Naopak, moze to byt pre neho traumou, ked sa ho budu deti pytat, preco sa jeho mama vola inak ako on. Z cisto praktickych dovodov to pre matku znamena mnozstvo komplikacii na uradoch. Tak potom pre koho je vyhoda, aby malo dieta meno po svojom sploditelovi? Jedine a jedine pre "otecka". A to je fakt dost primitivny a egoisticky nazor. Ak totiz chce mat otecko pekny vztah so svojim dietatom, na to nepotrebuje, aby nosilo jeho meno. NIE JE TO VOBEC DOLEZITE! Dolezity je vztah, laska, venovanie sa dietatu pocas doby kedy je so mnou atd. A tam je niekde je rozdiel medzi sploditelom a ozajstnym otcom. Ten druhy si totiz vazi matku svojho dietata (aj ked spolu neziju) a snazi sa jej situaciu ulahcit, nie skomplikovat a zaroven chce byt dobrym otcom a vzorom pre svojho potomka. Ten prvy sa bije do prs za zapis do rodneho listu a za to, aby dieta malo jeho priezvisko. Popripade za striedavku. Je mu jedno ako sa citi matka dietata, je mu jedno aké problemy jej narobi dozadovanim sa priezviska a je mu u zadku ako sa citi dieta, ktore ho sotva pozna. LEBO ON CHCE, ON MA PRAVO.,ON MA NAROK. Nuz, viac ako sebecke.......
A teraz k tvojmu pripadu. Nechaj zit matku mozno tvojho dietata, nechaj ju dychat a nehadz jej polena pod nohy, len preto, ze ty si mozno otcom. Mozno som napisala zamerne, lebo nemas istotu, ze si ty naozaj ty. Tym co robis a na co sa stale pytat iba dokazujes, ze tvoje ego sa s touto situaciou nevie vyrovnat. Pokial matka nebude suhlasit s testami a naslednym zapisom do RL, tak s tym nic nespravis. Blbe zakony? Nemyslim. Ak mas pocit, ze ano, staci si zalozit zdruzenie alebo sa pridat k Lacovi Durkovicovi, ktory ma rovnako absurdne nazory ako ty. Alebo, ako uz nejaka kocka pisala, protestuj pred Uradom vlady. Moja rada, nabuduce bud sexuj s kondomom alebo podstup vasektomiu a vyhnes sa podobnym problemom, ktore tu uz jo sakra dlho riesis.

sarzan
14. júl 2011

@lvka ved hej jej vec,ale vsimla si si to? ani jedna jej neradila aby to s nim este skusila-len nechaj ho

sarzan
14. júl 2011

@cecil36 tu sa trochu mylis-keby som sa dozadoval zapisu do rl musi strpiet testy,ale nebudem to robit v podstate ide o jednu jedinu vec-aby malo z coho zit,peniaze jej posielam,ci som už v rodnom liste alebo kde je to len papier z ktoreho sa dieta nenaje

sarzan
14. júl 2011

@lvka odmietla aby som isiel k porodu,odmietla aby som isiel na ultrazvuk,odmietla vsetko co som ja chcel a moj zivot je o tieto momentky ukrateny

elise
14. júl 2011

@sarzan nie každá žena aj v normálne fungujucom vzťahu chce aby partner šiel na ultrazvuk alebo k pôrodu.

lvka
14. júl 2011

@sarzan tak ako pise elise, nie kazda zena to chce... V tom pripade sa da zucastnit aj i ak, urcite ale nie vycitkami ako to robil partner kissky... Na to su predsa dvaja, aby sa vzajomne doplnili a respektovali ak je niektoremu z nich niec neprijemne...

cecil36
14. júl 2011

@sarzan ja ja ja ja ja a zas len ja, aspon to z tvojich prispevkov stale citit. Ty si ukrateny, ty trpis, ty chces, ty nemozes.....Ziadna normalna zena a matka nie je masochistka, aby si nebola ista, ze ak nechce od teba nic, dieta si sama ci s pomocou rodicov dokaze uzivit. ONA NECHCE, TAK TO RESPEKTUJ. Keby ste mali pekny vztah, urcite by ta o nic "neokradalaô ako to ty nazyvas. Evidentne jej nieco minimalne vadilo a nechce aby tym trpelo aj dieta,

sarzan
14. júl 2011

@cecil36 dieta s tym nema nic spolocne,proste si ho privlastnuje-to je egoisticke podla mna-moje,moje,moje je

sarzan
14. júl 2011

@elise no neviem ci je to,ale spravne

elise
14. júl 2011

@sarzan ved dieťa je jej rastie v nej živí ho

elise
14. júl 2011

@sarzan prečítaj si knižku "muži sú z marsu a ženy z venuše" tam nájdeš odpovede na neskutočne veľa otázok a mnoho vecí hádam pochopíš

sarzan
14. júl 2011

@elise vidíš to je dobra rada 🙂

sarzan
14. júl 2011

@ttrrinitty to bol dobry prispevok,som rad,že si sa k tomu tazktiež vyjadrila

pici
14. júl 2011

@sarzan a co je na tom nespravne? ja mam fungujuce manzelstvo, a moj muz napriklad urcite nebude chodit so mnou na ultrazvuky, jednak na to nema cas, pretoze pracuje, a jednak respektuje tych kopec inych zien co tam sedi s problemami a nie je mu to blizke vysedavat tam. utz sa da aj natocit na mobil keby tak velmi chcel. a takisto nebude ani pri porode. to ze je to aj jeho dieta je fakt, ale ja ho rodim, a ja viem ci ho pri porode potrebujem alebo ci mi tam staci lekar, moja bolest a moje pocity k tomu. vobec nie si o nic ukrateny... ukrateny len zacinas byt, lebo nie si otcom. ale to s porodom a tehotenstvom nema nic spolocne. otcom moze byt muz cely zivot. nie je to otazkou porodu

sarzan
14. júl 2011

@pici otoc si to vzdy opacne-tebe by sa pacilo keby ti chlap rodi a povie ti,že ta nechce pri porode ani ultrazvuku?

pici
14. júl 2011

@sarzan ano. respektujem. to je zaklad mojho manzelstva. respekt. to ze ty si otec ti nedava pravo byt pri porode, a uz vobec nie ked to zena nechce. ked zena rodi napriklad cisarskym, tak ci onak tam nemozes byt ani keby si chcel. a preco by mal moj muz chodit na utrtazvuk do zenskej ambulancie? nevidim dovod, ja k urologovi tiez s nim nechodim nie?

sarzan
14. júl 2011

@pici lebo je potom ukrateny o ten moment,si dobry oponent,tazka debata s tebou,ale to je +