Ako sa zmieriť s tým, že môj muž trávi čas s mamou?
Ahojte, veľmi, veľmi sa snažím racionalizovať si situáciu, napriek tomu som z toho smutná. Mám muža, náš život bol celkom pekný, mali sme spoločné plány, avšak ochorela jeho mama. Najprv to vyzeralo dosť fatálne, ale napokon sa na 50% dala doporiadku a žije v akom takom móde, len potrebuje dennú asistenciu. Opatrovateľku ku nej nepustí a ani ona by nezniesla pri sebe niekoho cudzieho. A môj muž sa rozhodol, že ju bude opatrovať. Vybavil OP a opatruje svoju mamu. Finančné problémy nemáme, čiže o financiách to nie je, vieme si to dovoliť. Deti nemáme. V praxi to znamená, že väčšinu času je s ňou. Príde tam ráno, nachystá jej raňajky, dá jej lieky, potom spolu idú na prechádzku, ku lekárovi, do obchodu, niečo vybaviť, potom prichystajú spolu obed alebo si kúpia jedlo, najedia sa, poobede si pospia, potom niečo spolu robia a večer okolo ôsmej príde domov. Niekedy však ani to nie, a prespí u nej. Zo začiatku som to brala v pohode, chápala som ho, ale teraz žiarlim. Volala som mu cez obed a povedal, že sú spolu v meste, boli na nákupe, dali si zmrzlinu a idú domov sa najesť. Srdce mi stislo, boli neďaleko odo mňa, kde pracujem, ani mi nezavolal, že sme tu, nejdeš na kávu, stretneme sa? Chcela som mu niečo dôležité povedať, ale keď som počula ako sú spolu vonku, smutne som to nechala tak a rozlúčila som sa. Dnes sa chcem ísť po práci prejsť niekde, asi pôjdem sama, okolo jazera, dám si koláč v cukrárni a budem sa sama prechádzať a premýšľať. Neviem sa s tým vyrovnať. On to nezmení a nechce zmeniť, ja sa s tým neviem vyrovnať.
Kolko mate rokov? Deti uz v plane nie su, alebo?
Ono je to pekne ze doopatrovava mamu, ak to potrebuje. A ak si to mozete dovolit. Horsie je, ak tym padom uplne "zabudol" na svoju manzelku. Pritom podla toho co pises (praca, finance, nie uplna odkazalost matky) sa to naozaj da podla mna robit a dohodnut aj inak, tak aby bol aj vlk syty, aj ovca cela. Tj aj o mamu postarane, aj by nemusel zabudat na poziciu manzela a jeho "novu" rodinu...
Vie o tom ako sa cítiš ty? Vie o tom, že aj ty by si mala záujem si s nimi vybehnúť na kávu a koláč? Rozprávate sa o tom?
Vie o tom ako sa cítiš ty? Vie o tom, že aj ty by si mala záujem si s nimi vybehnúť na kávu a koláč? Rozprávate sa o tom?
@danniiee8 samozrejme, bolo o tom veľa rozhovorov, veľa hádok, veľa mojich sĺz.
@danniiee8 samozrejme, bolo o tom veľa rozhovorov, veľa hádok, veľa mojich sĺz.
@anonym_autor pozerala si sa na to, že by mohlo ísť o tvoju mamu?Koľko má rokov ako dlho to trvá?
On nemá súrodencov čo by mohli pomôcť?
On ju nenechá samu s tým sa zmier.Musi to byť ťažké, ale máš správneho chlapa čo má srdce na mieste a zodpovednosť, ale mal by venovať čas aj tebe.My sme chodili k svokre aj spávať, keď bolo treba
ak by som bola jeho mama, chcela by som, aby sa moja nevesta tiež pridala k nám, po práci, na spoločné vychádzky, na kávu....to nie je len o ňom, ale aj o prístupe jeho mamy.
Podľa mňa je to obdivuhodné. Je to veľmi náročné, starať sa o niekoho a to po všetkých stránkach. Je krásne, že spolu trávia čas po tom ako sa dala do kopy. Nemyslím, že je to dôvod na žiarlivosť, práveže to ukazuje aký dobrý husband material máš. Môžeš sa aj ty ponúknuť, že mu s niečím pomôžeš alebo ich prídeš pozrieť tam. Sorry ale píšeš, akoby ti niekto zobral obľúbenú hračku. Je to náročné hlavne pre neho. Ak ti na tom niečo prekáža, treba to odkomunikovať a nie sa uraziť.
@anonym_autor pozerala si sa na to, že by mohlo ísť o tvoju mamu?Koľko má rokov ako dlho to trvá?
On ju nenechá samu s tým sa zmier.Musi to byť ťažké, ale máš správneho chlapa čo má srdce na mieste a zodpovednosť, ale mal by venovať čas aj tebe.My sme chodili k svokre aj spávať, keď bolo treba
@anonym_593f83 správneho chlapa? Keď trávi deň tak, že ide s mamou nakupovať, na obed, na zmrzlinu a domov ani večer niekedy nepríde? Zrejme mama na tom nebude až tak zle, keď môže toto absolvovať. Mne to skôr pripadá, akoby túto situáciu uvítal a mohol sa tak zo vtťahu vymaniť.
@anonym_593f83 správneho chlapa? Keď trávi deň tak, že ide s mamou nakupovať, na obed, na zmrzlinu a domov ani večer niekedy nepríde? Zrejme mama na tom nebude až tak zle, keď môže toto absolvovať. Mne to skôr pripadá, akoby túto situáciu uvítal a mohol sa tak zo vtťahu vymaniť.
@anonym_bab287 ale on na mamu berie príspevok. Tak keď mu schválili OP, tak asi mama reálne tu opateru potrebuje.
ak by som bola jeho mama, chcela by som, aby sa moja nevesta tiež pridala k nám, po práci, na spoločné vychádzky, na kávu....to nie je len o ňom, ale aj o prístupe jeho mamy.
@anonym_c717d2 tiež ma to udovuje, my sme včera práve spomínali., ako sme trávili obidvaja čas s otvom, keď už bol chorý. Ale nikto z tej trojice nechcel, aby bol jeden vyšachovaný.
@anonym_autor aký vzťah máš so svokrou, aká si mala, kým ochorela? Normálne si daj s mužom rande, pozvi ho na tú kávu a koláč ty, prispôsob sa časovo jemu a svokre a uvidíš, či bude mať záujem
@anonym_593f83 keď ochorel môj otec, chcela som mu najať opatrovateľku a striedať sa s ňou pri ňom, že by som odišla z práce. Manžel mi povedal, že to nezvládnem a najlepšie pre neho bude DSS. Bolo mi veľmi ťažko a plakala som za každým, keď som od ocka odchádzala, a to som bola u neho najprv každý deň, potom každý druhý deň. Ocko do roka zomrel, jedine, čo bolo na tom dobré, že on si to už neuvedomoval. Manžel mi povedal, že svoju mamu by nikdy do DSS nedal.
@anonym_bab287 ale on na mamu berie príspevok. Tak keď mu schválili OP, tak asi mama reálne tu opateru potrebuje.
@sima234 ten ale nie je viazený na 24 hodinovú starostlivosť, ale len na 8 hodinovú, ak sa nemýlim. Keby si autorka témy dnes nedajbože zlomila nohu, tak?
To hlavné si nenapísala. Ste mladomanželia alebo ste spolu už viac rokov a ste starší? Deti nechcete alebo nemôžete mať? Kto je na príčine? Je to definitívny stav? Ak sa totiž manžel vo vzťahu necíti dobre, nemá pri tebe naplnené svoje potreby, radšej je s mamou. Ak ste mladí, riešte to. Ak ste starší, je to problém a možno aj začiatok konca. Čo má s tebou akozey robiť v zabehnutom stereotype bez výhľadu na zmenu?
Osobne by som tiež nechcela starnúť s niekým, s kým nemám ani dieťa, je po rokoch okukaný a nikam to s ním nesmeruje.
@anonym_593f83 keď ochorel môj otec, chcela som mu najať opatrovateľku a striedať sa s ňou pri ňom, že by som odišla z práce. Manžel mi povedal, že to nezvládnem a najlepšie pre neho bude DSS. Bolo mi veľmi ťažko a plakala som za každým, keď som od ocka odchádzala, a to som bola u neho najprv každý deň, potom každý druhý deň. Ocko do roka zomrel, jedine, čo bolo na tom dobré, že on si to už neuvedomoval. Manžel mi povedal, že svoju mamu by nikdy do DSS nedal.
@anonym_autor tak tvojho otca nemal problém šupnúť do DSS a od mamy sa nepohne? A ty ešte žiarliš? Na takéhoto muža? No nemá zmysel ďalej písať, alebo sa s tým zmier, alebo si zariaš život po svojom
@anonym_bab287 jasné ja chápem, ale tak to mu musí autorka povedať.
@sima234 veď písala, že nechce nič meniť a po jej poslednom príspevku, ktorý pridala, by som už ani neuvažovala o ďalšom živote s ním, môže sa k mamke rovno odsťahovať
@anonym_c717d2 nemajú záujem, aby som sa k nim pridala. Vždy keď som navrhla, poďme spolu tam, alebo tam, nakoniec z toho nič nebolo. Svokra ma rada vlastný kľud. 2x do týždňa tam prídem, ale veľmi jasne svokra dáva najavo, že je unavená. Minule som prišla, že ideme spolu do obchodu, že sa prejdeme, aj muž bol na to pripravený a ona mi povedala, že som rada, že som prišla, ale že už musia ísť a že nabudúce mám prísť. Tak som sa zdvihla a odišla som.
@mirokub môžem tam prísť učite ich pozrieť, ale nie často. Keď jej niečo donesiem, nejaký koláč, nejakú drobnosť apd, mi stále povie: Ty nie si normálna. Doslova mi povedala raz, keď som jej kúpila kávovar, že toto si už prehnala. A čo ma najviac dostalo, že sme s jej synom spolu roky, vie ako sa volám. Mala som meniny, dajme tomu, že meniny mala Gabriela v kalendári a mňa volajú celý život Gabika. Ale snáď každý vie, že je to skratka od Gabriely. Muž za ňou prišiel ráno, že dnes je Gabriely a ona povedala, že žiadnu Gabrielu nepozná. A ešte mi so smiechom poobede o tom rozprávala. No mne to smiešne neprišlo.
@anonym_c717d2 nemajú záujem, aby som sa k nim pridala. Vždy keď som navrhla, poďme spolu tam, alebo tam, nakoniec z toho nič nebolo. Svokra ma rada vlastný kľud. 2x do týždňa tam prídem, ale veľmi jasne svokra dáva najavo, že je unavená. Minule som prišla, že ideme spolu do obchodu, že sa prejdeme, aj muž bol na to pripravený a ona mi povedala, že som rada, že som prišla, ale že už musia ísť a že nabudúce mám prísť. Tak som sa zdvihla a odišla som.
@anonym_autor tak to je smutné
@anonym_autor no,nehadz flintu do žita.
Potrebujete sa s manželom rozprávať,rozprávať, rozprávať ..... niekedy to nejde cez jeden,dva rozhovory.
Bez emócií mu povedz,čo cítiš.
Inak,divím sa,že si nepresadila otca,pretože toto nebola chýba manžela,že "nedovolil". Toto bola tvoja chyba.
A skúste sa pri svokre aj striedať,po čase si aj svokra zvykne.
Žiarliť na ňu je hlúposť....ale ak si chcete udržať manželstvo,musíte trošku zabojovať obaja. I ty to máš ťažké bez neho....i on je v novej situácii.
Jeho mame to vyhovuje, musí byť maximálne spokojná, synáčika má pri sebe, ako keď bol malý. A tvoj muž si to zrejme užíva tiež.
Na tvojom mieste by som to ukončila. Budeš sa len trápiť, plakať, smútiť a oni ta už žiaľ vyšachovali. Keďže manžel nevie ustúpiť alebo zmeniť nejaké veci, nech ide do rici.
Od svokry je pekne sebecké a hnusne, že ťa nechce pri sebe, aby ste spolu trávili aspoň trochu času, keď už nemáš pri sebe muža celý deň a aj občas v noci.
@anonym_autor no,nehadz flintu do žita.
Potrebujete sa s manželom rozprávať,rozprávať, rozprávať ..... niekedy to nejde cez jeden,dva rozhovory.
Bez emócií mu povedz,čo cítiš.
Inak,divím sa,že si nepresadila otca,pretože toto nebola chýba manžela,že "nedovolil". Toto bola tvoja chyba.
A skúste sa pri svokre aj striedať,po čase si aj svokra zvykne.
Žiarliť na ňu je hlúposť....ale ak si chcete udržať manželstvo,musíte trošku zabojovať obaja. I ty to máš ťažké bez neho....i on je v novej situácii.
@terezka1947 už sme sa o tom toľko rozprávali a je to len horšie. Tento stav môže trvať aj 10 rokov, majú dlhovekosť v rodine. Jednoducho cez to vlak nejde. Môžem robiť hocičo. Moja svokra keď prídem k nim o pol šiestej, tak sa ma spýta, čo ty dnes nerobíš?
@terezka1947 už sme sa o tom toľko rozprávali a je to len horšie. Tento stav môže trvať aj 10 rokov, majú dlhovekosť v rodine. Jednoducho cez to vlak nejde. Môžem robiť hocičo. Moja svokra keď prídem k nim o pol šiestej, tak sa ma spýta, čo ty dnes nerobíš?
@anonym_autor tak potom rovno podaj o rozvod.
Čo chces počuť?
@anonym_autor nie si jediná, ktoru svokra neznáša.Ak by ste mali deti fixujes sa na ne a je to jedno, že muž je tam.Kolko reálne je času doma?Tak ako ona si chce syna uchmatnúť pre seba to isté robíš aj ty.Len ona ma vek, zdravotné problémy a ty skús využiť čas na seba.To bolo hnusne, že ty si dala otca do DSS možno si malo za to bojovala, dala na mužov názor?Možno by to bolo naozaj pre teba náročné.Vzdy jej bude prednejsy syn s tým sa zmier.Ak nemáte deti je to puto trocha iné a asi vidí, že nemáš povinnosti okolo detí oddýchneš si.Skuste nájsť kompromis, lebo to dopadne zle.Ak žiadny kompromis muž nechce tak buď to prekusnes, alebo rozvod.Takto môžete naozaj žiť 15-20 r.
Esteze deti nemate. Muz je zjavne zalubeny do matky a nie do manzelky. Netrpela by som mu to
ty sa nemusis s nicim zmierovat. tu je potrebne aby si on uvedomil ci bude nadalej vsetok svoj cas venovat mame alebo chce budovat buducnost s tebou.
neplac, nehadaj sa. len si s nim sadni a povedz mu, ze ho lubis ale takto zit uz nezvladas. nezvladas byt stale sama, netravit s nim cas, ze ti chyba. ze chapes ze pomaha mame ale ze kde si ty.
pytaj sa ho co by sa dalo robit, ako by si to predstavoval, ako to zmanazovat aby aj on mohol pomahat mame ale aj aby ste boli spolu.
skus mu dat moznosti ako by si to predstavovala, ze nech sa ozvu ked su poblizku tvojej praci ze vybehnes s nimi niekam a dalsie spolocne veci. ci nieco z toho by bolo schodne.
zaklad: vyjadri co ta trapi, neobvinuj ho, neutoc na neho, nevycitaj, neobvinuj. poloz otazku ako by ste to mohli spolu poriesit, a spolu hladajte riesenia aby boli ok pre vsetkych.
svokra zacitila ze je na koni, tak chce to maximalne vyuzit pre seba. tak ju neries, ona je sialene namotana na syna a takto ta chce len vysachovat z jeho zivota aby ho mala len pre seba. mozno si to uvedomuje, mozno nie. neries co ona vypusti z pusy, jednym uchom dnu druhym von. je to stara chora osoba, ta uz premysla inak. skus zabojovat za vas oboch. a ak potom on nebude mat zaujem o to aby si aj ty bola statstna a nebude chciet zachranit vas vztah, tak by som uvazovala o odchode. ano starat sa ale o vsetkych aby boli stastni, lebo takto je najstastnejsia len jeho mama

@anonym_autor toto už nie je o starostlivosti o mamu, ale o tom, že ťa vymenil za ňu. Absolútne chápem to, že starému, chorému človeku je treba pomôcť, že si aj povieme, že kto vie, ako dlho tu ešte bude, chceme si užiť spolu tie posledné roky, ale treba myslieť aj na to, že mám partnera, riešiť to spolu s ním, aby boli spokojní všetci. Máme to za sebou, z oboch strán, ale nikdy sme zo svojho života nevyšachovali toho druhého. No my sme pomáhali spoločne, či na jednej alebo na druhej strane. Keď on na tom meniť nič nechce, tak zmeň svoj život ty