Ako sa zmieriť s tým, že môj muž trávi čas s mamou?
Ahojte, veľmi, veľmi sa snažím racionalizovať si situáciu, napriek tomu som z toho smutná. Mám muža, náš život bol celkom pekný, mali sme spoločné plány, avšak ochorela jeho mama. Najprv to vyzeralo dosť fatálne, ale napokon sa na 50% dala doporiadku a žije v akom takom móde, len potrebuje dennú asistenciu. Opatrovateľku ku nej nepustí a ani ona by nezniesla pri sebe niekoho cudzieho. A môj muž sa rozhodol, že ju bude opatrovať. Vybavil OP a opatruje svoju mamu. Finančné problémy nemáme, čiže o financiách to nie je, vieme si to dovoliť. Deti nemáme. V praxi to znamená, že väčšinu času je s ňou. Príde tam ráno, nachystá jej raňajky, dá jej lieky, potom spolu idú na prechádzku, ku lekárovi, do obchodu, niečo vybaviť, potom prichystajú spolu obed alebo si kúpia jedlo, najedia sa, poobede si pospia, potom niečo spolu robia a večer okolo ôsmej príde domov. Niekedy však ani to nie, a prespí u nej. Zo začiatku som to brala v pohode, chápala som ho, ale teraz žiarlim. Volala som mu cez obed a povedal, že sú spolu v meste, boli na nákupe, dali si zmrzlinu a idú domov sa najesť. Srdce mi stislo, boli neďaleko odo mňa, kde pracujem, ani mi nezavolal, že sme tu, nejdeš na kávu, stretneme sa? Chcela som mu niečo dôležité povedať, ale keď som počula ako sú spolu vonku, smutne som to nechala tak a rozlúčila som sa. Dnes sa chcem ísť po práci prejsť niekde, asi pôjdem sama, okolo jazera, dám si koláč v cukrárni a budem sa sama prechádzať a premýšľať. Neviem sa s tým vyrovnať. On to nezmení a nechce zmeniť, ja sa s tým neviem vyrovnať.
Mozes odpovedat na zakladne otazky, co Ti tu boli polozene nie raz? Tiez reagujes len to, co chces... Ved si anonym. Je dost rozdiel ci mate 60 alebo 25. Deti neplanujete ci uz nemozete mat?
A čo ti na to povie, keď sa s ním rozprávaš ?
@anonym_autor svokre to vyhovuje, jemu to vyhovuje, tebe nie. Rozhovory nepomohli, nech urobíš čo urobíš budeš ty tá zlá. Zbalila by som si saky paky a odišla. Keďže chlap nespí doma ani si nevšimne.
Strasne ... nepoviem pol slova keby je s nou v case kym ty pracujes, ako pracovna doba . Ale chodit o 20tej domov ? Fu no dlho by som nevydrzala a este ked ani rozhovory ci hadky nezaberaju
@anonym_autor jedna vec je opatrovat svojho choreho rodica, druha vec je zabudnut, ze je tu aj partner. Hlavne ak z tvojej strany zaujem pomoct je, ale oni ta proste nechcu vo svojich zivotoch. A teda ze on sa odmietal vzdat svojho komfortu ked ty si sa potrebovala viac sustredit na otca a teraz ked sa situacia otocila, tak ma iny meter, to vela vypoveda o tom, aky je on sebec.
Tu by som ani sekundu nevahala s rozvodom.
Skúsila by som posledný rozhovor, stanoviť si nejaké časy, kedy bude pri mame a kedy doma. Ak nebude ochotný prijať žiadnu "dohodu", tak s ním nezostávaj. Nech si žije s mamičkou.
Zbal ho a odstahuj k mamicke. Ked umrie a ty budes mat v posteli miesto a budes chciet, moze sa vratit. Ak bude obsadene, ostane v maminom byte. Naco sa trapis. Ani jeden ani druhy o teba nestoji, tak si urob pekny zivot bez nich
@anonym_f67559 snáď nečakás, ze povie mame už mi skončila pracovná doba😆jediné šťastie v nešťastí, že on nemusí pracovať inak by to musel riešiť inak.To je ako, keď sa niekto stará o dieťa vložil do toho všetko.Ak je jedináčik tak ho asi nemá kto zastúpiť a on proti matke nepôjde, že sa zoženie opatrovateľka aspoň na vikendy za prvé nie je to lacné a nikto sa o ňu nepostara lepšie.
Normálne sa bez emócií dohodnúť, že keď ideš domov z práce už bude doma.Svokra by nemohla byvat s vami?viem jedno horšie ako druhé, ale, ak nechcete DSS stav sa môže časom zhorsit a aj tak to budete raz riešiť.Velmi zlá situácia pre všetkých.
Koľko má svokra rokov?
To hlavné si nenapísala. Ste mladomanželia alebo ste spolu už viac rokov a ste starší? Deti nechcete alebo nemôžete mať? Kto je na príčine? Je to definitívny stav? Ak sa totiž manžel vo vzťahu necíti dobre, nemá pri tebe naplnené svoje potreby, radšej je s mamou. Ak ste mladí, riešte to. Ak ste starší, je to problém a možno aj začiatok konca. Čo má s tebou akozey robiť v zabehnutom stereotype bez výhľadu na zmenu?
Osobne by som tiež nechcela starnúť s niekým, s kým nemám ani dieťa, je po rokoch okukaný a nikam to s ním nesmeruje.
@anonym_79fd2f Boze, toto je nazor z minuleho storocia 🤦♀️
Nie vsetci ludia chcu mat deti. Wake up.
@anonym_autor čo ty vlastne od muza chces?
Aby dal mamu do DSS ako si dala ty?
Či si fakt z tých zisrliviek,čo musí muž aportovať a poslúchať na slovo,či čo očakávaš od manzela teraz?
Lebo toto si nenapísala....
Ja celkom neverím,že sa odrazu obaja spojili proti tebe a mužovi čas s tebou vôbec nechýba a doteraz bol vzťah ideálny.
@terezka1947 už sme sa o tom toľko rozprávali a je to len horšie. Tento stav môže trvať aj 10 rokov, majú dlhovekosť v rodine. Jednoducho cez to vlak nejde. Môžem robiť hocičo. Moja svokra keď prídem k nim o pol šiestej, tak sa ma spýta, čo ty dnes nerobíš?
@anonym_autor ty skutočne nevieš, čo máš robiť? Veď ti obidvaja dávajú jasne najavo, že s tebou nepočítajú
@anonym_autor este taky detail, on pobera opatrovatelsky na mamu, to zas nie je nejake terno. Ako sa podiela na financovani vasej spolocnej domacnosti? Ci to je len tvoja starost? Lebo toto by som rychlo zatrhla, ze sa doma prakticky nevyskytuje, ho nezbavuje zavazkov voci tebe a vasmu manzelstvu (a nemyslim tym sex, na ten by som s niekym ako on davno nemala chut).
@anonym_79fd2f Boze, toto je nazor z minuleho storocia 🤦♀️
Nie vsetci ludia chcu mat deti. Wake up.
@bludna Zaujímavé, že tu všetky tlieskali @tomiholjubavi, keď opustila inak dobrého muža len kvôli takej maličkosti, že nemohli mať spolu deti. Ako z minulého storočia, však? Chlap nemôže chcieť deti? Je to dnes nemoderné? By si sa čudovala, ale niektorí muži deti chcú tak veľmi, že odídu po rokoch takéhoto vzťahu sa mladšími a deti napokon majú.
Autorka mlčí, odpovedá úsečne, otázkyo veku a o deťoch ignoruje. No ak je takáto aj v komunikácii s mužom, amen tma. A ak je to pár okolo 40 rokov, vôbec by som sa mužovi nečudovala, že z domu uniká. Takáto žena ho doma neudrží. On starne, rekapituluje, vidí, že mama mu pomaly odchadza... A tu nie je ani dieťa, nič, kvôli čomu by malo zmysel o ten vzťah bojovať. V podstate jej hovorí, nech to formálne ukončí ona, vzťah je už mŕtvy.
@bludna Zaujímavé, že tu všetky tlieskali @tomiholjubavi, keď opustila inak dobrého muža len kvôli takej maličkosti, že nemohli mať spolu deti. Ako z minulého storočia, však? Chlap nemôže chcieť deti? Je to dnes nemoderné? By si sa čudovala, ale niektorí muži deti chcú tak veľmi, že odídu po rokoch takéhoto vzťahu sa mladšími a deti napokon majú.
Autorka mlčí, odpovedá úsečne, otázkyo veku a o deťoch ignoruje. No ak je takáto aj v komunikácii s mužom, amen tma. A ak je to pár okolo 40 rokov, vôbec by som sa mužovi nečudovala, že z domu uniká. Takáto žena ho doma neudrží. On starne, rekapituluje, vidí, že mama mu pomaly odchadza... A tu nie je ani dieťa, nič, kvôli čomu by malo zmysel o ten vzťah bojovať. V podstate jej hovorí, nech to formálne ukončí ona, vzťah je už mŕtvy.
@anonym_79fd2f Ja reagujem na tvoj komentar o tom, ze ked nemaju dieta, tak ho pri nej nema co drzat. Tento nazor patri do minuleho storoci. Bezdetni manzelia dokazu mat rovnako naplneny vztah. To, ze ty si to nevies predstavit je tvoj problem a nemusela by si to hned projektovat na inych. Je v poriadku ak niekto opusti partnera kvoli tomu, ze maju rozdielne nazory na deti ale tu sa autorka ani slovom nezmenila o tom, ze je to problem v ich vztahu a taktiez to je uplne irelevantne vo veci, ktoru riesi.
@anonym_autor zbal si veci a odid od neho.
@anonym_79fd2f Ja reagujem na tvoj komentar o tom, ze ked nemaju dieta, tak ho pri nej nema co drzat. Tento nazor patri do minuleho storoci. Bezdetni manzelia dokazu mat rovnako naplneny vztah. To, ze ty si to nevies predstavit je tvoj problem a nemusela by si to hned projektovat na inych. Je v poriadku ak niekto opusti partnera kvoli tomu, ze maju rozdielne nazory na deti ale tu sa autorka ani slovom nezmenila o tom, ze je to problem v ich vztahu a taktiez to je uplne irelevantne vo veci, ktoru riesi.
@bludna To, čo opisuje, je podľa Teba naplnený vzťah dvoch bezdetných manželov? Že on uteká k mame a ona je sama a nešťastná tu vypisuje, čo má robiť? 😂
Veď práve toto môže byť kľúč k problému a ak ona problém ignoruje, tak nech sa potom nečuduje. Ak chce autorka radu, iný pohľad na vec, možné riešenie...má uviesť všetky fakty a komunikovať, odpovedať na otázky. A áno, ver či never, mnoho párov prekoná krízy a snažia sa opraviť vzťah aj kvôli deťom, ak ich obaja milujú a chcú spolu vychovávať. Vždy to tak bolo aj bude.
@bludna To, čo opisuje, je podľa Teba naplnený vzťah dvoch bezdetných manželov? Že on uteká k mame a ona je sama a nešťastná tu vypisuje, čo má robiť? 😂
Veď práve toto môže byť kľúč k problému a ak ona problém ignoruje, tak nech sa potom nečuduje. Ak chce autorka radu, iný pohľad na vec, možné riešenie...má uviesť všetky fakty a komunikovať, odpovedať na otázky. A áno, ver či never, mnoho párov prekoná krízy a snažia sa opraviť vzťah aj kvôli deťom, ak ich obaja milujú a chcú spolu vychovávať. Vždy to tak bolo aj bude.
@anonym_79fd2f Nie som si ista ci trolis alebo len nerozumies.
Pisala som, ze bezdetni manzelia dokazu mat rovnako naplneny vztah ako ti co maju dieta. Chapes to?
Bolo to vseobecne konstatovanie na margo tvojho obmedzeneho a zastaraleho nazoru. Edukuj sa!
Zvysok tvojho postu znova projektujes a domyslas. Je ocividne, ze autorka ma vo vztahu problem so svojim muzom ale ty rovno vies, ze je to urcite kvoli detom, pretoze ty ich chces, takze urcite ich musi chciet kazdy.
No počkaj ale keď pobera opatrovatelsky tak s nou aj musí byť ale to nie je tak že 15:30 mu skonči pracovna doba a odíde. To sú veci ktoré ste si mali uvedomiť skôr. Keď nemate deti tak tráv čas s nimi, načo sa hneď lutovať. Inak keby došiel niekto za mnou do prace že pod na kávu tak sa na neho pozriem či je v poriadku.
No počkaj ale keď pobera opatrovatelsky tak s nou aj musí byť ale to nie je tak že 15:30 mu skonči pracovna doba a odíde. To sú veci ktoré ste si mali uvedomiť skôr. Keď nemate deti tak tráv čas s nimi, načo sa hneď lutovať. Inak keby došiel niekto za mnou do prace že pod na kávu tak sa na neho pozriem či je v poriadku.
@anonym_b7c0df ale jeho mama nechce, aby s nimi trávila čas, to je ten problém. Jej vyhovuje, že má syna pre seba. Len manžel by si mal uvedomiť, že má "povinnosti" aj voči manželke.
Najdi si niekoho, s kym budes travit cas 😁
Baby,veľmi ste rýchlo hotové s radou.....kašli na neho.
Autorka píše veľmi málo info.....
Tak napiš anonymne na prešetrenie situacie že pobera opatrovatelsky neopravne ze opatrovanie ta osoba nepotrebuje. Alebo sa na neho vykašli pobal mu veci že moze ist k mamičke byvat.
Rozved sa,nic nikomu neoznamuj.S muzom si sa rozpravala nepochodila si,svokre vadi a asi aj muzovis,tak ako na co cakas?Podaj navrh a potom nech je prekvapeny,ja by som sa ani neobtazovala mu to oznamit.(aj som tak spravila)
@anonym_79fd2f
Ďakujem za označenie. 😉
1. Nemôcť mať deti nie je "len taká maličkosť".
2. Nebol to náš jediný dôvod. Jeho otec, ktorý ma (okrem iného) viac než desať rokov pravidelne označoval za jalovicu a muž si ma nikdy nezastal, bol druhý (ak nie aj prvý) dôvod nášho rozvodu.
Ps: Tvoj komentár mi trochu pripomenul susedu, ktorá sa ma šokovane opýtala prečo sa rozvádzam, šak ma muž ani nebije. 😅
Ale nakoniec sme všetci šťastní. Ja mám vysnívané bábätko, bývalý muž má novú exotickú manželku, ktorá má ako 20tnička ešte kopu času počať a svokor sa ma zbavil. Happy end. 😘
@anonym_79fd2f
Ďakujem za označenie. 😉
2. Nebol to náš jediný dôvod. Jeho otec, ktorý ma (okrem iného) viac než desať rokov pravidelne označoval za jalovicu a muž si ma nikdy nezastal, bol druhý (ak nie aj prvý) dôvod nášho rozvodu.
Ps: Tvoj komentár mi trochu pripomenul susedu, ktorá sa ma šokovane opýtala prečo sa rozvádzam, šak ma muž ani nebije. 😅
Ale nakoniec sme všetci šťastní. Ja mám vysnívané bábätko, bývalý muž má novú exotickú manželku, ktorá má ako 20tnička ešte kopu času počať a svokor sa ma zbavil. Happy end. 😘
@tomiholjubavi milujem argumenty na rozchod/rozvod - šak ťa nebije! áno važení, len podľa toho sa pozná dobrý chlap a máme sa ho držať zubami nechtami však? To sú tak prízemné názory.
@anonym_79fd2f
Ďakujem za označenie. 😉
@tomiholjubavi Ja si práve nemyslím, že nemať deti je maličkosť. A preto mi napadlo, že toto môže byť dôvod. Vraj mali pekný život, ale... Manžel od nej doslova uteká, očividne je spokojný, keď ju celé dni nevidí. Jeho matka si akože nevie zapamätať nevestino meno a nechce, aby k nej chodila, hoci syn je tam denne. Ona ju nemá rada a nechce v rodine. Mnohí starší ľudia (a nielen oni) si na potomstve zakladajú a výraz jalová v súvislosti so ženou, ktorá neporodila dediča sa používa aj dnes. A stačí, aby začal muž rozmýšľať týmto smerom, do toho kríza stredného veku a je jasné, že idylický bezdetný vzťah skončí. Podobný prípad sme mali v rodine. 15-ročné bezdetné manželstvo, vyzerali byť šťastní, ani ju nebil 😂obaja sa prezentovali, že deti nechcú, spolu oslávili 40, mali kopec pracovných a cestovateľských plánov... A potom chlap zrazu oznámil, že odchádza. Dôvodom bola mladšia žena, už viditeľne tehotná. Je s ňou doteraz a ako otec vyzerá byť šťastný ako nikdy predtým a tie niekdajšie plány už ani nespomenie.
@anonym_b7c0df nemusí s ňou byť 24/7, môže dokonca aj pracovať popri poberaní príspevku
Baby,veľmi ste rýchlo hotové s radou.....kašli na neho.
Autorka píše veľmi málo info.....
@terezka1947 myslím, že napísala dosť na to, aby jej radili sa na neho vykašľať. Rozhodnutie je na nej, nikto jej nedrží dýku za chrbtom, chcela len čítať viacero názorov

Naco by mi bol manzel, ktoreho vidim raz za cas hodinu dve denne🙄 nebola by som s nim, zabezpecena si, deti nemate, moze sa nastahovat natrvalo k mamicke