icon

Ako sa zmieriť s tým, že mužovi už nezáleží, ako to u nás doma vyzerá?

19. dec 2020

Ahojte, odišla som od muža, s dvoma deťmi. Mám noveho partnera, máme spolu dieťa. Môj nový muž je fajn, pohodat. Nič nám nechýba, zarobí dobre. Príjal moje deti. Čo mi však vadi, že je strašný bordelal. Prisťahovali sme sa k nemu, do starého domu. Nezáleží mu napr.zeby bolo treba radiátory namaľovať....Pokiaľ sú funkčné, je to ok. Takto to je so všetkým. Ja som odišla s krásneho, nového domu. Tu je čo-to prerobené ale nie všetko. A zjavne nebude ani nikdy dirobene. Robili sme novú plavacku-listy do dnešného dňa nedal ...proste mu na tom nezáleží. Včera som bola u kamarátky a keď som videla, že zas prerábali-movy som...tak mi prišlo ľúto, že mi máme tak škaredo, nemoderne. Môj bývalý si viac na to potrpel aj keď povahovo to bol manipulátor a násilník. Ako sa s tým vyrovnať? Deti sú spokojné, neriesia to. Pre ne to tiež nie je podstatné....to len ja. Ani neviem, čo vlastne od vás čakám.....

Strana
z2
unicornlady
19. dec 2020

Veď to môžeš požiadať aj niekoho iného, nech ti to spraví. A nech chlap platí. Keď jemu sa nechce, iný spraví.

viestta
Odpoveď bola odstránená
heidy222
19. dec 2020

Ja ti poviem moj priklad: trvalo nam rok, kym sme namontovali skrinku nad umyvadlo, aj to sme museli nakoniec zavolat opravara. Jednu ziarovku nevieme Uz 2 mesiace vymenit. Ale nam to nevadi, my sme sa v tomto nasli a nechce sa mi otrocit doma, aby som mohla ukazat kamoske byt. Neviem,co riesis , Ked si si sama odpovedala, ze lepsie ako s manipulatorom. Vsak nejake lysty a natrete radiator su len materialne veci, na smrtelnej posteli budes spominat na zariadenie domu?

dskjhfdlkdjhl
19. dec 2020

Ty si ten dom predtym nevidela? Ci sa to nahle po prestahovani zmenilo? To je taky problem premyslat dopredu?

nikiki29
19. dec 2020

Môj muž napríklad nie je na takéto práce, nechce sa mu to robiť, nie je v tom teda ani extrémne zručný, treba ho do toho tlačiť. Je taká povaha... ale nakoniec to spoločnými silami nejako urobíme.
Pred tým bol iný, že ti to zrazu prekáža?

judar
19. dec 2020

Ked si sa tam prvy krat votrela za prah dveri asi si bola zjavne dobre slepa ked uz zavidis druhym jak co maju 🤣...

kubkovamama
19. dec 2020

Chlapi sú bordelari.Vacsina.My nemáme dostavane,tiež ma vie všeličo vytočiť,špinavé prádlo,taniere kde kade,bordel na dvore apod.Ale!! spomeniem si ako mi bolo pri ex,utrápená,decká nešťastné a zahryznem si do jazyka a sebakriticky si priznám,že riešim nepodstatné veci.Pretoze sa lubime,chlap sa snaží,maká do noci,stará sa o v podstate cudzie deti(čo nie je med) a často na dorabanie doma nie je čas a verím,že ani nevládze.Poradim ti menej si všímať čo majú doma kamošky(ju možno chlap podvádza) a ak si trochu šikovná kopu veci vieš aj ako žena urobiť,radiátory natrieť vieš,listy tiež prilepiť alebo nasunut k stene,svetlá tiež žena zvládne vymenit,vymaľovať,je kopa drobných a nenáročných prác čo by si určite zvládla,prípadne niekto z rodiny ti vie pomôcť.A píšeš,že deti sú spokojné,to je predsa pre teba to naj,konečne asi majú kľud a je im jedno,že predtým ste mali moderné.To je aj otázka vkusu,chlapom sa páčia iné veci a iné štýly,niekto má rád uhladenú modernú lesklú domácnosť,niekto zas rustikalnu-napr.my sa zas v tomto zhodneme s mužom obaja máme radi jednoduché prírodné veci,drevo,v takom prostredí aj tie nedostatky a neporiadok sa stratia skôr ako v lesklej nerezovej kuchyni.Prejdi sa po dome a popozerať čo by si sama vedela zmeniť,stačia detaily a hneď je útulnejšie-vymenit záclony,uši si aké ty chces,niekde obraz,fotka,presunúť nabytok-prebrusit nábytok ak je v horšom stave a na nový nemáte našetrené.90% veci v domácnosti sa dá pekne spraviť bez nejakej strašnej námahy.A zapojiš aj deti🤷

elizabet173
19. dec 2020

zavolaj kamarata, idealne takeho, ktory si dokaze poradit s takymito pracami, ale je vysportovany, priprav mu veceru, kavicku, toc sa okolo neho, mozno tvojmu svitne

juliet86
19. dec 2020

je to dobry starostlivy muz? tak si listy radiatory sprav sama apebo zavolaj majstra. ved led zarobi? je to u teba vnutorna ci vonkajsia motivacia? bordel je nieco ine...

metuzalem
19. dec 2020

@elizabet173 😂😂😂

janka_266
19. dec 2020

Zavolajte si na to človeka, čo to aj vie spraviť a môžete to mat za deň hotové. Stále viac je tu fór o tom, že keď si niečo robia manželia/partneri sami len to robí problémy vo vzťahu. My teraz tiež už dva mesiace prerábame mini pivnicu. A už si s tým lezieme na nervy, lebo ja to chcem hneď, manžel má čas 😂 už dúfam, že tento víkend to skončí 😇😂

0silvia0
19. dec 2020

skus prilozit ruku k dielu ty, niektori chlapi su neprakticki a vsetko im je dobre tak ako to je.
Chcela by si mat moderne a pekne ako kamoska a je ti trapne ze vy mate nemoderne. Co s tym vies urobit ty?

eskop
19. dec 2020

No pre mna je to na nezaplatenie mat pekny a upratany domov. Najlepsi pocit pre mna je, ked je vsetko upratane, umyte, vsetko vonia ..proste clovek tam byva tak by sa tam mal citit dobre

ivangeline
19. dec 2020

Same there. Cakat, pripomínať a neboj sa, raz to bude. Plus, ako píšu, dohodnúť sa, že to príde spraviť niekto iný. 😊 Najlepšie viac veci naraz. 😉

sissy27
19. dec 2020

Veď namaľuj tie radiátory ty, kde je problém? To isté lišty - ak to nevieš, tak si zaplať majstra.
Ty si fakt príklad toho, že nemám problém tak si rýchlo nejaký vyrobím 🙄

lenkakravcova
19. dec 2020

To si nevidela našu kúpelňu 😀 Nemáme tam obkladačky dokončené, na wc nemáme vôbec - proste panel, omietka. Už sme si za ten rok a pol na to pomaly aj zvykli. Asi to bude divný pocit, keď to raz dáme dokončiť 🙂

Inak keď ti to tak vadí, a muž zarobí - tak objednaj majstra a je po probléme 🙂

martina1201
19. dec 2020

Ahoj a hovorila si s ním o tom? Že by si bola rada keby sa pomaličky podrobili nedokončené veci? Lebo na koňovi sťažovať sa ti nepomôže. Tak isto ak si zručná a šikovná tak to urob ty, alebo si v deň keď nie ste v práci proste ráno na prácu príprav veci a jemu len oznam že pod spravíme to spolu. Za odmenu si potom urobte pekný večer a budeš vidieť že potom sa mu to aj zapáči robiť veci za takú odmenu.....

autor
19. dec 2020

Ďakujem za odpovede. Ja sa starám o 3 deti, teraz cez koronu boli doma takže som riešila aj školu. On robí celý týždeň , od rana do večera je preč. Práveže, nie som s tých, čo by sedeli na zadku. Veľa vecí robím ja. Len to na mňa teraz doľahlo. Napr.stavali sme stromček, on stromček nechcel (ja tiež nie) ale kvôli deťom máme. Takže, keď on ho nechcel, nebude sa na ňom podieľať. Akože, stromček sme ozdobili ale bolo treba trošku popresuvat nábytky aby sa dalo lepšie hýbať v obývačke. Preňho zbytočnosť, že naco. Makam celý den, aby bolo čisto, upratané. Ale proste chýba mi jeho zapojenie do toho. Aj my by sme mohli mať pekne. Keby chcel. Ale nechce. Niežeby som tej kamoske dajak závidela. Ako tu ktorá si písala, lepšie sa človek cíti v takom domove.

sense
19. dec 2020

Predpokladám ze taky bol aj predtým, nezmenil sa.... A ak ti to predtým nevadilo, tak prečo ti to zrazu vadí? A ak ti vadilo prečo si sa tam nasťahovala?
Píšeš ze je od rána do večera v práci a dobre zarobí... Tak zavolaj majstra nech spraví...

aknamorka22
19. dec 2020

Ach, úplne viem čo prezivas. Ja mám doma to isté. Jemu je všetko jedno. Prerabali sme byt a treba ešte dorobiť veľa kozmetických veci (napriklad aj lišty na zem dať) ale vraj na to nemá čas. Zaplatiť niekoho nehrozí lebo predsa to vie sám spraviť tak prečo by mal za to platiť. Robi 8 hodín denne kancelársku robotu. Ale itak si cez deň ani víkend nenájde čas. Vždy je výhovorka. Radšej si ide riešiť svoje koníčky. A ešte do mňa hučí, že preháňam, ze su to maličkosti a da sa bez toho fungovať. Ale ja potrebujem mať poriadok lebo sa scvoknem. Žiaľ, z rodičovského príspevku si nemôžem dovoliť zaplatiť niekoho takže sa každý deň hádame a nervujem sa. Zatiaľ som neprišla na to, ako to vyriešiť. Vždy sa musí vyhrotiť situácia, musí sa zo mňa stať vrestiaci maniak na pokraji kolapsu a až potom začne niečo robiť ale nikdy to nedokončí. :(

miadi
19. dec 2020

Muz je fajn pohodar. Bud rada. Stara sa o zivobytie tebe a 3 detom z toho 2nie su jeho. Nemozes mat vsetko Proste mà aj svoje muchy ale ten tvoj ex to boli sto x horsie veci nech je v tom dokonalom dome Sam. Prestavas si vazit co mas. A to Nie je dobre. Su veci ktore skor mozes zmenit na dome ako na nom. Moj muz je naopak na take veci sikovny urobi alebo zaplati prerabku kupi nove ale ked vidi dve tri hracky na zemi tak nas inak krasny dom je prenho najvacsi bordel z celej ulice Lebo u jeho todicov je to ako v muzeu. A to u nas pri 2 malych detoch nehrozi. Ja zas nemam problem aj pri babatku som natrela zadne schody Proste maly bol priputany v hojdacke. A mala sa snim hrala. Tak mu povedz nech vezme on deti von a ty natries radiator alebo to urobi on alebo niekoho najmete. Nedumaj co ti nevyhovuje ale konaj a zmen to.

kittykat22
19. dec 2020

Moj manzel (uplne vazne) aby nemusel ist kupovat nove ziarovky do digestora, tak povedal, ze uz sa nevyrabaju. Nemaj obavy, ze si v tom sama. Nove listy okolo kobercov sme nemali 2 roky, 3 roky cakam na nalepenie ostnov proti holubom. Nakoniec malovali maliari, instalater navrtal zrkadlo a ja som postavila skrinu. S manzelom som 15 rokov ...

thoughtfulweirdo
19. dec 2020

My nemáme skoro 3 roky dvere na vstavanej skrini, lebo muž nechce, že to bude zavadzať 😂 prvý rok sa mi o tom ešte aj snívalo, ale teraz som taká rada, že ich nemáme 😂 takisto radiátor nám v kúpeľni kvapká už rok, ale keďže hreje, nebude s ním nič robiť. Ešte aj utieranie pod ním som na muža nechala, ale je tak veľmi spokojný a nemieni to riešiť 😅 vieš čo, síce ma to občas jeduje, ale vlastne sa mi páči mužov prístup k životu, lebo má pravdu, naozaj na tom nezáleží 🙂 takže neboj, tvoj nie je nejaký divný exemplár, veľa mužov to tak vidí

lija22
19. dec 2020

@thoughtfulweirdo tiez cakam na dvere na vstavanu skrinu zo dva tri roky. uz ich patkrat vymeral a hovno z toho 🙂

kubkovamama
19. dec 2020

Sama si si nadbehla-robi celý týždeň,od rána do večera je preč.Tiez máme 3 deti a za týždeň rodim 4te.Co vladzem si radšej ešte aj teraz spravím sama a on ani nevie.Ked vidím aký príde neskoro večer dorobeny,hladný,ešte sa pobaví s mojou 4rocnou,aj zabudnem,čo som chcela a som happy,že je doma a je nám dobre a máme aspoň 20min večer v posteli čas sa porozprávať,zVies,skús sa dať na jeho miesto:si chlap,vzal si si rozvedenú s deťmi,(svoje on nemá?)makas od nevidím do nevidím,zivis všetkých a keď si doma čo jedine chces?Oddýchnuť si,najesť sa,mať trošku času na ženu a deti.Tak nevyžaduj pochopenie iba od neho,skús trošku prehodnotiť pohľad naňho aj na domácnosť a jednoducho zľaviť z niektorych veci.Nemate problem medzi sebou,asi si s ním spokojná a deti tiež,tak si to nekaz

arianna25
19. dec 2020

Vsetci mame nejake chyby. Tvoj muz je fajn, iba mu treba vsetko kazdy mesiac opakovat 😊
Hlavne je ze uz nie si s manipulatorom nasilnikom. Tym padom si stastna a hlavne deti su stastne ked vidia stastnu mamu.
Chapem ze by si sa lepsie citila keby bolo podokoncovane alebo modernejsie, ale najdolezitejsia je pohoda. Menej je niekedy viac. Hlavne vela lasky v tychto casoch

sissy27
19. dec 2020

@miadi 👏👏👏 perfektne napísané, toto by si mala autorka zobrať k srdcu

canerko
19. dec 2020

Moj muz vie asi vsetko mozne urobit ale nema cas na to vsetko co treba .Tak ked sme sa prestahovali do domu bolo treba urobit zarubnu,medzi obyvackou a chodbou lebo tam nemame dvere ale ako keby predsien.Tak ked sa k tomu nemohol dopracovat par mesiacov ja som mu povedala ze by som bola rada keby tu zarubnu urobi ako darcek k mojim narodeninam.a bolo to spravene nasledujuci volny vikend.A tak kazdy vikend mame plan co budeme porobit.Ja mu pomozem ak daco treba ale v podstate urobi vsetko sam.Vcera mi robili brzdy na aute a pokazili svetla.Buduci ze som sa nemohla otocit na reklamacku zajtra si on lahne pod auto a pozrie co sa stalo,co pokazili.Ano,nakazala som mu to lebo ak pojdem takym autom na reklamacku mozem dostat aj pokutu.

marca12
19. dec 2020

Asi si zabudla ako "dobre" si sa citila pri ex. Uzivaj si vzduch a netrap sa,ze nemate palac. Mojho tiez treba dokopat k takymto detailom. Vyuzi chvilku,ked bude mat chut robit a popros ho,ci by mohol este toto spravit a tamto. Idu sviatky,skus motivovat,ze na sviatky by si chcela mat pekne,nech spravi tie listy. Skocila siz extremu do extremu ani prilis velky pohodak nie je ziadna slava . Casom si zvyknes a mozno potrebuje prave zenu,ktora ho bude viest.

mlska19
19. dec 2020

Haha,my prerabame uz 5 rokov...a tiez mame este trojo starych vnutorych olupanych dveri.Drevo je kvalitne,len to opalit a natriet.A milion dalsich veci sa najde.Aj mi to liezlo na nervy,aj jemu,ale my sme v tomto taki step by step a zas aby som kvoli tomu nevypadla na dovolenku,to nehrozi.Tiez mame kamosov,maju novy prerobeny byt v Bratislave,boli sme na navsteve,nikde ani smietka,ani smuha,ale proste panelak na sidlisku a 35 rokov dlhov na krku...prisli sme domov,do nasej chalupky,a hovorime si,jeejda,pekne to tam bolo,ale nemenili by sme za nic.Kamoska je otrok poriadku,vkuse len upratuje,on zas po robote lezi na gauci a buzeruje ju,co este neni spravene,no dakujem pekne.My mame tiez roboty vyse hlavy,aj sme radi,ked je upratane,ale nemusi sa tu vsetko nonstoo blyskat.Ona ked pride,Tak rozprava len o tom,ze svokra nema upratane,a henta kamoska nema upratane,no a ja sa vzdy len usmievam,alebo hoci ked viem,ze si na to potrpi,tak pred jej navstevou upratujem vo velkom,ale aj tak to urcite nie je podla jej predstav.

Strana
z2