Ako sa zmieriť s tým, že mužovi už nezáleží, ako to u nás doma vyzerá?
Ahojte, odišla som od muža, s dvoma deťmi. Mám noveho partnera, máme spolu dieťa. Môj nový muž je fajn, pohodat. Nič nám nechýba, zarobí dobre. Príjal moje deti. Čo mi však vadi, že je strašný bordelal. Prisťahovali sme sa k nemu, do starého domu. Nezáleží mu napr.zeby bolo treba radiátory namaľovať....Pokiaľ sú funkčné, je to ok. Takto to je so všetkým. Ja som odišla s krásneho, nového domu. Tu je čo-to prerobené ale nie všetko. A zjavne nebude ani nikdy dirobene. Robili sme novú plavacku-listy do dnešného dňa nedal ...proste mu na tom nezáleží. Včera som bola u kamarátky a keď som videla, že zas prerábali-movy som...tak mi prišlo ľúto, že mi máme tak škaredo, nemoderne. Môj bývalý si viac na to potrpel aj keď povahovo to bol manipulátor a násilník. Ako sa s tým vyrovnať? Deti sú spokojné, neriesia to. Pre ne to tiež nie je podstatné....to len ja. Ani neviem, čo vlastne od vás čakám.....
O dom sa treba starat inak schatra. Niekomu je to jedno ale je to nespravne. Mam takeho muza. Vychovali ho tak rodicia. Moji rodicia aj prarodicia boli na domy, ktore si sami postavili hrdi a nedovolili aby im schatrali. A tak to citim aj ja.
Ked sme kupili spolocny dom, zaviedla som pravidlo ze toto nie je dom tvojich rodicov, tu sa veci opravia a robia sa poriadne a spravne a ak ich neurobime my dvaja, tak zaplatime ludom co ich urobia. Kedze muz je tiez zgrlos a tak sa rokmi trochu vypracoval a teraz uz aj sam opravy ked treba.
@andreatytler no..tak si si ho vycvičila ako psíka. Si zrejme dominantnejšia a on submisívny a ste v celkom inej situzácii. Ale autorka prišla do domu nového muža aj s deťmi, ktoré má s iným mužom. To je trochu iná konštelácia, ako dvaja ľudia, ktorí si kúpia spolu doma a založia rodinu. Každý normálny človek sa lepšie cíti v príjemnom, estetickom prostredí, preto si ľudia svoje domovy krášlia a zveľaďujú, ale nie vždy je situácia vhodná na to, aby žena vehemente muža dirigovala. Aby to v tejto situácii nebolo na úkor jej vzťahu s mužom aj s deťmi.
@alaguema No ale ved netreba urazat ked chces povedat svoj nazor. Ten komentar o cvicenom psikovi bol naco dobry?
Suhalsim s tebou ze autorka je v nej situacii lebo dom nie je jej.
Ďakujem všetkým. V prvom rade, ďakujem všetkým za komenty. On vedel do čoho ide. Ja som od neho bola fin nezávislá, pokiaľ som neostala MD. A zas buďem, keď nastúpim do práce.
Nesúhlasím, že nemám právo hovoriť do domu aj keď je jeho. Žijeme tu spolu.
Čo mi radíte, že mam začať ja....ja aj robím. Ale deti, distancne, malé bábo...a veľa času neostáva na "chlapské" roboty. Je celé víkendy doma. Keby z tých dvoch dní robil tak 3 hodiny za oba dni, inak by to vyzeralo. Je proste lenivý. Ale už ma to prešlo

Tak hlavne - je to jeho dom. Prišla si tam s dvomi deťmi. Treba sa vám spolu zžiť, to chce čas. Tie deti nie sú jeho. Mal asi svoj systém, všetko je teraz inak. Netlač na pílu kvôli blbostiam.