icon

Ako si overiť mužovu závislosť na alkohole?

14. dec 2024

Myslím si o manželovi, že má problém s alkoholom. Ono to už dlhšie trvá, nebudem to písať všetko. Ale začalo to
tým, že stále chodil na cigaretu von ku vchodu (nechcel fajčiť na balkóne aby smrad nešiel dovnútra) a vždy prišiel taký ''veselší''. Zistila som že zakaždým sa zastavil aj v pivnici kde mal schovanú fľašu. Bolo veľa hádok kvôli tomu, on si chybu samozrejme nepriznal. Uvedomil si, že pivnica už nie je dobré miesto preňho a tak si našiel inú cestu. Neviem či už si to len celé nenamyslam alebo čo ale často chodí do obchodu, a zas príde domov pod vplyvom. Nie opitý, ale už ho dosť dobre poznám aby som na ňom videla že čosi málo v sebe má. Keď mu to poviem že to na ňom vidím, tak sa len ohradi čo si zas vymyslam. Ale neviem ako sa mám presvedčiť o tom. Sledovať ho do obchodu nemám moc možnosť, máme malé dieťa. Ako to mám urobiť aby som si bola istá a konfrontovat ho? Nechcem žiť s alkoholikom, ale tiež mu nemôžem dať nijaké ultimáta keď nemám žiadne dôkazy, iba svoje pocity a domnienky.

Strana
z2
pallacinka29
15. dec 2024

situacia, ktoru poznam ako cez kopirák... ak chces, napis mi sukromnu spravu, ale... intuicia Ta isto neklame a neskonci to dobre...

gribka1
15. dec 2024

@misslilac13 Veď možno ho ešte ľúbi a chce to zachrániť. Keď mu dáš pekáčom, to už môžeš rovno podať žiadosť o rozvod. Čo by bol možno jediný spôsob, aby sa spamätal. Ja alkoholikov neznášam, takže ja by som ani dôkaz nepotrebovala. Ale to nie je o mne.

misslilac13
15. dec 2024

@gribka1 veď áno, to je ale môj subjektívny nazor. Ja by som môjho muža nebozkala a to mi musí navalit celú výplatu každý mesiac

svetlonos
15. dec 2024

@misslilac13
máte deti?
Si schopna sa s nim koli tomu rozísť? Ak áno, ultimátum daj. Bud bude riešiť príčinu ruka v ruke s od ikonkou alebo odchádzaš.

misslilac13
15. dec 2024

@svetlonos ja nejdem nikam, nemám kam a nebudem s detmi chodit ako vandrak. Už som ho vyhodila x krát, nechce ísť. Za 2 roky predáme dom a pôjdeme si každý po svojom

misslilac13
15. dec 2024

@svetlonos ja som sa s nim teoreticky rozišla už pred 2 rokmi, on si to akosi nechce uvedomiť.

katusik456
15. dec 2024

Je mi to ľúto, s mužom, ktorý sa nechce ani priznať to bude ďalej len náročné. Iné by bolo keby chcel pomôcť, lebo nechce si ničiť život, vašu rodinu. Lebo skôr či neskôr k tomu dôjde, oni sa nikdy nepriznaju, nepožiadajú o pomocnú ruku. U muža svojho som to nezažila, nepijeme vobec nikdy, ani kvapku. Píšem za to malé dieťa, ktoré nevie rozpravat, ale začne všetko vnímať. Môj otec bol alkoholik. Chcel sa liečiť, bol na par liečeniach, nepomohol vždy do toho spadol, zničil rodinu, rodicia sa rozviedli a keď som bola teenegerka zomrel, relatívne mladý vek - ani 50 rokov nemal. Trpeli sme tým vsetci a ja som potom celé dospievanie v podvedomí riešila, že ma asi neľúbil dosť, keď neprestal. Zastav to rázne, okamžite, nedovoľ aby ti ublížil tak ako mojej mame ublížilo to, že sa ľúbili, vytvorili rodinu a potom ju takto sklamal. On sa bud zmení teraz alebo nikdy. Pokial máš čo i len trosku možnosť skúste to, ale budeš potrebovať podporu celej svojej aj jeho strany. Mala som úžasné detstvo, kde som mala všetko čo som potrebovala, od mamy, a keby som mala v tom čase aj otca, ja by som bola najšťastnejšia ma svete. Teraz by sa už tešil z dvoch vnucat, s mojim mužom by si úžasné rozumeli, ja by som mala otca, akého som si vždy vysnivala. Teraz furt plačem keď vidím muža so synom, tie ich okamihy, lebo mu dávame takú istotu do života akú by nikdy nedostal keby sme s ním boli len 1 z rodičov

kiki68
16. dec 2024

Ja citim alkohol z cloveka vzdy. Na mojej skole totiz pili profesori a nie jeden. Odvtedy mam na to nos. Ale Toto je hladinkovy alkoholik, cim skor na liecenie. Mozno mu o tom dat nieco precitat. Lebo tento typ pitia je nebezpecny. Ludia si to neuvedomuju, ze uchlipkavanim vinka si mozu kompletne rozlozit osobnost

kandelabra
17. dec 2024

To bude len a len horsie. Tu len ultimatum, bud to zacne riesit, alebo je koniec.

Strana
z2