Ako si poradiť s náladovým mužom?
Zdravím. Ako si poradiť s náladovÿm mužom? Zo začiatku som to nejak ani nevnímala tak ako to vnímam teraz, ako sme spolu začali bývať. Nebyť tychto jeho hlúpych nálad inak je úžasný, pomáha v domácnosti, so všetkým, keď som chorá postará sa o všetko i o mňa... ale proste tie jeho nálady.
Sme v spoločnosti bavíme sa smejeme, ide von na wc, príde ako vymenený, odutý bez úsmevu na tvári, a všetkým nálada klesne, proste odvrkne, ako keby bol urazenÿ, ale nič mu nie je podľa jeho slov .. pred par dňami, tiež najskor super nálada, a potom zlá otoceny o 180°C .. a zrazu po polhodine prisiel sa potúliť ku mne..
Doma, vlastne teraz ráno, zobudili sme sa, hladkal ma, zrazu sa prudko postaví, pýtam sa kam ideš laska, preč.. prečo.. lebo .. čooo? A viac nič.. lezim v spálni úplne obarená a rozmýšlam, čo sa stalo.. pár krát ma premkne pocit o rozdvojenej osobnosti, ale vobec netusim co za tym je, .. agresivny nie je nikdy, ani nikomu nič škaredé nepovie.. nechápem .. a túto jeho náladovosť si všimli aj kamarati, tí mu to aj povedali, vtedy sa len pousmial.
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
Anonym, no ja by som sa s ním proste nebavila, ani ked to urobí v spoločnosti, ani doma. Keď príde vysmiaty, pýtala by som sa prečo, keby mi to nevysvetlil, povedala by som mu už len to, nech za mnou príde, keď bude mať záujem komunikovať. Potom by som bola odmerana, robila si svoje, žiadne tutu mutu, žiadne mojkanie, žiaden spoločný čas. To, čo mu u teba na začiatku prejde, bude robiť aj naďalej a frekvencia bude stúpať.
Čo ak nevie? Ne kazdy ma dostatočnú sebareflexiu aby rozumel co spustilo konkrétnu naladu.
Zažíval som situácie s ex kedy na mna vybehla kvoli problému v praci akebo v jej rodine ale niekedy som ten spúšťač nevedel identifikovať. Ona sama nebola schopná vidiet suvuslist medzi náladou a tym co ju spôsobilo.
mala som frajera, bol narcista a manipulátor a presne takto fungoval....ráno sa zobudil s úžasnou náladou, všetko super, o 2 hodiny na káve na dovolenke bol odutý a tváril sa, ako keby mu vyvraždili polovicu rodiny...na začiatku sa vedia kontrolovať, nezabudni, že to sú typy, ktoré ti na začiatku dajú 200% všetkého nalepšieho, čiže aj dobrého správania, ale postupne love bombing upadá a prídu takéto veci...ono, u nás neskôr nemal problém mi napísať, že ok, končíme teda a po týždni mi písať, že ako mu chýbam a som jeho vysnívaná....oni sú veľmi schopní, ale je tam nízke EQ, chýba im empatia, to sú také veci, ktoré dlhodobo nedá nikto
@hugger ale veď to je normálne, pokiaľ to človek odkomunikuje 🙂 Ja tiež niekedy neviem, prečo som podráždená, ale mám ústa a úctu k mužovi, takže keď sa mi to stane, normálne poviem, "počuj Jožo, mam teraz zlú náladu, nesúvisí to s tebou, ale potrebovala by som byť sama. Nehnevaj sa, idem sa vyvetrať, vrátim sa o chvíľu". Alebo teda ak to nezvládne predtým, treba to odkomunikovať potom, prísť rovno s ospravedlnením, stalo sa mi to a to, nebolo to o tebe, prepáč. 🤷🏻♂️ A nie zmiznúť akoby nič a zase sa objaviť akoby nič.
Aj podla mna manipulator.
Bohužiaľ, náladového kokota si si našla, - od takého len preč ísť - > to lepšie nikdy nebude
aj moja mama je s takým a je to celé zle, ver mi
Keď mu prepne tak koniec
Mozno sa doteraz vedel drzat na uzde. Teraz si tehotna, ma ta "poistenu", uz sa nemusi pretvarovat. Teraz robi teatro raz za tyzden, ocakavaj, ze to postupne bude castejsie. Ako dlho ste spolu? Chcel dieta, alebo sa "prihodilo"? Napis o rok, ako fungujete s dietatom....
@stanulienkat presne to ma napadlo je tehotná, tak ju už má v hrsti a postupne bude pritvrdzovat. Títo chlapi idú vždy podľa rovnakého scenára, mám jedného v okolí a tam ani po fyzickom útoku na ženu,ho okolie nevníma ako agresora, lebo títo narcisi vedia pekne manipulovať.
Mam to iste doma ale v ženskej podobe a ver že sa to nikdy nezmení. Nikdy.
Budeš si vyčítať všetko a zamýšľať sa a jikdy ti jeho správanie nedá logiku. Nepomôžu ti ani ultimátum, vyhrážky tak na hodinu ale vždy bude naladovy, mrzuty, unavený, z prace zo všetkého.
Moj tiez zvykne taky byvat.. kazdu sekundu ina nalada. Raz je v pohode vysniaty a z nicoho nic agresívny a nasraty. Potom zase pride cely usmiaty a hore dole takto, fakt každú chvilu ina nalada a neni mi to vobec prijemne, velmi ma to mätie 🫣
No a ako to ide? Nálady sa ustálili? Alebo je to psychopat alias narcista?

@thoughtfulweirdo ked sme spolocnosti? Pytam sa ho deje sa nieco ? Nie nič .. az ked jeho kamosi povedali ze prisiel ako vymeneny a usmial sa ze nic mi nie je som v pohode ..
Teraz keď to je doma, tak je to ine .. no pravdu povediac to bola pre mna studena sprcha .. čiže ostala som uplne prikovana k posteli bez slov, a nevedela som čo povedat .. a ked prisiel som odisla a on zaspal..
A uz viem teraz ze sa zobudi pride ako je super vyspaty a bude vysmiaty ako slniecko..
@staromodna ako s babatkami: sam bude mat zachvilku bábätko.. my sme uz dlhsie spolu, .. pocas chodenia som si to nevšimla, ako mal vselijaku naladu ako kazdy, ale nikdy sa mu neotocila s minuty nalada, proste toto je skor nejaky problem v hlave .. neviem si to inak vysvetlit ..
No uvidim co mi na to povie ked tu temu vytiahnem pri nejakej normalnej prileztosti ako sa ktomu postavi a zachova