icon

Ako si užiť čas s deťmi počas prázdnin?

26. jún 2025

Pekný deň. Ja len sa chcem trošku vyrozprávať. Netajím sa tým, že sme mnohodetna rodina. Problém je v tom ako ma všetci berú. Idú prázdniny a už volajú babky, že ich musia zobrať aby som ja mala pokoj. Predbiehajú sa. Mne to je strašne ľúto lebo ja nie som taká matka, že sa chcem deti zbaviť. Rada trávim s nimi čas, keď vidím, že sú šťastné to j pre mňa najviac. Ako sa jasia pri vode ako opekáme a podobne. Nič viac nepotrebujem. Ale keď idú k bablam to sú samé drahé aquaparky a podobne. Samozrejme, že neberú všetky deti len tie najstaršie 3. Mne je to strašne ľúto ako prídu odial rozmaznané už im nič nie je dobré. Moja mama, že ich musia niekam vziať nech nesedia len doma. Pritom mi stále niekam chodíme len nie na dráhe dovolenky. Svokrovci sú taký istí len sa čo najviac ukazovať. Vadí mi to. Je to normálne ? Pre mňa sú deti všetkým nechcem aby boli smutné ale nepáči sa mi ani toto od nich. Chcem cez prázdniny aj ja s nimi tráviť čas, keďže cez rok toho času není, keďže sa musia učiť. Ako to vysvetliť ? Videla som tú tému ako jedna mamička písala, že sa jej smejú lebo nemôže dať deti na prázdniny preč. Ja by som kľudne bola s nimi každučký deň. A nie nie sú to poslušne deti aj oni majú svoje nálady. Ale mne to nevadí, som rada s nimi.

simsalabim
26. jún 2025

Zle sa na to pozeras. Nove zazitky su pre deti prinosne, rovnako aj cas, co stravia so starymi rodicmi. Prazdniny trvaju 2 mesiace. Aj keby boli mimo domu cely mesiac, este stale mas mesiac na to, aby si si to s nimi uzila. A kym budu ti starsi prec, uzivaj si cas straveny s malymi a aktivity prisposob im.

oceanahory
26. jún 2025

A co tak spravit si spolocne vylety, opekacky, programy...v ramci nejakych kompromisov s detmi a aj so starymi rodicmi? Budete vsetcia pokope a vsetcia budu spokojni. 😁

ha_ha
26. jún 2025

Si normálna? To, že tvoji rodičia a svokrovci chcú dopriať deťom zážitky, berieš, že sa chcú ukazovať? Oni to robia pre tie deti, chcú pre ne to najlepšie. Tu už fakt žiadna žena nie je spokojná. Starí rodičia sa nestarajú, je zle. Starajú sa? Ete horšie. 🙄

domkakvet
26. jún 2025

Rozdelte si to, nejaky cas nech su s nimi stari rodicia a niekedy ty, samozrejme ty mozes s nimi stravit viac casu. Stari rodicia su pre deti prinosom a aj aquapark je pre deti zazitok.

kleopatra114
26. jún 2025

Skvele, že ich baví opekačka a blbnutie pri vode. Aj moje deti to baví, ale rovnako ich baví aj zábava na tych drahych atrakciach, vyletoch, dovolenkách, ktoré ty svojim deťom nevies/ nechces dopriať , lebo odtial pridu rozmaznané. Ja som rada, že moje deti majú zazitky vsetkeho druhu, sú vďačne a nie rozmaznané . A btw. Je super, že sa im babky a dedkovia chcu venovat a dopriať im zazitky. Poďakuj sa im.

patka06
26. jún 2025

úplne súhlasím s príspevkami vyššie
Nepriprav deti o zážitky so starými rodičmi.
Sprav harmonogram kedy u koho budú

zojazoja
26. jún 2025

🙂 jasné. Absolútne neverím, že toto písala nejaká matka svojich vlastných detí.

zuz987123
26. jún 2025

Všetky deti chodia od starých rodičov rozmaznané 😀

michaelam2
26. jún 2025

Ale ved je to super ze deti budu mat zazitky aj so starymi rodicmi. Ja som tiez ako decko mala najradsej ked nas stari rodicia vzali na kupalisko. Je pekne, ze chces byt s nimi kazdy den ale neber im zazitky.

javiemneviem
26. jún 2025

My trávime so starými rodičmi veľmi malo času. Ale keď už, tak chcú deťom dopriať nejaký výlet. Ideálne niečo, co stojí viac, aby mali pocit, že deťom dopriali. Ale u nás vždy berú aj nás s manželom 😀 takže sa vôbec nebránim. Deti si užijú niečo, čo by sme im my pravdepodobne nedopriali. Ovela lepší drahší výlet, ako lapace prachu do detskej izby. Ja som zato úprimne vďačná. Užijeme si aj my. V ten deň si aj oddýchneme, lebo o deti sa starajú oni a všetci si niečo užijeme. V tvojom prípade by sa mi nepáčilo len to, že nevezmú všetkých. Ale chápem, že je náročné brat viac deti naraz. Aj kvôli doprave aj kvôli starostlivosti.

januska12323
26. jún 2025

Nie žeby si bola rada aké zážitky deťom doprajú. Ty im nemôžeš /nechceš dopriať akvapark tak tam s nikým iným nemôžu ísť? Však sa s nimi dohodni kde a kedy deti pôjdu a užívaj si ich a ty.

0silvia0
26. jún 2025

Ale prosim ta, bud rada ze to nemas takto:
https://youtube.com/shorts/bQ92XHkDQ8I?si=zMzmZ...

diewcatqoo
26. jún 2025

A potom sme tu my (ako bolo v inej teme - chudery), ktore budu mat deti na krku cele prazdniny, lebo ani jedna babka deti nevezme k sebe samych aspon na 1 den 🙂

wolke7
26. jún 2025

Ja ta uplne chapem. Aj ja mam take babky, co by mi brali deti kedykolvek. Ale aj ja som najradsej, ked mam deti okolo seba. Rozdiel je v tom, ze ty ich mas viac a ja len dve 🙂. Ak tovje deti idu k starym rodicom radi, tak by som ich v kazdom pripade nechala ist. Dopraj im to a bud za to vdacna. Ze to tam funguje inak ako u vas doma a ze tam zaziju ine veci ako s tebou ich iba obohati a dobry vztah k starym rodicom je na nezaplatenie! Urob si program s mladsimi detmi a snad si to budes vedeit tiez trosku uzit, aj ked ti ti väcsi budu chybat. Prajem vam pekne prazdniny!

lucia13022023
26. jún 2025

Ako čítam tieto diskusie, tak je zle aj tak aj tak. Je zle keď starí rodičia berú svoje vnúčatá na výlety, a je zle keď ich neberú. Bud sú to lenivi pokrytci ktorí si dovolia mat pokoj alebo sú to premotivavni materialisti ktorí si deti kupujú 🙆‍♀️

sisaka
26. jún 2025

Keby deti brali na výlety/aquapark aj každý týždeň, tak by si stále mala s nimi spoločný čas dalších 6 dní v týždni. Cez školský rok je to minimálne víkend, čo môžeš cely stráviť s deťmi a mohla by si aj cez týždeň celé poobedia, keby sa neučili od rána do večera….

Keby téma nebola vymyslená, tak ťa aj poľutujem, aké to máš strašné, že ti starí rodičia berú deti na výlet 🤦‍♀️

lenka2710
26. jún 2025

Akože aj ja som rada so svojimi deťmi, aj keď niekedy, noo 😅 každá matka vie 🙈
Mam dve deti, ale som rada,ked aspoň staršia dcéra ide k babkam, mladšieho zatiaľ nikto nepýta 😁 a ano, vždy sa vráti ešte viac hubata a protivna, a nieje to tym, že ju berú na drahé výlety ale tým, že babka proste dovolí vždy viac ako mama! Bud rada, že stari rodičia majú o deti záujem a chcú im dopriať! Koľko je takých, že o vnúčatá záujem nemajú alebo žijú ďaleko alebo už nežijú vôbec! Prečo chceš brat deťom zážitky?

deti95060810
26. jún 2025

mne to príde ako vymyslená téma... viacpočetná rodina, deti na drahšie dovolenky, matka nechce aby si ich starí rodičia brávali, .... je to písané tak ironicky

vilma7
26. jún 2025

Keď raz na to nemáte, je predsa milé,že im iné veci ukáže babka a dedko...alebo? Co by som ja za to dala....keby ich niekam vzali bezo mňa alebo manžela.

motylik2559
27. jún 2025

Ahoj, a co tak spravit kompromis taky, ze tie starsie nech kludne idu k babke, ale dohodnes sa s babkou, ze ked pojdu trebars do toho aquaparku (alebo iny vylet), tak sa pripojis na ten den k nim aj s tymi mladsimi, nech maju aj oni zazitok? Neviem kolko rokov maju mladsie, ale ak su take, 5, 6, 7 rocne tak preco nie? byvaju tam bazeny a smyklavky do vody aj pre mladsie spravene🙂 a zaroven by si sa tesila s nimi,ked to beries tak,ze ich chces mat pri sebe. Trosku davaj pozor aj na to, ze ked chces deti mat stale len pri sebe, aby sa ti casom nevyvinula opicia laska😁 Pre decka je praveze super mat zazitky v lete a ked si budu potom v skole hovorit o prazdninach s inymi detmi tak neostanu zahanbene,ze "len" opekacka. Samozrejme opekacka je super, ja to vobec nesudim, lenze decka to vnimaju inak, ked sa chcu potom kamosom pochvalit co zazili, kde boli🙂

basska_b
29. jún 2025

Pozri, tu je riesenie jednoduche, povies, ze ich nikam nedas a ze budete spolu travit prazdniny. Ja mam skusenost, ze ked.starsie dve odidu k babke, ti mladsi zacnu mrndzat, su celi.nesvoji a potrebuju ma 4x viac, ako.ked sme.doma vsetci. A to teraz nemyslim, ze davam starsim.starat sa o mladsich - ved najstarsia ma len 7 rokov. Najatarsia vymysli daku hru alebo si kresli a 2 rocny napr je cely stastny, ze moze pri nej sediet na zemi a pozerat sa alebo si sam stavat kocky. A ak je vylet, beriem vsetkych a nevadi mi to, ze je nas tolko