icon

Ako si zabezpečiť budúcnosť?

1. mar 2023

Ahojte dievčatá.
Potrebujem radu a vlastne sa aj vyrozprávať.
Pracujem ako čašníčka, bolo to riešenie na krátku dobu, ale nevyšlo.
A práve teraz potrebujem poradiť ako si zabezpečit budúcnosť.
Plánujeme dieťa v najbližších rokoch ale nechcem ho kým nebudem mať stabilné zázemie.
Po dieťati sa nedá robiť krátky-dlhy a ani to nechcem.
Čo robiť, aby som sa mala dobre.
Spraviť si vysokú školu, aký odbor aby som sa uplatnila?
Skúsiť vytvoriť biznis?
Urobiť si nejaký kurz a zamestnať sa podľa toho ?
Dá sa robiť VŠ alebo kurz popri materskej ? Samozrejme to závisí od dieťaťa, ale máte s tým skúsenosť? Uplatnili ste sa po materskej ako nováčik?
Som v koncoch

Strana
z2
katkami123
2. mar 2023

Ahoj, teraz sú všade reklamy, že cez úrad prace preplácajú kurzy až do výšky 1500€, aj keď si pracujúca. Len sa musíš zamerať na odvetvia, kde chýbajú ľudia - IT sektor, účtovníctvo…

martinp288
3. mar 2023

@zuzinka888 Niekoho baví fotenie, tak zarába ako fotograf. Viem o chlapcovi, ktorý zarába už na strednej škole, pomáha v jednej firme pri programovaní a baví ho to. Nájde sa isto aj nejaká žena, ktorá rada pečie a pečie na zákazku torty, prípadne má svoju cukráreň. Niekto rád komunikuje v cudzom jazyku, urobí si potrebné skúšky a robí prekladateľa.. Sú šperkárky, ktoré predávajú vlastnoručne vyrobené šperky po svete..

adam7122023
3. mar 2023

@autorka Už tu vidím zopár veľmi dobrých rád, tak asi len potvrdím, čo už bolo písané....
Ak vieš trochu nemecky, tak na známom pracovnom portáli je momentálne niekoľko ponúk na prácu "chyžná" (zadaj to do filtra) okolo 1500-2000 eur. Nemecko, Rakúsko... To by bol expres štart... Získaš skvelo platenú štartovnú prácu a čas si rozmyslieť, čo ďalej. Ak sa ti nebude páčiť, odídeš, ale budeš mať aspoň dobrý zárobok na začiatok.

zuzinka888
3. mar 2023

@martinp288 jasne to viem, len som chcela konkretne vase zaluby ako ste oretavilu do biznisu.🙃

martinp288
3. mar 2023

@zuzinka888 Ahaa, konkrétne mňa to bolo myslené, tak som v obraze. Čo už, piatok to človeku nedochádza veľmi 🙂 Mňa baví bicykel, predajňu som si neotvoril. Potom som rybár a to tiež neprešlo do biznisu. Zaujímam sa tiež o peniaze, pomoc ľuďom a stretávanie sa s nimi a to mi robí aj výplatu.

zuzanka.zuzu
3. mar 2023

autorka, ty vieš 3 jazyky? a také že ozajstné? a že hovorená úroveň? či čeština, slovenská maďarčina a slabo angličtina? lebo neverím, že s 3 plynulými jazykmi treba robiť čašníčku ak ju robiť nechceš 😉

autor
3. mar 2023

@zuzanka.zuzu anglicky, španielsky a taliansky. Nie sú to až také vychýrené jazyky, ale keď som sa ich ucila, páčili sa mi. Len na SK malo využiteľné, pracovné ponuky chcú nemčina ( tam viem iba základy), maďarčina, poľština, momentálne ukrajinský jazyk. Malo kde chcú takéto jazyky. Už som rozmýšľala aj nad učením týchto jazykov, popri práci možno sa z toho časom niečo vyvinie

Strana
z2