icon

Ako skĺbiť prácu a rodinu

13. dec 2022

Obaja s manželom pracujeme, končíme o 3, čo je v poriadku, mame celé poobedie na deti. Sem tam nejaký nadčas. Lenže veľmi ma štve, že mi znovu nedovolili dovolenku medzi sviatkami. My ako deti sme s rodičmi strávili celé sviatky s rodinou, išli sme na lyžovačku a podobne. Cez leto si môžem vziať maximálne 2 týždne dovolenky a potom mi je ľúto deti, že ostatných 6 týždňov musia tráviť čas počas našej prace s inými ľuďmi a nemôžu si užiť leto tak, ako sme boli zvyknutí my. Mám pocit, že medzi časom sa práca akosi posunula na prvé miesto a rodina je pre zamestnávateľov len príťažou, ktorá zamestnancov oberá o čas na prácu. Ako to máte vy? Alebo ako to vnímate? Je mi z toho fakt smutno. Keby sa dá, idem na polovičný, ale žiaľ financie to nedovoľujú.

Strana
z2
kristinapetronela
13. dec 2022

Mať tak prácu so tretej tak som najšťastnejší človek na svete ... Veď hľadaj inú ale všade to tak je podľa mňa nemôžeš si viac ako 2 týždne vybrať sama hocikedy ...

kristinapetronela
13. dec 2022

A lyžovačka ...veru to je pre takých čo robia v školstve alebo podnikajú ... Bohužiaľ jedine asi na predĺžený víkend 😕

liena111
14. dec 2022

Áno . Na jednej strane by to bolo pekné stráviť dva týždne doma na Vianoce s deťmi vkuse..ale predstavte si že by to takto chceli všetci potom ..kto bude potom robiť? Také predavačky musia ísť už 27 do roboty a aj to sa už niektorí trasu zexbude tri dni zatvorené....a leto nechápem ako si to myslela čo si napísala..že dva týždne so doma a potom ti je ľúto ďalších 6 týždov že sú deti s niekým lebo ty si v práci?? ...to by si chcela mať 8 týždňov vkuse dovolenku či ako ???😆😆 A ps: pracovná doba do tretej je v dnešnej dobe už vzácnosť tak bude rada 😉

anetka34
15. dec 2022

Myslím si, že veľa ľudí dnes túži skĺbiť rodinný a pracovný život, takže Ťa úplne chápem. Poznám pár takých, ktorí majú takú možnosť, ale to sú vybrané povolania, ako učitelia. Dúfam, že sa teraz neurazia, netvrdím že nemajú ťažké povolanie. Ale všetci nemôžeme žiaľ byť toľko s deťmi. Ja som pracovala v súkromnej sfére v administratíve, na všetko som bola sama v práci, šéfa som mala skvelého, akurát som nemohla začať dve témy: peniaze a dovolenka. Našťastie medzi Vianocami sme mali všetci dovolenky a nebol to problém, v lete som horko-ťažko dostala týždeň dovolenky a keď som kedykoľvek pýtala čo i len jeden deň, bol to problém, nemal ma kto zastúpiť, tým pádom som nemohla brať dovolenku viac ako týždeň v zime a týždeň v lete. Ešte sa ma spýtal kde som nabrala toľko dovolenky. No skrátka na dlhé lakte. Vždy ma mrzelo, že som strašne málo s deťmi, takže úplne chápem Tvoje pocity. Napriek tomu že som prácu mala rada, bolo mi ľúto že si ani tých 25 dní nemôžem čerpať. Ale našťastie v ďalšej práci už toto nebol problém a bola som vďačná za dva týždne dovolenky v lete (týždeň a týždeň zvlášť).

Strana
z2