Ako skončili vaši problémoví chlapci v dospelosti?
Maminy, aky zivot ziju a aku pracu vykonavaju Vasi problemovi synovia? Nechce sa ucit, odvrava, je panovacny, zaujima ho len futbal a technika.A ja sa sama seba pytam, co z neho raz bude? Ked je v 10.r.takyto. Som z rodiny+ ja sama aj s muzom sme vzdelani ludia, nekonflikti. Tak ma zaujima, co bude s nasim "problemovym" synom. 😔 Povahu ma po 1clenovi z rodiny, ma vlastny nazor a ked nie je po jeho, je cirkus. V skole s nim problemy nie su, ale teda, nechce sa mu ucit, radsej ide na futbal.trening..
Moja kamaratka ma syna na VS, na ZS neposlusny atd. Teraz zlaty samostatny chlapec. Mm tak isto 🙈. Iba futbal hral a skola bieda, teraz ma 2 VS🙈. Takze ak nebudes to ucenie tak tazko prezivat a pojde na skolu ktora ho bude bavit, nemusis sa podla mna bat.
Ja prispejem z inej strany. Ja som prvorodená dcéra. Jednotkatka, šikovná chvalená ocenená za výkony. Gymnázium vysoká škola a psychika v prdeli. To že som bola ako dieťa lubena za to že som vyhovovala forme mojej mamy mi zničilo sebavedomia a pokrivilo pohľad na danú seba, veľmi mladučká som sa začali hrutit a upadať do depresie lebo môj život boli sane soshe a vhodné rozhodnutia ktoré pasovali do role "šikovnej dcéry." Môj mladší brat bol asi tak "problemovy" ako tvoj syn. Silná povaha nenechal sa zlomiť nárokmi rodičov. To jeho rebelovanie mu dalo sebavedomie, cieľavedomosť. Hľadal cesty ako žiť život inak. Má lepšie platenú prácu ako môj muž s doktorátom, šťastné rodinné zázemie zatiaľ čo ja "dakobnalé dieťa" si v dospelosti riešim problémy. Ak ti môžem poradiť tak si uvedom že dcerina poslušnosť je nedostatok sebavedomia,vaj keď sa to to nemusí zdať. To že ani nevieš že chodí do školy môže byť výsledok maskovania a stláčania vlastných potrieb a to že svoje deti verbálne neporovnavaš neznamená že to necítia. Naša mama nikdy nedala najavo preferencie. Môj brat to cítil, a trpel tým. Ja svojim spôsobom tiež, lebo to je skrátka vidieť. Tvoj syn vidí aké známky nosí dcéra, vidí že jej to učenie ide ľahšie a vie že tvoj standart je inde než to čo dosahuje. Tvoje očakávania im obom môžu ublížiť, ale aby som odpovedala na otázku. Problémový chlapci sa v dospelosti majú dobre. Poslušne dievčatká dobiehajú to čo títo rebeli získali v puberte.
@witchlucia dcera sa ale ucit nemusi, pamata si z hodiny.zdedila to po mojom bratovi.ten vzdy bachol tasku, utekal von, same 1tky, dnes uspesny advokat. Ja som si 1tky musela vydret, ale ja som to tak chcela. Neplnila som nikoho ocakavania, ako ani nasa dcera neplni nikoho ocakavania. Je taka povaha, tak sa zrodila. Odmalinka je kludna a zlata, .. Syn je od brucha aktivny, hlucny, priebojny, .. to sa neda vychovat. Taky je. Ale dakujem za komentar, nazor, s detmi mam blizky vztah a urcite neciti nejaku traumu..
Moja mama doteraz tvrdí že ja som sa taká šikovná narodila, že som taká povaha. Už toto samo o sebe je nátlak lebo mne osobne to vštepilo milný obraz o sane sebe, ktorý doteraz ovplyvňuje môj život. To že sa dieťa narodí talentované neznamená že niečo dosiahne a v odpovedi si mi potvrdila že robiš to čo moja mama mne. Mávaš rukou nad "ľahkým" úspechom tvojej dcéry lebo ona je "taká". To že si zapamätá a urobí si úlohy je jej vedomá činnosť ktorá má svoju motiváciu, čo je najčastejšie láska a pochvala od rodiča. To vo svojej podstate nieje zle. Čo je zlé je vytvárať tento tvoj zvratený obraz že sú ľudia čo sú narodený ako "dobrý a úspešný" a potom len tvrdé oriešky čo ich v živote nič dobré nečaká. To je veľký nátlak a môžem ti povedať že aj keď mi to mama nikdy nepovedala do očí ani na mňa verbálne nevyvíjala tlak jej názory na svet formovali aj mňa a takisto ty formuješ svoju dcéru. Ona nieje od prírody snaživá. Denno denne vyvíja snahu ktorá je niečím motivovaná a ty to vyslovene znevažuješ tým že to prisidzuješ "povahe" akoby to stačilo na úspech.
Keby nechcela mohla by sa zrodiť akákoľvek inteligentná a neučila by sa. Môj muž bol štvorkaár na základnej škole, nie kvôli inteligencii ale kvôli podľa slov jeho mamy "ťažkej povahe" jednoducho nechcel nebol motivovaný, lenivý, apaticý voči zivotu. Zmenilo sa to keď sa od rodičov odsťahoval nabral ambicie. Svoje vlastné nie nanútené. Urobil si doktorát v ťazkom obore na vlastnú päsť s červeným diplomom, napriek zlým výsledkom na základnej škole. Nie pretože sa narodil prirodzene inteligentný, ale pretože to chcel a snažil sa. Napriek tomu zarába menej ako môj brat so strednou školou ale práca ho baví. To sú už dve "ťažké povahy " ktoré ako deti neposlúchali a ako dospelý sú obaja schopný a sebavedomí muži.
Máš úplne pokrivenú víziu toho čo je úspech a ako má cesta k nemu "podľa teba" vyzerať.
Myslím , že tvoj syn je výnimočný, rúca tvoje staré programy a zastane si sám seba, plus robí čo ho teší. Ukazuje ti múdrosť, pochváľ ho a prijmi, nič zlé nerobí, len je sám sebou. Motivuj, netlač a neporovnávaj, on nie je ako tá osoba v rodine.
Tým nechcem povedať že si hrozná mama. Je dobré, že máš starosť o svojho syna, ale hovorím to že on je práve na najlepšej ceste kedy získava sebavedomie vlastné názory ambície a životaschopnosť. To je vzácnejšie ako nasledovať vychodenú cestičku akýchsi zastaraných osnov v škole. Toto tvoju dcéru nikto nenaučí a tvoj syn to má. Vnímajú to ako jeho silnú stránku, jeho jedinečnosť. Nezabúdaj ani na dcéru lebo toto nastavenie psychiky ktoré máš vám všetkým ubližuje. Takýto svetonázor jednoducho nieje zdravý ani udržateľný.
Myslím , že tvoj syn je výnimočný, rúca tvoje staré programy a zastane si sám seba, plus robí čo ho teší. Ukazuje ti múdrosť, pochváľ ho a prijmi, nič zlé nerobí, len je sám sebou. Motivuj, netlač a neporovnávaj, on nie je ako tá osoba v rodine.
@lion777 toto je veľmi pekne napísané
Je to super že syn je priebojný, toto je vlastnosť ktorá je v dnešnej dobe potrebná. Stále na tom nevidím nič zlé.
Nemám rada keď niekto takto porovnáva súrodencov.
Ja som vydatá za "problemoveho" syna. Cele detstvo porovnávaní so sestrou (ona vzdy výborná, nadaná, kreatívna). V dospelosti je veľmi úspešný vo svojom obore, my sme s manželom spolu viac ako 15 rokov,mame syn (povaha uplne iná ako ja). Co z neho bude? Chlap s vlastnou hlavou a zdravý kritickým myslením. Len prosím neporovnavaj ich. Moj muz to nevie rodicom odpustiť a svokra tiez priznava chybu v tomto smere...dosť to kazí atmosféru v rodine ked na to príde reč.
Neboj sa,nájde si miesto v živote...len ho neporovnavaj s dcérou a podporuje ho v tom, v čom je dobrý...
Toto je problémový chlapec ? Môj 10 bratranec fajčí na ihrisku,doma je utiahnutý a iba na mobile sedí,nadáva a to je len štipka toho čo vieme ...možno ja drogy tam budú časom,ako jeho sestra ...
Tak si predstavujem problémové deti
@hortenziaj toto nie su problemove deti. Toto su nezodpovedni rodicia, ktori na plnej ciare zlyhali.
Moja mama doteraz tvrdí že ja som sa taká šikovná narodila, že som taká povaha. Už toto samo o sebe je nátlak lebo mne osobne to vštepilo milný obraz o sane sebe, ktorý doteraz ovplyvňuje môj život. To že sa dieťa narodí talentované neznamená že niečo dosiahne a v odpovedi si mi potvrdila že robiš to čo moja mama mne. Mávaš rukou nad "ľahkým" úspechom tvojej dcéry lebo ona je "taká". To že si zapamätá a urobí si úlohy je jej vedomá činnosť ktorá má svoju motiváciu, čo je najčastejšie láska a pochvala od rodiča. To vo svojej podstate nieje zle. Čo je zlé je vytvárať tento tvoj zvratený obraz že sú ľudia čo sú narodený ako "dobrý a úspešný" a potom len tvrdé oriešky čo ich v živote nič dobré nečaká. To je veľký nátlak a môžem ti povedať že aj keď mi to mama nikdy nepovedala do očí ani na mňa verbálne nevyvíjala tlak jej názory na svet formovali aj mňa a takisto ty formuješ svoju dcéru. Ona nieje od prírody snaživá. Denno denne vyvíja snahu ktorá je niečím motivovaná a ty to vyslovene znevažuješ tým že to prisidzuješ "povahe" akoby to stačilo na úspech.
Keby nechcela mohla by sa zrodiť akákoľvek inteligentná a neučila by sa. Môj muž bol štvorkaár na základnej škole, nie kvôli inteligencii ale kvôli podľa slov jeho mamy "ťažkej povahe" jednoducho nechcel nebol motivovaný, lenivý, apaticý voči zivotu. Zmenilo sa to keď sa od rodičov odsťahoval nabral ambicie. Svoje vlastné nie nanútené. Urobil si doktorát v ťazkom obore na vlastnú päsť s červeným diplomom, napriek zlým výsledkom na základnej škole. Nie pretože sa narodil prirodzene inteligentný, ale pretože to chcel a snažil sa. Napriek tomu zarába menej ako môj brat so strednou školou ale práca ho baví. To sú už dve "ťažké povahy " ktoré ako deti neposlúchali a ako dospelý sú obaja schopný a sebavedomí muži.
Máš úplne pokrivenú víziu toho čo je úspech a ako má cesta k nemu "podľa teba" vyzerať.
@witchlucia dakujem za nazor🙂
@lion777 dakujem. Stale sa pytam, co nas prisiel naucit, kedze je "iny" ako my.. ako deti v rodine..
Je to super že syn je priebojný, toto je vlastnosť ktorá je v dnešnej dobe potrebná. Stále na tom nevidím nič zlé.
Nemám rada keď niekto takto porovnáva súrodencov.
@estellas nie je to o porovnavani. Obaja rodicia sme boli sikovni v skole, aj dcera je, aj ostatok rodiny. On je iny.
Ja som vydatá za "problemoveho" syna. Cele detstvo porovnávaní so sestrou (ona vzdy výborná, nadaná, kreatívna). V dospelosti je veľmi úspešný vo svojom obore, my sme s manželom spolu viac ako 15 rokov,mame syn (povaha uplne iná ako ja). Co z neho bude? Chlap s vlastnou hlavou a zdravý kritickým myslením. Len prosím neporovnavaj ich. Moj muz to nevie rodicom odpustiť a svokra tiez priznava chybu v tomto smere...dosť to kazí atmosféru v rodine ked na to príde reč.
@wiwi28 neporovnavam. Len v sebe sa pytam, preco je iny🙂
Neboj sa,nájde si miesto v živote...len ho neporovnavaj s dcérou a podporuje ho v tom, v čom je dobrý...
@nika1971 jasne, ma nasu podporu, uci nas vidiet zivot, svet inak..
@hortenziaj toto nie su problemove deti. Toto su nezodpovedni rodicia, ktori na plnej ciare zlyhali.
@maxik24 veď toto, keď sa na to pozrieš z tej strany,to dieťa nemôže za nič,ale teda tá nálepka problémový tam je a vlastne mama im.posrala život svojim prístupom,lebo však oni v dospelosti budú tým celým trpieť a budú poznaceni a vychovaný len ďalších problémových
Autorka - načo je, prosím ťa, dobre sa v tom takto šparát?
Kým ťa to neprestane štvať, že prečo je taký a hentaky, nemôžeš hovoriť o bezpodmienečnom prijati, ake dieťa potrebuje...
Koniec koncov, on nie je iný. To len ty sa ho snažis napasovať do nejakého svojho očakávania.
Kde je ten problém?z toho čo si napísala mi nepríde že je problémový len mu začína puberta. Aj moja dcéra mala vlastnú hlavu teraz má skoro 16 a je to už oveľa lepšie. Problémy s dieťaťom vyzerajú úplne inak keby si dovolí na vás zaútočiť, berie drogy chodi za školu doslova sa prieci uvidíš neskôr ale toto nerieš nastav pravidlá a respektuj trošku aj jeho ale s mierou.uplne zákazy všetkého mali u nás opačný efekt v istom období
Kde je ten problém?z toho čo si napísala mi nepríde že je problémový len mu začína puberta. Aj moja dcéra mala vlastnú hlavu teraz má skoro 16 a je to už oveľa lepšie. Problémy s dieťaťom vyzerajú úplne inak keby si dovolí na vás zaútočiť, berie drogy chodi za školu doslova sa prieci uvidíš neskôr ale toto nerieš nastav pravidlá a respektuj trošku aj jeho ale s mierou.uplne zákazy všetkého mali u nás opačný efekt v istom období
@daaaaaska uz mi to tu vysvetlili a som za to vdacna. Je to len nase chlapciatko😁🤷♀️🩵

@sulavikova moj starsi syn, teraz 16rocny, bol do tych 10-11 rokov zlaty prisposobivy mily ochotny chlapcek. Mamickin poklad, doslova.
Prisla puberta...stala sa z neho neochotna leniva vos, nic nespravil sam, z izby sa len ozyvalo...co zase chceees? zase jaaaa? Vcera som robil to a to. Kem som mu ukazala upratat nejaku vec, upratal presne ten jeden papierik, nic navyse. Zhorsil si aj ucenie, ale nastastie tahal to svojou inteligenciou, takze sa spustil z 1,2 priemeru kdesi na 2,1. V 9tke uz docista flakal skolu, na strednu ho na jednu skolu neprijali, na druhu sa dostal ako 59ty z 60 prijatych, takze s odretymi usami. Ale na novej skole, musim poklopat, teraz je prvak, uz mu ta puberta prechadza, je zodpovednejsi, milsi, zlepsil si znamkz, skola ho bavi. Uz ma aj mensi bordel v izbe, zacina si viac vazit peniazky, v jeseni bol na nejakej brigade, dnes brigaduje u babky. Dokonca sa naucil aj po sebe umyvat riad, varit jednoduchce jedla, palacinky spravi jedna basen. 🙂
@negymama vyzerá, že mu nová škola a spolužiaci, nové prostredie prospieva. Potreboval už zmenu. Si ma rozosmiala , s tou hláškou lenivý ako voš 🤣.