Ako slušne a vtipne reagovať?
Mame skoro rocneho synceka. K svokrovcom celkom casto chodime na navstevu. Ale svokra si mysli, ze od kedy mame syna, ze vsade ju budeme volat s nami 😆😆😆. Svojmu mladsiemu synovi tak znicila manzelstvo, kazdy den im hodiny volala na skype, aby videla ich maleho synceka. Chuda vtedy este svagrina napr. prisla domov z prace, na skype hodiny svokra, kazdy den. Jasne ze sa rozisli. Nastastie moj manzel jej toto nedovoli, ani skype nemame 😆. Ale posleme jej foto maleho z vyletu, a uz pise, skoda, ze som tam nebola s vami. Ako keby si myslela, ze ma s nami chodit na vylety. Ako na tu vetu vtipne reagovat?
A co sa vyletov a dovoleniek s detmi tyka, tak to nechodime s nimi vobec. Sme spolu cez tyzden a vylety nech si travia ako rodinka spolu. My s mm soferujeme obaja, chodime sami, alebo s priatelmi na kratke vylety a na dovolenky zasadne sami.
@oli18 no babka možno nesoferuje a rada by šla na výlet. Sama sa asi s ročným dieťaťom nevyberie nikde. Ja si pamätám, keď som bola malá brávali sme s nami dedka na výlety po hradoch a zamkoch, na Agrokomplex, dokonca bol s nami raz aj na týždňovej dovolenke spolu s našimi rodičmi. My deti sme sa vždy tešili, že ide aj dedko.. 🙂. Babka bola doma a navarila, kým sme sa vrátili z výletu. Také boli vzťahy v našej rodine. Každý to má inak.
A čo Ti hovorí empatia?ubudlo by z Vás, keby ste ju niekedy niekam zobrali?aspoň do cukrárne či prechadzku?Neboj sa neukusne z Vás...dúfam, že ja budem mať iné vzťahy.mozno jej je doma dlho, chce sa zabaviť....nehovorím každý víkend, aby s Vami išla🙂
@luccija A tebe co hovori citanie s porozumenim. Jasne, ze s nami chodi aj do cukrarne a pod. Ale ked ideme na vylet ako rodina, my traja, uz pise, ze skoda, ze nebola s nami. Ako keby sme mi nemali pravo bez nej ani zit.
@luccija my
A co tak ju obcas zavolat na vylet s vami? Nezabije vas to. Nehovorim ze kazdy vikend ale raz za mesiac dva by z vas neubudlo. Hlavne ak ideme niekam dalej,trebars na Liptov a viem ze tam nepojdu lebo nemaju ako tak sa zo slusnosti opytam ci nechce(u) ist s nami, pridam v skratke program kam mame namierene a rozhodnutie necham na nich ci pojdu alebo nie,ked zvazia vsetky za a proti(aj po zdr.stranke)Ja bezne volam svokru aj na nakupy ked ideme kupovat handry...
Och, chcela by som mat tvoje problemy....
@tncka A co tak si aj vsetko precitat, kym nieco napises. My ju na vylet berieme, ale ona si mysli, ze pojde uplne na kazdy vylet s nami. Ideme bez nej ako rodina my traja, nakolko vzdy chce foto maleho, tak jej casto fotky posielame. A uz pise, skoda ze som nebola s vami. Tak ja neviem ci ty s muzom vsade tahas svokru. Ale my aj bez nech chceme ist na vylet. Ale hned sa jej to nepaci. Tak som jej uz na to chcela nieco slusne a zaroven vtipne aby sa neurazila napisat. Ale asi najlepsie nenapisat nic.
@xckaret to nie su problemy, skor som len poradit chcela
Nikde nepíšeš, že chodí s Vami občas na výlety, alebo do cukrárne tak mi nepíš, že nečítam s porozumenim..iba píšes, že rozbila prvému synovi rodinu a chce sa s Vami všade natlacit.Tak, keď si taká múdra neposielaj jej fotky z výletu, ale iné....možno cíti, že jej ubúdajú sily, alebo sa necíti zdravotne fit a je jej to ľúto, že nemôže ísť s Vami...
Zataj výlety a nemusíš hľadať trápne odpisy. Alebo povedz priamo niekedy chceme byť sami
žienky, keď čítam tieto diskusie o svokrách, tak som šťastná prešťastná, že mám len dcéry 😉
nereagovat 🙂 ja davam svokre na taketo komentare na FB pacika alebo srdiecko 🤷♀️ co jej na to napises? podla mna vobec netreba reagovat
a inak mam velmi dobru svokru, len tiez by s nami chcela travit ovela viac casu ako si napr. ja myslim, ze je okej, nastavili sme si nejake standardy s manzelom a tych sa drzime 😃
@0silvia0 ale že ona nebude žiadnej neveste svokrou :D
Najlepšie spravíš, ak nebudes reagovať na podobne výčitky. Načo do toho zbytočne rýpať? Ak jej na to odpises niečo, čo je podľa teba vtipne, ona to nemusí tak pochopiť a ešte ty budeš zlá.
@spadnutaslivka jaj, sedim si na kabli🙈
Nereaguj nijako. Sú rôzne svokry, nevesty, aj deti. Ťažko povedať, ako to ona myslí a prečo chce ísť stále s vami. Tiež by som nechcela svokru úplne všade so sebou. Ale napríklad poznám tu rodinu kde ešte aj na svadobnú cestu mala ísť s dcérou a zatom. Čiže aj rodiny existuju rôzne.
vsak na to nereaguj,ona to mozno tak nemysli,ze by tam skutocne chcela byt s vami.to je aj taka fraza,ako "muselo tam byt super". tak pojde proste inokedy, ja by som to brala ako frazu a dopriala by som jej prirodzeny kontakt s dietatom
Ja by som na to nereagovala nijako a velmi by som prehodnotila ci jej budem zvestovat kazdy jeden prd. Svokra nemusi vediet o kazdom jednom vasom pohybe.
Riesenie uplne jednoduche. Neposielaj fotky z vyletov, na ktorych s vami nebola. Posli momentku z aktualneho dna niekde doma a nebude tak reagovat 😀
Napisala by som jej vsak ste boli minule a niekedy vas zase zoberieme. Alebo na to nenapisat nic a hotovo
Ja si myslím, že ak svokra napíše "škoda, že som tam nebola s Vami", nemusí to ešte znamenať, že Vám vyčíta, že ste ju nezobrali. Podľa mňa to hovorí len tak. Proste ako vyjadrenie toho, že Vám tam bolo určite super. Nijako špeciálne by som na to nereagovala a už vôbec nie tak, aby z toho vyplynulo, že by na tom výlete mala s Vami byť. Čiže, reagovala by som normálne: "Áno, bolo tam super.", alebo "Áno, je to škoda, bol to pekný výlet." Nič viac, žiadne vysvetľovanie, žiadne ospravedlňovanie, žiadne sľuby, že nabudúce.

@viestta Asi preto, ze to pisala mne 🤦♀️.