Ako slušne odmietnuť nevhodné svadobné šaty?
Ako slušne odmietnuť svadobné šaty? S budúcou svokrou sme určitý čas boli na nože teraz ako znak zmierenia mi darovala svoje vlastné svadobné šaty, aby som ich mala na sebe na našej svadbe. Sú strašné, zozltnuté. Pre niekoho môže byť retro in, ale nie toto. Moje argumenty že mám inú postavu, že je to priveľký dar čo nemôžem prijať ako keby ani nepočula. Som bezradná
Asi budem zlá ale naozaj znak zmierenia? Nie snaha o tvoje znemožnenie? V tom zmysle, že ona ti daruje niečo, čo každá súdna osoba chápe ako nepoužiteľné a ty budeš tá zlá, lebo odmietneš toto krásne gesto 🤔
K otázke - slušne ale rázne jej oznám, že ako ona mala určite kedysi predstavu o svojich svadobných šatách a tak si ich vybrala, tak aj ty máš predstavu o tých svojich a tiež si ich preto chceš vybrať 🙂 Toto by mala pochopiť.
Toto nie je a nebude iba o šatách. Šatami to začne pokiaľ nenastavíš hranice. Je úplne normálne slušne poďakovať a zároveň povedať, že si ich neprosis pretože máš a) iný vkus; b) šaty na svoju svadbu si chceš a budeš vyberať sama.
Myslím si, že je detinské a úplne nedospelé šaty zobrať a potom si vymýšľať nehody a rôzne výhovorky. Ja som tiež odmietla pár podobných pokusov a vzťah máme dobrý a vzájomne rešpektujúci.
Normalne v klude jej povedz, ze si ich nedas, lebo mas inu predstavu o satach. Preco nedala saty svojim dceram? Tak po spravnosti by tvoj chlap mal mat svadobny oblek tvojho otca. Taktiez si nenechaj kecat do svadby. Je to vasa svadba. A tvoj buduci muz je super. Radsej sa chyti a ide prec, aby nemusel nic riesit. Bude to vesele
Nie,chvilu sa hnevali obe a potom bol klud
petulda mi svojim príbehom vnukla riešenie… povedz, že aj tvoja mama ti núka jej šaty a keďže sa nechceš dotknúť ani jednej z nich, tým že uprednostníš tú druhú, dáš si vlastné 😂😂 ale teda stále som za úprimnosť, keďže toto nie je len o šatách a ak nechceš hľadať hlúpe vyhovorky na každú jednu vec, ktorá príde, treba byť úprimná… a radšej vopred, podľa mňa lepšie ako to potom riešiť v deň svadby, keď ta zbadá a bude sa pýtať prečo ich nemáš na sebe… a hlavne si ich nezober a neznič, to je naozaj neúctivé, či už to ona mysli naozaj v dobrom alebo nie… mrzela by ale partnerova reakcia, keďže toto sa zrejme opakovať bude a keby sa ťa zastal bolo by to celé jednoduchšie
Ja by som slušne povedala, že si nad tým premýšľala, že jej veľmi ďakuješ a veľa to pre teba znamená,ale že by si si chcela vziať šaty podľa tvojho výberu…ale že máš pre ňu prekvapko…dala by som si ich na pár fotiek a potom jej tie fotky dala napr. vytlačiť…
Normálne by som jej povedala že si idem vybrať šaty s mamou kamoskou a že ak chce môže ísť svami. Nehnevajte sa šaty sa mi nepáčia vydávam sa len raz a od mala mám šaty vysnívané také a také jednoduché.. keby mne toto robí svokra moja mama jej príde vlastnoručne nadať😀 určí si hranice lebo dobre začína skúšať.
Skôr ma zaujala veta tvojho budúceho manžela o čistiarni a následnej úprave budúcou svokrou - krajčírkou... Aj hotový zoznam hostí... A že si zas iné a pol mesiaca, a už si robila kompromisy o zozname hostí a miesta. Ešte nápis, že dočasne budete bývať u nich, a šaty budú najmenší problém 😬
Preboha rýchlo to stopni lebo to nebude tvoja svadba ale svokrina. Viem o čom hovorím. My sme tak svadbu zrušili a zobrali sa potom o rok a pol a už podľa nás. Musíš si určiť hranice. Keď ti bude hovoriť niečo že chce tak povedz že už máš vybraté, kúpené... Je to váš deň, nie jej.
Jasné, toto je určite ten znak zmierenia. 🤭😅
Ak by som chcela byt svina, tak by som ich hodila do pracky na 90 stupnov, 2,5hod, 1400 otacok a potom susicka na max - neverim, ze preziju 😅 a potom ze “ups, pokazili sa” 😎
Inak by som sa slusne podakovala za toto mile gesto, ze si to vazim a vybrala si saty podla seba, ani by som to neriesila. Prinajhorsom by som zahrala sprostu, ze som nepochopila, ze ona ocakavala, ze si ich aj obleciem 🙄
Oblec si ich a ukaz sa mužovi. Ak je poverciva ona alebo nastavujuci, ze zenich nesmie vidieť nevestu v satach ored obradom, mas po starosti 😉
Povedz svokre ze sa bojis ich pouzit ze je to prilis velke riziko a prilis cenny dar, ze by si ich mohla znicit, ze by si ich potrebovala vycistit ale nevies ci to ta cipka prezije bez ujmy. Podla mna to 50 rocna cipka neprezije. A ak svokra povie ze jej to nevadi ak sa znicia a ta cipka prezije cistiaren, pomoz tomu trocha doma bielidlom ci savom.
Daj vedieť ako to dopadlo
Nepresiel ani mesiac od zasnub a uz ti buduca svokricka riadi zivot, planuje svadbu...cim skor to utnes, tym lepsie
Autorka, este si len na zaciatku a uz s tebou manipuluje. Nie si male decko, aby si musela posluchat na slovo. No a reakcia buduceho manzela tiez za vsetko hovori. Nevyzera to dobre a pravdepodobne to budes mat tazke s oboma. Chlap sa na tvoju stranu nepostavi. Co chces ty?
Sa jej spytaj preco ich neponukla dceram? A ak ano a odmietli, preco jej vadi tvoje odmietnutie. Toto fakt nechapem ako si niekto moze mysliet, ze ocenis stare saty( keby este boli z indickeho hodvabu zdobene diamantmi🤣🤣).
@karolinakr
Autorka má ešte šancu si premyslieť či sa chce do konca života naťahovať s takou ženou a s takým chlapom, ktorý si ju nezastane. V podstate im svokra celu svadbu plánuje, akoby sa ona vydávala. Utekala by som od takých na kilometre. Narodí sa jej dieťa a všetko bude svokra komandovať.
nijak, normalne si vyber svoje saty a hotovo. Rovno by som jej ja podakovala, bez vyhovoriek, s tym ze ja mam svoju predstavu o satach a okrem toho tieto su stare a zozltnute a uplne na inu postavu.. To nech necha pre vnucky na hranie.
A ak mas buducu svokru, taku co rada bojuje-lebo ak zacne rypat, ze na co si vyberas saty atd (co ale nakoniec nemusi byt), tak taketo veci ries a hovor slusne, za pritomnosti minimalne jednej tebe naklonej osoby (pripadne jedine pri partnerovi). Aby si nemohla vymyslat ako strasne si ju urazila, co si jej povedala atd.
Nedáš fotecku 😂?
Ta tvoja svokricka nebude akceptovať žiadne slušné odmietnutie, takže to máš jedno. Z tejto situácie nevycuvas tak, aby si ju neurazila, alebo teda aby sa ona neurazila. Ja by som ju ani neurobila mojou svokrou, lebo toto znášať celý život, no ďakujem.
ked ju nevies odmietnut, tak sa v nich odfot v tych satoch, a potom pred svadbou povedz ze vlastne budes mat dvoje, ze to sa teraz tak robi. a potom si tie druhe jej skratka nestihnes obliect. alebo nadranom, si ich daj na 2 minuty, po tom co vacsin a odide. podla mna na manipulatorku uprimnou cestou sa neda ist. keby sa zaujimala o teba, tak by sa zaujimala ako sa citis, co chces na svojej svadbe. kedze to tak nie je, tak nehovor jej celu pravdu (inac nasadi silnejsie prostriedky a ty nad nou nezvitazis, uvidis, lebo to co chce ona, aby si mala jej saty ktore sa ti nepacia je fakt tvrdy kaliber)
@miadi vies co na manipulatora nemozes ist uprimne, lebo on to zneuzije. manipulator je clovek ktory chce aby druhi robili to co on chce bez ohladu na svoje pocity a toto je presne ten pripad, ze nevesta ma byt oblecena ako chce svokra. este ma napadlo, ze by som svokre povedala, ze obliekla som si tie saty, ale kamaratky mi vsetci hovorili, ze mam fanatsticku postavu, nechcela som vas zatienit, aby nas vsetci porovnavali, preto som si ich nestihla dat. alebo by som si ich dala nadranom, na upratovanie miestnosti🙂 dala by som sa v nich odfotit ako rozdelujem vysluzky. aspon si nezaspinis svoje, alebo nejake ine prace nadranom na svadbe v nich mozes vybavit... je to tvrde mozno, ale ked ju raz naucis ze ona ti bude diktovat aj oblecenie, budes to mat cim dalej tazsie.
Povedz ze si chces saty vybrat podal toho co ti padne do oka a na postavu. A chlap nech jej tiez povie ze nechce mat pocit ze si berie vlastnu matku.
Svokre asi preskocilo resp. chce byt s tebou znovu na noze, inak si to neviem vysvetlit preco ti ich dala.
@tykat 🤣

@lauricka nemám nič vybraté ešte je to čerstvé, ale budúca svokra má už hotový aj zoznam svadobných hostí.
@lonely66 ten sa iba pousmial a ponáhľal sa do roboty, vraj mám dať šaty do čistiarne, jeho mama je vyučená krajčírka môže mi ich upraviť
@petulda333 obliekla si niektoré z tých šiat?